- 5 Ekim 2016
- 217
- 418
- 18
- 37
Aynem canim.doktora kontrole gidince bi sorayim bakim.neden sicak olurmus :)Benim yüzüme ateş gibi değiyor bazen, ateşi mi var diye bakıyorum.
Normal demek ki.
Kızlar alintilamistim gitmişler mesajlar. Sebebi belli değildi. Çok hircindi. Emiyo ama kavgayla. Bagiriniyor sürekli. Gündüz full ilgileniyorum ama gece artık pilim bitiyor. Ateşi de yoktu. Gazı da yoktu. Neyi vardı bir bilsem?? Eşim sağolsun yardım etti bende nefes aldim azıcık. Atak mi bu yine? Her huzursuzluk atak mi? Büyüme sendromu diye bir sey okudum geçen. Bu kız daha sıfır yaşında ne sendromu! Bir duzenimiz vardi eskiden oturtmustuk ne güzel diyordum.. simdi iki haftadır karman corman olduk@La Lune nin kızı gibi aynı. Agla agla tekrar ağla
Kizlar ya bisey sorucam humeyranin basi genelde hep sicak oluyor sizinde oylemi normalmi acaba
Benim kızın da öyle cnm çok sıcak oluyor hatta terliyor. Dışarı cikarken kapsonlu hırkasını giydiriyorum eve gelene kadar kafası su gibi oluyor
Elifin de çok sıcak oluyor hatta bazen ateşi bar yanıyor bu çocuk diye ateş ölçüyordum normaldi. Doktor da kafası daha sıcak olur dedi.Benim yüzüme ateş gibi değiyor bazen, ateşi mi var diye bakıyorum.
Normal demek ki.
Kizlar ya bisey sorucam humeyranin basi genelde hep sicak oluyor sizinde oylemi normalmi acaba
Tamam canım süper olur balçovadayım ama gelirim Bornovaya sıkıntı yokTamam tatlım olmadı ızmir e gelirsek haber veririm. Bir kahvaltı falan yapabiliriz bu olmasa da. Neredeydin sen? Biz bornovadayız.
Kac tane yaptin ben 50 den sonra coktum yeminle,hepsini ayni anda yapamadimda,once 20 sonra dinlenip 30, leslie 45 dk 3 millde bitirdim,kalca ustlerim yaniyor suandaBenim 3. Günüm bugün kız bacaklarım ağrıyo squat zormuş ama azimliyim
Benim bazı yerlerde belli bazı yerlerde belirsiz bi çizgi görünüyor pembe gibi rengi şimdi açıp baktım :)Off ya benim niye ağrım oluyor ki?bazen yaniyor bile sezaryen yerim. Hafif mor ve kırmızı arasi rengi.senin nasil
Bendede agri var maalesef icten icten sizliyotOff ya benim niye ağrım oluyor ki?bazen yaniyor bile sezaryen yerim. Hafif mor ve kırmızı arasi rengi.senin nasil
biraz uyuşukluk var, ağrı hiç olmadı canım
Off leslie uzerine cok zor oldu kan ter icinde kaldim,alpi kucagima aldim,onunla 10 dayanabildim,sonra birakip devam ettim,20 de su icindeydim,sonra dinlenip uzerine 30 saydim,cok gamlamisim ben 100 u bir kerette goruyordum onceden,ne kadar kilo almisim siz dusunun yani. Bacak bacak ustune bile atip oturamiyoeum bacaktaki et yiginligindan100 çok çok iyi. Başta 50 ile başlayıp 5 5 artır istersen.
Gece gene gunduze nazaran biraz uyudu canim. Sorma tekim ya zor oluyo valla esiminde gecesi gunduzu belli degil bi erken bi gec geliyo zorlaniyorum ama sukur yinede Mehmet Ali arada cosuyo boyle :)tugbayhan gecesi nasildi peki? Sık giremiyorsun artık M.ali bey birakmiyor mu?
Kizz benimki 7 olmustur artik kollarim varya pert vallahi bel desen egildigim yerden kalkamiyorum ve ben daha 24 yasindayim
Kiiizzz eyvah ben atak haftasindaymisimbak bakalım atak mı? 40 haftanın dolumun dan hesapla kaçıncı haftada olduğuna bak. Bu listeyi nette de bulabilirsin hepsinde ayni haftalar işaretli .
Eki Görüntüle 1911377
Elifin de çok sıcak oluyor hatta bazen ateşi bar yanıyor bu çocuk diye ateş ölçüyordum normaldi. Doktor da kafası daha sıcak olur dedi.
ilginç. benim 10-15 gün sonra kahverengiye döndü iz.Off ya benim niye ağrım oluyor ki?bazen yaniyor bile sezaryen yerim. Hafif mor ve kırmızı arasi rengi.senin nasil
Ay sorma valla bugün bütün gün ağladı zor emdi mama verdim zor içti toplasan kucağımda yarım saat uyumuştur koca gün. Dün gece de her saat başı uyandı ki gece uykumuz çok düzenliydi normalde. Bugün kafayı sıyırıyorum sandım pırtlıyo kaka yapıyo gazı da yok gibi. Eşimi aradım bırak işi gel diye ağlayarak. Doğduğundan beri ilk defa bugün hem o ağladı hem ben ilk defa bu kadar çaresiz hissettim kendimi. Atak mı ne anlamadım ama berbat bişi sürekli huzursuzBenim kız bu gece saat başı uyandı yatağında salliyorum yok aglaniyor emziriyorum iki çekişte uyuyor tum gece böyleydibu atak krizleri akşam mi oluyor sadece ?
