Aynen tatlım aynen bana ülkeler arası laf yetiştiriyorlardı Allah tan uzakta büyüttümOh keyfi iyiyse ne ala canm kalabildigi kadar kalsn tabi ki..fazla da abartmasn da
Annelerine de istemeden yapiyolar canm naparsn bidiklarrr.. Yemelik bunlarrr
Anladm canm iste evde cocuk olunca tabi dikkat etmek daha zor oluyordur..
Insallah canm gelisimlerini de tamamlasinlar da hayirlisiylaa
Hahahahah ay supermis yazi bayildmmm
Aynen oyle zaten bazisi uzaktan bos bos konusur mesele uygulamada
evet canim gercekten insan bakarken daha kolay oluyor,incitirim diye daha az korkuyorsun sanki..ben ilkinde coook guzel yasadim bu duyguyu..darisi hepimizin basina..Bebeğin kilolu doğması iyi birşey sonrası için bakımı kolay olur tombiş bebekleri severim tombik tombik yanaklar yerim onları maşallah bebeklerine
B'nde dediklerine katılıyorum hepsi boş laf o çocugu büyütene kadar her yol mübah :)Ben kendi yaşadıklarımı anlatayım;başka türlü yaşayan oldu mu bilmiyorum. Normal doğumda doğurduktan sonra kuşlar gibi hafifsin. Doğurduktan sonra çataldan (doğum yaptığın o değişik korkunçlu gibi şey) Bi güzel iniyorsun ve tekerlekli sandalyeye yürüyorsun. Odana gelince kalkıp yatağına yatıyorsun. Bunları yaparken kimsenin yardımına ihtiyacın yok. Hemen Gaz çıkarma gibi seçici şeyleri yemek gibi bir sıkıntın yok. 1 saat içinde yatakta bağdaş kurmuş bir şekilde oturtabilirsin. Alttan dikişin olsa bile bu sadece oturmanı ilk anda biraz zorlaştırır o da sancılı bir durum değil. Tuvalette büyük sıkıntı yaşatmaz ama her WC'den sonra batikonla yıkayıp saç kurutma makinesiyle iyice kurutman lazım. Dikişler (iç-dış) 15-20 günde kendiliğinden düşer. Yapıya bağlı olarak daha kısa ya da daha uzun sürebilir. Şanslıysan hiç kesik olmaz. Göbek aldığın kiloya ve yapına bağlı olarak 1 haftaya kadar baya Bi küçülüyor. Korse işi ise istersen hemen tak..ama ben hemen önermem çünkü lohusalığın ilk günleri aşırı terleme sıcak basması yaşanabiliyor bir de korse iyice pişirir. 2-3 gün sonra takmayı kendin isteyebilirsin çünkü yürümekte biraz zorlanıyor insan karnın içi boşaldığı için dik durmak zor oluyor. Kanama ilk günler baya yoğun sonrasında giderek azalıyor. Bi ara kesilebilir ama kaldığı yerden devam ediyor. 40-45 gün kadar sürebilir. Kısa da sürebilir. Uzun sürmesi çok da normal değil. Dr danışılmalı. Normal doğumda kanamanın yoğunluğu baya fazla oluyor. Aşırı olursa tabi yine Dr müdahalesi gerekir. Sağlıkla kucağınıza alalım inşallah.
Bunu yazanın ellerine sağlık valla. Aynen de böyle oluyor. Mama,emzik biberon asla vermem dedim ama hepsini birer birer denedim yaptım. Öyle sallamaya alıştırmam falan hep fasafiso!
Şükürler olsun. Uzanmışım yatağa sıcakla mücadele ediyorum. Bi yandan da oğlan yandan zır zır tepemde! Anne bi baaak anne niye başlamıyor anne tableet...bu günümüze hamd olsun
rica ederim canim yardimci olabildiysem ne mutlu bana..Çok tskkrler canım cidden faydalı bi cvp oldu
Ben geçirdim tatlım sorun yok ilaçları söylediği şekilde kullan ayrıca yediğin herşeyi iyice yıka temizle birde yediğin tavuk et balık gibi seyleri iyice pişir olur mu ..geçmiş olsunMerhaba arkadaslar,ben ikiz bekliyorum,idrar tahlilinde enfeksiyon cikti ve ilac verdi doktorum,sizinde hamileliginiz boyunca idrar yolu enfeksiyonu gecirdinizmi nasil atlattiniz?tesekkur ederim simdiden.
