- 29 Aralık 2015
- 20
- 7
- 6
- 34
Canim hemen hemen 4 haftan kaldi. Begum birkac hafta daha dayansinda sonra istedigi zaman gelsin. Bende oglumla pazarlik yapiyorum takvimi acmis
Kiz bu bebislere noldu agustosta dogmak istemiyorlar heralde
Memolinin keyfi yerinde hic cikmaya niyeti yok gibi
Hayirlisi insallah canm ya, aynen zaten maksimum 5 hafta var surda 2-3 hafta daha gecirsin sonra ben de karismicam.. Ama azcik sabretsin Begumcuk
Memoli de dayansin azcik insallah..
Valla agustosu begenmediler temmuza gelesi var bizimkilerin
Ayni bizim durum bizde yarin gidecez esimin koyune hic gidesim yok doktor da git ya da gitme diye bisey demedi o kadar dua ettim insallah esimin yaninda sakin gitmeyin der diye diyemedi. Oralarda dogururum diye korkuyom ya Allaha emanet gidecez artik mecbuurAyy keşki benim kocam da iptal etse planını bayramda onun köyüne gidicez, Allah biliyor ya hiç istemiyorum gitmeyi.
Ama tatile gidiyor olsaydık ben koşa koşa giderdim :)) denize girmeyi özledim yeminle.
UyusuN uyusun benim oğlum dayanamadı öğle uykusuna yattı Bnde yatayım dedim eşimin teki çalınca uykum kaçtı :/ bugün de pazar Allah affetsin bugünü hiç sevemiyorumKıs sevdayla ilgili ne çok şarkı varmış bende sürekli sevdaaaaaa çiçeeğiiimmm şarkısını söylüyorum :))
8 de kalktım ben yine kuzum kocişi bekledim 1 e kadar dün biraz iş yaptı ya nasıl yorulduysa kalkamadı öğlene kadar
Ayy heralde oyle olurz cidden alismak zor hamilelikten sonra..Ama cok tatli seyler yaaa...
Daha iyi teyzesi benim kuzum annesi saçını süpürge ediyor ona ..<3
Kanalda miydi seninnnbenmki de degilse bile yakin bence ya cok hissediyorm resmen karnimi tutuyorm ayaga kalkarken ben dee..
Oglusun nasi oldu canm??
Uzan canm sivi takviyesi yap, ilik bi dus oyle rahatlat kendini.. Ben de dun aksam yuruyus yaparken cok carpintim oldu yaa sicaklar bizi mahvetti
Geçmiş olsun canm dikkat et kendine uzan uyu dinlen bugün bol bol sıvı tüket iste yapmaAy bana bişey oldu. Bütün enerjim çekildi, başım dönmeye başladı.sıcaktan galiba. Elimi kaldıramıyorum, yatağıma geldim uzanıyım azıcık dedim.
Bana gitme dedi doktor, yine de gidicez. Eşimin ailesi hiç anlayışlı değil böyle söylememize ramen yavaş yavaş gelirsiniz bir şey olmaz diyorlar eeeh iyi madem gidelim dedim bende.Ayni bizim durum bizde yarin gidecez esimin koyune hic gidesim yok doktor da git ya da gitme diye bisey demedi o kadar dua ettim insallah esimin yaninda sakin gitmeyin der diye diyemedi. Oralarda dogururum diye korkuyom ya Allaha emanet gidecez artik mecbuur
MünasebetsizUyusuN uyusun benim oğlum dayanamadı öğle uykusuna yattı Bnde yatayım dedim eşimin teki çalınca uykum kaçtı :/ bugün de pazar Allah affetsin bugünü hiç sevemiyorum
orada inşallah senin iş yapmanı beklemezler canımBana gitme dedi doktor, yine de gidicez. Eşimin ailesi hiç anlayışlı değil böyle söylememize ramen yavaş yavaş gelirsiniz bir şey olmaz diyorlar eeeh iyi madem gidelim dedim bende.
