- 21 Mart 2012
- 29.919
- 51.877
- 798
- Konu Sahibi kuzununannesi
-
hastaneden kaynaklı o zaman ben adana kışla başkent ünvi. tedavimi yaptırdım embriyologlar 1. 2. 3. gün aradılar her ayrıntı anlattılar yumurta kalitemin iyi olmadığını özellikle söyledi. ayrıca sorduğum her soruya ayrıntısı ile cvb verdiler gerçi ben pgt durumum doktorum ayrı bir ilgileniyor onunda etkisi olabilir ...hatta şunuda sordum embriyoyu dondurup çözdükten sonra tekrar dondurabiliyormuyuz diye dondurulyo bazen dondurup çözüldükten sonra hücre sayısıda artabiliyormuşCanım ilk gün aradılar 16da 8 döllendi diye, 3. Gün aradılar 6 tane embriyo var donduruyoruz diye.burada paylaşımlarda kaliteden falan bahsedilmiş bana o kadar ayrıntılı bilgi vermediler.bundan sonra da sayı azalırmı diye korkuyorum.bahçeci fulya
Arkadasim 8 embriyom olusmus ama 2 tanesi 3. Gune gelmeden olmus geriye kalan 6 taneyide donduracaklar transfer olana kadar birsey olmaz ama transfer olacagi zaman cozuldukten sonra da olebilirler ama ufak bi ihtimal bu genelde 3. Gune geldilerse birsey olmaz Allahin izniyle seni aradiklarinada kalitelerini sorsaydin keske ama yinede cok merak ediyorsan ara sor. Yinede sabredebilirsem sorma bir dahaki ayi bekle cahillik mutlukluktur kaliteleri düşük derlerse bir ay boyunca uzuleceksin sonucta 3. Kalite ile bile hamile kalan varsa hersey Rabbimin elinde tutacagi varsa tutar zaten.Ya arkadaşlar herkes embriyo kalitesinden bahsediyor bize o konuda bilgi veren yok benim ilk denemem olduğu içğn de ne sormam gerektiğini bilmiyorum.ilk gün 8 embriyo döllenmişti 3. Gün aradılar 6 tane var donduruyoruz dediler. Transferim öbür ay olacak bu durumda embriyo sayısı o zmana kadar daha da azalacak mı? Merkezi arasam bu konuda bilgilendirirler mi ya da bilmem gereken önemli bir bilgi , sormam gereken önemli bir soru ne var. Bana bir söyleseniz de ona göre sorsam
Transferin adetinin 16 veya 17. Gunu gibi olur rahim kalinligini uyfun hale getirtmek icin haplar kullanacaksin hemen adetin 1. Gunu transfer olmaz doktoruna gittiginde o ne kadar ilac kullanacagini ne zmaan transfer olacagini soylerBen doktoru aramaktan çekiniyorum rahatsız ediyorum gibi geliyoya bizim transfer daha ne zaman olacak tam bilmiyorum adetin 1. Günü aramamı söyledi. 2.günü kliniğe çağıracaklar.anladığım kadarı ile ilaç falan verecekler bana. Sonra ne zaman olur transfer bilemiyorum...
Doğru diyorsun aslında ne kadar az bilirsem o kadar iyi olur sanki ,dediğin gibi olumsuz bir durumda düşünür dururum.elğmden de birşey gelemeyeceği içün daha da stres yaparım.doktorum benim için en uygun zamanı belirleyecektir.hayırlısı olsun tavsiyene uyup artık düşünmemeye çalışayım:s teşekkür ederim yorumların için.görüşmek üzere:)Arkadasim 8 embriyom olusmus ama 2 tanesi 3. Gune gelmeden oldururum.e kalan 6 taneyide donduracaklar transfer olana kadar birsey olmaz ama transfer olacagi zaman cozuldukten sonra da olebilirler ama ufak bi ihtimal bu genelde 3. Gune geldilerse birsey olmaz Allahin izniyle seni aradiklarinada kalitelerini sorsaydin keske ama yinede cok merak ediyorsan ara sor. Yinede sabredebilirsem sorma bir dahaki ayi bekle cahillik mutlukluktur kaliteleri düşük derlerse bir ay boyunca uzuleceksin sonucta 3. Kalite ile bile hamile kalan varsa hersey Rabbimin elinde tutacagi varsa tutar zaten.
