2015 Temmuz Anneleri

Ya çocukları içinde en iyi kocam zaten maşallah.diger çocukları hep sorunlu maalesef
Evet çocuk yetiştirmede anne baba faktörü yetiştirilme tarzı çok önemli ama bakıyorum aynı ana babadan olan kardeşler çok farklı oluyo,ben biraz her çocuğun kendi fıtratıyla doğduğuna da inanıyorum canım

tatlım evham yapma iyidir ufaklık bizde daha hiçbişey hissetmiyoruz ne hissedelimki minicikler daha. sen rahat ol iyidir kuzucuk :)))
Ya aslında evhamimin sebebi lekelenme sonrasinda iyiydi bebek ama eve donunce 2 3 gun kesildi sonra kahvetengi geldi akinti sonra yine kesildi falan merak ettim doktor kahverengi korkulacak degil dedi ama ne bileyim gel bakalim da demedi inşallah hersey yolundadir kabuslarim birakmiyo peşimi ilk bebisimde 9. Haftada kalbi durdu ayni seyleri yasanak korkutuyo iste Allaha emanet keske biseyler hissetsem daha rahat olucam hayirlisi ne diyim korkuyorum dua ediyorum öyle iste canlarim bu ilk deneyim beni cok etkiledi bundada öyle olursa diye korkum

Ahahhahha :) Çok fenasın sen :) Ama haklısın :) Ben kayınvalideme gözüm kapalı veririm zaten melek gibi kadın :)

Kayinvaldemin sekerli su ve tuzlu yemek takintisi vardi Bayiliyodu sekerli su yapsin bi cay kasigi koysun agzina cocugun ben varken veremiodu ama ona birakip bi kac kez hastaneye gittim 4 aylik falandi hemen yapip vermis Naapiim simdi kavga mi cikartimm gormezden geldim sifa olsun dedim
kizim cok istshsizdi ek gida da cok zorlandik o tussuz yal gibi corbayi icmez tabii diip durdu Tuz cok iyiymis bebelere o hep vermis 7 cocuguna da (bu arada dogal olarak hepsi bobrekle ilgili sikinti yasiyo ) ona o zamanin coookk ii doktoru demis ver bunnara demis vs vs vs sonucta vermedim ama bana nie karisiyo die cinnette getirmedim Allaha sukur

Ya çocukları içinde en iyi kocam zaten maşallah.diger çocukları hep sorunlu maalesef
Canım o çocuğun yapısıylada alakalı.Mesela benim eşim 5 vakit namazında elinden Kuran düşmez maşaAllah ama kaynım bar,diskodan çıkmaz.Alkol,sigara var :) Çok zıpır bir şey ki eşimle aralarında 4 yaş var çok fark yok :) İkisinide aynı anne baba yetiştirdi ama çok farklılar.

inanki durumlarımız nerdeyse aynı..
kimseye güven olmaz.. hele bu zamanda hiç.. allah bi çare verir elbet

Bu arada tuzlama bizdede var kastamonuluyum aslen ve banyo durulama suyuna az az kirki cikana kadar katariz bisey olmaz tabi inşallah o gunleri gorursem yapacagim

Bende tuzlama düşünüyorum.annem bizi tuzlamis ve hiç terim kokmaz azda olsa bende yapicam

bakım kısmı en zor iş. kendim baksam hem maddi anlamda benimde çalışmam gerekiyor. eşimin kazandığıyla elbet geçiniriz ama ben plansız hamile kaldım ve borca girmiştik ev araba filan. şuan tek maaş onu ödeyemez. birde ben hemşireyim. biliyorsunuz normalde bizde gece nöbeti vardı. ben 1,5 yıl önce terfi aldım ve gece nöbete kalmıyorum. c.tesi pazar izinliyim. ayrılırsam 3-4 yıl sonra böyle bir pozisyonda iş bulmam kolay değil. ailelerde baksa başka sorunlar çıkabiliyor elbet ama bakıcı kreş ve aile arasından tartışmasız aileyi seçerim

