2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
kelebek.hill canım naptin uyku rutinini? Kitabi uyguluyor musun? Senin kızın normal rutini nasil? Bende bakayim dedim kitaba tekrar. Okuyorum bakalim kafamda bir sürü soru...

Henuz uygulayacak kadar okumadm canm kitabi yeni adlm. Bizim gunduz hic rutinimz yok :) Ama bugn daha cok easy yapmaya calistm. Bakalm yapmaya calisacagim. Gunduz uykumuz yok denecek kadr az. 3-4 defa 15 er dakika anca uyuyor bidik. Gece banyo yaparsak 20:15 gibi yapiyoruz. Banyo yapmazsak 20:30 gibi odamiza cekiliyoruz. Iste alt degistirme, ust degistirme, isigi kapat, karnini doyur.. ninni emzik en gec 21:30 a kadar uyuyoruz genelde. Bazen uzuyor tabi. Gece 1-2 defa kalkiyoruz emmek icin masallah en azndan gecemiz duzene girdi. Sabah 7 de kalkiyoruz. Bazen uyandiktan sonra emip altimizi degisip beraber bir iki saat daha uyuyabiliyoruz keyfi olursaa... Sonra iste arada anakucaginda oyun arada halida, bazi aralarda gezinti bazi aralar ozellikle aksam 19:00 civari kanguru ve dans :) yani gunduz oldukca yorucu geciyor... ama gunduzu biraz daha duzenli yapmaya calisicam.

Geceniz ne zaman duzene girdi? Gece cok önemli ya.. kac doğumlu begüm? Benimki gece yeni alışkanlık kazandi daha uyuyacagi yere belli bir saatte kalkiyo, tracy de alışkanlık vaktinden bir saat once uyandir dürt diyo. Korkuyyorum var olan uykudan da olursak diye. Sen ne dusunuyosun?

Biz 2 aydan sonra alistk baya canm. Belli bi saatte hep ayni kalkiyosa grnel gorus acliktan cok aliskanlik olacagi yonunde tracy bu nedenle hakli olabilir canm. Bizim uyanma saatimiz degisiyo cogunlukla. Begum 30 temmuzlu canm.

Biz 2 aydan sonra alistk baya canm. Belli bi saatte hep ayni kalkiyosa grnel gorus acliktan cok aliskanlik olacagi yonunde tracy bu nedenle hakli olabilir canm. Bizim uyanma saatimiz degisiyo cogunlukla. Begum 30 temmuzlu canm.
Alışkanlık diye tahmin ediyorum bende. Artık daha uzun aç kalabilmeli çünkü. Doğurmak büyütmekten daha kolaymis ya gece fazla uyanmamaliyiz artık. Bi çözüm olmalı.
Sen sallayarak mi uyutuyorsun begumu? Bizimki de 8 ağustos.

Biraz önce ablamla konuştuk. Bizim uzaktan bi akraba vardı. Onunda oğlu oldu 4 aylık şimdi. Evde kuran okutmuşlar. Çocuğu da gelinleri kucağında tutuyor. Gelinin kızı da kanepede uyuyor. Kanepede uyuyan çocuk yere düşecek gibi olunca gelin elindeki çocuğu unutup diğer eliyle kızını tutmaya çalışırken kucaktaki oğlan sırtüstü yere düşüyor. Ondan sonra bir ağlama bir ağlama,ateşi de çıkmış. Annesi babası duymasın kızar diye al eve götür. Ayağında sallaya sallaya ağlaması sussun diye uyut. Babası eve geliyor anlıyor bişey olduğunu. Annesi birşey yok diye geçiştirmiş. Sonra bu manzaraya şahit olan diğer gelin dayanamayıp kocasına diyor. O da eğer çocuğa bişey olursa sizde mesulsünüz gidip diyelim diyorlar. Babasına güzelce anlatmışlar,o da ben anlamıştım zaten bu kadar ağlamasından demiş. Hastaneye götürüyorlar. Tomografi falan çekiliyor meğer düşünce kafatası çatlamış. Annesi ayağında sallarken kemikler iyice beyne zarar vermiş. Doktor şimdilik bekleyip görcez diye eve yollamış. Keşke daha önce getirseydiniz,ayakta sallamasaydınız demiş.
Duyunca bir üzüldüm ki anlatamam. Hanımlar aman dikkat edelim. Bende bazen evde iş görcem diye tek elle tutuyodum kızımı. Artık tövbe tutmam öyle,gözüm korktu. Allah'ım şifa versin inşallah.

