Canım benim doktorum Kent Hastanesinde Orçun Sezer.. Kendisinden oldukça memnunum, normal doğumu desteklediğini düşünüyorum..beni normal doğum için çok faydalı diye yürüyüş ve pilatese yönlendiren kendisi..kursa katıldığımı biliyor..bu durum çok hoşuna gitti..bu arada dediğine katılıyorum, keşke devlet destekli programlar olsa..avrupada doğum yapan arkadaşlarımın doula masraflarını devlet karşıladı..istanbulda başlamış hastanelerde eğitimler ne güzel..izmirin biraz daha zamana ihtiyacı var sanırım..
Benim doktorum da Orçun Sezer... Çok anlayışlı, donanımlı bir hekim. Aklımda normal doğum hiç yokken, kendimi psikolojik olarak bu yönde hazırlamam konusunda yönlendirdi beni de. 16. Haftamdayken görüştük doktorumla en son, henüz erken olduğunu düşündüğümden doğumun nasıl olacağı konusunu hiç açmamıştım o güne kadar, o gün sorduğumda yepyeni bir pencere açtı önümde. O güne kadar aklımda olmadığından normal doğum hakkındaki araştırmalarımda biraz geri kaldım sanırım
süper, çok şanslıyız desene :) benim için de normal hatta doğal doğum çok sonradan özümsediğim birşey oldu canım, bence hiç de geç kalmamışsın.. ben 20. haftada gitmiştim eğitime, diğer katılımcı arkadaşlar genelde 30 lu haftalardaydı.. her ay oluyor eğitim, ben katılmanı tavsiye ederim.. internette de doğal doğumla ilgili çok güzel bilgiler var.. hypnobirthing, lamaze ve aktif doğum la ilgili araştırabilirsin netten de...
Kesinlikle çok şanslıyız canım
Hypnobirthing Mongan Yöntemi diye bir kitap önerisi de var notlarımda canım. Bugün notlarını almış olduğum kitapları alacağım, kurs konusunda da son derece hevesliyim, gerçi akşam eşime bahsettiğimde benimle gelme konusunda hiç de hevesli görünmüyordu :) Gittiğin kursun fiyatı neydi oezyy' cim?
canım emin ol hiç bir eş konuya sıcak bakmıyor :) bizimki de sırf ben üzülmeyeyim, bebek stres olmasın diye geldi..açık açık eğitimde de söyledi..diğer arkadaşların eşleri de pek farklı değildi...şu ansa doğuma benimle girmesi gerektiğini, bana nasıl destek olması gerektiğini biliyor.. ben bir yerde yoga yapıyorum, o da egzersiz yapıyor, yani doğuma beraber haızrlanıyoruz.. :) bunu görmek ve hissetmek gerçekten çok güzel :) isteresen sana özelden gözde nin cebini verebilirim, o detaylıca anlatır, yüzyüze de görüşürsünüz...biz erken kayıtla 500 tl verdik...bir haftasonu boyunca 2 tam gün sürüyor..alsancakta..bence verdiğin paraya değiyor...yoga dersleri de var aynı yerde, akşamları...gittiğinde onu da görüşebilirsin...bana saat ve yer uymadığı için evde yapıyorum..
Merhaba, hoşgeldin cnm. Senin doğumun yakınmış. Umarım sağlıkla istediğin gibi bir doğum olur. Normal düşündüğünüze sevindim, süre yakın olduğu için doğumdan sonra bize tecrübelerini aktarırsan çok sevinirim. Epiduralsiz tamamen mi normal düşünüyorsunuz?
sağol canım darısı başınıza olur inşallah:)rabbim bir avazda kurtarsın der büyüklerimiz inşallah kolay ağrısız bir doğum olur ve bebeğini sağsalim alırsın kucağına hayırlısıyla...
Evet gerçekten bu sistemde günümüzde normal doğum garantisi çok zor, fiyatlar biraz yüksek gelmişti ama sanırım doula desteğine başvurcam doğum için. Sonuçta doğacak bebeğimin ve bizim geleceğimizi etkileyecek çok önemli bir olay doğum, inşallah her şey yolunda gider sağlıklı normal bir doğum olur hayırlısıyla. Herkese sağlıklı doğumlar...Canım benim doktorum Kent Hastanesinde Orçun Sezer.. Kendisinden oldukça memnunum, normal doğumu desteklediğini düşünüyorum..beni normal doğum için çok faydalı diye yürüyüş ve pilatese yönlendiren kendisi..kursa katıldığımı biliyor..bu durum çok hoşuna gitti..bu arada dediğine katılıyorum, keşke devlet destekli programlar olsa..avrupada doğum yapan arkadaşlarımın doula masraflarını devlet karşıladı..istanbulda başlamış hastanelerde eğitimler ne güzel..izmirin biraz daha zamana ihtiyacı var sanırım..
