- 15 Aralık 2015
- 791
- 2.295
- 63
- 40
Aa öyle mi? Olsun canım biz seni tanır seni bilirizben açmadım canım. kazen'den devraldım :)
doğum günün kutlu olsun canım. maşallah size. :)Ay kızlar yaa çok memnun oldum herkes doğum günümü kutlamış. Çok çok sağolun.Eki Görüntüle 1906551
Herkesin günü gecesi muhteşem geçsin umarım.
Ole mi kiz. bnde sen actin saniyodum
devralana kadar diğer başlıklar için ben de öyle sanıyordum :)Aa öyle mi? Olsun canım biz seni tanır seni biliriz
Burcu, rulumun içine sadece bady ile mi yatırıyosun.Bende karar veremedim fikir almak istedimCanim ince giyindiricrksin,sakin3 kat yapip yatirma,sucuk gibi olur sonra,ben tek kat yapiyorum ince pijama var uzerinde,artik geceleri ikinmiyor,o sicaklik cok iyi geldi bize
Bizde gündüz bi düzen falan yok düzensizlik var sürekli mızmızlanma ve uyku hali ama en fazla yarım saat uyuyo çook şükür ki geceleri iyiyiz biz. 8e doğru uyuyup sabah 5e 6ya kadar emmeye kalkıp uyumaya devam ediyor.Cok sukur canim .uyku duzenini oturtmaya çalışıyoruz bizde. suan bi oglen uykusu uyuyo iyi bide gece uykusu. 9-10 arasi uyutuyorum gece. bu sekilde devam etsın istiyorum ama gunduz evde olmayinca tum gun ki duzeni bozuluyo. siz nasil yapiyosunuz
Onemli olan gece uykusu. hem sen de dinlenmis oluyosun enazindan. gunduz uzun sure uyutmamayi dene sonra uyut. belki oyle olunca ogle uykusu da otururBizde gündüz bi düzen falan yok düzensizlik var sürekli mızmızlanma ve uyku hali ama en fazla yarım saat uyuyo çook şükür ki geceleri iyiyiz biz. 8e doğru uyuyup sabah 5e 6ya kadar emmeye kalkıp uyumaya devam ediyor.
Canım buna ben de cevap vermek istedim. Ben de kalın giydirmeyenlerdenim. Tek kat tulum giydirip torba gibi olan uyku tulumunun içine sokup yatırıyorum oda sıcaklığı da 21-24 arası değişiyo sabaha kadarBurcu, rulumun içine sadece bady ile mi yatırıyosun.Bende karar veremedim fikir almak istedim
amin canım sıkma canını hidrosel bizimkinde de vardı Ama fıtık yoktu bizimkinde sadece su toplamış 7 günlükken sünnet ettirdik o zaman söylemişti cocuk cerrahı zamanla iner demişti indi.
Bizimde dogmadan once anne karninda yumurtaliklarinda su kisti gorunmustu,zamanla indi, gecer dediler cunku,25 gunlukken sunnet ettirdigimizde bir sikintisi yok gorunuyor simdilik dedi,bizde bir daha kontrol ettirmedik,gecer diye dusunuyorum ama bilemedim
Insallah gecer canim sikma canini benim elifiminde rahmi disinda doğmuştu dr bakti kendi kaybolucak dedi 1 ay sonra icine yerlesti rabbim dermansiz dert vermesin
Allah acil şifalar versin kuzuna
Can kuşum beni yanlış anlama şimdi sana göre biraz daha tecrübeliyim ya ondan..klasik koca modeli bende de var. beyin bu odunluğu yaptıysa bunda sonra kalas ve mobilya kıvamına kadar devam edecek. Naçizane tavsiyem sen bu duruma alış! Kocan bile olsa..tırnağın varsa başını kaşı sözünü kulağına küpe yap!
