- Konu Sahibi kuzununannesi
-
Ben 33 yaşındayım ama doktorum yine de 2 transfer yaptı. Yani daha çok doktora bağlı. Tabii devlet hastanesinde yapıyorsanız hersey procedure göre işliyor özel se doktor 2 embriyo yerlestirebiliyor..merhaba herkese..benim bir sorum olacaktı...artık yeni kanun ile tek embriyo yerleştiriliyor değil mi? (35 yaş altı ve ilk denemeye)...yani benim doktorum sanki bana iki tane doğurtayım da ben seni gibi bir şey söyledi aklım karıştı..bu arada henüz opu dahi olmadım tedavi sürecindeyim...
Ben 23. Yasinda tedaviye basladim her tedavimde 2 embriyo transfer edildi sonuncusunda 1 tane oldugu icin 1 tane edildi. Kanun oyle ama bazi hastane ve doktorlar kilifina uyduruyor eger blast 5aa kalite ise tek edebiliyorlar ama onun disinda 1 kaliteli 1 orta kaliteliyse 2 tane transfer ediliyor yani doktorun demekki sana 2 tane dusunuyormerhaba herkese..benim bir sorum olacaktı...artık yeni kanun ile tek embriyo yerleştiriliyor değil mi? (35 yaş altı ve ilk denemeye)...yani benim doktorum sanki bana iki tane doğurtayım da ben seni gibi bir şey söyledi aklım karıştı..bu arada henüz opu dahi olmadım tedavi sürecindeyim...
bende duymustum bunu ama doktor eger kuveti sicak suyla doldurup saatlarde icinde oturacaksan evet sorun olabilir, yoksa transferin ertesi gunu banyo yapmanda sorun yok demisti..ben transferden 2 gun sonra yaptim, o da tranfere gitmeden banyo yapip ciktigim icin 2 gune denk geldi tekrar banyo yapmam..Ya Bana bi abla sıcak su rahmi gevsettiginden bebek tutunamaz demisti bende kaynar suda yikaririm hissedilen 50 derecede yasamama ragmen ilik suyla yaptim ilk 3 gun banyo yapmadim boy abdesti alamadim agri insallah hayirlara vesile dir
Bir arkadasim Turkiyede 6 denemeden sonra 7. Denemesi icin yurt dışına gitmis o zaman doktor sana onemli bi tavsiye sakin sicak su banyosu yapma mumkunsede 2-3 gun banyo yapma demis buda benim kulagima kupe oldu. Her tedavimde banyoyu geciktirir mumkun olan en ilik suda yapmaya calisirimbende duymustum bunu ama doktor eger kuveti sicak suyla doldurup saatlarde icinde oturacaksan evet sorun olabilir, yoksa transferin ertesi gunu banyo yapmanda sorun yok demisti..ben transferden 2 gun sonra yaptim, o da tranfere gitmeden banyo yapip ciktigim icin 2 gune denk geldi tekrar banyo yapmam..
Merhaba canım bişey soracam yumurta sayısını ve kalitesini arttırmak için bişey kullandın mi kullandıysan ne kullandın. Bu ay doktor bana ilaç vermedi sadece dhea verdi. Bide incir kayısı kuru üzüm Hayıt otu çivan perçemi kullan dedi. Onları kullaniyorumBir arkadasim Turkiyede 6 denemeden sonra 7. Denemesi icin yurt dışına gitmis o zaman doktor sana onemli bi tavsiye sakin sicak su banyosu yapma mumkunsede 2-3 gun banyo yapma demis buda benim kulagima kupe oldu. Her tedavimde banyoyu geciktirir mumkun olan en ilik suda yapmaya calisirim
Bir arkadasim Turkiyede 6 denemeden sonra 7. Denemesi icin yurt dışına gitmis o zaman doktor sana onemli bi tavsiye sakin sicak su banyosu yapma mumkunsede 2-3 gun banyo yapma demis buda benim kulagima kupe oldu. Her tedavimde banyoyu geciktirir mumkun olan en ilik suda yapmaya calisirim
Evet haklisin burda cinsel iliski yasak dendi uyuyoruz. Rabbim nasip edecek oldu mu her sekilde olur yaz aylarında tüp bebek tutmaz derler bide ama annem bana haziranda kardesime agustosta hamile kalmis o yuzden cok kulak asmadim temmuzda basladim. Rabbim yeter ki ol desin her sekilde olurcok ilginc, her doktorun farkli methodu var...
mesela trde cinsel iliski kesinlikle yasakken amerikada transferden iki gun once ve transferden iki gun sonra tavsiye ediliyor, hatta embriyonun tutunmasini artirdigini gosteren arastirmalar varmis...sperm dnasinin rahimde olmasinin embriyonun tutunmasini kolaylastirildigina inaniliyor...ama trde kesinlike olmamali dedigini biliyorum...banyo konusu da oyle...kimisi cok ciddieye aliyor kimi cok da onemli degil diyor..
