Canımmm Allah razı olsun, senin ve diğer tüm kardeşleriminde sütleri coşsun taşsın inşallahLtfn üzülme iyileşecek toparlıcak tabi ki içini ferah tut sütünde inş kat be kat artar sagmaktan dolapta koycak yer bulama inş
Geçmiş olsun canım inşallah kalçasıda düzelir çift bez bağlamaya devam.. Senin bebeğin kaç günlük olmuştuSagolun kızlar. Bir hafta kadar önce çok çok minik bi kırmızı nokta gördüm kakasinda. Üstünde durmadim. Gece de çok fazla kaka yaptı zorlanarak. Bezini değiştim tekrar yapmış ve bol mukuslu minik noktalar şeklinde kanlar vardı. Şimdi doktordan çıktık. Süt alerjisi ustunde duruyor. Tahlil sonucu bekliyoruz.
İçinde süt olan hiç birşey yemeyecekmisim. Ek gıdaya da altı aylık başlayacağız ve kizima süt yoğurt vs. Yasak olacakmış. Ne zaman geçer bilmiyorum. Bakalım bir kesinlessin de. Bi de gastro görsün diye dusunuyorum alerji konusunda.
Dili bembeyaz gosterdim, pamukçuk değil emen bebek beyazı dedi.
Kalça çıkığı ultrasonu olduk maalesef birisi 65 diğeri 57 çıktı. İki değerinde de 60 üstücikmasini bekleriz dedi. Çift bez bağlıyoruz. Bir ay sonra kontrol edilecek.
Bu arada 47 cm 3100 kg dogmustu.
61 cm 5300 kg olmuş.
Can'ım ben de CA nın Bebek kıyafetlerini çok beğeniyordum ama bu gün gördüm son hafta bu sanırım Türkiye'den çıkıyormuş
1.5 yaşında kontrol mü?bi daha yok mu?
Kızlar size bir sorum olacak,uyku eğitimi diyorsunuz ya son zamanlar onunla ilgili..
Yiğit hastaneden eve geldiğimiz günden beri hiç beşiğinde yatmadı,beraber uzandığımizda memeyi verdiğimde uyuyordu,o da akşam saatleri,geceleri hep rahattık,(gündüz hiç uyumuyor.)
Yatağa koyduğum an ağlıyordu,hep kucak hep kucakta idi.babada hic durmuyordu.
Son birkaç haftadır iyice oturdu uykusu.akşam 10da huysuzlanıp ağlıyor uzanıp memeyi verip uyuyoruz yine.ve hiç ağlayarak can hıraş kalkmadan ( aralarda emerek)sabah 10a kadar uyuyoruz.vıziltı çoğalinca anlıyorum sabah saat 10 olmuş:)şimdi bu uyku duzenini bilmeden ben mi kurdum,oyle mi alıştırdım farkinda mı değilim yoksa o mu kendine uyduruyor beni?
Yanlış anladım göz için olduğu gözümden kaçmış,rutin aylık kontrol anladım.Göz de 3 ay 1,5 yaş 3 yaş ve 7 yaş da kontrol edyorlarmış bir rahatsızlık bulmazlarsa
Canım sütü etkilemiyor, gerçi yediklerine çok dikkat etmek gerekiyor..bende çok fazla taş var üzüm salkımı gibi olmuşlar bebeğim 6 aylık olunca ameliyat olucam bu arada atak geçirmemek için hem dikkat ediyorum hemde bol bol dua canım benimSafra kesesinde benim çok taşlarım varmış
Senin sorunun neydi canım
Daha önce yazmışmıydın hatırlayamadım çünkü,
Safra problemi olunca süttümü etkiliyor anlamadım ?
