2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391

Gözün aydın , maşallah kilosuda gayet iyi
Darısı bizlerin başına inş

Allah bagislasin canim masallah iyi dogmus saglikli sihhatli olsun. Sariliginiz var mi ?
Gogus ucu icin silikonlar var onlarla emziliyor sonradan cikiyormus zaten..
Bol bol bize dua etseydin dogum aninda hemen kabul olurdu :)
Ben o heycanla unutmassam herkesi gozden geciricem yani :)

Canim Allah senden de razi olsun gecmis olsun. Yaralar tamamen gecinceye kadar devam et. Nasil zor bir durum oldugunu cok iyi bilirim. Ben o zamanlar 4 aylik falandim. Inan daha ileri aylar olmus olsaydi sezeryanla bebegi aldirmayi bile dusunmustum

Canim gozun aydin. Darisi bizim basimiza. Gogus ucu icin lansinoh adli bitkisel bir krem var eczanelerde satiliyor onu oneririm

canım benim ilk doğumum ilk başlarda benimde acıyordu krem vermislerdi kullandim ama bebek kisa surede acıkiyor. bu yuzden her seferinde aglarken gidip yıkayip bebeğe koşmak zor oluyordu. Bende annemlerin dedigi gibi sütümü sürdüm etrafına ve gecti acisi

Canm kasinti olayini mutlaka goster basit bi alerjidir insallah ama doktor gorsun muhakkak

Canm gecms olsnn.. Insallah problem yoktur her sey yolundadir. Ama enfeksiyondan acilma oldugunu bilmiyordumm

Senin magnezyum içince geçiyor muydu biraz Bnde doğuma kadar kullanacakmışım ama hiççççç etkisi yok kramplara da devam bende

Magnezyum biraz rahatlatiyordu evet canm, ama biraktirdi doktorum artk doguma hazirlik icn mi bilemiyormm..
Kramp bende pek olmadi zaten cok sukur mesela muzu hic ihmal etmedim, bi de kaslarm kuvvetli sanirm ondan eskiden yaptigim sporlarn etkisiyle..

Dogru yeri azaldikca bence de normal canm, kontrolde de her sey normal cikiyor nasilsa cok sukurr
Ben hic dikkat etmemistm su ictikce hareket cogaliyor muuu, gerci ben surekli iciciym

Oww sen daha50 lerdesin hehehe yolun uzun göründü birden bana
Bu son haftalar sanki çivilenmiş yerinde geçmiyor gibi ya 29 indiğimi görünce bir sevinç bastı işte

Haha cosmussun kizzz masllah sizeee

Bende sadikgillerden olacagim sekerim

Sadikgil miii hahahah deli kizz

Allh anali babali saglikla buyutsun insallahhh canm, gozunuz aydinn.. Ne guzel haberler bunlar boyle masallah sizee

Canim Allah senden de razi olsun gecmis olsun. Yaralar tamamen gecinceye kadar devam et. Nasil zor bir durum oldugunu cok iyi bilirim. Ben o zamanlar 4 aylik falandim. Inan daha ileri aylar olmus olsaydi sezeryanla bebegi aldirmayi bile dusunmustum

Sagol canm sagoll... Sorma ciddeb ayni hizla yayilmaya devam etseydi ben de napardm bilmiyorm cok fenaydi cok sukur ki gerileme donemine girdi

