Gereksiz yere vermek istemedim canım ilac sonucts. Sukur ihtiysc duymsdik:))Carpol verseydin canim keşke
Hahas:))) afiyet bal seker olsun. Kilo olmasin:)Resmen buzdolabının içindeki ışığı benim için icad etmişler ne yedim gece gece
Hmmm onu bilmiyordum ozaman iyiki olmusumCan'ım ama vücuttaki şişlik çok daha kolay gidiyor ve daha çabuk toparlanıyor biliyor Musun
Lelele tey tey tey 3 ayak olsun ama5 nöbeti halayı kurdun Buyrun halaya :)
neden uğraşıyor seninle?
Problem ne cnm ne msjı atmış ki
Ayyyy şimdi okuyabildim ne yazmış Sana çok merak ettim tatlım
Yazdım yukarda kızlaarrr
neden uğraşıyor seninle?
Problem ne cnm ne msjı atmış ki
Ayyyy şimdi okuyabildim ne yazmış Sana çok merak ettim tatlım
Yazdım yukarda kızlaarrr
Dimi kelebeğim bizde altın borçtur ama işte kıymeti bu demek ki sözde birde benim eşim abisoğuk suyu kendi elimle verip al iç Can'ım dedim
Ben daha adet olmadım ya gerçi doktor normal bir yıldan fazla bile olmayabilirsin dedi.. Gerçi böyle de alıştım rahata hiç
Mi olmasam ne
Ben 24 yasindayim benim bu yasta belim kolum tutmuyor ki artikikinciyi bile rafa kaldirmis vaziyetteyim
Kız benimkide bugün biraz yeşil yaptı
Zaten 10 gündür sulu sulu ishal gibi
Benim yarın kendi randevum var doktorda nevşinide soracam bakalım normalmi değilmi görecez
Bence sende kendi kendine teşhisleri bırak doktora danış rahatla biran önce
Psikolojiyi ön sütlerle bozdun kız :))
tugbayhan
Siz ne komiksiniz öyle eşinle
Ben önden iki çocuk doğurdum ön süt felan nedir bilmiyordum bu üç numarada burdan kk dan öğrendim
Bazen az bilmek daha iyi sanki .:)))
Mesela geçenlerde bana birisi dediki
Bazı annelerde çok süt olur ama sütleri doyurucu olmaz .haydaa 3-5 gün kafayı buna taktım acaba doyurucu değilmi süttüm diye. Baktım olmuyor
Sonra boşvermeye çalıltım ,valla ağladıkça dayıyorum ağzına ön arka nevarsa içiyor artık.:))
Sen okadar çok takmışsınki ,bence sadece bunları çocuk doktoruyla görüşürsen tek tek sorarsan ancak Ozaman rahatlar,evine dönersin bişey yoksada. Zayıf duruyor olabilir unutmaki boyda uzuyor arada.
Mesela benim kızında belirli saatleri var akşam üstü başlar bu saatlere kadar vız vız bağırır çağırır açmış gibi sıkıntısı varmış gibi
Ama değil çünkü biberonu istemiyor, göğüsle kavga ediyor , bezi temiz, beni alın kucakta gezdirin diyor .
Şimdi daldı yanımda göğsümde ,yanından yavaşça çekilip gitmeye korkuyorum kalkacak diye
kelebek.hill saol canim benim iyiyiz bizde cok sukur,bi gelisme yok simdilik devam. Senin kv tarafi ayni benimkiler gibi dusuncesizler,sende dusunceli olmalarini istiyorsun hakli olarak,nabarsan yap oyleler degismiyorlar.
Ya bizimkilerde gercekten ugursuz,onlar bize geldi mi,esimle iliskim bozulur,evimde mutlaka birsey bozulur,bir yere gidecek olurum illa basima kotu bireey gelir keza esim is yerinde surekli sikinti ceker falan,bu 3 hafta gecerkten cok zordu,enkaz gibi oldum. Cocugun hastaligida onlar varken cikti zaten. Kendimizi yeni yeni toparliyoruz,onlarla birlikte tepemiZe kara bulutlar cokup duruyor,allahim uzun bir sure gelmesinler insalah.cok yorgunum daha buyuk birseyi daha tasiyamam,biraz dinleniyim sonrw yine savasirim.
