2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kızlar size bir sorum olacak,uyku eğitimi diyorsunuz ya son zamanlar onunla ilgili..
Yiğit hastaneden eve geldiğimiz günden beri hiç beşiğinde yatmadı,beraber uzandığımizda memeyi verdiğimde uyuyordu,o da akşam saatleri,geceleri hep rahattık,(gündüz hiç uyumuyor.)
Yatağa koyduğum an ağlıyordu,hep kucak hep kucakta idi.babada hic durmuyordu.
Son birkaç haftadır iyice oturdu uykusu.akşam 10da huysuzlanıp ağlıyor uzanıp memeyi verip uyuyoruz yine.ve hiç ağlayarak can hıraş kalkmadan ( aralarda emerek)sabah 10a kadar uyuyoruz.vıziltı çoğalinca anlıyorum sabah saat 10 olmuş:)şimdi bu uyku duzenini bilmeden ben mi kurdum,oyle mi alıştırdım farkinda mı değilim yoksa o mu kendine uyduruyor beni?

Geçmiş olsun canım inşallah kalçasıda düzelir çift bez bağlamaya devam.. Senin bebeğin kaç günlük olmuştu

Bizim doktor diyorki çocul kendi ıyku düzenini kurar zorlamayın o zaman huysuz bir çocugunuz olur şimdi bizimki de senin bebişin gibi kendince bir zaman oluşturdu gündüz de gecede kendi istediği saatde uyuyor gecede acıkınca uyanıp yiyip yatıyor gece yemesi yatması yarım saat sükür beni yormuyor seninkide kendi saatini oluşturmuş anlaşılan

Canım sütü etkilemiyor, gerçi yediklerine çok dikkat etmek gerekiyor..bende çok fazla taş var üzüm salkımı gibi olmuşlar bebeğim 6 aylık olunca ameliyat olucam bu arada atak geçirmemek için hem dikkat ediyorum hemde bol bol dua canım benim

Geçmiş olsun canım,yağlılar,yumurta,çikolata hep yasaklanmıştır sana şimdi

Burcu sudokrem kullan faydasını göreceksin arkadaşım, kıyamam alp e pişik çok acıtıyordur canını

Geçmiş olsun canım inşallah kalçasıda düzelir çift bez bağlamaya devam.. Senin bebeğin kaç günlük olmuştu

80 günlük. Bir ay sonra kontrol edilecek bakalım. Sizde de vardı dimi yanlış hatırlamıyorsam?
Değerler kaç çıktı gorunurde bi gariplik var mı mesela bacaklar eşit açılıyor mu uzunluk vs varmı?

Kızlar CA lar kapanıyormuş 3 al 2 öde vardı ben aldım 3takım almak isteyen bakabilir
Hayirrr olamazzzz,ben c a dan aliyorim cogunlukla, ne zmaan kapanacakmis tarih belli mi
Bir pamidor bir de oradan alışveriş yapıyordum şansa bak. Of yani.
Burcu canım ağlıyor mu bebiş? Benim okuduklarımın çoğunda bebek katılana kadar ağlayıp umudu tükenip yatıyor. Bizde de rutin var banyo fon sesi pişpiş hafif kucakta sallanma karanlık ve uyku. Ama ağlatmaya gönlüm razı gelmiyor.

Seninki kendinden eğitimli gelmiş canım yaa. Çok sanslısın.

Günaydınn kızlaerr tatlışş annelerr:)) 29 ekim cumhuriyet bayramımız kutlu olsunn
Uyku eğitimi demişsiniz bebişlerimiz için uyku eğitimi cok ama cok erken diye düşünüyorumm ayrıca bebeği odadan ayırıp beşiğine koyup saatlerce ağlatıp uyutulmasına fenaaaa karşıyım öyle eğitim olmaz olsun...
Benim yavru hep yanmda yatıyor beşiğe daha koymuyorum zaten bi sıkıntısı yoksa akşam 20 gibi 21 gibi yatmaya başlıyor aabah 7 e kadar tabi bin kere uyandığımızda oluyor sasece emmeye kalktığıda oluyor gece de cok sık emiyor enescik
Bilmiyoeum okuyor musunuz ben pedagog adem güneşi şiddetle tavsiye ediyorum hatta radyo programlaeı var youtube da onn dışında gece 23 de cumartesi günleri facebooktan canlı yayın yapıyor dinleyin derim