Umarım hiç birşey olmaz sağlıklıca gidip geliriz
Zannetmiyorum, eltilerim üst katta görümcem ve koca kızları karşı tarafta kvalidem gel de bakalım burada sana diyor. Kpederle anlaşamıyorum ben diğerleriyle sorunum yok şükür.orada inşallah senin iş yapmanı beklemezler canım
iğne normal yapmama engel değil canım bende çok istiyorum norml olmasını. Son anda bi aksilik olmazsa norml olck inşllh.. Sen corasprin kullandın mıDogumun normal mi sezeryan mi olacak canım. Igne kullaniyorum bende merak ettim :) kasar peyniri ve muzde yemegi ihmal etme bebege kilo aldiriyormus. 18. Haftamdan beri doktorum heran dogurabilirsin dedi banada canim uzan dinlen. Ama dogsada evham yapma masallah büyümüş artik annesi bebegin
Memolinin keyfi yerinde hic cikmaya niyeti yok gibianca anasina izdirap cektirsin icerde kucuk sipam
Ben 37 den sonra heran zorla cikarticam onu aktif hareketlerimle
40i beklemek istemiyorumm herkes kucagina almisken ben karnimi sevmiyim
6 hafta sonra Memoliye cik diye yalvarmaya baslicam
Sevgili evlatcigim disarisi cok guzel gelsene gelsene dicem
Daha iyi teyzesi benim kuzum annesi saçını süpürge ediyor ona ..<3
Evet öyle Dedi doktor hanımcık oğlunuda taşıma diye de uyardı ama gel gör ki çocuk ateşlenince ağlayınca ilaç saati gelince mecbur taşıyorum kimse yok ki bana yardım edecek bu ayı geçiriyim sadece önümüzdeki ay ne Zaman isterse buyursun gelsin
Annelik hikayesi ...
1. Okudum ki: Doğduğunda mutlaka sadece anne sütü verilecek. Yoksa biberona alışabilir veya "emzik karıştırma sorunu" yaşayabilirmiş.
Yaşadım ki: Bebişin kilosu önemli miktarda azalır ve doktor formula ver derse, aynen formula takviyesini dayıyormuşuz.
2. Okudum ki: Sallayarak uyutmaya alıştırmamak lazımmış.
Yaşadım ki: İlk 3 ay bebişin uyuması için her yol mübahmış.
3. Okudum ki: Bebeğimizi memede veya biberonda uyutmamak lazımmış.
Yaşadım ki: Bebiş uyuyacaksa uyusunmuş, ister memede, ister biberonda, ister bacakta sallanırken...
4. Duydum ki: Aman her gak guk dediğinde bebeği kucağa almayın; kucağa alışırmış, şımarırmış.
Yaşadım ki: Kucağa alışma diye diye birşey yokmuş. bebişimizi bol bol kucaklayıp, sarılıp öpecekmişiz. Güven duygusunun gelişmesi için ağladığında cevap verecekmişiz. Sonra çombak zaten kucaktan kaçmak için solucan gibi kıvranacakmış.
5. Okudum ki: 6-7 aylıktan sonra gece beslemelerini kesecekmişiz.
Yaşadım ki: Bu lafi edenler yavrularımız gece uyanıp ağladığında mıçlarında pireler uçuşarak beşinci uykularını uyuyorlarmış. Biz ise gidip güzelce beslemeye devam ediyormuşuz.
6. Okudum ki: İlk dişler ortalama 6. ayda çıkarmış.
Yaşadım ki: İlk dişler 11. - 12. ayda da çıkabilirmiş.
7. Okudum ki: Bebeklere TV seyrettirilmemesi gerekirmiş.
Yaşadım ki: Yavruya yapılacak başka animasyon kalmadığında ve yavru sıkıntıdan sınır küpü olduğunda (az da olsa) TV imdadımıza yetişirmiş.
8. Okudum ki: 1 yaşını geçtiğinde biberonla süt/su vermeyi bırakmak gerekirmiş.
Yaşadım ki: Başka türlü süt içmeyi kabul etmiyorsa biberonla vermeye devam edilirmiş.
9. Duydum ki: Çocuklar 1 yaşından evvel tuvalete alıştırılabilirmiş. (Ya da: annem, ben, kardeşim vs)
Yaşadım ki: Yavru hazır olmadan hiçbirşeyi zorla yaptıramazmışsınız.
10. Düşündüm ki: Biyoloji bilgilerime dayanarak ailede çoğunluk sarışın ise ben de kabak kafalı bebis bekleyebilirim.
Yaşadım ki: Çocuğun kesinlikle sana benzemeyebilir hatta uzak atalarından birine bile çekebilirmiş.
11. Düşündüm ki: Sonsuza kadar yavruşumu emzireceğim.
Yaşadım ki: Sütüm tahminimden evvel azalabilirmiş, hatta kesilebilirmiş.