Ya kızlar bişi soracam herkez bu ön sütten memnun değil ama
Kafama takılan bişi var
Ben bunu merak edip ebeye sorduğumda
Ön sütünde önemli olduğunu, önce ön süt susuzluk görevini giderir daha sonra doyurma olayına geçer süt demişti.
emzirirken çok su vermemeye buyüzden gerek yok demişti, ki banada mantıklı geliyor
Bu ön süttü sağıp dökenler
Enazından çay kaşığıyla arada su verin bebelerinize bari derim ben
Yav hatunlar bu kayınpeder problemli biraz hep işetişim halinde olmak istiyor arayıp duruyordu eskidende bende mesafe koymak için bakmıyordum telefnlara şimdi bebek olunca da hergün enesin fotosdunj istiyor bende bnm foto cekcek zamn yok oğlunuz atsın diyordum gecen bunn muhabbeti oldu gene zamanım yok dedim birde ne bu uslup fotograf at yazıosn insan atarmısın drr dedim neyse bunn üstüne atılan bi öesaj kopyalıom aynen..
Kızım bikac fotograf atarmısın sen beni yalvarttırıyom zannediyorsun ama cok yanılıyorsun seni tanımamada yardımcı oluyorsun benimle inatlasmasan iyi olur cunki inatlasanlar hep kaybetti uzatma istersen boyleliklebeni ankaradan uzaklaştıracagını sanıyorsan ters tepki olur daha yakınlastırır yavrum benim atıver ikı fottograf hadi bakayımm
Eşim cok bozuldu ama babam dedi şekeri var dedi falan filan bnde bundan sonra hiç konuşmicağımı söyledim babasyla
Oha ne hadsiz bir insan o yaa. Esin atsın gelin mecbur mu? İnanamıyorum hadi bakayım falan nedir?Yav hatunlar bu kayınpeder problemli biraz hep işetişim halinde olmak istiyor arayıp duruyordu eskidende bende mesafe koymak için bakmıyordum telefnlara şimdi bebek olunca da hergün enesin fotosdunj istiyor bende bnm foto cekcek zamn yok oğlunuz atsın diyordum gecen bunn muhabbeti oldu gene zamanım yok dedim birde ne bu uslup fotograf at yazıosn insan atarmısın drr dedim neyse bunn üstüne atılan bi öesaj kopyalıom aynen..
Kızım bikac fotograf atarmısın sen beni yalvarttırıyom zannediyorsun ama cok yanılıyorsun seni tanımamada yardımcı oluyorsun benimle inatlasmasan iyi olur cunki inatlasanlar hep kaybetti uzatma istersen boyleliklebeni ankaradan uzaklaştıracagını sanıyorsan ters tepki olur daha yakınlastırır yavrum benim atıver ikı fottograf hadi bakayımm
Eşim cok bozuldu ama babam dedi şekeri var dedi falan filan bnde bundan sonra hiç konuşmicağımı söyledim babasyla
Ben kundak yaptım ama yarım kundağı beceremedim malesef kalçasında sorun var çift bez yapıyorum gerçi kundaktan da haz etmedi benim kız, eller hep açıkta kalacak
Bugün ikin ay asimizi olduk. Bir ara 37.4e çıktı ateş. Yükselmedi baska. Ama yukselirse diye uyuyamiyorum yabirde sağlık ocagindaki ebe 38.5 olmadan surup verme dedi 38.5 cok yuksek degil mi kizlar
Benim ki sürekli memede olduğu için teyzesi birde ben ilk başlarda göğsümü deli gibi sağdım şimdi ye kadarda sağıyorum ama kereta sağdığım sütü ne kaşıkla ne biberonla içmiyor illa ki göğüsten emecek:)
Yav hatunlar bu kayınpeder problemli biraz hep işetişim halinde olmak istiyor arayıp duruyordu eskidende bende mesafe koymak için bakmıyordum telefnlara şimdi bebek olunca da hergün enesin fotosdunj istiyor bende bnm foto cekcek zamn yok oğlunuz atsın diyordum gecen bunn muhabbeti oldu gene zamanım yok dedim birde ne bu uslup fotograf at yazıosn insan atarmısın drr dedim neyse bunn üstüne atılan bi öesaj kopyalıom aynen..
Canım ben bugün 2 aylık aşısı için gittim. Hemşire rota aşısını yaptırmak istersen onu da yapalım dedi. O paralı değil mi diye sordum tabi :) birde bu aşılarla agir olmaz mi dedim. Farketmiyor dedi. Yapalım öyleyse dedim bende.
Aşıları yaparken çok ağladı. Benden önceki bebeğin annesi de ağlıyordu kuzum. Odadan çıkınca sustu elif. Aşırı uykusu vardı zaten giderken huysuzdu. Eve geldim emerken daldı 5e kadar da sadece acıktığı için gozleri kapalı ağladı. Aşıdan.sonra ateşi çıkmadı. Simdi derin uykuya dalamadı bir türlü. Gece ateşi çıkar mi? Nasıl takip etmeliyim ben uyursam o uyanmadan kendi kendime uyanamam. Ateşli olursa da o uyanmaz ne yapsam?