Kizlarrrr, 20den geri sayima basladigim izne de ayrildigim icin bir nevi ilk izin gunum olan bu guzel gunden merhabaaa! bayadir giremiyorum is yerinde son haftalarim inanilmaz yogundu evde bilgisayar yok telefondan girmeyi de pek sevmiyorum bayadir takip edemedim sizi... oncelikle gecmis bayraminiz kutlu mutlu olmustur ins! Doguranlari tebrik ederim! hastalara sifa dilerim!
Gectigimiz cumrtesi kontrol vardi. Karin cevremiz ve kilo haric 36 hafta ile uyumluydu. Ama bana yine bu bbebek 2500gr yani zayif dedi! Hic moralimi bozmadim bu sefer! Dedim elinden geleni yapiyorum yapi meselesi demekki ben zayifim esim zayif. Oda zaten az da olsa duzenli kilo alimi var endise edilcek bi durum degil ama yine de dikkat et dedi. Suyunu yuruyusunu ihmal etme dedi. Pazartesiye gun verdi cati muaynesi ve ilk nst icin! Annemin beni dogururken cok zorlandigini cati darligindan cikamayinca benim vakumla alindigimi anlattim bu durum genellikle genetiktir dedi pzt kontrol snrasi karari vericez. Cok istiyordum normal ama annem gibi okdr aci cekip bebegimi riske atmak istemem. Acidan kastim annemin karnina once el sonra dirsek en son da uzerine cikip dizi ile bastirmis ebe ve hasta bakicilar. Yine olmamis vakumla cekmisler... Annem 1 ay wcye bile gidememis dikis degil sadece beli de acayip hasar gormus su anda da 6 tane fitik var belinde! Ki vakumdan ziyade okdr acidan snr muhtemelen yine sezeryan derler bana. O yuzden normal dogum delisi ben henuz cati muaynem yapilmamis olsada sezeryan fikrine de alistirdm kendimi. Arastirmalarima gore yurtdisinda bakmuyorlarmis bile. Cati dogumda da acilabilirmis. %5 kadinin catisi acilmazmis dar olurmus ama ulkemizde doktorların ispati mumkun olmadigi icin sezeryana yonlendirme genel bahanesi de cati darligiymis buna bakarsan tr de cati darlik orani %30-40fln!!! Bu sebeple denesem mi normali diye de dusunmuo degilim.Cati muaynesi olup doktorunun catisi dar olanlara yorumu nedir baktiran yada duyan varsa bana bi fikir verirlerse cok sevinirim. Bu arada yine arastirmalarima gore kendi kendimi muayne ettim resmen dar iki parmak zor girio hic acilma yumusama olmamis doguma sayili gun kaldi zaten evlilik boyunca da bu darlik kocamin mutluluk sebeplerinden biri

Dogru yeri azaldikca bence de normal canm, kontrolde de her sey normal cikiyor nasilsa cok sukurr
Ben hic dikkat etmemistm su ictikce hareket cogaliyor muuu, gerci ben surekli iciciym

Sadikgil miii hahahah deli kizz
Bende pek su koliklik olmadigi icin farkediyorum canim :)) bak bigun bi dikkat et anlarsin valla benim cok dikkatimi cekti :)

Kilosunu dusunme (+-)250gram yanilma payi var sonucta..
Catidan matidan hic anlamiyorum yorum yapamayacagim :)
İnsallah normal dogurursun. Birde nts icin gec kalmissin gibime geldi benim. Ben bugun sat gore 33 usg gore 33+5 gorunmeme ramen 2 hafta sonra filan ntsye sokucaklarda seninki gec geldin bana yani..
Allah sagsaglim kucagina almayi nasip etsin .....

Karnımdaki küçüklüğün biraz daha beklemesi taraftarıyım. Henüz çok küçük çünkü inşallah bekler. Nasıl bir anne olacağını sen dahil kimse bilemez. Ama ben gayet eminim ki çocuğuna en iyi şekilde bakacaksın. Çünkü bir bebeğe annesinden daha iyi kimse bakamaz ve daha iyi kimse gelemez. Doğduğunda bebekler sadece annelerini tanır. Diğer herkes yabancıdır ve huzursuzluk sebebidir. İlk çocuğun olacağı için tecrübesizlikten çok saçmaladığın olacak o su götürmez bir gerçek,herkeste olan bir durum bu zamanla her şeye alışılıyor ve pratikleşiliyor. Zamanla her şey daha iyi oluyor.
Kesinlikle kolay demiyorum. Kısa bir süre sonra Allah'ın izniyle neden 'cennet anaların ayakları altındadır' demiş anlaşılacak

Benim oğlan bugün o kadar çok aşağıda hareket ediyor ki inanamıyorum ellerini o kadar net hissediyorum ki tam özel bölgemde bu çocuk daha nereye kadar inecek
Ah o elleeer bazen yürürken mıncırıyor beni bacaklarım birbirine dolanıyor hele o ayakları. Karnımın sağ tarafını yaraladı! Çıkınca ısıracam o minik pamukçukları

