- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #10.441
hormonlarıma söz geçirmeyi isterdim elbet ama olur mu bilmem...stres daha da kötü yapmaz mı seni?
Bana doktorumun söylediğini söyleyeyim. Hormonlar, rahatsızlıkların yüzünden vücudun aşırı yorgun düşmüş. Bu kısır bir döngü gibi bunu ancak sen yeneceksin. İlaçlar bebeğine zarar verir ya kendini bir şekilde toplamaya çalışacaksın. Psikolojin seni daha da iyi yapabilir.
Eğer ahşap kabın varsa onda yap yoğurtun baya koyu olur. Birde sıcak tutmak için poşete koyup ağzını bağla pratik bir yöntemyok canım eşimin amcasının hayvanları var sağolsun söylemeden getiriyo kendisi ben ilk yaptığımda mayasını sanırım az koymuştum cıvık olmuştu yoğurt tadı da yoktu bu sefer litre başına bi yemek kaşığı koydum sabaha kadar beklettim çok güzel oldu
Benim geçti çok şükür ama dediğin gibi tabak tabak bende yiyemiyorum iştahsızlık var yaniHoşgeldin canım.Ben de sepet beşiği çok seviyorum.Haklısın gebelikleri hafif geçenler hiç anlamıyor zor geçenleri şımarıklık yaptığını düşünüyor.Senin bulantılar geçti mi.Benim epey geçti yemeğimi rahat yiyebiliyorum ama az az öyle tabak tabak yiyemiyorum
güldürdün beni vallahi ..ağlancak halimize güler olduk bende aynen senin gibi oldum bu sabah az birşey yiyeyimde midem yolda bulanmasın dedim demez olaydım ağzıma attığım gibi çıkarttım tabi hiç birsey yemeyince bol bol su çıkardım . inşallah kurtuluruz bir an öncebugün bir iştahla kalktım güzel kahvaltı yaptım , galiba dedim düzeliyom artıkk ,, senmisin öyle diyen midem çosmaya başladı ,, kafamı dağıtacak şeyler yaopıyım geçer dedim ,, çocuk odasında kızımın temiz kıyafetlerini dolabına yerleştiriyordumm , boğazım gıcık yaptı hafif öksürüp temizliyodumm ,, o anda Allah ne verdiyseee şarrrrrrr kıyafetlerin üstünee ,, zavallı kızımda gelmiş anneee cicilerin üstüne kusulmaz diyoo :) gülermisin ağlarmısın ,,, tamam kızım sen üzülme ben temizlicem dedim ,, o da ayrı felakett
47 kiloyu en son ortaokulda filan olmuşumdur herhaldeBebekten önce bende kilo vermek istiyordum. Geçen tartıldım hastanede 47 kilo olmuşum. Doktor korkulacak bir şey yok ama kilo vermeye devam etmemen lazım dedi.Bulantıların geçince toparlarsın dedi.
Annemle bir komşuda o kadar kilo vermek istiyordun istediğin oldu diyorlar.
tatlım kaynanan diyorsa ondan öyle diyordur. bens sezaryenden sonra 7 gün yatarak emzirdim oğlumu ağrım vardı çünkü dikiş yerlerim ağrıyor diyordum abartıyorsun diyordu bi zaman sonra eli kesildi 7 dikiş attılar sanki domdom kurşunu değmiş bi ay yattı lohusa kadın gibiaynen beni eşimde aynı özellikle onun yanında oluyor ne yapıyım hemen diyor beni gördün ya miden bulandı dimi diyor bide diyo ki annene ablana gidiyorsun iyisin bizimkilerin yanına gidiyosun suratın beş karış miden bulanıyor hemen diye halbu ki annemdede öyle ama o öyle görüyor
Zaten o gece trafiği gel gitler bizde de çok var biri su ister öteki Mızmız ederEn iyisini yapıyorsun:))Ben de çoğunlukla yanındayım her gece istisnasız kızım yanımıza bir geliyor sonra ortamızda bizi bir güzel tekmeliyor ya ben pes ediyorum ya eşim:))
ben napıyorum canım biliyor musun çelik tencerede yapıyorum agzına tencere kapağı değilde süzgeç koyuyorum kapak koyduğumda buharlanıyor ya sulanıyo böyle yaptığımda öyle olmuyor hazır yoğurt gibi oluyor aynı oğlum için mayalıyorum zaten yoğurdu çok seviyor hazır almamaya çalışıyorumEğer ahşap kabın varsa onda yap yoğurtun baya koyu olur. Birde sıcak tutmak için poşete koyup ağzını bağla pratik bir yöntem
tatlım kaynanan diyorsa ondan öyle diyordur. bens sezaryenden sonra 7 gün yatarak emzirdim oğlumu ağrım vardı çünkü dikiş yerlerim ağrıyor diyordum abartıyorsun diyordu bi zaman sonra eli kesildi 7 dikiş attılar sanki domdom kurşunu değmiş bi ay yattı lohusa kadın gibi
İnsaAllah canim 12. haftadan sonra rahatiz insaAllah :)Canim kanama olmadan öncede sordum devlette bi doktor gerek yok ama bi zarari da olmaz demisti bende zarari olacagini dusunmedigim icin kullanmadim baska bidoktora gitmek hic icimden gelmiyo bakayim bi kac gun kullanacagim evdeyim bu hafta 10+0 11e girdik Allahin izniyle su haftalari gecsem icim rahatlayacak
Canım bende kanser başlangıç hücresi görüldü.hormonlarıma söz geçirmeyi isterdim elbet ama olur mu bilmem...
