2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Şükürler olsun bayramı da bitirdik. Bir daha görmek nasip hayırlısıyla kurban Bayram'ında hepimizin çekirdek ailesi +1 mevcut olacak

Bugün çok değişik bir gün geçirdim. Üniversiteden küslü gibi olduğum bir arkadaşımla görüştüm. Beni aradı,şaşırdım. Buraya gezmeye gelmiş..hemen evime davet ettim kırmadı geldi. Ömür kısa..birbirimise güler yüz göstermişiz,aynı evi paylaşmışız,güzel günler geçirmişiz onların hatrına. Çok özlediğimi farkettim

Dedim ya değişik bir gün...yoğun görümce ve elti muhabbetine maruz kaldım! İçim ve ayaklarım şişti eltim aşırı pimpiriklidir. Çocukları neredeyse odadan odaya göndermeyecek bir şey olur diye küçük görümcem de organik,doğal bilmem ne diyerekten kafayı sıyırmış. 1,5 yaşında kızı var sürekli ısırgan kürü,keçiboynuzu suyu yok papatya özü yok bilmem ne..ayyy!fenalık bastı!!! Benim çocukta alerjik ya Bi dünya formül saydı bana..
İkiside sezaryenle doğum yapmış bana yumurtlamışım muamelesi çektiler. Biri çocuun başı büyüktü diğeri doktor daha bekletmedi seninki kendiliğinden geldi tabi rahat oldu..bahaneleri de hazır. Halbuki ikisi de isteğe bağlı sezaryen oldu. Ben normal istemiyorum yapamam dediklerini biliyorum,kendileri söylemişti. Şimdi hamileyim ya birden normal doğurma hevesine geldiler ikisine de dedim 'sizin yapabileceğiniz iş değil yanlış anlamayın da..Masadan bardak kaldırmadınız korkunuzdan,yere bir şey düşse eğilip almıyordunuz! Bu kadar nazlılıkla o iş zor'
İlk doğumu olacak arkadaşlar sakin yanlış anlamasın! Sancının Nasıl bir olay olduğunu bilmeyen kişiler böyle basit basit konuşunca insan sinirden atlatıyor!

Niye bu kadar düşünüyorsun ki vücudun kısa bir sürede toparlanacak anladığım kadarıyla da normal doğum düşünüyorsun 40 ın çıktığında daha rahat hareket edersin dikiş sorunu olmazsa spor bile yaparsın .. Ne olacak ki eskiden evet kadınlar salıveriyordu kendini ama şimdi öyle değil ki

Genelde ağrı sancı herkeste başladı ama tabiki gittiğin hastanede yeni doğan bakım ünitesi küvez olsun ne olur ne olmaz ..dinlen henüz açılmanın başlamaması iyi zorlama kendini bu aralar

Kizlar ya bu haftaya kadar cati agrim falan hic olmadi. Acaba catim hic acilmadi mi ki.. Sanki cati acilmayinca normal dogum zor ilur gibi geliyor bana. Var mi boyle olan?
Şuanda haftan erken zaten illa olması gerekmiyor ki kiminde direk doğuracağı Zaman başlar ..ayrıca çatı şimdiden niye açılsın ki doğuma yakın açılma başlar

