Canim ya ben de her sekilde kabul ettim. 15. Haftadan beri tevekkulle juzimi bekliyorum. Rabbim her annenin evladina saglik sihhat versin kimsryi evladiyla sinamasin.Can'ım ölçümlere hiç takılma. Benim kızım da koca kafalıydı 3 hafta önden gidiyordu. Zaten iri Bebek olacaktı ama Neşe'n kafası bu kadar büyük anlamadım ama sorun da etmedim. En son kontrolde diğer ölçümler daha ileri kafası da daha geri çıktı ve dengelenmiş oldu. Önemli olan bebişimiz uzun da olsa kısa da olsa, zayıf da olsa dev gibi de olsa hatta koca kafalı da olsa öyle sevmek ve o özellikleri ile Mutlu olmak. Benim sağlıklı bir kardeşim yok, ama aslında bir kardeşim var be otistik. Ama onu öyle seviyorum çok tatlı kendisi. Belki normal olsaydı bu kadar sevmezdim. Bebişim içinde detaylı da kalbinde parlaklık var dediler, yek başına bir belirti değil ama down sendromu belirtilerinden biri, isterseniz test yapalım dediler, ben de neden test yaptırayım öyle olsa da olmasa da bu bebeği doğuracağım çünkü o benim biricik kızım dedim. Hep olumlu düşündüm ki keza bi sorun çıkmayacak Allah ın izniyle. Sen de böyle düşün Can'ım . İyisiyle kötüsüyle Hakkı'mızda hayırlısi olsun..
Hadi gozun aydin. Insallah kolaycacik bir dogum olur. Aramizda 1 gun var :)selam kızlar
henüz geldim ve çok yoruldum.
kan ve idrar tahlili yapıldı. kan ilacı ve antibiyotik kullanmam gerekliymiş. artık 10 günde bir kontrol olacakmışım. nst de her şey yolunda görünüyormuş.
kızım 2400 gr 45 cm olmuş. bunu duyunca çok rahatladım. ikinci randevuda sanırım tarihi kararlaştıracağız inşallah.
evet canım ya. geçen ay 1600 ü duyunca çok üzülmüştüm. sıkı bir protein beslenmesiyle aştık şükür bunu. :)Ay ne güzel kilosuda boyu da iyiymiş grillcim bir dahaki gitmeye daha da toparlanmış olacak gözünaydın :) kontrol günlerinde düşmüş 10 da 1 e hadi hayırlısıyla kucakla Prensesi
sağol canım. hepimiz için doğum kolay ve sağlıklı olur inşallah.Hadi gozun aydin. Insallah kolaycacik bir dogum olur. Aramizda 1 gun var :)
Korkma cnm hayırlısını iste. Bende sezeryanliyim cok sıkıntı yaşamadım. Dua edicem inş hakkinda hayırlısı olsunKızlar kanamam var.Doktora geldim yatışım yapıldı.Serum takacaklar kanama durmazsa sezeryan dediler açılmam yok nolur dua edin sezeryandan çok korkuyorum
ayyy buraların şenlenmesine az kaldı gelsin bebekler :)Kontrolden geldıkkkkk kızlar hersey yolunda masallah dogum tarıhımız 25 temmuzabovvvvvvv az kaldı son 12 gun. Bıraz daha durabılır mı dıye ısrar ettım ama izin vermedı en gec 25 olur dedı, hatta 22 sınde kontrole gıdeceğim garantı olsun dıyee, boyu unuttum, 3300 kg olmus masallah dogumda 3500 olur dedı bole ıste teyzeler eladan haberlerı sunduk
Oo masallah elaciga kilosu cok iyi. Rahatlikla gelebilir o tarihe. Hadi Allah kavustursunKontrolden geldıkkkkk kızlar hersey yolunda masallah dogum tarıhımız 25 temmuzabovvvvvvv az kaldı son 12 gun. Bıraz daha durabılır mı dıye ısrar ettım ama izin vermedı en gec 25 olur dedı, hatta 22 sınde kontrole gıdeceğim garantı olsun dıyee, boyu unuttum, 3300 kg olmus masallah dogumda 3500 olur dedı bole ıste teyzeler eladan haberlerı sunduk
Benim doktor çok mu rahat anlamadım, erken doğum ihtimali falan değerlendirmiyor.
35+2'deyim, nst falan istemedi.
İzne ayrılıyor haftaya, başka doktora yönlendirmedi, dönüş günü 8 ağustosa randevu verdi.
Arada bir randevu daha verdi nst için, o da sanki bir anda geldi aklına, izinde olacak kendisi.
Hayırlısı.
O yokken bir problem yaşamam inşallah.
2600-2700 arası olmuş bu arada yavrumuz.
Sanki az kilo almış bu sefer, ama yeterli görmeseydi söylerdi.
Ayaklarımdaki şişlik için de protein protein protein dedi.
Gerçekten et falan yemiyorum ben doğru düzgün, okumuştum aslında bir yerde yetersiz protein alımından kaynaklanabileceğini.
selam kızlar
henüz geldim ve çok yoruldum.
kan ve idrar tahlili yapıldı. kan ilacı ve antibiyotik kullanmam gerekliymiş. artık 10 günde bir kontrol olacakmışım. nst de her şey yolunda görünüyormuş.
kızım 2400 gr 45 cm olmuş. bunu duyunca çok rahatladım. ikinci randevuda sanırım tarihi kararlaştıracağız inşallah.
Benim doktor çok mu rahat anlamadım, erken doğum ihtimali falan değerlendirmiyor.
35+2'deyim, nst falan istemedi.
İzne ayrılıyor haftaya, başka doktora yönlendirmedi, dönüş günü 8 ağustosa randevu verdi.
