Gitme evine yat isteyen sana gelsin. Laf söyleyen de söylesin kapa kulağını. Ne eziyet edeceksin hem kendine hem bebeğine.Doğumdan sonra kendi evine gelmek istemem sizce de normal değil mi neden kaynanamın evine gideyim zaten kalabalıklar onlar beni ziyarete gelsin ben neden görümcelerimin falan ayağına bebeğimi götüreyim çok sinirlerim bozuldu ya doğumdan hemen sonra da bekliyorlar hemen gelmemi bu nedir ya ben doğum yapacam siz değil zaten hamileliğimin başından beri her hafta sonu o bozuk olan iki saatlik yollarda geçirdim sizin yüzünüzden yeter artık ya bu arada kaynanamlarla aramızda iki saatlik bir mesafe var ve kaynanam belkide doğumuma bile gelmeyecek o kadar değerliyim yani.
gitme. zorla götürecek değil ya eşin. onlar kıçlarını kaldırıp gelsin bir zahmet.Doğumdan sonra kendi evine gelmek istemem sizce de normal değil mi neden kaynanamın evine gideyim zaten kalabalıklar onlar beni ziyarete gelsin ben neden görümcelerimin falan ayağına bebeğimi götüreyim çok sinirlerim bozuldu ya doğumdan hemen sonra da bekliyorlar hemen gelmemi bu nedir ya ben doğum yapacam siz değil zaten hamileliğimin başından beri her hafta sonu o bozuk olan iki saatlik yollarda geçirdim sizin yüzünüzden yeter artık ya bu arada kaynanamlarla aramızda iki saatlik bir mesafe var ve kaynanam belkide doğumuma bile gelmeyecek o kadar değerliyim yani.
Doğumdan sonra kendi evine gelmek istemem sizce de normal değil mi neden kaynanamın evine gideyim zaten kalabalıklar onlar beni ziyarete gelsin ben neden görümcelerimin falan ayağına bebeğimi götüreyim çok sinirlerim bozuldu ya doğumdan hemen sonra da bekliyorlar hemen gelmemi bu nedir ya ben doğum yapacam siz değil zaten hamileliğimin başından beri her hafta sonu o bozuk olan iki saatlik yollarda geçirdim sizin yüzünüzden yeter artık ya bu arada kaynanamlarla aramızda iki saatlik bir mesafe var ve kaynanam belkide doğumuma bile gelmeyecek o kadar değerliyim yani.
elbette kendi evine gitmek istemen normal hatta ben keşke ilk 1 hafta bebeğe alışana kadar kimse gelmese diyorum o da pek mümkün değil tabi ama :)Doğumdan sonra kendi evine gelmek istemem sizce de normal değil mi neden kaynanamın evine gideyim zaten kalabalıklar onlar beni ziyarete gelsin ben neden görümcelerimin falan ayağına bebeğimi götüreyim çok sinirlerim bozuldu ya doğumdan hemen sonra da bekliyorlar hemen gelmemi bu nedir ya ben doğum yapacam siz değil zaten hamileliğimin başından beri her hafta sonu o bozuk olan iki saatlik yollarda geçirdim sizin yüzünüzden yeter artık ya bu arada kaynanamlarla aramızda iki saatlik bir mesafe var ve kaynanam belkide doğumuma bile gelmeyecek o kadar değerliyim yani.
Ay içimi rahatlattın canım saol. O ağrıyla bir sürü şey düşündüm doktorum burada değil bayramda doğurursam ne olur acilde kim bilir hangi doktor denk gelir? Annem perşembe bilet buldu anca gelecek o yokken ne yaparım. Ev çok dağınık ben yatak ıstırahatindeyim zaten eşim de çok dikkat etmiyor doğurursam şimdi insanlar gelecek dağınık eve ne olacak? Annem gelmeden bebekle bir gelen gidenle nasıl ilgilencem vs?Evet canım bir gelir bir gider. Seninki gaz sancısına benziyor. Hiç kesilmiyor ve hareketle azalıyorsa bunlar yalancı.