Ben de çok memnun oldum Can'ım,malesef çok uzak bi türlü gidemedik, çok uzak çünkü. Eşimin de izinleri çok belli olmuyor. İnş bebişi götürmek istiyorum ama :)Memnun oldum hemşerim :) biz geçen yaz gittik bu yaz da düşünüyoruz eşim de Gümüşhane li oraya da uğruyoruz . ailem yazın hep memlekette oluyor.
Aaa bu cok guzel. Ne zaman baslanmis peki bu tabloya gore ek gidayaEk gıdaya başlama serüvenimiz için program şöyle:
1.gün sabahla öğle arası bir elmanın dörtte birinin suyu kaşıkla içirilecek.
2.gün yarım elma suyu
3.gün tam elma suyu
4. gün tam elmaya küçük bir havucun dörtte biri ilave edilecek.
5. gün havuç yarıma çıkartılacak.
6. gün havuç tam olacak.
7. gün sabah verilen meyve sularına ek olarak ikindi zamanı 1-2 tatlı kaşığı yoğurt verilecek.
Yoğurt Tarifi: Bir su bardağı inek ya da keçi sütünü ısıt (parmağını içine soktuğunda yakmayacak ama içinde gezdirdiğinde yanacak kadar). 1 Çay kaşığı yoğurdu ekle ve karıştır. 3-4 saat beklet.
8. gün sabah meyve suyu, ikindi yoğurt yarım çay bardağına çıkarılacak. (60 ml)
9. gün sabah meyve suyu, ikindi bir çay bardağı yoğurt verilecek. (120 ml)
10-11 gün sabah meyve suyu, ikindi bir çay bardağı yoğurt, öğlen çorba verilecek.
Çorba Tarifi: Bir küçük patates, bir küçük havuç, iki tatlı kaşığı (silme kaşık) pirinç, 350 ml su ekle, pişir. Piştikten sonra iki tatlı kaşığı zeytinyağı koy. blenderdan geçir. yarısını içir. geri kalanı (cam kavanozda) ertesi gün benmari usulü ısıtılıp tekrar verilir.
12. gün bir elma cam rendede rendelenerek verilecek. ikindi yoğurt, öğlen çorba verilecek.
13. gün elma püresine bir iki dilim armut suyu ilave edilecek. ikindi yoğurt, öğlen çorba verilecek.
14-15. gün sabah meyve, ikindi yoğurt, öğlen çorba (yaz günü bir küçük kabak, kış günü bir kibrit kutusu kadar bal kabağı ilave edilir).
16. gün sabah yazsa yarım şeftali püresi, kışsa dörtte bir muz püresine yarım elma ya da armut suyu eklenerek verilir. Diğer öğünler aynı.
17. gün önceki gün verilen şeftali ise tama, muzsa yarıma çıkarılır. Diğer öğünler aynı.
18-19. gün çorbaya dört beş sap maydanoz ilave edilir. Piştikten sonra maydanozlar çıkarılıp atıldıktan sonra blenderdan geçirilir. ( Yeşil yapraklı gıdalar oksalat yüklü olduğu için 7,5 aya kadar sadece suları kullanılırmış ). Diğer öğünler aynı.
20-21. gün çorbaya 3-4 sap ıspanak aynı şekilde ilave edilir. Diğer öğünler aynı.
Bebeklere 9 aya kadar günde en fazla iki porsiyon meyve verilirmiş. Ek gıda öğünleri anne sütünden 2-2,5 saat sonra verilmeliymiş. Anne sütü ise ek gıdadan sonra herhangi bir saat verilebilirmiş.
Sabah 06.00-07.00 gibi emzir.
2-2,5 saat bekle meyve suyu ver
İstediğinde emzir
2-2,5 saat bekle çorba ver
İstediğinde emzir
2-2,5 saat bekle yoğurt ver
İstediğinde emzir
Akşam emzir uyut
Gece 22:30 da emzir
Gece bir daha emzirme
Kk da buldum alıntı yaptım faydalı olur inşallah
Valla bizimde dogdugu gibi degil ama tam anlamiyla ne renk oldugunuda cozemedim.yesilede benziyor elayada bekleyip gorucez bakalimKizlar gozlerinizin rengi döndü mü ? Bizim hala boyle lacivertimsi elamsi bi degisik goz rengi var. Ama kahverengine donuyor gibi geliyo bana. Kac ay suruyor bu olay ki..
