2015 Yılı Temmuz Ayında Tüp Bebeğe başlayacak hanımlar!... Burada buluşalım

Allah yardımcın olsun inşallah sonuca huzurla ulaşırsın.
 
ya ben her konuda acemiyim hem forumda hemde tedavide yani bilmeden yanlış yerlere yazıyosam ve yanlış sorular soararsam kusura bakmayın olurmu.ikinci denemem ama ilkte öyle sersem bir doktorduki buzdolabı hayatımda ilk kez birinden nefret ediyom galiba.e2 vb yazıyonuz hiçbirinin olması gereken değer nedir ne olmalıdır bilmiyom şimdi doktorum iyi belki ama hala bilgi eksikliği yaşıyom.okuyup araştırıyom ama yaşamadan yada yaşayandan duymadan aklıma yatmıyo.neyseeeeeee
 
Tedavileriniz hayırlı olsun kızlar. Ben de adetle başlayacam inşallah. En fazla iki haftam kaldı. Adetin 2.günü başlıyor ya tedavi vajinal ultrasound mu yapıyorlar o gün de?
 
Tedavileriniz hayırlı olsun kızlar. Ben de adetle başlayacam inşallah. En fazla iki haftam kaldı. İlk mikroenjeksiyonum olacak. Aylardir bu formda bir seyler ogrenmeye calisiyorum.iyi ki de var bu form.Adetin 2.günü başlıyor ya tedavi vajinal ultrasound mu yapıyorlar o gün de? E2 ne oluyor bir de,onla neye bakıyorlar. Sora sora öğreneceğiz mecbur. Rabbim tedavileriniz hayırlı ve sonucunu bebekli eylesin kızlar.
 
Tedavileriniz hayırlı olsun kızlar. Ben de adetle başlayacam inşallah. En fazla iki haftam kaldı. İlk mikroenjeksiyonum olacak. Aylardir bu formda bir seyler ogrenmeye calisiyorum.iyi ki de var bu form.Adetin 2.günü başlıyor ya tedavi vajinal ultrasound mu yapıyorlar o gün de? E2 ne oluyor bir de,onla neye bakıyorlar. Sora sora öğreneceğiz mecbur. Rabbim tedavileriniz hayırlı ve sonucunu bebekli eylesin kızlar.
 
offsss onları hiç bilmiyom herkese farklı ilaç

Allah yardımcın olsun inşallah sonuca huzurla ulaşırsın.

merhaba kizlar, insallah sizinde tedavinin hayirli haberlerle ilerler...

OHSS-ilacin etkisiyle yumurtalar toplandiktan sonra da yumurtaligin yumurta uretme durumu...cok agrili olabiliyor, istenilen bi durum degil ama bazi hastalar da oluyor malesef...

E2- Ostrojen hormonu aslinda..yumurta uretildikce kanda E2 seviyesi yukselir, ayni zamanda bu yumurtalarin kalitesi hakkinda da bilgi verir...cok hizli yuksemesi yine OHSS olma ihtimalini guclendirir..genelde her gun iki katina yakin artar..ama artis 2 katinda az olmasi istenir..

genel de vaginal ultrasonla bakiyorlar..hastanin gecmisne ve yumurtalik revervine gore doktor protokol belirler...gerisi de nasip kismettir artik...baska sorunuz olursa sorabilirsiniz, insan derman ararken ogreniyor herseyi..
 
hadi hayırlısı yetiş arkamızdan. tedavi vajinal ultrason ile başlıyor. uzun bir süre de öyle gidiyor yani gebeliğin 7. haftasında sonra göbekten kontrole geçiliyor. E2 östrojen hormonu yumurta sayısı ve kalitesine göre adetin 2. gününden itibaren yükselmeye başlıyor. adetin 2. günü 5 ile 50 arasında olması gerektiğini biliyorum. daha düşük ve daha yüksek uyarılması zor anlamına geliyor. sonrasında yumurta sayına göre artıyor. mesela bir arkadaşın 14 yumurtası var adetinin 6. günü 1200 iken benim 7 tane yumurtam var adetin 7. günü 410 du. bu yumurta sayısına göre değişir. yumurta büyüklüğü 17-20 cm e ulaştığında her yumurta başına 200-400 arası e2 salgılanır.
 
ben niye uzun sandımki acaba karıştırdım belkide.benimde kısa ama 4.gün başladım ilaçlara.menogon ve gonal kullanıyom şu an.senin ilaçlar ne peki?
seninki daha bi kısa protokol olmuş ben adet 2. günü başladım ilk 2 gün sadece lucrin 17 ml vuruldum göbekten. sonrasında 3. günden itibareni lucrin 17 ml, 200 unite gonal-f ve 1 toz 1 su menogon kullanmaya başladım. dün adetimin 7. günüydü. lh ım 14 e çıktığı için doktorum lucrin i kesti onun yerine cetrotide 0,25 kullanmaya başladım. 2 gündür cetrotide, menogon ve gonal-f kullanıyorum. yarın sabah kontrolüm var bakalım doktor bey ne diyecek? bu arada 7 tane yumurta görünüyor. 4 tanesi iyi 3 tanesi geriden geliyor. 4 büyükler 12 ile 10 arasında. diğer 3 küçük 6.5 mm imiş. endimetrium kalındığı 7 cm. e2 değerim dün 410 çıkmış. progesteronda 1.2 :) her bir şeyi yazdım sanırım :)
 
herbişeyi yazmışsın evet sağolasın rakamsal değerler dışında herşeyi anladım şükür:) bende yazam bari birine faydası olur belki:) adetin 4. günü gonal 150 vuruldu menogon 2 toz 1 su denildi önce sonra hemşire vazgeçti bunların suyu bilmem ne dedi anlamadımo kısmı 2 su 2 toz vurdur dedi bugünle 3. günüm iğnelerin büyükithimal cuma cetrotide başlanıcak kontrol sonrası devamını yazarım:)
 
bu arada senin uzun sanmamın sebebi lucrin şimdi çözdüm.çünkü lucrini bana uzunda vermişti doktor.
 
sen ne zaman adet oldun ? yumurta sayın yada büyüklüğü hakkında bilgin var mı
 
ben cuma adet oldum akşam üzeri.cumartesi dr gittim muayene kan verdim çıktım.ilk gün sayılıyorsa pazartesi 4.günüm oluyo sayılmazsa 3. günüm.pazartesi iğnelere başlandı.bugün 3.gün yani.anlayacağınız araya pazar girdi işi bozdu kontrole gitmedim yumurtam vb durmumne bilmiyom sonucu öğrenince yazarım arkadaşlar
 
slm benimde uzun protokol galiba bugün 14. gün iğnelerin ilk 2 gün sadece lucrin kullandım. dünki kontrolde 12 yumurta var dedi. en büyüğü 17 ml olmuş. yarın sabah tekrar kontrolüm var. cmtsi toplarız dedi büyük bir ihtimalle. benim ikinci denemem bu ilk denememde lucrin kullanmamıştım ve 9 gün sonra çatlatma iğnesini vurulmuştum.
 
Kızlar problemiinizi hastane adını yumurta sayınızı ve kaçıncı denemeniz olduğunu yazsanız liste yapsak


problem: Sperm hareketsizliği
hastane: Yeditepe Ünv.Hast. Cem Fıçıcıoğlu
yumurta : ? - 03.07.2015 adet olmayı planlıyorum.
deneme:1
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…