Aynen yaa. Hatta 2 ay falan kimseyle görüşmeyelim istiyorum. En güzeli sen ve bebek bir sorun olursa doktora gideriz zaten. Sürekli ayy neden ağlıyor bu bebek diyecek bir güruha ihtiyaç yok.elbette kendi evine gitmek istemen normal hatta ben keşke ilk 1 hafta bebeğe alışana kadar kimse gelmese diyorum o da pek mümkün değil tabi ama :)
Contraction Timer diye bir uygulama var orada takip edebiliyorsun kasılma sıklığını. Ağrı gelince basıyorsun gidince bırakıyorsun. O bakıyor düzenli ki değil mi diye.Ay içimi rahatlattın canım saol. O ağrıyla bir sürü şey düşündüm doktorum burada değil bayramda doğurursam ne olur acilde kim bilir hangi doktor denk gelir? Annem perşembe bilet buldu anca gelecek o yokken ne yaparım. Ev çok dağınık ben yatak ıstırahatindeyim zaten eşim de çok dikkat etmiyor doğurursam şimdi insanlar gelecek dağınık eve ne olacak? Annem gelmeden bebekle bir gelen gidenle nasıl ilgilencem vs?
hmm hemen yüklüyorumContraction Timer diye bir uygulama var orada takip edebiliyorsun kasılma sıklığını. Ağrı gelince basıyorsun gidince bırakıyorsun. O bakıyor düzenli ki değil mi diye.
Gitme canım kimseye otur kendi evinde.Doğumdan sonra kendi evine gelmek istemem sizce de normal değil mi neden kaynanamın evine gideyim zaten kalabalıklar onlar beni ziyarete gelsin ben neden görümcelerimin falan ayağına bebeğimi götüreyim çok sinirlerim bozuldu ya doğumdan hemen sonra da bekliyorlar hemen gelmemi bu nedir ya ben doğum yapacam siz değil zaten hamileliğimin başından beri her hafta sonu o bozuk olan iki saatlik yollarda geçirdim sizin yüzünüzden yeter artık ya bu arada kaynanamlarla aramızda iki saatlik bir mesafe var ve kaynanam belkide doğumuma bile gelmeyecek o kadar değerliyim yani.
hayalimsin1 canım 36 beden ama hamilelikle uyumlu bunlar, ben de 38 olmuşumdur bacaklarım kalınlaştı iyice doğumdan sonra eaki kıyafetlerimi giyemem muhtemelen 10-11 kilo aldım hamileliğin başından beri.
Ay sinir ediyorlar ama insanı, şimdi köye gidicem ya du bakalım neler duyucam kimler ne akıl vericek. Kendi akılları kendilerine yetmiyor halbüki, bir keresinde görümcem nasıl çocuk yapıldığını anlatmaya kalkmıştı bana
Maşallah maşallah. Benim gibi deli tay tepmiş gibi hareket eden birilerini görmek ne güzelGünaydın hanimlar biriken sayfalara hızlı geçişler yaparak gözattım. Durumlar ber kemal sanırım . Çok şükür küçük ağrı sanci vs dışında büyük sorunlar yok keyifler yerinde gibi.
Bende şu sıralar obs mı oldum ne oldum kendimi parcaliyorum resmen. İkinci çocuk endişesi bu sekilde mi zuhur etti bende anlamadım gitti. Dün bir duvarın duvar kağıdı degistirilecekti onu değiştirdik eşimle. Arkasından deli gibi temizlik yaptim. Sonra eşimin isinde bir degisiklik olacak bayram ertesi bazı ihtiyaçları var . Temizlikten sonra duş alıp hemen avm ye gittik oraya buraya gez derken evde yemeğim vardı ama iftara yetisemedik dışarıda iftarda yapınca avm yi kapattık eve geldik. Tabı ben yine duş , gün içinde 5 6 defa soğuk su ile duş alıyorum. Lohusalık dönemi yaza gelince nasıl oluyor gorucez ama kışa geldiği zaman bile yaniyorsun pek fark etmiyor. Olan elektrik faturasına olacak ben duştan çıkıp klima karşısına dikiliyorum. Sadece evden çıkarken kapalı klima sürekli açık.