Benim bal Alp oğlumun güzel anası kocaları bu tip triplemelerde çok ciddiye almamalı. İşim başımdan aşkın canım zaten burnumda modelde takılıp ben unuttum sen neyin küslüğündesin ayağına takılmak lazım haaa sonradan tatlı tatlı burnundan getirilir o ayrı
Bu sırada benim hokka burunlu Alp oğlum nasılda büyümüşMaşallah barekallah
Ah canım sizin en zor zamanlarınız 2 yaş sendromuAllah yardımcın olsun. Zarar verdiğinin farkında değildir o. Henüz hareketlerini sinirlerini duygularını kontrol edemiyor. Çok şükür biz o evreleri geçtik ama benim beynin yarısı artık yok
Büyük kardeşini hem seviyor hem biraz istemiyor gibi ama kıyamıyor da.. onun yanında kardeşe ilgiyi azaltıyoruz. Seveceksek de 'bakar mısın ne komik nasıl sevimli değil mi? Bak kardeşin ne yapmış?' Falan diyoruz hep..
Geçmiş olsun bu sırada. Kendine ne sarı uşağıma dikkat edesin!!
Tepkiler bebekten bebeğe farkedebilir. Siz tedbir amaçlı bi uzmanla görüşün.
Ahhh ahhh! Boşuna dememişler 'adam 1 gemiyi yapmış ama 1 çocuğu büyütmek istememiş' diye! Her adım her söz kaç kez tartılıyor! Aman psikolojisi bozulmasın ama özgüveni eksilmesin aman bilinç altına atmasın.. Allah'ım evlatlarımızı hayırlı et ve hayırlı insanlarla karşılaştır. Sen bizi evlatlarından utananlardan etme
Canım işte kedi o. Başka sorumluluğu yok : D
Doğum günün kutlu olsun tatlı Lune'mMaşallah barekallah size. Mutluluğunuz daim olsun inşallah. Ben o tombul karabiber tanesini yerim Saçlara ayrı bi maşallah Aslan'ın saçlar döküldü abisi gibi sarı çıkacaklar sanırım. O diil abimiz beyaz tenli sarı çıkması sorun olmadı da Aslan bildiğin esmer sarı saç çıkarsa al sana şoparing al sana Tarık mengüç al sana şakşuka
Tatlım avent biberonun meme ucu 1 delikse onu 2 ya da 3 delikle değişmeni tavsiye ederim. Artık büyüdüğü için tek delik ona az gelir. İçeceği süt 90cc civarında olacağından ağzı yorulur ve emmeyi bırakabilir.
Canım kesinlikle ters yönde koymalısın. Yani yüzü sana bakacak şekilde. Hem bu şekilde senin onunla ilgilenmen ve seni görmesi daha kolay olacaktır ki.. Ayrıca bebeklerin yetişkinler gibi arabada midesi bulanmaz.
Benim 1 numarada vardı 1,5 yaşına kadar müdahale etmeyi uygun görmemişti dr. 5 aylıkken çocuk cerrahına sünnet ettirdik sonra da bir kaç cerraha gösterdim zaten çocuk dr her yerini kontrol ediyor bi sorunumuz yok çok şükür. Demem o ki korkulacak bir şey değil.
Evet çok şükür her gün ona şükrediyorum valla gece düzeni kaçmaz inşallah böyle devam eder. Gündüz evet deniyorum uzun süre uyutmamayı hatta bazen alıp komşuya falan geçiyorum oyalansın vakit geçsin diye bazen de banyo yaptırıyorum öğlen iyi uyusun diye hatta günde iki kez mama yiyoruz biz onun birini öğlen veriyorum belki daha uzun uyur diye ama yokOnemli olan gece uykusu. hem sen de dinlenmis oluyosun enazindan. gunduz uzun sure uyutmamayi dene sonra uyut. belki oyle olunca ogle uykusu da oturur
İc zibin ustune , ince pijama ile yatiriyorum canimcimBurcu, rulumun içine sadece bady ile mi yatırıyosun.Bende karar veremedim fikir almak istedim
Canım bende dün aşılarını yaptırdım atlattık neyseki aşı krizini, benim bebeğimde kilo çok almamış 10 kasım 3. Ayı olacak dr a gideceğiz.. Doğum kilosu 2.750 1 aylıkken 3.400 2 aylıkken 4.500 salı günü 81 günlük 4.970 470 gr almış bayağ az geldi bana hem meme hem mama veriyorum benMasallah kizlar bebisler cok tatli. Bizim daha saclar dokulmedi. Ne zaman kellescekki acaba cirkin bisi olur kel olunca keske dokulmese :)
@kelebek.hill canim beniim daha bugun 2 ay oldu 60 gunluk ama kilo alimi su sekilde,
Dogum 3840
Dogumdan bir hafta sonra 3700
30 gunlukken 5500
48 gunlukken 6000
Persembe gidicez kac oldu bilmiyorum ama ben zayifladigini dusunuyorum yuzu filan cokuk geliyo gozume.
