- 18 Mart 2012
- 7.365
- 6.403
- 198
Aynen katılıyorum, ama sessiz diye üzerine gidiyorlarmış ikna etmeye çalışıyorlarmış baksana kızı. Allahtan eşiyle daha önceden anlaşmışlar.Çok çok saçma ama ya sen niye kaynanan gile gidip doğurasın ki ..hantaldım için evine biri gelir ilk Zaman'lar kalır sen toparlanana kadar normali bu öteki düşünce de anormal olanı zaten ...sen niye sessiz kalıyorsun desene yok ben kendi doktorumda kendi evimde doğuracam zaten yardıma da annem gelecek bunda korkacak çekinecek bir şey yok
Ara söyle bu benim kararım ben evimde kalmak istiyorum gelene kapım açık diye. Net ol canım kırıcı değil kararlı söyle.Kızlar çoklu alıntı yapamadım başta eşim kendi memeleletinde doğum yapmamı istedi yabi kaynanmlarda kalacaktık o zaman beni eve goturmeyecekti istemedim ben tabi sana orada bakarlar yardımcı olurlar falan dedi bende benim annem gelecek zaten gerek yok istemiyorum dedim doğum şeklim bekli değil henüz belki sezeryan olacam hemen kendimi toparlayamayacağım ben evimde rahat etmek istiyorum dedim bir kaç gün konuşmadım eşimle sonra benim sozume geldi şimdi bayram dolayısı ile kaynanamlardayız demin gorumcem kaynanama doğumdan sonra gelmeyeceklermiş derken duydum kaynanamda gelirler niye gelirler diyordu gorumcemden burada doğum yapmam için biraz ikna çalışmalarında bulunmaya çalıştı dun niye herkes karışır anlamıyorum sesim çıkmıyor diyemi sessiz biriyim diyemi zaten zor bir süreç geçiriyoruz benim ilk doğumum korkuyorum başından beri gittiğim doktoruma guvenmek istiyorum o doğumumu yaptırsın istiyorum Allahtan eşim ikna oldu şimdi onunla bir sıkıntım yok ama bu olaylar beni sinir ediyor.
Maşallah maşallah. Benim gibi deli tay tepmiş gibi hareket eden birilerini görmek ne güzelgünde 3-4 kez duş alıyorum onu geçtim oğlana da aldırıyorum balığa döndük valla. Ama her gün 2 makine yıka ütüle fena oldu. Aynı şeyleri düşünüyormuşuz. Sezaryende yine saat belli de normalde ne Zaman keyfi çatacak belli değil ki Allah yardımcımız olsun inşallah. Hee bide 2.doğum ilkinden daha hızlı gerçekleşiyormuş. Bende ilkinde sancımı evde çektim hastaneye gittim hemen doğurdum ama bu sefer öyle olmaz sanırım. Bebek hemen gelebilirmiş. Bir kaç tecrübeli anadan öyle duydum ama Bi Dr sormakta yine fayda var.
Canım ağustos anasıyız ya en yakın doğuma bile 25-26 gün var. Yani tabi bu kağıt üzerinde ne Zaman gelirler kendileri bilirbu kilo kaybına Dr bir şey demiyor mu? Yanı en azından Bi önlem Bi açıklama ne biliim..insan tereddüt yaşıyor normal olarak
Hadi bakalım güzel haberlerle dön bize.
Sanırım sen ceyranda kalmışsın. Üşüttüğün için öyle karın ağrın olmuş. Sancıda aslında ona benzer bir şey. Örn. ilk sancı geldi,ilk geldiğinde şiddetli olur sonra hafif azalır ama hiç tamamıyla kesilmez. Ritmiktir. Kesintisiz aynı şiddette devam etmez. Sancı gelir hafifler süre geçer sonra yeniden şiddetli.. Açılma arttıkça ıkınma ihtiyacı doğar. Yanlış anlaşılmasın büyük tuvaletin seni çok sıkıştırmış gibi olursun. Zaten ebe o Zaman'larda seni yönlendirir. Sancıdan korkacak hiç bir şey yok öyle saçını başını yoldurtmaz nefesini kesip boğmaz. Allah tarafından Bi güç geliyor insana kendine inanamazsın! Hayırlısıyla kucağımıza alalım inşallah.
Şimdi evine geleceğim inşllh doğumdan sonra annecimde gelecek yardıma kimseye ihtiyacım yok başka zaten ama işte kotu insan olmamak adına sustum onlar için normal bir durum doğum yapıp sonra burada olmam.Çok çok saçma ama ya sen niye kaynanan gile gidip doğurasın ki ..hantaldım için evine biri gelir ilk Zaman'lar kalır sen toparlanana kadar normali bu öteki düşünce de anormal olanı zaten ...sen niye sessiz kalıyorsun desene yok ben kendi doktorumda kendi evimde doğuracam zaten yardıma da annem gelecek bunda korkacak çekinecek bir şey yok
nasıl yapılıyormuş?hayalimsin1 canım 36 beden ama hamilelikle uyumlu bunlar, ben de 38 olmuşumdur bacaklarım kalınlaştı iyice doğumdan sonra eaki kıyafetlerimi giyemem muhtemelen 10-11 kilo aldım hamileliğin başından beri.