Ben aglatmaya cok karsiyim,sakinlestirmeden iyutmuyorum,hayir canim aglatmak istemiyorum. Ne kadar surerse sakinlemesi bekliyorum,o katilma aglamasini cok yapiyor,hemen rutinlerimize devam ediyoruz onunla birlikte sakinliyor ve uyumasi gerektigini biliyor,gunduzde biraz daha farkli sekilde rutin olusturdum ayirt etmesi icin. Gunduz az uyku,gece derin uyku diye. Ama benim bu bebenin. 1 saat sonra aclik krizine girip uyanmasini ne yapacagiz bilmiyorum,inanin mamayla karsisinda haZir bekliyorum,ciyakladigi an agzina veriyorum, doyuncada hemen uykuya geri daliyor,yoksa bir aglarsa uykusu kaciyor burun emeklerimiz hosa gidiyor,1 saatte bir uyandigi icin bana geceleri hic uyku yok maalesef,benim esimde is dolayisiyla hic bir zaman cocuga bakmadi hep kendim baktim,hic bana yardimci olmiyor,
Saat 7 de besiginde agucuklarla uyandi,hemen almadim. Biraz bekledim, biraz doyurdum ama bunlari he yataginda yapiyorum. Sonra aldim altini degistirdim usunu basini degistirdim,daha sicak olacak sekilde sardim,birazcikta gaz aldim,yatagina geri koydum,simdi etrafa bakinip sizmaya calisiyor,yardimcinolsun diyede emZik verdim,gitti gidiyor suan tam,bende firsattan istifade kocacigimla kahvalti yapicam

Simdi kendini bilmeye basladi artik,gozleri daha net goruyor,kendince artik seciyor o yuzden ben uyku yok egitimi dehilde,yavas yavas duzenli uykumuz olsun diye baslamak istedim. Bende hep yanimda yatirdim cocugu,ama cok zor bir surecti,tamam anne yaninda daha guvenli beslemeside cok kolay,benimde uykum acilmiyor vs. Ama yatak benim yatagim ve istedigim rahatlikta yatamiyorum,dinlenemiyorum,sonra dedim ki ben boyle rahatsiz oluyorsam kim bilir o nasil rahstsiz olur,sonucta o bir birey,simdiden tercihleri olamayabilir ama bir aliskanlik kazandirmadan dogru yonlendirebilmek gerekir. Her bireyin kendi ozel alanina ihtiyaci var,yeri geldiginde bu benim diye hakkini savunabilmeli ve kucuk kucuk seyler belki ama cok onemli gelismede etkisi olduguunu dusunuyorum. Yatagina alismasigi icin maalesef ilk zamanlar red etti,cunku kokumu duymak bana bagli olmak isine geliyordu. Her yataga koydugumda,burasi senin ozel alanin,bu alana herkes saygi duymali ,uzgunum alp bu senin iyiligin icin,aglamanin faydasi yok bu yatakta yatmalisin. Diyerek yumusakca telkin ettim.agladi tabi,hop tekrar kalktik agladik hopp tekrar kalktik,peki sonra bir sekilde uyuttugum alp'i yataga koydum. 1 saat gecip uyandiginda keyfi gayet iyiydi,etrafa hiddetli hiddetli bakti tabi,ben burayi istememistim hooo noluyo diye, cogu zaman mamasini bile yataginda veriyorum. Gazi olmadigi surece yatirdigimda artik aglamiyor. Bazen kendi kendine agucuklar yaparken ben yatagimda uyumaya devam bile ediyorum.

Canim sende bir dusun bunu istersen,cunku sonra onunda senden ayrilmasi seninde ondan ayrilman cok daha zor olabilir.

Gayet güzel yapmışsın canım. Bende uygulayacağım yavaştan.

Günaydınn herkesee
Kızlar oğlumda uyku eğitimi vericem diye yola çıktığımda gördüm ki her çocuk kendine özel, kendi düzenine sahip, hatta anne babadan aldığı genler bile uyuma saatini etkiliyor... şöyle anlatayım ben erken yatıp erken kalkmayı severim, ömrümde sabahladığımı hatırlamam nitekim benim için önemli olan çocuğumun erken yatmasıydı ve oğlum 2 aylıktan itibaren yazın 9 kışın 8 de yatmaya başladı... bazı dönemler 12 ye kadar uzadığı da oldu ama artık büyümüştü ve oyun oynaması, misafirlik va etkiliyordu... şimdi nerdeyse 4 yaşında ve akşam 8 sabah 7 uyuyoruz... tamam erken kalkması biraz Zorluyor ama okul hayatı başlayınca zaten erken kalkmak zorunda...
Kızıma gelince o da en geç 9 da yatıyor sabah 6 ya da 7 kalkıyor yarım saat sonra tekrar yatmak istiyor oğlum müsade etsee ben de onunla yatsammm ama canları sağolsun napalım..
Benim kurtarıcım iki çocuğumda da emzik ve beyaz gürültü sesi olmuştur... sallamıyorum ama sallanmak isterse de sallarım karşı değilim... ben çocuğun her yerde her şekilde uyuyabilmesine alışması gerekiyor diye düşünüyorum...

Kızlar 2 yaşına kadar sabredin uykusuna sonra elbet düzene giriyor ama başka başka yaramazlıklar çıkıyor diğer 2 ve 3 çocuklu topik annelerimizin bahsettiği gibi...

Bizde uyku duzeni kuramayanlardaniz. Günü gününü tutmuyor. Benim kızın sabahtan akşama geçişinde problem oluyor o ara uyuyamiyor sonra da uykusu oldugu icin aglamaya basliyor. Gunduz uykulari zaten en uzunu yarim saat. Gece de uykuya dalarsa sonrasi rahat ama dalmasi cok uzun sürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…