Yok canim ben clexan 0.4 kullaniyorum sasece. Coraspin kullanmadim hic.iğne normal yapmama engel değil canım bende çok istiyorum norml olmasını. Son anda bi aksilik olmazsa norml olck inşllh.. Sen corasprin kullandın mı
Ne güzel anlatmışsın, inşallah isteyen herkes normal doğurabilirBen kendi yaşadıklarımı anlatayım;başka türlü yaşayan oldu mu bilmiyorum. Normal doğumda doğurduktan sonra kuşlar gibi hafifsin. Doğurduktan sonra çataldan (doğum yaptığın o değişik korkunçlu gibi şey) Bi güzel iniyorsun ve tekerlekli sandalyeye yürüyorsun. Odana gelince kalkıp yatağına yatıyorsun. Bunları yaparken kimsenin yardımına ihtiyacın yok. Hemen Gaz çıkarma gibi seçici şeyleri yemek gibi bir sıkıntın yok. 1 saat içinde yatakta bağdaş kurmuş bir şekilde oturtabilirsin. Alttan dikişin olsa bile bu sadece oturmanı ilk anda biraz zorlaştırır o da sancılı bir durum değil. Tuvalette büyük sıkıntı yaşatmaz ama her WC'den sonra batikonla yıkayıp saç kurutma makinesiyle iyice kurutman lazım. Dikişler (iç-dış) 15-20 günde kendiliğinden düşer. Yapıya bağlı olarak daha kısa ya da daha uzun sürebilir. Şanslıysan hiç kesik olmaz. Göbek aldığın kiloya ve yapına bağlı olarak 1 haftaya kadar baya Bi küçülüyor. Korse işi ise istersen hemen tak..ama ben hemen önermem çünkü lohusalığın ilk günleri aşırı terleme sıcak basması yaşanabiliyor bir de korse iyice pişirir. 2-3 gün sonra takmayı kendin isteyebilirsin çünkü yürümekte biraz zorlanıyor insan karnın içi boşaldığı için dik durmak zor oluyor. Kanama ilk günler baya yoğun sonrasında giderek azalıyor. Bi ara kesilebilir ama kaldığı yerden devam ediyor. 40-45 gün kadar sürebilir. Kısa da sürebilir. Uzun sürmesi çok da normal değil. Dr danışılmalı. Normal doğumda kanamanın yoğunluğu baya fazla oluyor. Aşırı olursa tabi yine Dr müdahalesi gerekir. Sağlıkla kucağınıza alalım inşallah.
Bunu yazanın ellerine sağlık valla. Aynen de böyle oluyor. Mama,emzik biberon asla vermem dedim ama hepsini birer birer denedim yaptım. Öyle sallamaya alıştırmam falan hep fasafiso!
Şükürler olsun. Uzanmışım yatağa sıcakla mücadele ediyorum. Bi yandan da oğlan yandan zır zır tepemde! Anne bi baaak anne niye başlamıyor anne tableet...bu günümüze hamd olsun
Verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim sana :) okuyunca pekte korkulucak birsey yokmus gibi duruyor. Peki normal ped yetiyormu yoksa hasta bezimi gerekiyor kanama icin :)Ben kendi yaşadıklarımı anlatayım;başka türlü yaşayan oldu mu bilmiyorum. Normal doğumda doğurduktan sonra kuşlar gibi hafifsin. Doğurduktan sonra çataldan (doğum yaptığın o değişik korkunçlu gibi şey) Bi güzel iniyorsun ve tekerlekli sandalyeye yürüyorsun. Odana gelince kalkıp yatağına yatıyorsun. Bunları yaparken kimsenin yardımına ihtiyacın yok. Hemen Gaz çıkarma gibi seçici şeyleri yemek gibi bir sıkıntın yok. 1 saat içinde yatakta bağdaş kurmuş bir şekilde oturtabilirsin. Alttan dikişin olsa bile bu sadece oturmanı ilk anda biraz zorlaştırır o da sancılı bir durum değil. Tuvalette büyük sıkıntı yaşatmaz ama her WC'den sonra batikonla yıkayıp saç kurutma makinesiyle iyice kurutman lazım. Dikişler (iç-dış) 15-20 günde kendiliğinden düşer. Yapıya bağlı olarak daha kısa ya da daha uzun sürebilir. Şanslıysan hiç kesik olmaz. Göbek aldığın kiloya ve yapına bağlı olarak 1 haftaya kadar baya Bi küçülüyor. Korse işi ise istersen hemen tak..ama ben hemen önermem çünkü lohusalığın ilk günleri aşırı terleme sıcak basması yaşanabiliyor bir de korse iyice pişirir. 2-3 gün sonra takmayı kendin isteyebilirsin çünkü yürümekte biraz zorlanıyor insan karnın içi boşaldığı için dik durmak zor oluyor. Kanama ilk günler baya yoğun sonrasında giderek azalıyor. Bi ara kesilebilir ama kaldığı yerden devam ediyor. 40-45 gün kadar sürebilir. Kısa da sürebilir. Uzun sürmesi çok da normal değil. Dr danışılmalı. Normal doğumda kanamanın yoğunluğu baya fazla oluyor. Aşırı olursa tabi yine Dr müdahalesi gerekir. Sağlıkla kucağınıza alalım inşallah.