12. Düşündüm ki: Bunların hepsini ben tek başına yaparım. Kimseye ihtiyacım yok.
Yaşadım ki: Annem olmasa bu çocuk 2 aylık olmazmıs. Belki olurmuş ama o zaman ben böyle olmazmışım.
13. Duydum ki: Ooooo onların zamanında onlar yokmuş, bunlar yokmuş, annelik çok zormuş.
Yaşadım ki: Annelik hala zor
Alıntılayıp sizinle de paylaşayım dedim hepimizin bu günleri yaşaması çok yakınki ben hepsini de yaptım dinlemedim kimseyi Can'ımıza minnet
çok teşkkur ederim canm. Evet beslior da ben corasprini 32. Haftada kestim sanırım o etki etti kilo geriliğine. Onu anltmaua çalştımMerhaba, iğne ve aspirin gelişmesini tetikliyor yani daha iyi geliyor... Ben ikinci kızımda kullanmadım ve Atıl hoca beni takip eden dr a kızmıştı böyle bir geçmişin var nasıl aspirin ve iğneye başlamadı tanju diye... Kızımı 32+ 0 da 970 gr doğurdum ben, şimdi 32+ dayız ve 1.850 gr ı gördük cuma günü şükürler olsun... 8 lik clexan oluyorum hergün aspirini kesti doktorum... Yani diyeceğim iğne ve aspirin gelişimine yardımcı plesantadan kan akılı daha çok olsun ve beslensin diye oluyoruz canım... Haftanda iyi kiloya hiç takılma üzülme, ciğerleri gelişsin yeter.. Zayıf olsun memişlerle besler arayı kaparsın çok öpüyorum
Evet benim de az kaldı hazırladım herşeyi Bayram'dan döndükten sonra evi temizleteceğim sonra da bekleyeceğiz artık kızımızı son günler zor geçerAyy csnim senin daha az kalmis .artik çantalar hazirlanmistir .ben daha hazirlamadim .
Ben kendi yaşadıklarımı anlatayım;başka türlü yaşayan oldu mu bilmiyorum. Normal doğumda doğurduktan sonra kuşlar gibi hafifsin. Doğurduktan sonra çataldan (doğum yaptığın o değişik korkunçlu gibi şey) Bi güzel iniyorsun ve tekerlekli sandalyeye yürüyorsun. Odana gelince kalkıp yatağına yatıyorsun. Bunları yaparken kimsenin yardımına ihtiyacın yok. Hemen Gaz çıkarma gibi seçici şeyleri yemek gibi bir sıkıntın yok. 1 saat içinde yatakta bağdaş kurmuş bir şekilde oturtabilirsin. Alttan dikişin olsa bile bu sadece oturmanı ilk anda biraz zorlaştırır o da sancılı bir durum değil. Tuvalette büyük sıkıntı yaşatmaz ama her WC'den sonra batikonla yıkayıp saç kurutma makinesiyle iyice kurutman lazım. Dikişler (iç-dış) 15-20 günde kendiliğinden düşer. Yapıya bağlı olarak daha kısa ya da daha uzun sürebilir. Şanslıysan hiç kesik olmaz. Göbek aldığın kiloya ve yapına bağlı olarak 1 haftaya kadar baya Bi küçülüyor. Korse işi ise istersen hemen tak..ama ben hemen önermem çünkü lohusalığın ilk günleri aşırı terleme sıcak basması yaşanabiliyor bir de korse iyice pişirir. 2-3 gün sonra takmayı kendin isteyebilirsin çünkü yürümekte biraz zorlanıyor insan karnın içi boşaldığı için dik durmak zor oluyor. Kanama ilk günler baya yoğun sonrasında giderek azalıyor. Bi ara kesilebilir ama kaldığı yerden devam ediyor. 40-45 gün kadar sürebilir. Kısa da sürebilir. Uzun sürmesi çok da normal değil. Dr danışılmalı. Normal doğumda kanamanın yoğunluğu baya fazla oluyor. Aşırı olursa tabi yine Dr müdahalesi gerekir. Sağlıkla kucağınıza alalım inşallah.Normal dogum sonrasi da cok aci cekiliyormu ki
Sezeryan gibi 3-5 gun filan.. Kesik atiliyor ya.