canım 8 tanesi 3. güne gider inşallah sayı iyi önemli olan kalitesi kaliteleri için birşey söylediler mi
Ya arkadaşlar herkes embriyo kalitesinden bahsediyor bize o konuda bilgi veren yok benim ilk denemem olduğu içğn de ne sormam gerektiğini bilmiyorum.ilk gün 8 embriyo döllenmişti 3. Gün aradılar 6 tane var donduruyoruz dediler. Transferim öbür ay olacak bu durumda embriyo sayısı o zmana kadar daha da azalacak mı? Merkezi arasam bu konuda bilgilendirirler mi ya da bilmem gereken önemli bir bilgi , sormam gereken önemli bir soru ne var. Bana bir söyleseniz de ona göre sorsam
Merhaba, peki transfer olmadan önce de bir sürü ilaç alıyoruz sonra mı maalesef çözülemedi diyorlar ?canım embriyo kalitesi embriyonun kaç hücreli olduğuna bağlı eğer güzelce bölünüp çok hücreye ayrıldıysa 1. kalite oluyor. ama donduktan sonra bölünme işlemi olmaz sayı da azalmaz. ancak şu risk var çözdürdükleri zaman hepsi sağlıklı çözünmeyebilir zayıf halkalar elenir. mesela benim 3 adet donmuşum vardı hiçbiri sağlıklı çözünmedi ve transfer olamadı ama gözün korkmasın zaten sana kaç adet transfer edilecekse onu çözdürecekler. zaten iki iki donduruyorlar. inşallah ilk transferde tutar da geri kalanlarla işin bile olmaz
Estrofem hamilelik öncesi ve sonrası belli bir hafta kadar kullanıyorsun.sanırım ben günde iki kere kullanmıştım.clexane hakkında bilgim yok. Folbiolda zaten folik asit her hamile kalmayı planlayanlara veriyorlar günde bir tane.fsh13 acaip ağrım oldu canım.seninde öylemiydi. önceki tedavimde nedense hatırlayamıyom ağlamam dışında.eşimde ozman daha kötüydün diyo üstelik ozman 12 yumurtadadn sadece 1 tane çıkmıştı.
ayrıca monodoks kapsül ve crinone jel verildi.onları kullanıcam.transfer sonrasıda estrofem 2 ml tablet clexane 4000 folbıol 5 mg tablet yazmış dr bunları kullanıcam.kullanan arkadaşlar varsa bilgi verebilirmi.hoş netten araştırcam ama kullanan varsa daha sağlıklıbilgi alabilirim diye düşünüyom
Beni de 3.gün arayıp 5 tane yumurtanızı donduruyoruz dediler ))) transferim Agustosta olacak.
Ah canım sorma aynen öyle ilaçlar düzenimi nasıl bozdu bilsenB
Merhaba, peki transfer olmadan önce de bir sürü ilaç alıyoruz sonra mı maalesef çözülemedi diyorlar ?
Ben kullandım canım ne öğrenmek istiyorsun?fsh13 acaip ağrım oldu canım.seninde öylemiydi. önceki tedavimde nedense hatırlayamıyom ağlamam dışında.eşimde ozman daha kötüydün diyo üstelik ozman 12 yumurtadadn sadece 1 tane çıkmıştı.
ayrıca monodoks kapsül ve crinone jel verildi.onları kullanıcam.transfer sonrasıda estrofem 2 ml tablet clexane 4000 folbıol 5 mg tablet yazmış dr bunları kullanıcam.kullanan arkadaşlar varsa bilgi verebilirmi.hoş netten araştırcam ama kullanan varsa daha sağlıklıbilgi alabilirim diye düşünüyom
Benim 1.3 cikmisti cok iyi dediler 4 un uzeri tesavi gerektiriyor diye biliyorumMerhaba arkadaşlar herkesin tedavisi hayırlı şekilde devam eder inşallah. Bende hormon testi yaptırdım. TSH yüksek çıktı. Doktora söyledim çok da önemli değil ama 1-3 arası olmasını öneriyoruz dedi bende düşürelim o zaman ilaç söyleyin kullanayım dedim. Bir ilaç verdi onu kullanacağım şimdi. TSH hormonu yüksek olan var mı.
Adetim haftaya başlıyordu ama erken gelecek herhalde bir ağrı tuttu beni :)
Prolaktinim yuksek cikti ve doxtinex verdi kullaniyorum hala fakat daha basinda miyim ortasinda miyim tedavinin bilemedim hep muayaneye cagiriyo drm ama opu falan geciyo cok mu uzagim onlara hormon igneleri falannn anlam veremedim dogrusu neresindeyimBenimde prolaktin yüksekti bu ay dostinex kullandım bende. Hangi konuda yardımcı olayım sorunuzu tam anlamadim
Opuda benimde biraz agrim oldu ama yumurta sayisi arttikca agrida artiyor sanirim bir oncekinde 2 taneydi agri hatirlamiyorum. Sana yazdigi ilavlari bana da yazdi uzerine 2 gunde bir vuruldugum Progesteron iğne ve bide clexan yerıne hibor 3500 göbekten kullanıyorum tam sorunu anlayamadım ama yardımcı olabilirimfsh13 acaip ağrım oldu canım.seninde öylemiydi. önceki tedavimde nedense hatırlayamıyom ağlamam dışında.eşimde ozman daha kötüydün diyo üstelik ozman 12 yumurtadadn sadece 1 tane çıkmıştı.
Allah yardımcın olsun dualarım seninleSelam. Sabah 8 de opu olcak lütfen dua edin.uykumda yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?