Hayırlısı cnm,son haftaya gelmişsin gerçi kafanı karıştırmak gibi olmasın ama başka bir doktora daha muayne olmayı düşündün mü, yani sonuçta sadece olasılığı olan bir durum için çok istediğin bişeyden hemen vazgeçmeseydin. Senin doktorun için bilemem ama ben bu doktorlara pek güvenemiyorum nedense, ilkemizde son 10 yılda sezeryan oranı % 80 leri geçti açıkçası doktorların eften püften sebeplerle genelleyerek yönlendirdiğini düşünüyorum ben. Ama tabi bikaç doktor tarafından onaylanmış ciddi bir durum varsa sağlıkla doğsun da nasıl olursa olsun dersin o zaman. Tabii bunlar benim düşüncelerim :) sen gönlünden geçeni yap cnm hayırlısıyla, Allah sağlıklı doğumlar versin...Sağol canım.Sanırım bu başlığın ilk doğuranı ben olucam.Bugün doktor kontrolüm vardı.Çatı muayenesi daha önce hiç olmamıştım ve doktorum da normal doğum taraftarı olduğu için ve bebeğin doğum kanalına girmesi suyumun normal olması bebeğin kilosunun fazla olmaması gibi kriterleri de göz önüne aldığında çatı muayenesini 39. hafta yani bugün yaptı.Öncelikle merak edenler için söylemek isterimki çatı muayenesi asla korkulacak gibi değilmiş.Acayip tırsmıştım okuduklarımdan fakat bir ya da iki dk sürüyo ve hafif irkilip geriliyosunuz daha fazlası değil.Sonuç olarak çatımın epey bi dar olduğu ve bebeğimin kafasının da büyük olduğu gerçeği ile yüzleştim.Doktorum tereyağından kıl çeker gibi bir normal doğum olmaz üstelik çektiğin onca sancının sonunda sezeryana dönebiliriz dedi.Çok inanmıştım normal doğuracağıma ama yarın sabah saat 8 de epidural sezeryan kararı aldık.Şimdilik tek tavsiyem sadece hayırlısını dileyin kızlar kendinizi şartlamayın sonradan hayal kırıklığı olmasın.Doğum sonrası tecrübelerimi paylaşıcam sizlerle.
selam kızlar ben mayıs annelerini takip ediyordum burayı yeni gördüm. Hayat hastanesinde devam ediyorum kontrollerime ve bir oğlum olacak hayırlısıyla inşallah.
Bende yeniyiimm :)
selam arkadaşlarr
Sağol canım.Sanırım bu başlığın ilk doğuranı ben olucam.Bugün doktor kontrolüm vardı.Çatı muayenesi daha önce hiç olmamıştım ve doktorum da normal doğum taraftarı olduğu için ve bebeğin doğum kanalına girmesi suyumun normal olması bebeğin kilosunun fazla olmaması gibi kriterleri de göz önüne aldığında çatı muayenesini 39. hafta yani bugün yaptı.Öncelikle merak edenler için söylemek isterimki çatı muayenesi asla korkulacak gibi değilmiş.Acayip tırsmıştım okuduklarımdan fakat bir ya da iki dk sürüyo ve hafif irkilip geriliyosunuz daha fazlası değil.Sonuç olarak çatımın epey bi dar olduğu ve bebeğimin kafasının da büyük olduğu gerçeği ile yüzleştim.Doktorum tereyağından kıl çeker gibi bir normal doğum olmaz üstelik çektiğin onca sancının sonunda sezeryana dönebiliriz dedi.Çok inanmıştım normal doğuracağıma ama yarın sabah saat 8 de epidural sezeryan kararı aldık.Şimdilik tek tavsiyem sadece hayırlısını dileyin kızlar kendinizi şartlamayın sonradan hayal kırıklığı olmasın.Doğum sonrası tecrübelerimi paylaşıcam sizlerle.
Annene cok gecmis olsun ben alerji tedavim icin biorezonans yöntemi ile iyilestim kanser tedavisindede kullaniliyor zaman gecmeden bir gidin lütfen dr sinan akkurt olarak arastirin annenizi sekersiz beslenmeye yonlendirin ve iyilesicegine inanin cok gecmis olsun bu arada anne sutunun kanserde iyileştirici özelliği varmış bunuda bir arastirin lutfen.ben de kız annesi olmayı çok istemişimdir. ama benim oğluşum olcak rabbimin izniyle. bu arada 3 gün önce annemin sağlık durumuyla ilgili kötü haber aldım. annem mesane kanseriyedi,ameliyat olmuştu tepecikte bundan 2 yıl önce. geçen sene çekildiği tomografide metastaz olduğu saptanmış fakat rapora dökülmemiş. aradan bir yıl geçmiş ve biz bu seneki raporda bunu öğrendik. moralim alt üst. karnımda bebeğim aklımda annem. dua edin lütfen. tanıdğım tanımadığım herkesten dua beklioyorum annem için
Kahraman koldayin cok ilgili oldugunu duydum gidince begeniceginizi dusunuyorum dogumu kentte ve cinarlida yaptiriyodu bir degisiklik yoksaMerhaba, ben de 9 haftalık hamileyim ve dr arayışındayım. Daha önce Hüseyin Ceyberi'ye gittim, bu hafta Kahraman Kolday'ı deneyeceğim. Mete Tarcan için de iyibir dr diyorlar. Doğumu hangi hastanede yaptırıyor, doğum ve muayene ücretleri nasıl acaba? Ultrason cihazları nasıl , muayene ne kadar sürüyor, çok sıra bekliyor musunuz? Biraz bilgi rica ediorum...tşk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?