ben Arizonada cesmeden yazin hic ilik su aktigini bilmem, abdesti bile sicak suyla alirsin, elin kolun haslanir, tecrubeyle sabittir.....ilik su ancak cesmeden kasim aralikta akar, ...ama insanlar burda da her yerdeki gibi hamile kaliyor, ...bence cok da takilmamak lazim banyo kismina...ozellikle hamama saunaya gitmedikce bir kac dakikalik su altinda kalmak cok da sonucu etkilemese gerek.. yoksa Arizonada benim gibi tup bebek tedavisi goren kimselerin hamile kalamamasi lazim yazin...
ben 4 ay boyunca gunde 3 kere dhea kullandim onun dışında birsey ocmedim yemedim. Tedaviye basladigim ayda adetle birlikte bal polen ari sutu karışımı sabah aksam 1 tatli kasigi yedim. Rabbim kaliteli yunurtalar nasip etsinMerhaba canım bişey soracam yumurta sayısını ve kalitesini arttırmak için bişey kullandın mi kullandıysan ne kullandın. Bu ay doktor bana ilaç vermedi sadece dhea verdi. Bide incir kayısı kuru üzüm Hayıt otu çivan perçemi kullan dedi. Onları kullaniyorum
aynı gün test günü cumartesiye geliyo sanırımben o gün idrar testi yapıp pazartesikan testi yapayım diyom çok korkuyom yaa hem zaman geçsin istiyom hemde o günden kaçıyom.inşallah güzel sonuç alırız sen ben ve diğer arkadaşlarımız inşallahKizlar ani bir kararla transfer dun yapildi test gunum 25 temmuz insallah hepimizin bebekleri simki tutunur ams Ben cok korkuyorum 2. Gun embiriyosuydu hep bit korku var icimde besinci gunu tutunma oluyordu deglimi banada proteinli yiyrcekler tuketin dendi
canım folik bendede var. sana aspirin bana clexane iğne vermiş aynı işlemi görüyo kan için sanırım.progesteron sana fitil bana jelvermiş.sende olmayan sadece estrofem oda östrojen için galiba tam emin değilim.göğüsler acıyomu soruna cevap ise felaket acıyo ağrı bazen artıyo yani sıkıntı ortak .embriyo kısmına ise bunları düşünmeyelim test günü hayırlısıyla öğreniriz inşallah pozitifianlamıyorum bana neden bu ilaçları vermediler sadece folikasit aspirin bide progeston fitil ne iğne var ne bişey onlar tutunsun iyi olsun ben razım o iğnelerin acısına amam vermediler bişey sorucam gögüsleriniz çok acıyomu benimkiler çok acıyo he unutmadanbişeyde daha benimki 2. gün embiriyosu emriyolar kaçıncı günlerinde tutunuyolar lütfen
evet bilemedim işte onun içinden çıkıcak sandım.önceki gün hemşire vurmuştu kolumdan acaip ağrısı olmuştu nasıl yaptığınıda görmemiştim.evde işte kendim yapacağım gün stresten ağlamaktan ne yaptığımı bilemedim iğne içinden çıkıcak sandım kırdım:) sonrada ağlayıp durdum ama ikinci denememde dediğin gibi yaptım. yanlız iğne başlığını çıkarınca fazlalık taşıyo yanlışmı çekiyom hala bilemedim amai ğne feci birşeycanım cleaxanı neden kullanmadın en kolayı o aslında direkmen enjekte edeceksin korumasını açmadan. yayı var basınca o atıyor iğne ucunu içini alıyor
benimde ilaçların biri eksildi kırıncaYa bana da 23 temmuz dediler ama 5. Gun embriyosuna 10. Gun test istiyorlar bizimkiler neden 12. Gun istediler? Ama benim ilaclarim 21inde bitiyo o yuzden 21inde test yapicagim sonuca gore ilac alacağım bosbosuna ilac parasi vermek istemiyorum
doktora ulaş kesinlikle benceArkadaşlarım acil cvp ltfn... oksapar yerine clexane buldum.dozu falan herşeyi aynı.olurmu kullanayımmı dr uma ulaşamiorum bilginiz varmı
dikkat et kendine bende aynıyım yatma pek yok arada uzanıyom ondada belim acıyor.hayorlısıyla inşallah iyi olur sonuçlarımızKızlar bende bi sinir stres...2 kavanoz kırdım yarım saat arayla birsürü iş çıktı başima zaten hiç yatmıom sonucum belli işte
İzler ya ben topikleri gezıyom millet 7.günden itibaren bhcg baktırmaya başlamiş.poz. sonuç alanlarda çok.kaşınmaya başladım bendikkat et kendine bende aynıyım yatma pek yok arada uzanıyom ondada belim acıyor.hayorlısıyla inşallah iyi olur sonuçlarımız
yani hamilesin öylemi :) öyleyse hayırlı olsunnnnnnnnnnnMrb. Benim transferde 10. Günüm dün kan tahlili yaptırdım hcg 46 çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?