Ay sinir ediyorlar ama insanı, şimdi köye gidicem ya du bakalım neler duyucam kimler ne akıl vericek. Kendi akılları kendilerine yetmiyor halbüki, bir keresinde görümcem nasıl çocuk yapıldığını anlatmaya kalkmıştı bana
Dışarda kilo alması içerde almasından çok daha kolay olduğu için öyle demiştir ..eğer doktorun iyi ve güven ç veren biriyse onu dinleyebilirsin inşallah sağlıkla kucağına alırsın ..bende yana yakıla oğlumu nereye koyacağımı düşünüyorum hastanede tabiki çünkü bizimde burda kimsemiz yok ..Allah sana da sabır ve kolaylık versin umarım bir hal çaresine bakılırgünaydın arkadaşlar,dr dan geliyorum.nst de sanı çıkmadı.doğuuma son 11 ün.benim ilk doğum normal olarak tam 40 hafta dolunca doğmuştu.ve bebeğimin de benim de kilo alımım son 3 hafta durmuştu.ilk çouğum 3150 gr dünyaya gelmişti.şimdiki geçen perşembe gittiğimde bebek 100 gr zayıflamıştı ben de 1 kg vermiştim.2800 e düşmüştü.moralim sıfır oldu.bugün daha beter oldum 2700 lere düşmüş bebeğin kilosu.yeme içmem normal ama çok yoruluyorum büyük bebeğim 14 aylık ilgi istiyo.ona yedir içir giydir zaten beni yoruyo.eşim sürekli yoğun çalışıyo.burada akraba da yok yardım etsin.çok üzüldüm gerçekten.daha da zayıflarsa cılız bişey doğacak.dr gerekirse sunni sancı ile doğurturuz dedi.40 haftayı beklemeye gerek yokmuş.salak mı ne anlamadım gitti.
Yok daha neler. Evine git kimseyi dinleme..Doğumdan sonra kendi evine gelmek istemem sizce de normal değil mi neden kaynanamın evine gideyim zaten kalabalıklar onlar beni ziyarete gelsin ben neden görümcelerimin falan ayağına bebeğimi götüreyim çok sinirlerim bozuldu ya doğumdan hemen sonra da bekliyorlar hemen gelmemi bu nedir ya ben doğum yapacam siz değil zaten hamileliğimin başından beri her hafta sonu o bozuk olan iki saatlik yollarda geçirdim sizin yüzünüzden yeter artık ya bu arada kaynanamlarla aramızda iki saatlik bir mesafe var ve kaynanam belkide doğumuma bile gelmeyecek o kadar değerliyim yani.
Ancak bu kadar aynı şeyleri yaşayabilirizbenim de dün gece adet ağrısı gibi bir ağrı girdi kasıklarıma. Hemen yattım uyumaya çalıştım. Soğuk soğuk terledim. 2 saat sürdü hiç kesilmedi. Korktum doğuracak mıyım diye. Ama doğum sancısı olsa bir gider bi gelir dimi. Sonrasında barsaklarımda hareketlenme oldu ve ağrı geçti. Bir daha da gelmedi şükür. Ama çok korktum bebeğim bu esnada baya hareketliydi hareketsiz olsa belki hastaneye bile gidebilirdim. Tecrübeli arkadaşlar bu ağrı normal mi?
Aynen ya 4 sene korunduk bizde. Şartlar uygun olunca gelsin istedik. Meğer ne çok üzülen varmış bizim için. Şükür sonunda oldu tedaviyle mi falan diye.Hı hıı
Onlara göre biz evliliğin başından beri çocuk istiyoruz da çocuğumuz olmuyor. Eltim tebrik etmeye arayınca çok şükür Allah size de verdi demişti
3.yü yapmışın hala mı bilmiyonnasıl yapılıyormuş?
hayırlı sağlıklı bir doğum olsun da bir gece için katlanırım ne yapayım.Canım benim ya aynı yaştaymış kuzularımız benimkide bir buçuk yaşında geçen arabada aklıma geldi oturdum ağladım ben oğlumu Nasıl bırakacam wc ye bile benimle beraber giriyor bir an yalnız ayrı kalmadık hala da için titriyor ..üstüne hastaneye girmesi yasakmış bunu bu beni deli etti 28 inde söyletecek ozaman beni erken taburcu asla görmeden dayanamam diye ..Nasıl da salak gibi söylemeyi unuttum geçen hafta çocuk hasta diye aklım başımda değildi ki
Ah ahahaahhhhaaa grill 3 tane yapmışsın bunu sen sorma bari.nasıl yapılıyormuş?
hayalimsin1 canım 36 beden ama hamilelikle uyumlu bunlar, ben de 38 olmuşumdur bacaklarım kalınlaştı iyice doğumdan sonra eaki kıyafetlerimi giyemem muhtemelen 10-11 kilo aldım hamileliğin başından beri.