Benide bi bilgilendirirsen memnun olurum honey bee ballı arım
Geçmiş olsun canım,yağlılar,yumurta,çikolata hep yasaklanmıştır sana şimdiCanım sütü etkilemiyor, gerçi yediklerine çok dikkat etmek gerekiyor..bende çok fazla taş var üzüm salkımı gibi olmuşlar bebeğim 6 aylık olunca ameliyat olucam bu arada atak geçirmemek için hem dikkat ediyorum hemde bol bol dua canım benim
Burcu sudokrem kullan faydasını göreceksin arkadaşım, kıyamam alp e pişik çok acıtıyordur canınıKizlar benim bebe bugun gunde sadece 2 kaka yapti,ciside 2 saatte bir degistirdim hep bezde vardi. Sizce normal mi,yavas yavas sure uzayack demislerdi dogru mu? Birde cooook kotu pisigimiz var, butun pisik kremlerini surdum hic biri is gormedi, zeytinyagi surdum bebe yagi surdum yok faydasi,ben zaten pamuklu bezle siliyorum eve geldigimden beri,son 3 gundur cok kotu durumda gittikce yayiliyor,bizimkinin teni cok hassas, acaba pisik degilde mantar falan mi, acisina zor dayaniyor cocugum. Komple pipiyi bile cok kotu yapmis,yarin asi olucaz,doktorada bir gostereyim madem
Geçmiş olsun canım inşallah kalçasıda düzelir çift bez bağlamaya devam.. Senin bebeğin kaç günlük olmuştu
Kızlar CA lar kapanıyormuş 3 al 2 öde vardı ben aldım 3takım almak isteyen bakabilir
Bir pamidor bir de oradan alışveriş yapıyordum şansa bak. Of yani.Hayirrr olamazzzz,ben c a dan aliyorim cogunlukla, ne zmaan kapanacakmis tarih belli mi
Seninki kendinden eğitimli gelmiş canım yaa. Çok sanslısın.Kızlar size bir sorum olacak,uyku eğitimi diyorsunuz ya son zamanlar onunla ilgili..
Yiğit hastaneden eve geldiğimiz günden beri hiç beşiğinde yatmadı,beraber uzandığımizda memeyi verdiğimde uyuyordu,o da akşam saatleri,geceleri hep rahattık,(gündüz hiç uyumuyor.)
Yatağa koyduğum an ağlıyordu,hep kucak hep kucakta idi.babada hic durmuyordu.
Son birkaç haftadır iyice oturdu uykusu.akşam 10da huysuzlanıp ağlıyor uzanıp memeyi verip uyuyoruz yine.ve hiç ağlayarak can hıraş kalkmadan ( aralarda emerek)sabah 10a kadar uyuyoruz.vıziltı çoğalinca anlıyorum sabah saat 10 olmuş:)şimdi bu uyku duzenini bilmeden ben mi kurdum,oyle mi alıştırdım farkinda mı değilim yoksa o mu kendine uyduruyor beni?
Ben aglatmaya cok karsiyim,sakinlestirmeden iyutmuyorum,hayir canim aglatmak istemiyorum. Ne kadar surerse sakinlemesi bekliyorum,o katilma aglamasini cok yapiyor,hemen rutinlerimize devam ediyoruz onunla birlikte sakinliyor ve uyumasi gerektigini biliyor,gunduzde biraz daha farkli sekilde rutin olusturdum ayirt etmesi icin. Gunduz az uyku,gece derin uyku diye. Ama benim bu bebenin. 1 saat sonra aclik krizine girip uyanmasini ne yapacagiz bilmiyorum,inanin mamayla karsisinda haZir bekliyorum,ciyakladigi an agzina veriyorum, doyuncada hemen uykuya geri daliyor,yoksa bir aglarsa uykusu kaciyor burun emeklerimiz hosa gidiyor,1 saatte bir uyandigi icin bana geceleri hic uyku yok maalesef,benim esimde is dolayisiyla hic bir zaman cocuga bakmadi hep kendim baktim,hic bana yardimci olmiyor,Bir pamidor bir de oradan alışveriş yapıyordum şansa bak. Of yani.
Burcu canım ağlıyor mu bebiş? Benim okuduklarımın çoğunda bebek katılana kadar ağlayıp umudu tükenip yatıyor. Bizde de rutin var banyo fon sesi pişpiş hafif kucakta sallanma karanlık ve uyku. Ama ağlatmaya gönlüm razı gelmiyor.