Ek gıdaya böyle başlanıyorsa anne sütü verenler 6 aya kadar beklemeli diye doğru diyorlar ben 4. Ayda tattırıcam ama bu kadar vermeyi düşünmüyodum bu şekilde oldugunu bilmiyodum bileEk gıdaya başlama serüvenimiz için program şöyle:
1.gün sabahla öğle arası bir elmanın dörtte birinin suyu kaşıkla içirilecek.
2.gün yarım elma suyu
3.gün tam elma suyu
4. gün tam elmaya küçük bir havucun dörtte biri ilave edilecek.
5. gün havuç yarıma çıkartılacak.
6. gün havuç tam olacak.
7. gün sabah verilen meyve sularına ek olarak ikindi zamanı 1-2 tatlı kaşığı yoğurt verilecek.
Yoğurt Tarifi: Bir su bardağı inek ya da keçi sütünü ısıt (parmağını içine soktuğunda yakmayacak ama içinde gezdirdiğinde yanacak kadar). 1 Çay kaşığı yoğurdu ekle ve karıştır. 3-4 saat beklet.
8. gün sabah meyve suyu, ikindi yoğurt yarım çay bardağına çıkarılacak. (60 ml)
9. gün sabah meyve suyu, ikindi bir çay bardağı yoğurt verilecek. (120 ml)
10-11 gün sabah meyve suyu, ikindi bir çay bardağı yoğurt, öğlen çorba verilecek.
Çorba Tarifi: Bir küçük patates, bir küçük havuç, iki tatlı kaşığı (silme kaşık) pirinç, 350 ml su ekle, pişir. Piştikten sonra iki tatlı kaşığı zeytinyağı koy. blenderdan geçir. yarısını içir. geri kalanı (cam kavanozda) ertesi gün benmari usulü ısıtılıp tekrar verilir.
12. gün bir elma cam rendede rendelenerek verilecek. ikindi yoğurt, öğlen çorba verilecek.
13. gün elma püresine bir iki dilim armut suyu ilave edilecek. ikindi yoğurt, öğlen çorba verilecek.
14-15. gün sabah meyve, ikindi yoğurt, öğlen çorba (yaz günü bir küçük kabak, kış günü bir kibrit kutusu kadar bal kabağı ilave edilir).
16. gün sabah yazsa yarım şeftali püresi, kışsa dörtte bir muz püresine yarım elma ya da armut suyu eklenerek verilir. Diğer öğünler aynı.
17. gün önceki gün verilen şeftali ise tama, muzsa yarıma çıkarılır. Diğer öğünler aynı.
18-19. gün çorbaya dört beş sap maydanoz ilave edilir. Piştikten sonra maydanozlar çıkarılıp atıldıktan sonra blenderdan geçirilir. ( Yeşil yapraklı gıdalar oksalat yüklü olduğu için 7,5 aya kadar sadece suları kullanılırmış ). Diğer öğünler aynı.
20-21. gün çorbaya 3-4 sap ıspanak aynı şekilde ilave edilir. Diğer öğünler aynı.
Bebeklere 9 aya kadar günde en fazla iki porsiyon meyve verilirmiş. Ek gıda öğünleri anne sütünden 2-2,5 saat sonra verilmeliymiş. Anne sütü ise ek gıdadan sonra herhangi bir saat verilebilirmiş.
Sabah 06.00-07.00 gibi emzir.
2-2,5 saat bekle meyve suyu ver
İstediğinde emzir
2-2,5 saat bekle çorba ver
İstediğinde emzir
2-2,5 saat bekle yoğurt ver
İstediğinde emzir
Akşam emzir uyut
Gece 22:30 da emzir
Gece bir daha emzirme
Kk da buldum alıntı yaptım faydalı olur inşallah
@MinikPiranha canim topigin en kucuk erkeki Mehmet Ali baskada burda cocuklar disinda erkek oldugunu dusunmuyorum :)
Ay bi bulusamadik yaa kis geldi zaten cocugu disari cikartsmiyorum bende. Dun guzeldide antarese gittik gezdikk geldik
la luna bana bi video önerdi ilk basta onla başlayıp o videonun yarısında kesip 60 squat yapıcam sonra videoyu bitircem. Videonun fotosunu attım netten bakarsın canım. Ben ilk gun 50 ikinci gün 55 yaptım. Günde kaç yapacagımızda foto attıgım listede var. Bugün 3. Günüm o yüzden 60 yapcam yarın dinlenme günüm. 3 günde bir mola var. Ben bi de gündüZ tv bakarken basen ve göbek calışıyom. İnşallah yapabilirim.Kac tane yaptin ben 50 den sonra coktum yeminle,hepsini ayni anda yapamadimda,once 20 sonra dinlenip 30, leslie 45 dk 3 millde bitirdim,kalca ustlerim yaniyor suanda
Kız ben bunla uğraşamam heralde annem gibi kendi yediğimden veririm :) ben de Ek gıdaya 6. Aydan sonra baslayacagım. İlk ay sadece anne sütü beemwk iatiyorum nasipse.Ek gıdaya böyle başlanıyorsa anne sütü verenler 6 aya kadar beklemeli diye doğru diyorlar ben 4. Ayda tattırıcam ama bu kadar vermeyi düşünmüyodum bu şekilde oldugunu bilmiyodum bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?