Mizmizlanmiosa aslinda cokta problem yapma canim. her cocugun duzeni de huyu suyuda baska sonuctaEvet çok şükür her gün ona şükrediyorum valla gece düzeni kaçmaz inşallah böyle devam eder. Gündüz evet deniyorum uzun süre uyutmamayı hatta bazen alıp komşuya falan geçiyorum oyalansın vakit geçsin diye bazen de banyo yaptırıyorum öğlen iyi uyusun diye hatta günde iki kez mama yiyoruz biz onun birini öğlen veriyorum belki daha uzun uyur diye ama yokbakalım gündüzleri ne zaman düzene girecek
İçini ferah tut canım geçer gider inşallah hiç te bişeyciği yoktur kuzunun dediğin gibi Rabbim sağlıklarını yerinde kılsın onlarınTeşekkürler kızlar.
Çocuk doktoru 2 yaşına kadar geçmesi beklenir demişti.
Bugün cerrah öyle dümdüz konuşunca canım sıkıldı biraz.
Aslında içimden ters bir durum geçmiyor.
Allah zor hastalıklarla karşılaştırmasın hiçbirimizi.
İşte problem o canım mızmızlanıyo ve esniyo oyalamak kolay olmuyo en fazla yarım saat oynuyor gülüyor falan sonra hemen uyku halleri başlıyo emiyo emziğini alıyo ağzına hoop dalıyo ama yarım saate kalkıyor yine azıcık agula oyna hooop uyku hali akşama kadar böyleMizmizlanmiosa aslinda cokta problem yapma canim. her cocugun duzeni de huyu suyuda baska sonucta
Canim anĺadigim kadaryla bebeginde su fitigi var. anladıgim dogruysa sikma canini. benim oglumdada vardi. hatta b3n bile dokunarak hissediyodum.buyuk bi bilye gibi elimde oynuyodu.. 40 gunlukken sunnete gotrdugumuzde dr soylemisti. 6 aylikken getr kontrole gecmisse sunnet ederz dedi. ben 2.5 aykikken gittim gecmisti ve hemn o gun cerrah sunnete aldi bizi. bnde basta c ok tedrgin olmustumTeşekkürler kızlar.
Çocuk doktoru 2 yaşına kadar geçmesi beklenir demişti.
Bugün cerrah öyle dümdüz konuşunca canım sıkıldı biraz.
Aslında içimden ters bir durum geçmiyor.
Allah zor hastalıklarla karşılaştırmasın hiçbirimizi.
Ben ayda 800gram ile 1 kg almalı diye biliyorum ama? Ben de yanlış biliyor olabilirimBir yerde okumuştum sanıyorum 3 aylıkken doğum kilosunun 2 katına çıkması gerekiyor diye yanlış hatırlıyor olabilirim
Sen nasilsin tatlim gorusemedik be samandir,sizinde gaz problemibyavas yavas gecti dimi,bizimgece ikinmalarimiz bittigi icin dedigin gibi duzene oturduk. 10 gibi girer uykuya,sabah 8.30 dan sonra artik uyanigiz,gudnu 50 dk uyur,kucak ister,yarim saatte orada kestirir. Sonra 2-3 saat arasi oynasma,sonra tavana dumdu bakar hadi beni uyut diye sinyal veriyor,aglama kriZine girerse beni uyutmak icin cok gec kaldim aha uyut uyutabilirsen diyoe,sinyalleri iyi takip etmek lazim,gecede 2-3 saat araliginda beslenme icin kalkiyoruz.Evet çok şükür her gün ona şükrediyorum valla gece düzeni kaçmaz inşallah böyle devam eder. Gündüz evet deniyorum uzun süre uyutmamayı hatta bazen alıp komşuya falan geçiyorum oyalansın vakit geçsin diye bazen de banyo yaptırıyorum öğlen iyi uyusun diye hatta günde iki kez mama yiyoruz biz onun birini öğlen veriyorum belki daha uzun uyur diye ama yokbakalım gündüzleri ne zaman düzene girecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?