Bunu yazanın ellerine sağlık valla. Aynen de böyle oluyor. Mama,emzik biberon asla vermem dedim ama hepsini birer birer denedim yaptım. Öyle sallamaya alıştırmam falan hep fasafiso!
Şükürler olsun. Uzanmışım yatağa sıcakla mücadele ediyorum. Bi yandan da oğlan yandan zır zır tepemde! Anne bi baaak anne niye başlamıyor anne tableet...bu günümüze hamd olsun
Belki özel hastaneler çalışıyordur arife günü olduğu için şansını deneyebilirsin. Ama zaten çalışamaz alıcam diyorsun bildiğim kadarıyla çalışabilir raporu götürmediğin zaman otomatik olarak iznin başlıyorArkadaşlar birşey soracağım. Yarın ben tam 32 +0 oluyorum. Çalışamaz raporu için günüm yarın ama ben raporu devletten alacağım ama bu hafta resmi tatil olduğu için poliklinikler falan kapalı. Alamayacağım yani. 33. Hafta da almayı düşünüyorum ama illa ki bu hafta almam mi gerekiyor. Ne yapmam lazım. Bilgisi olan var mı.
Amin hamd olsun çok şükürBen kendi yaşadıklarımı anlatayım;başka türlü yaşayan oldu mu bilmiyorum. Normal doğumda doğurduktan sonra kuşlar gibi hafifsin. Doğurduktan sonra çataldan (doğum yaptığın o değişik korkunçlu gibi şey) Bi güzel iniyorsun ve tekerlekli sandalyeye yürüyorsun. Odana gelince kalkıp yatağına yatıyorsun. Bunları yaparken kimsenin yardımına ihtiyacın yok. Hemen Gaz çıkarma gibi seçici şeyleri yemek gibi bir sıkıntın yok. 1 saat içinde yatakta bağdaş kurmuş bir şekilde oturtabilirsin. Alttan dikişin olsa bile bu sadece oturmanı ilk anda biraz zorlaştırır o da sancılı bir durum değil. Tuvalette büyük sıkıntı yaşatmaz ama her WC'den sonra batikonla yıkayıp saç kurutma makinesiyle iyice kurutman lazım. Dikişler (iç-dış) 15-20 günde kendiliğinden düşer. Yapıya bağlı olarak daha kısa ya da daha uzun sürebilir. Şanslıysan hiç kesik olmaz. Göbek aldığın kiloya ve yapına bağlı olarak 1 haftaya kadar baya Bi küçülüyor. Korse işi ise istersen hemen tak..ama ben hemen önermem çünkü lohusalığın ilk günleri aşırı terleme sıcak basması yaşanabiliyor bir de korse iyice pişirir. 2-3 gün sonra takmayı kendin isteyebilirsin çünkü yürümekte biraz zorlanıyor insan karnın içi boşaldığı için dik durmak zor oluyor. Kanama ilk günler baya yoğun sonrasında giderek azalıyor. Bi ara kesilebilir ama kaldığı yerden devam ediyor. 40-45 gün kadar sürebilir. Kısa da sürebilir. Uzun sürmesi çok da normal değil. Dr danışılmalı. Normal doğumda kanamanın yoğunluğu baya fazla oluyor. Aşırı olursa tabi yine Dr müdahalesi gerekir. Sağlıkla kucağınıza alalım inşallah.