Arada bir randevu daha verdi nst için, o da sanki bir anda geldi aklına, izinde olacak kendisi.
Hayırlısı.
O yokken bir problem yaşamam inşallah.
2600-2700 arası olmuş bu arada yavrumuz.
Sanki az kilo almış bu sefer, ama yeterli görmeseydi söylerdi.
Ayaklarımdaki şişlik için de protein protein protein dedi.
Gerçekten et falan yemiyorum ben doğru düzgün, okumuştum aslında bir yerde yetersiz protein alımından kaynaklanabileceğini.
Dönence güzel bir şey aslında ana kucağının üstünde de benzer şeyler olabiliyor. Sonra oyun halısı da aynı mantıkta. Çocuk o oyuncaklara ulaşmaya çalışıyor falan renkli ilgisini çekiyor, oyalanıyor sakinleşiyor. Görümcem yatak üstüne monte edilen dönenceyi bebek yatağında uyumaya alışsın diye kullanmıştı. Kurmalıydı dönüyordu hafif bir müzik çalıyordu bebek uyuyordu o şekilde. Bebeğin o oyuncakla ilgilenmesi senin de hoşuna gider bence ama insan hele de ilk çocukta her şeyi kendi seçmek beğenmek almak istiyor. Tereddüt etmekte haklısın o yüzden.Bu arada kizlar bu donenceler hakkinda ne dusunuyosunuzz?? Ben almicaktm kv almis gelms gecen bi sey de diyemedm ben cok sevmiyorm boyle muzikli isikli falan surekli cocugun tepesinde ne bilm anlamsz geliyodu, nette biraz baktm isiksiz olanlarini onerenler var ama bilemedm kullanir miym? Hayir kullanmasam gorecek ama yapabilecegim de bi sey tok zararli olduna inanirsam asla kullanmammm.. Temel ihtiyaclari dururken keyfine sormadan bi sey alininca cok da sevmiyorm acikcasi ben.. Yani sagolsn almislar ama neyms kucuk kaynim (12 yasinda falan) gorms muzikli hosuna gitms almislar. Bi arastirsalar faydali mi? Baska ihtiyacimiz olan bi sey var mi??
Dönence güzel bir şey aslında ana kucağının üstünde de benzer şeyler olabiliyor. Sonra oyun halısı da aynı mantıkta. Çocuk o oyuncaklara ulaşmaya çalışıyor falan renkli ilgisini çekiyor, oyalanıyor sakinleşiyor. Görümcem yatak üstüne monte edilen dönenceyi bebek yatağında uyumaya alışsın diye kullanmıştı. Kurmalıydı dönüyordu hafif bir müzik çalıyordu bebek uyuyordu o şekilde. Bebeğin o oyuncakla ilgilenmesi senin de hoşuna gider bence ama insan hele de ilk çocukta her şeyi kendi seçmek beğenmek almak istiyor. Tereddüt etmekte haklısın o yüzden.
Ay sorma hem mutluyum hem tedirgin :)Benim doktorm da nst yi 36 dolduktan sonra baslatti canm, bi sikayetin yoksa gerek olmayabilir.. Benm doktorm da biraz rahat ama seninki de baya abartms, 1 ay kontrol olmaz mi son haftalardayiz.. O arada baska doktora git olmazsa bi icin rahat etsnn
Oh masallah ne guzel buyumus bizdikk
Hasi hayirlisi bakalm sirayla dogurcak herks valla sokk..
Valla bende bayildim artik hrralde o kadar uykusuzlugaOhhhhh missss :))
Ben de genelde bi iki gece pek uyuyamiyorm ertesi gun artk baygin uyuyormm
Aman hep pozitif ol tatlisss..
Öyle Can'ım ama hastaneye gelenlere de ikram etmek iyi olurNormal doğumda zaten hastanede çok az kalinmiyor mu, evde yaparlar bence şerbeti..
Benim doktorm da nst yi 36 dolduktan sonra baslatti canm, bi sikayetin yoksa gerek olmayabilir.. Benm doktorm da biraz rahat ama seninki de baya abartms, 1 ay kontrol olmaz mi son haftalardayiz.. O arada baska doktora git olmazsa bi icin rahat etsnn
Canim idrar yolu enfeksiyonunu en iyi su icerek atlatirsin bol bol su ic ilaci bosver benceKızlar bu arada ben kolay kolay ilaç kullanmam. Her dr a güvenmem.
Yine yanilmadim.
Bugün benim dr mesaisi bittigi icin cikti. Sonuçlari nöbetçi dr a gösterdim. Kansızlık ve idrar yolu enfeksiyonu var deyip 1000 mg alfasilin yazdi. Kan ilaci yazmadi. Sonuçlari ben de net üzerinden inceledim. Ne belirtileri var bende ne de tahlilde sonuclar uyusuyor. Verdiği ilac emen çocuk icin de zararli.
Haliyle önceki dr un verdiği kan ilacını kullanacağım sadece.
Kilosu gayet iyi bizimki de 35. haftada 2650 fln dı. Ama doktorun cidden çok rahatmış 8 ağustosa kadar doğurmuş olaiblirsin benim 2 hafta gerimdesin ne olacağımız belli olmaz valla gayet kendimi doğurcak gibi hissediyorum bir iki haftaya :)
Ay sorma hem mutluyum hem tedirgin :)
Valla bende bayildim artik hrralde o kadar uykusuzluga
Cidden rahat kadın ya, doğumu çok sıradan bir olay olarak görüyor.
Kanaman, ağrın olursa, suyun gelirse acil gel dedi o kadar : )
2 hafta sonra nst var, telefonla bilgi verecekler, gerekli görürse yönlendirecek birine sanırım.
En geç 2 haftada çağrılmayı bekliyorum halbuki : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?