Canim elif nasil cikti mi atesi!
Canım bizi geçtim seni hic yıkamaz. Sabirlisin sen yine de canım.
İnşallah canım. Kira vermeyeceğiz ya o bile kurtarır durumu. Esim biraz tutumlu olsa.. hesabını tutmuyor hic ne varsa harcıyor. Bide muhasebeci düşün yani
Hatırlamam mi :) artik daha sık gelirsin
Ya benim almam lazim. Doktora sordun.Nasıl alayım ne önerirsiniz diye. En iyisi koltuk altından ölçmek dedi ama ağlarken ne mümkün
Var mi tavsiye?
Canım ya zor valla inşallah kısa sürede istediğin gibi bir ev bulursunuz. Benim ilk ev sahibim kontrat biter bitmez evi sattım çıkın demiştiapar topar çıkmak zorunda kaldık. bi kaç ay daha kalabilsek ev alacaktık.
Benimki de bugün biraz yeşil yaptı ama devamında takip ettim normal yaptı. Bir de çok kaka yapıyo bizimki ya artık azalması gerekmez mi en az 4 5 kez yapıyo dün 7 8 kez yaptı ishal gibi de değil bağırsak pasajı babasına çekti galibaKız benimkide bugün biraz yeşil yaptı
Zaten 10 gündür sulu sulu ishal gibi
Benim yarın kendi randevum var doktorda nevşinide soracam bakalım normalmi değilmi görecez
Bence sende kendi kendine teşhisleri bırak doktora danış rahatla biran önce
Psikolojiyi ön sütlerle bozdun kız :))
Insallah yapar kakasini biran onceKorkutuyorlar gibi titriyo tövbe tövbe, ateşi yok kaka sorunumuz var
Ay sorma benimde ilk duydugum seyler :) aman kafama taka taka bi hal oldum bosverdim gitti. Vericem memeyi ne olursa olsun önunu basini bilmiyorum vallatugbayhan
Siz ne komiksiniz öyle eşinle
Ben önden iki çocuk doğurdum ön süt felan nedir bilmiyordum bu üç numarada burdan kk dan öğrendim
Bazen az bilmek daha iyi sanki .:)))
Mesela geçenlerde bana birisi dediki
Bazı annelerde çok süt olur ama sütleri doyurucu olmaz .haydaa 3-5 gün kafayı buna taktım acaba doyurucu değilmi süttüm diye. Baktım olmuyor
Sonra boşvermeye çalıltım ,valla ağladıkça dayıyorum ağzına ön arka nevarsa içiyor artık.:))
Sen okadar çok takmışsınki ,bence sadece bunları çocuk doktoruyla görüşürsen tek tek sorarsan ancak Ozaman rahatlar,evine dönersin bişey yoksada. Zayıf duruyor olabilir unutmaki boyda uzuyor arada.
Mesela benim kızında belirli saatleri var akşam üstü başlar bu saatlere kadar vız vız bağırır çağırır açmış gibi sıkıntısı varmış gibi
Ama değil çünkü biberonu istemiyor, göğüsle kavga ediyor , bezi temiz, beni alın kucakta gezdirin diyor .
Şimdi daldı yanımda göğsümde ,yanından yavaşça çekilip gitmeye korkuyorum kalkacak diye
Valla canim bende makine yok sagmak icin. Vakumlu bisi aldim oda cok doluyken cekiyo sadece. Dun denedim 10 saniye cektim sadece 30-40 cc cikti. Aciktikca dayicam memeyi napim. 3 saatte uyanirsa ayni memeyi vericem yoksa diger meme.tugbayhan canım önce bir sakin ol no panic :) sütün var senın maşallah anlattığına göre neden mama veriyorsun ki hani olmasa sütün verirsin ama var gerek yok.göğsünü 3 saat te 1 sağ mesela tek göğsünden kac cc çıkıyor bunun ilk sağdıgın 5 dk sını dök kalan kısmını ver çocuğuna.sabırla bunu yap. Bak benım kız da emerken ağlıyor bazen meme ilekavga ediyor anlıyorum ki süt tazyikli geliyor rahat ememiyor bağırıyor hemen göğsümü sağıp göğsü rahatlatıp oyle devam ediyorum emzirmeye ve bağırma memeyle kavga kalmıyor.sütün tazyikli geliyor olabilir ağzında pamukcuk olabilir gazı olabilir. bağırdığı Zaman kaldır gazını cıkar,tekrar emzirmeye devam et.kilo vermemiş olabilir her huzursuz ya da hasta olduğunda önsütün fazlalığına bağlama Bebek bu günü gününü tutmaz tatlım sen sürekli sabırla sağ göğsünü daha önceden sağmadığın için de göğüs yeni uyarılıyor daha cok sütün olacak
Aynen vericem bende bosverdim artikYa kızlar bişi soracam herkez bu ön sütten memnun değil ama
Kafama takılan bişi var
Ben bunu merak edip ebeye sorduğumda
Ön sütünde önemli olduğunu, önce ön süt susuzluk görevini giderir daha sonra doyurma olayına geçer süt demişti.