İdrar yada buyuk tuvalette zorlaniliyor mu ?¿
Dogumdan sonra hemen gaz mi cikartmak gerekiyor ?¿
Gobek kac gun sonra iniyor ?¿
Ayni gun korse takilirmi can yakar mi?¿
Tecbureli normal dogumcular, kafamda deli sorular var.. Aydinlatin beni ufkumu acin korkumu azaltin bacilarim
Birde kan 40gun kesintisiz adet gibi mi geliyor ?¿
Bunu yazanın ellerine sağlık valla. Aynen de böyle oluyor. Mama,emzik biberon asla vermem dedim ama hepsini birer birer denedim yaptım. Öyle sallamaya alıştırmam falan hep fasafiso!Annelik hikayesi ...
1. Okudum ki: Doğduğunda mutlaka sadece anne sütü verilecek. Yoksa biberona alışabilir veya "emzik karıştırma sorunu" yaşayabilirmiş.
Yaşadım ki: Bebişin kilosu önemli miktarda azalır ve doktor formula ver derse, aynen formula takviyesini dayıyormuşuz.
2. Okudum ki: Sallayarak uyutmaya alıştırmamak lazımmış.
Yaşadım ki: İlk 3 ay bebişin uyuması için her yol mübahmış.
3. Okudum ki: Bebeğimizi memede veya biberonda uyutmamak lazımmış.
Yaşadım ki: Bebiş uyuyacaksa uyusunmuş, ister memede, ister biberonda, ister bacakta sallanırken...
4. Duydum ki: Aman her gak guk dediğinde bebeği kucağa almayın; kucağa alışırmış, şımarırmış.
Yaşadım ki: Kucağa alışma diye diye birşey yokmuş. bebişimizi bol bol kucaklayıp, sarılıp öpecekmişiz. Güven duygusunun gelişmesi için ağladığında cevap verecekmişiz. Sonra çombak zaten kucaktan kaçmak için solucan gibi kıvranacakmış.
5. Okudum ki: 6-7 aylıktan sonra gece beslemelerini kesecekmişiz.
Yaşadım ki: Bu lafi edenler yavrularımız gece uyanıp ağladığında mıçlarında pireler uçuşarak beşinci uykularını uyuyorlarmış. Biz ise gidip güzelce beslemeye devam ediyormuşuz.
6. Okudum ki: İlk dişler ortalama 6. ayda çıkarmış.
Yaşadım ki: İlk dişler 11. - 12. ayda da çıkabilirmiş.
7. Okudum ki: Bebeklere TV seyrettirilmemesi gerekirmiş.
Yaşadım ki: Yavruya yapılacak başka animasyon kalmadığında ve yavru sıkıntıdan sınır küpü olduğunda (az da olsa) TV imdadımıza yetişirmiş.
8. Okudum ki: 1 yaşını geçtiğinde biberonla süt/su vermeyi bırakmak gerekirmiş.
Yaşadım ki: Başka türlü süt içmeyi kabul etmiyorsa biberonla vermeye devam edilirmiş.
9. Duydum ki: Çocuklar 1 yaşından evvel tuvalete alıştırılabilirmiş. (Ya da: annem, ben, kardeşim vs)
Yaşadım ki: Yavru hazır olmadan hiçbirşeyi zorla yaptıramazmışsınız.
10. Düşündüm ki: Biyoloji bilgilerime dayanarak ailede çoğunluk sarışın ise ben de kabak kafalı bebis bekleyebilirim.
Yaşadım ki: Çocuğun kesinlikle sana benzemeyebilir hatta uzak atalarından birine bile çekebilirmiş.
11. Düşündüm ki: Sonsuza kadar yavruşumu emzireceğim.
Yaşadım ki: Sütüm tahminimden evvel azalabilirmiş, hatta kesilebilirmiş.
12. Düşündüm ki: Bunların hepsini ben tek başına yaparım. Kimseye ihtiyacım yok.
Yaşadım ki: Annem olmasa bu çocuk 2 aylık olmazmıs. Belki olurmuş ama o zaman ben böyle olmazmışım.
13. Duydum ki: Ooooo onların zamanında onlar yokmuş, bunlar yokmuş, annelik çok zormuş.
Yaşadım ki: Annelik hala zor
Alıntılayıp sizinle de paylaşayım dedim hepimizin bu günleri yaşaması çok yakınki ben hepsini de yaptım dinlemedim kimseyi Can'ımıza minnet
Şükürler olsun. Uzanmışım yatağa sıcakla mücadele ediyorum. Bi yandan da oğlan yandan zır zır tepemde! Anne bi baaak anne niye başlamıyor anne tableet...bu günümüze hamd olsunTatlı anneler sabır Küpü anneler sıcaktan bunalan anneler Nasılsıniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?