Simdi kendini bilmeye basladi artik,gozleri daha net goruyor,kendince artik seciyor o yuzden ben uyku yok egitimi dehilde,yavas yavas duzenli uykumuz olsun diye baslamak istedim. Bende hep yanimda yatirdim cocugu,ama cok zor bir surecti,tamam anne yaninda daha guvenli beslemeside cok kolay,benimde uykum acilmiyor vs. Ama yatak benim yatagim ve istedigim rahatlikta yatamiyorum,dinlenemiyorum,sonra dedim ki ben boyle rahatsiz oluyorsam kim bilir o nasil rahstsiz olur,sonucta o bir birey,simdiden tercihleri olamayabilir ama bir aliskanlik kazandirmadan dogru yonlendirebilmek gerekir. Her bireyin kendi ozel alanina ihtiyaci var,yeri geldiginde bu benim diye hakkini savunabilmeli ve kucuk kucuk seyler belki ama cok onemli gelismede etkisi olduguunu dusunuyorum. Yatagina alismasigi icin maalesef ilk zamanlar red etti,cunku kokumu duymak bana bagli olmak isine geliyordu. Her yataga koydugumda,burasi senin ozel alanin,bu alana herkes saygi duymali ,uzgunum alp bu senin iyiligin icin,aglamanin faydasi yok bu yatakta yatmalisin. Diyerek yumusakca telkin ettim.agladi tabi,hop tekrar kalktik agladik hopp tekrar kalktik,peki sonra bir sekilde uyuttugum alp'i yataga koydum. 1 saat gecip uyandiginda keyfi gayet iyiydi,etrafa hiddetli hiddetli bakti tabi,ben burayi istememistim hooo noluyo diye, cogu zaman mamasini bile yataginda veriyorum. Gazi olmadigi surece yatirdigimda artik aglamiyor. Bazen kendi kendine agucuklar yaparken ben yatagimda uyumaya devam bile ediyorum.Günaydınn kızlaerr tatlışş annelerr:)) 29 ekim cumhuriyet bayramımız kutlu olsunn
Uyku eğitimi demişsiniz bebişlerimiz için uyku eğitimi cok ama cok erken diye düşünüyorumm ayrıca bebeği odadan ayırıp beşiğine koyup saatlerce ağlatıp uyutulmasına fenaaaa karşıyım öyle eğitim olmaz olsun...
Benim yavru hep yanmda yatıyor beşiğe daha koymuyorum zaten bi sıkıntısı yoksa akşam 20 gibi 21 gibi yatmaya başlıyor aabah 7 e kadar tabi bin kere uyandığımızda oluyor sasece emmeye kalktığıda oluyor gece de cok sık emiyor enescik
Bilmiyoeum okuyor musunuz ben pedagog adem güneşi şiddetle tavsiye ediyorum hatta radyo programlaeı var youtube da onn dışında gece 23 de cumartesi günleri facebooktan canlı yayın yapıyor dinleyin derim
Gayet güzel yapmışsın canım. Bende uygulayacağım yavaştan.Simdi kendini bilmeye basladi artik,gozleri daha net goruyor,kendince artik seciyor o yuzden ben uyku yok egitimi dehilde,yavas yavas duzenli uykumuz olsun diye baslamak istedim. Bende hep yanimda yatirdim cocugu,ama cok zor bir surecti,tamam anne yaninda daha guvenli beslemeside cok kolay,benimde uykum acilmiyor vs. Ama yatak benim yatagim ve istedigim rahatlikta yatamiyorum,dinlenemiyorum,sonra dedim ki ben boyle rahatsiz oluyorsam kim bilir o nasil rahstsiz olur,sonucta o bir birey,simdiden tercihleri olamayabilir ama bir aliskanlik kazandirmadan dogru yonlendirebilmek gerekir. Her bireyin kendi ozel alanina ihtiyaci var,yeri geldiginde bu benim diye hakkini savunabilmeli ve kucuk kucuk seyler belki ama cok onemli gelismede etkisi olduguunu dusunuyorum. Yatagina alismasigi icin maalesef ilk zamanlar red etti,cunku kokumu duymak bana bagli olmak isine geliyordu. Her yataga koydugumda,burasi senin ozel alanin,bu alana herkes saygi duymali ,uzgunum alp bu senin iyiligin icin,aglamanin faydasi yok bu yatakta yatmalisin. Diyerek yumusakca telkin ettim.agladi tabi,hop tekrar kalktik agladik hopp tekrar kalktik,peki sonra bir sekilde uyuttugum alp'i yataga koydum. 1 saat gecip uyandiginda keyfi gayet iyiydi,etrafa hiddetli hiddetli bakti tabi,ben burayi istememistim hooo noluyo diye, cogu zaman mamasini bile yataginda veriyorum. Gazi olmadigi surece yatirdigimda artik aglamiyor. Bazen kendi kendine agucuklar yaparken ben yatagimda uyumaya devam bile ediyorum.
Canim sende bir dusun bunu istersen,cunku sonra onunda senden ayrilmasi seninde ondan ayrilman cok daha zor olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?