Ay sinir ediyorlar ama insanı, şimdi köye gidicem ya du bakalım neler duyucam kimler ne akıl vericek. Kendi akılları kendilerine yetmiyor halbüki, bir keresinde görümcem nasıl çocuk yapıldığını anlatmaya kalkmıştı bana
Yq canım en mantıklısı bak sen söylemişsinAynen katılıyorum, ama sessiz diye üzerine gidiyorlarmış ikna etmeye çalışıyorlarmış baksana kızı. Allahtan eşiyle daha önceden anlaşmışlar.
Ben kvalideye geleceksen doğumdan önce gel dedim doğumdan sonra annem gelecek başka kimseyi istemiyorum rahat edemem dedim anlayışla karşıladılar.
Yok yok tatlım kötü insan olmazsın ..sen çat çat söyle zaten eşin tamam demiş daha da uzatmasınlar konuyu bak yazık sana sen geriliyorsun geç senin dediğinde bir şey yok ki kimsenin kalbi kırılsın sana zaten el bebe Gül bebe bakacak insanlar olsalardı şu strese sokmazlar o bozuk yollarda her hafta sizi götürüp getirtmezlerdiŞimdi evine geleceğim inşllh doğumdan sonra annecimde gelecek yardıma kimseye ihtiyacım yok başka zaten ama işte kotu insan olmamak adına sustum onlar için normal bir durum doğum yapıp sonra burada olmam.
Haline şükret seninki bir gece benim ki en az üç gece sağlık sorunu olursada 1 haftahayırlı sağlıklı bir doğum olsun da bir gece için katlanırım ne yapayım.
Hı hıı
Onlara göre biz evliliğin başından beri çocuk istiyoruz da çocuğumuz olmuyor. Eltim tebrik etmeye arayınca çok şükür Allah size de verdi demişti
Canım kusura bakma da kv ve görümcen biraz işgüzarlık yapmışlar. Sana hiç fikir sormadan güzel güzel plan kurmuşlar. Ne münasebet canım!! Doğumunu yaptıktan sonra herkes evine! Yardımcı olmak isteyen gelir yerinde yardımcı olur. Küçük bebek zırt pırt altını üstünü kirletiyor. Her gün yıkanıyor değişiyor. Anne lohusa 2 saatte terden turşu oluyor. Kanaması emzirmesi zartı zurtu!! Var oğlu var yani!! Ne diye evi oraya taşıyasın? Belirli Bi düzenin var evinde sonuç olarak.Kızlar çoklu alıntı yapamadım başta eşim kendi memeleletinde doğum yapmamı istedi yabi kaynanmlarda kalacaktık o zaman beni eve goturmeyecekti istemedim ben tabi sana orada bakarlar yardımcı olurlar falan dedi bende benim annem gelecek zaten gerek yok istemiyorum dedim doğum şeklim bekli değil henüz belki sezeryan olacam hemen kendimi toparlayamayacağım ben evimde rahat etmek istiyorum dedim bir kaç gün konuşmadım eşimle sonra benim sozume geldi şimdi bayram dolayısı ile kaynanamlardayız demin gorumcem kaynanama doğumdan sonra gelmeyeceklermiş derken duydum kaynanamda gelirler niye gelirler diyordu gorumcemden burada doğum yapmam için biraz ikna çalışmalarında bulunmaya çalıştı dun niye herkes karışır anlamıyorum sesim çıkmıyor diyemi sessiz biriyim diyemi zaten zor bir süreç geçiriyoruz benim ilk doğumum korkuyorum başından beri gittiğim doktoruma guvenmek istiyorum o doğumumu yaptırsın istiyorum Allahtan eşim ikna oldu şimdi onunla bir sıkıntım yok ama bu olaylar beni sinir ediyor.
Penisilin işini bende ilk kez duyuyorum. Bilemedim ki hiç@Pisikedii
Can'ım şimdi çıktım doktordan,adet sancısı olurmuş herkeste son aylarda ,rahim doğuma hazırlandığı içinmiş , ama daha önce erken doğum yapanlara yine erken gelicek işaretide olabilirmiş dikkat et dedi.
Benim kutumdaki yarada enfeksiyon Muş nerden aldıysam bilmiyorumpenisilin yazdı bana ama içime sinmiyor onu içmek , hamilelikte ilk defa duyuyorum peniclin içildiğini. Bunu doktorada söyledim ama bişey olmaz iç dedi pff
Bide krem yazdı acaba sadece kremimi kullansam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?