Mrb kızlar.az önce drdan çıktık.oğlum başını sürekli sağa çeviriyordu ve sola çevirmemek için direniyordu.tortikollis olabileceğini söyledi.başındada hafif şekil değişikliği başlamış.gece gündüz yüzüstü yatırmamı söyledi.reflü yatağı uygun olur mı ki? ani bebek ölümleri olabiliyor ya pozisyona bağlı.endişem var yinede.

Bazen kucak bazen ayak ama biraz sallamam gerekiyor evet canm. Bazen cok agladigi oluyor dalis asamasinda ama dalinca uyuyor masallah. Emzikle uyuyoruz genelde. Sen nasil yapiyorsn?? Daha az uyanmak gerekiyo belki ama bunu halledersinz zamanla bence tek sorunumuz bunlar olsn.

Allah acil şifa versin inşallah kötü bir şey olmaz okuduktan sonra içim kıyıldı

Yüz üstü olayını sen sadece yanındayken yatır yani gece derin uykuya geçeceğiniz zaman yatırma ne olur ne olmaz Buarada geçmiş olsun umarım sorun kalmaz reflü yatağı armut şeklinde olan mı onda normal yatırırsın yüz üstü deneme hiç

Kesinlikle sütüm yok ya da azaldı dediğin an azalır ..unutma Bebek'ler sütten kesildiğinde göğüslerden sütün tamamen boşalması %70 sütten kestim dediğimiz için gidiyormuş ..yani düşünce çok önemli sütüm var de sütüm yetiyor de hatta düşünme bile bol bol sıvı tüket ve yemek ye

Kızımın oyun Halısındaki keyfi bizden selamlar nasılsınız kızlar
Maşallah miniğe güle güle oynasın

Ay canım ne hırsızı hayırdır geçş olsunn
Ters hareket yapmışsındır ondan ağrıodur belin Allah şifa versinn
Ayy ben şook elindeki bebeği nası bırakırsın hadi öle bişe oldu eve gitmek ne demek koşa koşa hastaneye gitmesi lazım babadan saklamak olurmu valla okurken şok üstüne şoka girdim yanii bi kere kafa bi yere çarpsa bile insan uyutulmamalı bunuda mı bilmio yazık bebeğe cok üzüldüm e hastneye ne demeli o haldeki bebek yatışa alınmalı eve gönderilir mii ???geçmiş olsun inş hasar bırakmaz

bebeğim yanndayken yüzüüstü yatır gece nefes alamaz Allah korusun

Yediğine dikkat etmeyi bırak tatlım. Süt daha önemli.

Ben sadece hamur ,tatlı işlerini bıraktım lunem
Kendimi kesinlikle aç bırakmıyorum
7 den sonra bişey yemezdim
Cetrinanın dediğini uyguluyorum artık 7 den sonrada saat başı bir meyve yada çay içiyorum
Benim zaten diğer çocuklarımdan en fazla 3 ay sürtmüştü sonra çekmişti süt kendini ,şimdi aynısı oluyor , elimden geleni yapmaya çalışıyorum bakalım

Kiz birdaha burda soyleme uyuyo diye bak nazar degiyo uyumuyo de. Oku ufle

Aynını dün düşündüm durdum biliyormusun
Ben dün buraya iki defa kızım çoktandır uyuyor sabaha kadar felan yazdım
Allah bellamı versin dedim hep içimden yaa
Sabah 4 buçuğa kadar bağırıyordu sebepsiz yere

hayalimsin1 sütüm azaldı yazmışsın çok üzüldüm azaldı mı gerçekten ya neden ki acaba ben birşey farketmedim kendimde aynı gidiyor.

Benim yaptığım diyetten değil canım
Ben diyete başlamadan öncede, hatırlarsan buraya yazmıştım her bir meme 5 dk sonra bitiyor diye.

Bende 71-72 arası gösteriyordum şimdi 70 olmuşum:)
Yavaş gidiyor ama gidiyor
Zaten yavaş vermek daha sağlıklı canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…