Selam canım, karnındaki oğluş ne durumda hala beklermi dersin. Bizimby agustos bebişleri pek aceleci görünüyor,seninkide bir süpriz yapar mı acep. Bende genelde dikkatli biriyimdir ama bir o kadardaaaaa umursamaz denecek kadarda genişimdir. Benim anneliğim nasıl olur gerçektwn merak ediyorum. Kimine göre aşırı pimpirikli biri olucam. Kimine görede çok soğukkanlı, keyfine göre rahat bir anne olucam. İnanın şuan tayin edemiyorum.hamileliğimdede aşırı hareketli oldum kendimi saknmadım. Ana kendimi dinlediğimde aykırı birşwy olduğunu hissettiğimde de onu çok abarttım. Sonumu bende merak ediyorum. Akşam üstü cnmız sıkıldı bir avmye gidelim dedik. Mağazada indirimli bebiş kıyAfetlerine bakıyım dedim belki bişiler alırım. Zaten hep kız çocukları için cicili bicili şeyler var. Erkek bebişlere gelince zıbın, desenli tulum o kadar,kızların ne güzel 1 aylık elbiseleri var yaaaaa,insan özeniyor ne bilim,ayyy oğluşum küsmesin bana papyonlu gömlek aradım onada giydiriyim diye bulamadım. 1 ayı anca tamamlamıştır diye düşündüğüm vir bebiş gördüm mağazada. Yüzü çok tatlıydı,bembeyazdı saçlarıda yoktu. Babasının kucağındaydı, anneside bişiler bakıyordu derken,,,,çocukkkk bir feryadı bastırdııııı ama nasul bşr ağlama diyim böyle yalancı gibi,ama kıpkırmızı oldu belli bir sıkıntısı var. Annenin umrumda değil, babada bir sağa bir sola çeviriyor ama yok susmuyor. Artık sesi beni gıdıklamaya başlamıştı, bebek ağlamasıda çok zor yaaa., büyük ihtimal kulak tıpası takacağım çocuk ağlarken, ay çok sinir gıdıklayıcı ağlıyorlar. Dedim bu kadar ağlamaya bebek meme istiyor herhaldee, ama annede hala tık yok. Rahatlığına, umursamazlığına cidden ayar oldm. Eşimle biz uzaktan izliyoruz napçaklar diye,eee tabi görmemişiz nabalım. Sonra baba gaz çıkarıcı hareketler yaptı bebişe, ondan sonra cocugun gazı çıktı,feryat kesildi. Biz eşimle böyle kala kaldıkkkk. Demekki dedik uzaktan göründüğü gibi değil, mana vulmaya benzemiyor. Acep bizim başımıza ne gelecek, o gaz çıkarmakta önemli mesele.offffff gözümde korkmuyor değil. Ciyak ciyak feryat,insan alışıyor demi. Herkesin ilk lafı o zaten, ayyyy bu iyi günlerin keşke hep karnımda kalsa deseydin diceksinnnnn. Ay durun teker teker gelin. Tabiki zor evet ama her çocuk aynı değilki. İnsanı kötü anılarla çok ciddi etkiliyorlar, büyükkkk önyargıyla başlıyoruz onlarla yaşamaya sonra. Allahım bol bol sabır versin bizlere gerçekten, bebişle ilgilenmek zor,birde gelen gidnin söyledikleri,yorgunluk,uykusuzluk cabası. Nolursa olsun, psikolojimizi bozmadan bugünlerinde nasıl olsa geçeceğini düşünüp,herşeyin yolunda gideceğine kendimizi ikna etmemiz lazım.elbetteki kolay değil ama kolaylaştırabiliriz diyorum ve hepinizi öpüyorum tontişlerle birlikte.

Bence onlari simdi düşünme csnim.doğumuna odaklan.kolay doguracagim ve bebeğini saglikla kucagi mm a alacagim de.bende göbek kalmadi .korse takmistim.çatlak da olmadi.ama onlari hic düşünmemiştim.olsa da naapalim dicem başka sikintimiz olmasin.

Ne güzel hemen dogurtalim deniyorlar yani suni sanci veripte.37 .haftadasin maşallah.normal doğum haftalarinda doguracaksin bundan sonra.inşallah kolaycik doguruverirsin canim..

benim yengelerim 40 .hafralarinda doğum ysptilar 2.700 civari dogdular bebekler.senin bebeğin kilosu da iyi. Saglikla gelsin bebeğin.

Genelde ağrı sancı herkeste başladı ama tabiki gittiğin hastanede yeni doğan bakım ünitesi küvez olsun ne olur ne olmaz ..dinlen henüz açılmanın başlamaması iyi zorlama kendini bu aralar

Yine geldi... ağrımı sancımı onuda anlamıyorum. 15 dakikadır devam ediyor. Karnım sertleşiyor geçiyor. Sol tarafımdan vuruyor ağrı genelde. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Yine geldi... ağrımı sancımı onuda anlamıyorum. 15 dakikadır devam ediyor. Karnım sertleşiyor geçiyor. Sol tarafımdan vuruyor ağrı genelde. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Eğer gelen sancı düzenli bir şekildeyse mesela 10 dakika da bir ise ve saatlerce devam ederse doğum sancısıdır bu yaşadığın ..ama düzensiz uzun soluklu geliyorsa ve kasılma dediğin bebeğin toplanmasıysa Bebek içerde alıştırma yapıyordur Amin Allah yardımcımız olsun son düZlükteyiz artık

Yok som haftaya kadar olmaması gayet normal kiminde erken başlar kiminde de doğuma az kala..yani sorun yok geç inan bana yaşamıyor olman çok daha iyi son haftaya gir zaten doya doya yaşıcaksın
Hadi hayırlısı bakalımm. Sancıları anlayacakmıyım çkok merak ediyorum..az kaldı 1ay ha var ha yok

Evde olmak bana yaramadı canım herhalde ondan. Kendimi bildim bileli ya çalıştım ya okudum. Haklısın kendimi başka şeylerle meşgul etmeliyim.

inşllh canım.. Hatta oyleki ben alttan muayeneden çok korkup kendim suni sancıyı teklif ettim ama bana sancılarından kurtulmk için bebeği hemn dışarı mı çıkartıcksın gelmk istemiyor dior

Sıcaklardan uyuyamadığımiz yeni bir güne merhaba dün eşimin abisinin nisanini yaptık çok şükür kazasız belasız,ben doğurmadan dinlene dinlene gittik geldik sıkıntı olmadı çok şükür bugün kontrolümuz var, geçen hafta kendi dr um yoktu başka bi dr ilgilenmisti sancım çıktığında.. bugün kendi drmuzla görüşeceğiz inşallah hayırlı haberler aliriz eşim cok tedirgin heyecanlı daha doğurmadan strese girdi garibim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…