Evt cnm sivi birseyler tuketince cok hareketleniyor benmkide

Ah canımmmm ne güzeliznede çıktın, benim daha 2 hafta çalışma sürem var. Şu tatil acayip iyi geldi çok dinlendim,çok güzel oldu valla. Ben anlamıyorum benim bebişte kiloda 2 hafta geriden geliyor,ama doktorumuz bu durumdan acayip memnunnnn. Ben sanki az gibi dedikçe, ne azı gayet iyi kilosu var. Kolaycacık doğuracaksın diyip duruyor. Senin doktor neden böyle diyor anlamadım. Hani kontrollerde kilodu hiç artmamış gibi değer çıksa anlarımda, sürekli bu beneğinkilsu az demesi benimsinirimi oynattı açıkçası. Cnm hakkında hayırlısı olsun. Sende hareketli bir insansın normaldoğumu denemeni öneririm tabi, bebişin kilosuda çok normal bence rahat çıkacak gibi geliyor. Zaten baktın açılmalar olmuyor,mecbur sezeryan olursun geçer gider. Ama bormal doğumu beklesemiydim acaba diye sonradan bu fikir yemesin seni. Annenin senaryosu ciddn korkunç,önyargılı bakman normal,ama babanın genlerindende aktarılan bir geçmiş var,baba tarafının kadınları nasıl doğum yapmş onlarada bak bence. Çatı muayeneni yapınca bizede haber et bende çok merak ediyorum. Bizimki 2 hafta sonra bakıcak. O zamanda nasıl yapıyorsa kocama öğreticem, doğum mu oluyor, yalancı mı sancılar anlamak için kullanabilirşz diyorum. Kendinize dikkat edin.

Hayırlısıyla sağlıkla zamanlıca gelsin kuzucuk birazcık daha beklesin
günaydın kızlar
Musmutlu bir gün diliyorum herkeze

Bende 30 lardan geri sayıma başladım yuhuuuuu
Az kaldı az

Gözünüz aydın. Maşallah barekallah. Rabbim hayırlı etsin inşallah. Sağlıklı,başarılı,huzurlu,mutlu,bereketli ve uzun bir ömrü olsun. İyilerle ve iyiliklerle karşılaştırsın Rabbim
Göğüs ucu için lansinoh ya da lanolin gibi krem sürüp göğüsün kahverengi yerini kapatacak şekilde streç filmle kapat. Bu meme ucunun sürekli nemli ve yumuşak kalmasını sağlayacak. Her gün duş, gün içinde ılık suyla yıkama meme ucunun tazelenmesini ve yumuşamasını sağlar. Kesinlikle göğüs pedi kullanmayı önermem daha çok çatlak olmasına neden oluyor

Allah korusun canim iyi yapiyorsun.. artik yavas yavas bu tip sorunlarimizin olmasi normaldir.. sali da benim kontrolum var.. en cok bebek buyudu mu kilo aldi mi diye meraktayim bende inanki.. 3 kiliyu gecsi istiyoru ya.. azicik ele avuca gelsin istiyorummm

Canim agrilarim gecti cok sukur ama doğum alametleri bunlar farkindayim... kizimm geluyorum anne ona gore... diye uyariyor beni resmen.. en cok geceleri korkuyorum aniden sanciyla uyanirim diye

Dr konusunda da sana katiliyorum.. dr a zaten cok guveniyorum cok tecrubeli.. ayrica annemin calisma arkadasi dostu.. beni de kizi gibi görüyor sagolsun.. birde tup bebek surecimizi bebegi nasil zor elde ettigimizi bildiginde n asla risk istemiyor.. normal dogurtmam seni dedi bana mesela.. direkt sezeryan dedi.. bebeklerin h3psi degerli orasi ayri konu. Ancak dr bu durhmda kendini garanti altina almak istiyor.. cok sukur ki mucizeyi yasiyorum ben.. dualarla gelen bir bebisim olacak.. rabbimin bana verdigi cevap, sesimi duydudugunun en buyuk kaniti kizim melegimmmm geliyor.. bunlari sana yazarken bile kotu oluyorum gozyaslarim suzuluyor bogazim aciyor.. bu sebeple dr ne derse o diyoru m bende senin gibi.. ne derlerse o olsun.. kizimi kucagima saglikla almam icin ne gerekiyorsa hepsine eyvallah..

Canm ya oyle guzel duygu dolu yazmissin ki benm de gozlerimi doldurdn inan ki cok etkiledin beni de.. Allhim saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah. Doktoruna da o kadar guveniyorsan zaten gerisi bos, yani senin icin en iyisini yaptigindan eminsin nasilsa cok sukur
Gece sanciyla uyansan bile paniklemezsin insallah, sonucta seseryana alinirsin hemen sorun olacagini sanmam, ki hepimiz de bu durumda paniklememeliyiz insallah Allah o sebati gostermemize yardim eder de hepimiz saglikla kavusuruz bebeklerimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…