Aynısını bugün diyordum eşime çok sıkıldım bunaldım hep yağmur hep kapalı hep puslu hava içim kararıyor artık evden bile çıkmak istemiyorsun ne imreniyorum güneş gören yerlerePfffff herkez sıcaklardan şikayetçi
Biz Güneş'e hasret , hergün yağmur, kapalı , karanlık, rüzgarlı bu NE yafff
Acık güneş buraya gönderin neolurrrr , bu hava beni hep uyutuyor içimi karartıyor
Ben geçirdim tatlım sorun yok ilaçları söylediği şekilde kullan ayrıca yediğin herşeyi iyice yıka temizle birde yediğin tavuk et balık gibi seyleri iyice pişir olur mu ..geçmiş olsun
İmşallah hayırlısıyla kucaklarsın yavrularını kötü şeyler düşünme iyi düşün iyi olsun :) hepimiz aynı telaşları yaşıyoruz inan bana zaten normali bu anneyiz bizSagol cnm,teleslandim,erken dogumla kaybim var,simdi en ufak sorundan pimpirikleniyorum.
İmşallah hayırlısıyla kucaklarsın yavrularını kötü şeyler düşünme iyi düşün iyi olsun :) hepimiz aynı telaşları yaşıyoruz inan bana zaten normali bu anneyiz biz
Canim hskkinda hsyirlisi olsun.normal doğum mu istiyorsun .tansiyonun simdi kaç .ödemin oluyor muydu senin.
Bol bol dinlen herkes yavaş yavaş Perte çıkıyor Allah yardımcımız olsunSlm kizlar bugun artik adim atamaz oldum. Kasiklarim belim felaket ağrıyor
Şimdi nasılsınız tatlımPozisyonları normal doğuma musait değil. . Ödem çok olmuyordu son 2-3 gündür arttı. . Tansiyonu da kendim olcmesem farktletmesdim 17 lere çıktığını hiç belirti vermedi..
Aynısını bugün diyordum eşime çok sıkıldım bunaldım hep yağmur hep kapalı hep puslu hava içim kararıyor artık evden bile çıkmak istemiyorsun ne imreniyorum güneş gören yerlere
Son aya girdik ya arizalar cikiyor isteBol bol dinlen herkes yavaş yavaş Perte çıkıyor Allah yardımcımız olsun
Şimdi nasılsınız tatlım
Benim de yok giyecek birşeyimmmHerkese selammm
Ne zamandır yazamıyorum yine ben de bugün baya dinlendim çok şükür... Herkes istanbulu terketmişken tadını çıkarmak lazım gezmek lazım ama bende hiç iş yok... Azcık yürüsem yoruluyorum ve hiiç bir kıyafet bulamadım bayram için kendimee almaya gitsem hemen sıkılıp çıkıyorum off off ne giycezz
2 veya 3 defa ilaç kullandım. ilaç kullanılmazsa erken doğum sebebi olabiliyor. bol su içilmeli ve idrar tutulmamalı. antibiyotik 5 gün kullanılmalı ve piyeloseptyl adında idrar yolları antiseptiği var. bu ilaçlar gebelikte bebek için güvenli. ilaçlar bittikten sonra idrar tahlili yapıp geçip geçmediğine emin olmak gerekir.Merhaba arkadaslar,ben ikiz bekliyorum,idrar tahlilinde enfeksiyon cikti ve ilac verdi doktorum,sizinde hamileliginiz boyunca idrar yolu enfeksiyonu gecirdinizmi nasil atlattiniz?tesekkur ederim simdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?