emzirirken çok su vermemeye buyüzden gerek yok demişti, ki banada mantıklı geliyor
Bu ön süttü sağıp dökenler
Enazından çay kaşığıyla arada su verin bebelerinize bari derim ben
Saka degil gercek canimŞaka dimi kocan şakaay o önsüt zıkkımın dibisi yüzünden bi ara benim oğlan kilo vermişti artık önden onu sağıp öyle veriyorum
O ney giii bu kayinpedermi yoksa kankan mi yasitinmis gibi konusuyo sen hayirdir yaniYav hatunlar bu kayınpeder problemli biraz hep işetişim halinde olmak istiyor arayıp duruyordu eskidende bende mesafe koymak için bakmıyordum telefnlara şimdi bebek olunca da hergün enesin fotosdunj istiyor bende bnm foto cekcek zamn yok oğlunuz atsın diyordum gecen bunn muhabbeti oldu gene zamanım yok dedim birde ne bu uslup fotograf at yazıosn insan atarmısın drr dedim neyse bunn üstüne atılan bi öesaj kopyalıom aynen..
Pes ettim kanka gencecik yasimda curudum kaldim
Gercekten kotu olms bacim ama napacan iste insanlar alemmm...
Yaa aslinda olsak daha iyi ben de olmadim ama vucudun toparlanasi icn de olmak lazm diye biliyorm, nasil ki adet olamadikca sisiyoruz normalde, sıkıntı oluyo şimdi de aynı bencee
Kiz sen de cabuk pes ettin be kankamm :)))
Bi sor da bana da soyle su isi baci ya, bizde de ayni kakalar oluyo zaman zamann
Iyi haberlerle gel insallahh
Bizim kizin da ayni saatleri oluyo valla benziyolar mi nebabasina kalsa acikti ya cocuk hadi emzir, ya diyorum yeni emdi gezdir gezdir senn :))
Iyi olmaniza cok sevindimmm canm insallah hep de iyi haberler devam ederrr
Dogru diyosun insanlar degismiyorr..
Abooo her seyi onlara baglamissin kiz, oyle de kurma kafanda her geldiklerinde kotuyu cekersin bu sefer dee
Aaa yok ben hic sagip dokmedim sahsen. Bence de mutlaka onun da bi faydasi vardir. Sadece bi gogsum icilemeyecek kadar dolarsa gece taslasirsa sabah o gogsumu komple sagiyorum. Diger gogsumu iki kere emzirmis oluyorm ikisi de normale donuyor.
Ay inanmiyorum ya yazdiklarina bakkk... Bu normal bi insan mii?? Tovbe tovbeee... Inatla ne alakasi var git oglundan iste yani ben gondermek zorunda degilm ki. Ben kendi aileme gonderiyorm mesela onlara bile dedm yani her gun gonderemem cunku hem telefonu surekli cocuguma yaklastiramam kapali da olsa ne bilim hem de vakit yok yani dedim kirmadan. Arada video foto atiyorum.. Ama esimin ailesi kendisini baglar ha icimden geldi bilac defa attm o yani. Isteyemezler o sekilde. Zaten normal bi insan bunu yazar mi cok sasirdm yaaa...
Ben bu yeşil kaka olayını yediğimiz yiyeceklere bağlıyorum arkadaşlar benimkide arada yeşil yapıyo fart ettim Ogün ya ıspanak ya marul bu tur yeşillikler yemiş oluyorum.Benimki de bugün biraz yeşil yaptı ama devamında takip ettim normal yaptı. Bir de çok kaka yapıyo bizimki ya artık azalması gerekmez mi en az 4 5 kez yapıyo dün 7 8 kez yaptı ishal gibi de değil bağırsak pasajı babasına çekti galiba.
3 aya az kaldı şu gaz problemi az geçse ne iyi olur eskisine göre daha rahatız sanki bi tık.
Benimki de bugün biraz yeşil yaptı ama devamında takip ettim normal yaptı. Bir de çok kaka yapıyo bizimki ya artık azalması gerekmez mi en az 4 5 kez yapıyo dün 7 8 kez yaptı ishal gibi de değil bağırsak pasajı babasına çekti galiba.
3 aya az kaldı şu gaz problemi az geçse ne iyi olur eskisine göre daha rahatız sanki bi tık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?