Neredesin cnm :)Pfffff herkez sıcaklardan şikayetçi
Biz Güneş'e hasret , hergün yağmur, kapalı , karanlık, rüzgarlı bu NE yafff
Acık güneş buraya gönderin neolurrrr , bu hava beni hep uyutuyor içimi karartıyor
Tatlı anneler sabır Küpü anneler sıcaktan bunalan anneler Nasılsıniz :)
Maden suyu içiyor musunuz anneler
Pfffff herkez sıcaklardan şikayetçi
Biz Güneş'e hasret , hergün yağmur, kapalı , karanlık, rüzgarlı bu NE yafff
Acık güneş buraya gönderin neolurrrr , bu hava beni hep uyutuyor içimi karartıyor
Bunalmamak elde degil gercekten, cok sorun yaratiyormalesef hic bir cozumu de yokk... Cocugum da daha fazla kasiliyor biraz sicakta kalsam ben de zaten bayilacak gibinoluyorm nasil darlaniyormm...
Maden suyu genelde aksamlari bi tane tuketiyorm canm ben
Canm bencee yat kalk haline sukretrrinan ki sicakla basetmek cok zorr.. Ve sagligini etkiliyor insanin bu halde oZellikle dee..
Şu an almana gerek yok ki zaten bayram tatili girdi.Seni çalışıyor göstermek zorundalar. Bayramdan sonraki pazartesi raporunu alır verirsinArkadaşlar birşey soracağım. Yarın ben tam 32 +0 oluyorum. Çalışamaz raporu için günüm yarın ama ben raporu devletten alacağım ama bu hafta resmi tatil olduğu için poliklinikler falan kapalı. Alamayacağım yani. 33. Hafta da almayı düşünüyorum ama illa ki bu hafta almam mi gerekiyor. Ne yapmam lazım. Bilgisi olan var mı.
kızlar inşallah bayram tatilinde doğurmam.dr şehir dışına çıkıyor.yarın erken gel muane edeyim gideem dedi
En azından bir 20-22 derece olsa kelebeğim ya.
13-14 rüzgarlı ve sürekli yağışlı kapalı hava , insanın iç dünyasınıda karartıyor inankiben Tr yi çookk özledim çok bu sene bize yaz yok anlaşılan
Eminim bu sıcakta burda olmak istemezsin. Nefes almak bile cok zor. Surekli ter icindeyim cok zor yaz hamileligi. dahada sıcak olacak Allah yardimcimiz olsunEn azından bir 20-22 derece olsa kelebeğim ya.
13-14 rüzgarlı ve sürekli yağışlı kapalı hava , insanın iç dünyasınıda karartıyor inankiben Tr yi çookk özledim çok bu sene bize yaz yok anlaşılan
İnşallah her şey yolunda gider ve hepimiz en normalinden doğururuz.Ne güzel anlatmışsın, inşallah isteyen herkes normal doğurabilir
Kesinlikle korkulacak bir şey yok. Öyle öcü gibi anlatanlara sen inanma sakın. Bana da milyon tane korkunçlu olay anlattılar. Sen kendine inan;inanırsan yaparsın. Sancılar öyle öldüm bittim dayanamıyorum değil. Milyonlarca insan yapabiliyorsa sende yaparsın!! İlk açılmadaki sancılar karın ağrısı gibi sonra gelenler adet sancısı gibi son cmlerdeki sancılar kabul etmek lazım ki beni kurtarın,kesiyormusuz ne yapıyorsunuz derken oldu da bitti maşallah! Zahmetsiz rahmet olmaz güzel anneVerdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim sana :) okuyunca pekte korkulucak birsey yokmus gibi duruyor. Peki normal ped yetiyormu yoksa hasta bezimi gerekiyor kanama icin :)
Gerci bunyeden bunyeye degisiyor sanirim bu gelen kan yogunlugu ve zamani..
Ben içiyorum. Özellikle meyve suyu galan içeceksem yarı yarıya yapıyorum valla şahane oluyorMaden suyu içiyor musunuz anneler
Benim favorim cuma ve cumartesileri pazar günü ertesi günü iş güç bir de hep bir kasvet :)Münasebetsizkaçırmış uykunu kızdım ona
Ben pazarları çok seviyorum cumartesileri de seviyorum cumayı da :) :) sen niye sevmiyosun bakalım, ben hafta içlerini sevmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?