B Began sen sezeryan olduğun için odaya rahat alabilirsin benim ikli normaldi inşallah bu da öyle olur . Odaya nasıl alıcam diye düşünüyorum. Evde de bırakmak istemiyorum. Hastanenin giriş katında çocuk oyun salonu var orda oyalansa dogumdan sonra çıksa yanıma gece mi olur gündüz mu belli değil. Çocuk kaç saat duracak orda sürekli düşündüğüm şeyler bunlar benimde. Bazen diyorum gündüz baslasa sancim gece ye kadar evde beklesem sonra gitsem hemen doğursam.. Ama ilkinde sanci fln olmayınca böyle şeyler hep hayal kalıyor. .. Allah denk getirsin
Canım ağustos anasıyız ya en yakın doğuma bile 25-26 gün var. Yani tabi bu kağıt üzerinde ne Zaman gelirler kendileri bilirgünaydın arkadaşlar,dr dan geliyorum.nst de sanı çıkmadı.doğuuma son 11 ün.benim ilk doğum normal olarak tam 40 hafta dolunca doğmuştu.ve bebeğimin de benim de kilo alımım son 3 hafta durmuştu.ilk çouğum 3150 gr dünyaya gelmişti.şimdiki geçen perşembe gittiğimde bebek 100 gr zayıflamıştı ben de 1 kg vermiştim.2800 e düşmüştü.moralim sıfır oldu.bugün daha beter oldum 2700 lere düşmüş bebeğin kilosu.yeme içmem normal ama çok yoruluyorum büyük bebeğim 14 aylık ilgi istiyo.ona yedir içir giydir zaten beni yoruyo.eşim sürekli yoğun çalışıyo.burada akraba da yok yardım etsin.çok üzüldüm gerçekten.daha da zayıflarsa cılız bişey doğacak.dr gerekirse sunni sancı ile doğurturuz dedi.40 haftayı beklemeye gerek yokmuş.salak mı ne anlamadım gitti.
Hadi bakalım güzel haberlerle dön bize.Bilmiyorum canım şuan doktorda sıra bekliyorum , içeri girince şu adet sancısınıda soracam bakalım , yazarım sonra neyin nesiymiş diye
Sanırım sen ceyranda kalmışsın. Üşüttüğün için öyle karın ağrın olmuş. Sancıda aslında ona benzer bir şey. Örn. ilk sancı geldi,ilk geldiğinde şiddetli olur sonra hafif azalır ama hiç tamamıyla kesilmez. Ritmiktir. Kesintisiz aynı şiddette devam etmez. Sancı gelir hafifler süre geçer sonra yeniden şiddetli.. Açılma arttıkça ıkınma ihtiyacı doğar. Yanlış anlaşılmasın büyük tuvaletin seni çok sıkıştırmış gibi olursun. Zaten ebe o Zaman'larda seni yönlendirir. Sancıdan korkacak hiç bir şey yok öyle saçını başını yoldurtmaz nefesini kesip boğmaz. Allah tarafından Bi güç geliyor insana kendine inanamazsın! Hayırlısıyla kucağımıza alalım inşallah.benim de dün gece adet ağrısı gibi bir ağrı girdi kasıklarıma. Hemen yattım uyumaya çalıştım. Soğuk soğuk terledim. 2 saat sürdü hiç kesilmedi. Korktum doğuracak mıyım diye. Ama doğum sancısı olsa bir gider bi gelir dimi. Sonrasında barsaklarımda hareketlenme oldu ve ağrı geçti. Bir daha da gelmedi şükür. Ama çok korktum bebeğim bu esnada baya hareketliydi hareketsiz olsa belki hastaneye bile gidebilirdim. Tecrübeli arkadaşlar bu ağrı normal mi?
Sanırım onlar öyle yapmıştarifle mi oluyormuş?