çarşamba günü koktrolümde dr bakalım ne diyecek..
iyotsuz tuz tüketmem grekiyormuş nette baktığıma göre ama bebiş nasıl etkilenir iyotsuz tuzdan bilmmiyorum..
neyse çarşambaya kadar takmamaya çalışayım...
tek korkum nodul oluşmuş olması
umarım sadece işlevsel bişeydir:)
Guzel haberlerle gel insaAllah canim.Bugun saat onikde mol gebe olup olmadigimi ogrencem
Doğum sonrası vaktimiz var ve hepimizin bahanesi de hazır çocuk doğurdum emziriyorum47 kiloyu en son ortaokulda filan olmuşumdur herhalde
ben 3-5 kilo aldım sanrım..zaten yazında kilo almıştım zayıflayamadan hamilelik oldu...
doğum sonrasına kadlı işim
KApağı söyleyecektim unutmuşum bende kağıt havlu koyup (içine değmeyecek şekilde pilavı demler gibi) koyup poşette koyuyorum.ben napıyorum canım biliyor musun çelik tencerede yapıyorum agzına tencere kapağı değilde süzgeç koyuyorum kapak koyduğumda buharlanıyor ya sulanıyo böyle yaptığımda öyle olmuyor hazır yoğurt gibi oluyor aynı oğlum için mayalıyorum zaten yoğurdu çok seviyor hazır almamaya çalışıyorum
ne güzel canım bebeğine bu kadar sarılman belkide senide onuda kurtardı Rabbim en doğrusunu biliyor en güzelini görüyor. Şükürler olsun ki..Canım bende kanser başlangıç hücresi görüldü.
Sonra ilerlemiş idrar yolları enfeksiyonu, kum için bir sürü ilaç kullandım. Meğerse o dönemde hamileymişim. Şimdi düşük tansiyon, su içemediğim için kum sancıları, arada 2 kez grip geçirdim. Bir günde 3 doktor gezdim. Beni kürtaja almak isteyende oldu bebeğin ölecek seni kurtaralım diyende oldu. Önümüzdeki hafta biyopsi yapacaklar bana ve ben bu süre zarfında kanamalar dahil olmak üzere bir sürü sebeple acile yatırıldım. Sana bunu rahatlıkla söyleyebilirim ki psikoloji aşırı etken ve ben ne zamanki şu an gittiğim 2 doktora gittim o zaman bebeğiminde benimde yaşayacağına inandım. Çünkü doktorum tüm riskleri ve diğeri gebelikteki durumu açıkca anlattı ve bana bu psikolojiyle devam edemeyeceğimi söylediler. Şimdi hams olsun biyopsi yapılmasını bekliyoruz. Kanamalarım durdu. Eskisi gibi serumla beslenmiyorum. Hepsi içinde asla farklı ilaçlar verilmedi ilk dönemde kullandığımdan tek etken artık ben bebeğim için savaşıyordum.
Aaaaa dur ben de deniyim üzeri su oluyo benimkinin de ne kadar alsamda yoğurt ta sulu oluyoben napıyorum canım biliyor musun çelik tencerede yapıyorum agzına tencere kapağı değilde süzgeç koyuyorum kapak koyduğumda buharlanıyor ya sulanıyo böyle yaptığımda öyle olmuyor hazır yoğurt gibi oluyor aynı oğlum için mayalıyorum zaten yoğurdu çok seviyor hazır almamaya çalışıyorum
Bende tembelim hatta beni koalaya benzetiyir esim,koalam benim diyorGünaydın hanımlar... bu sabah gene istifa etmek istiyorum diye diye işe geldim. Eşim haklı galiba ben tembel oldum :-(
bidakine senin yaptığın gibi yapcam canım neticeyi yazarımDoğum sonrası vaktimiz var ve hepimizin bahanesi de hazır çocuk doğurdum emziriyorum
KApağı söyleyecektim unutmuşum bende kağıt havlu koyup (içine değmeyecek şekilde pilavı demler gibi) koyup poşette koyuyorum.
bende ilk yaptığımda öyle olmuştu bunu da bi kadın programında duymuştum işe yarıyor vallaAaaaa dur ben de deniyim üzeri su oluyo benimkinin de ne kadar alsamda yoğurt ta sulu oluyo
İnşallah canım biyopsi rahimden yapılacağı için devamlı erteleniyor düşük tehlikesinden bakalım önümüzdeki hasta tekrar kontrol edilecek. Rabbim sağlıklı bir bebek dünyaya getirmeyi nasip etsin diye devamlı dua ediyorum. O yüzden bazen (gerçi annemler bu durumu bilmiyor sadece düşük tehlikesini biliyorlar) anneme bağırıp ağlıyorum. Sanki bu psikolojiyle katlandığım şeyler kolayda ben naz yapıyorum. En son eşimle doktoru konuşturdum. Sonra eşim annemi frenlemeyi öğrendi.ne güzel canım bebeğine bu kadar sarılman belkide senide onuda kurtardı Rabbim en doğrusunu biliyor en güzelini görüyor. Şükürler olsun ki..
vallahi canım düşüncem o en güzeli home ofis . eşime diyorum eğer bebekBende tembelim hatta beni koalaya benzetiyir esim,koalam benim diyorKoalalar bir agaca tirmanip yapraklarini yiyip bitirdiklerinde baska agaca cikmaya usenip o agactaki yapraklarin tekrar buyumesini beklerlermis,dunyadaki en tembel hayvanlarmis Ben homeofis caliyorum ve bir haftadir bilgisayari dahi acmadim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?