Benim kizima annem bakti babanne acik kalp ameliyatı oldu tansiyon seker vs vs bakamadi ama annem 2.cocukta ben yoğuumm dedi o da cok yiprandi bu velet ortada kaldi napcez bilmimm
Halasini kestiriom gozume bakalim zamani gelince Rabbim kapi acar insallahh

inanki durumlarımız nerdeyse aynı..
kimseye güven olmaz.. hele bu zamanda hiç.. allah bi çare verir elbet

öyle tabi çocuk kısmetiyle doğar. biz bunları düşünüyoruz şimdi ama Allah yolumuzu çizecek bi şekilde. bakalım nasıl çıkacağız bu durumdan. o günler gelsin göreceğiz

gerçekten çok zor bir iş başkasının çocuğuna bakmak. 1 yaşından sonra neysede ben 4-5 aylıkken çalışmaya başlıycam. o çocuk ne oyuncakla avunur ne başka birşeyle ihtiyacı olan anne kokusu. bebek alışana kadar bakana çok ama çok zor. yeğenime bakmıştık bi dönem. bi başlardı ağlamaya annem benim ter içinde kalırdı sanki 3 çocuk büyüten o değil. emanet başka oluyor derdi hep.

annesi yada kv si yakınında olupta baktırmam ona, herşeyime karışıyor diyenleri kıskanıyorum...
ben hastlanınca küçük yavruyu gece sarıp sarmalayıp hastaneye götürüyordum...bence büyük büyüktür her zaman... bende alttan alınması incitilmemesi gerektiğini ama kendi prensip ve doğrularınla çocuğunu büyütmeli.bir iki kere şunu yaptı felan filan diye düşünüp ne kendini ne kocanı nede büyükleri üzmeli insan.. belki bende zamanında yapmışımdır..ama şimdi mümkünse büyüklerin gönlünü kırmamaya özen gösteriyorum...

Cnm valla kaynanam doktorların tüm uyarılarına karsı şeker hastası annesine (eşimin ananesıne)bir petek balı 1 haftada yedirip şeker komasına soktuktan sonra.insan guvenemıyor haliyle :)

Amann calisan kadin rezillikten baska bisiy diil yeminle o kizimla benim doktugumuz gizyaslarimizi bi bilseniz onun feryatlari hala aklima geldikce icim ciz edio annee beni birakma diye yalvaran boncuk gozleri arkanda birakip gitmek ölümden beterdi ne zaman ki cocuk senden umidi kesiyo kaderine razi oluyo baska caresi kalmadigini anliyo ve alisiyo bi sekilde icinde ne derin yaralar birakiyo
bide agzimiza sakiz olmus ama onun icinn onun daha iyi sartlarda olmasi icinnnn onun duygu dunyasini mahvedip ona laptop almak icin yani
ayy cok dertliyim bu konuda kendimi affetmiyorum kusura bakmayin yazdim durdum ama ilerde ne demek istedigimi ve boktan ruh halini anliycaksiniz malesef

Canim bunlar hep hamilelik hormonlarinin marifeti:) anne olmaya hazirliyor ruhen bizleri, annelik surekli bir endise hali zaten. Ben kizimda 18-20. Haftalardi filan ilk hissetmeye basladim. Bu ikinci olmadina ragmen hala hissetmedim canim . Bu haftada senin hissetmen imkansiz zaten , hic merak etme bebisin seninle artik:) hicbiryere gitmiyor.

Canim uzme kendini o kadar, ben calisan anne cocuguyum cocukluk hayatim kreslerde ve bakicilarla gecti hiiiic hatirlamiyorum bile o gunleri. Derin iz filan kalmiyor, hayat o kadar cok ani yukluyor ki o senelerin ustune herhalde unutuyor insan:) anneye daha zor birakmak o baska. Kizimi birakip ise giderken aglardim yollarda iki goz iki cesme;(

Evet normalmiş bide çok tıkanıyo gece

ayy benimde çok tıkanıyo burnum özellikle gece yatarken. yan yatınca ne taraf yatsam o taraf tıkanıyo. sırt üstü en rahat nefes aldığım pozisyon birazda yastığı yükseltiyorum. ama bir süre sonra sırt üstüde yatamicam o zaman ne yapcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…