Canım benim ya aynı yaştaymış kuzularımız benimkide bir buçuk yaşında geçen arabada aklıma geldi oturdum ağladım ben oğlumu Nasıl bırakacam wc ye bile benimle beraber giriyor bir an yalnız ayrı kalmadık hala da için titriyor ..üstüne hastaneye girmesi yasakmış bunu bu beni deli etti 28 inde söyletecek ozaman beni erken taburcu asla görmeden dayanamam diye ..Nasıl da salak gibi söylemeyi unuttum geçen hafta çocuk hasta diye aklım başımda değildi kibüyük 3 yaşında, küçük 1.5 yaşında ve hala emiyor. her ne kadar laftan anlar gibi görünse de evden çıkınca peşimden ağlıyor ikisi de. annem idare edebilir inşallah.
hayalimsin1 canım 36 beden ama hamilelikle uyumlu bunlar, ben de 38 olmuşumdur bacaklarım kalınlaştı iyice doğumdan sonra eaki kıyafetlerimi giyemem muhtemelen 10-11 kilo aldım hamileliğin başından beri.
Ay sinir ediyorlar ama insanı, şimdi köye gidicem ya du bakalım neler duyucam kimler ne akıl vericek. Kendi akılları kendilerine yetmiyor halbüki, bir keresinde görümcem nasıl çocuk yapıldığını anlatmaya kalkmıştı bana
Çok çok saçma ama ya sen niye kaynanan gile gidip doğurasın ki ..hantaldım için evine biri gelir ilk Zaman'lar kalır sen toparlanana kadar normali bu öteki düşünce de anormal olanı zaten ...sen niye sessiz kalıyorsun desene yok ben kendi doktorumda kendi evimde doğuracam zaten yardıma da annem gelecek bunda korkacak çekinecek bir şey yokKızlar çoklu alıntı yapamadım başta eşim kendi memeleletinde doğum yapmamı istedi yabi kaynanmlarda kalacaktık o zaman beni eve goturmeyecekti istemedim ben tabi sana orada bakarlar yardımcı olurlar falan dedi bende benim annem gelecek zaten gerek yok istemiyorum dedim doğum şeklim bekli değil henüz belki sezeryan olacam hemen kendimi toparlayamayacağım ben evimde rahat etmek istiyorum dedim bir kaç gün konuşmadım eşimle sonra benim sozume geldi şimdi bayram dolayısı ile kaynanamlardayız demin gorumcem kaynanama doğumdan sonra gelmeyeceklermiş derken duydum kaynanamda gelirler niye gelirler diyordu gorumcemden burada doğum yapmam için biraz ikna çalışmalarında bulunmaya çalıştı dun niye herkes karışır anlamıyorum sesim çıkmıyor diyemi sessiz biriyim diyemi zaten zor bir süreç geçiriyoruz benim ilk doğumum korkuyorum başından beri gittiğim doktoruma guvenmek istiyorum o doğumumu yaptırsın istiyorum Allahtan eşim ikna oldu şimdi onunla bir sıkıntım yok ama bu olaylar beni sinir ediyor.
Hı hııÇocuk nasılmı yapılıyormuş tarifinimi veriyor hadsiz tövbe yarabbim
Geçmiş olsun oğlana benimkide sabaha karşı yine kötüleşti uyandım ilaç verdim duş aldırdım inşallah daha iyi olur kuzular ıyansın diye bekliyorum ...öp yerime yavrunu....Buarada dünde ben adet olacakmış gibi sancılar yaşadım ama telaş yapmadım sende yapma kuzum rahat ol ol ki bünyen seni dinlemesinGünaydın sıcaktan pişim pişim pişenler
Oğlan Bi koltukta bayılmış ben Bi koltukta mayışmış şekilde yatıyoruz. Oğlanın yine ateşi var artık gına geldiilaçladım bakalım...
Bir ahhh ah da benden gelsin! Bende kesinlikle kınamak istemiyorum. Nasipse 2 oğlum olacak. Kv büyük oğlunu yerlere göklere sığdıramaz. Halbuki hiç bir işinin ucundan tutmaz hiç bir faydası olmaz. Faydayı geçtim neyse...şeytana uymayayım. Herkesi kendi vicdanıyla başbaşa bırakmak lazım
Şükürler olsun iyi gibi. Başım çok yüksekte yatamıyorum. Boynumda düzleşme daralma fıtık ne ararsan var;tutuluyorum hemenyan yatıyorum güya..yüz üstü yatmayı severim ben halbuki. Sırtüstü hiç yatamıyorum nefes alamıyorum aynen. Uykular bitap adet olacakmış gibi karın ağrısı canım o sancı olmasın???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?