- 18 Ağustos 2011
- 11.087
- 6.705
- 448
Benim yaptığım diyetten değil canım
Ben diyete başlamadan öncede, hatırlarsan buraya yazmıştım her bir meme 5 dk sonra bitiyor diye.
Dikkat etmeyi ve sporu bırak cnm istediğin şekilde ye belki değişir bu durum ben kısır yemeni tavsiye ederim
İlk önce sütünün olduğunu düşün, birde sık sık emzir. Meme boşaldıkça üretimi artıyor. Mesala bazı günler bebek çok emiyor ya ertesi güne daha fazla olur süt. Hem emzir hemde aralarda çok uzun sure bırakma makinen varsa sağ biraz. İlla ki tatlı borek çörek yememe de gerek yok. Mesela dereotu yiyen çok ama sen farketmişsindir ne yediğinde artıyorsa onu ye. Her bünye farklı.
Ataktan olması Can'ım, biz de yaşadık aynı durumu. 12. Hafta atağı
Evet doğru diyorsun canım.Zaten biraktigin hamur isi ivir zivir sut yapmaz bence de en iyi sen bilirsin zaten.
Canım bence yine takip et bu gece ne olur ne olmaz 4 saat birşey değilKızlar bugün nevşin aşı oldu
Saat 14:00 da oldu aşıyı ,şimdiye kadar ateş felan çıkmadı , dahada çıkmaz değilmi 4 saat oldu yapalı
Biraz önce ablamla konuştuk. Bizim uzaktan bi akraba vardı. Onunda oğlu oldu 4 aylık şimdi. Evde kuran okutmuşlar. Çocuğu da gelinleri kucağında tutuyor. Gelinin kızı da kanepede uyuyor. Kanepede uyuyan çocuk yere düşecek gibi olunca gelin elindeki çocuğu unutup diğer eliyle kızını tutmaya çalışırken kucaktaki oğlan sırtüstü yere düşüyor. Ondan sonra bir ağlama bir ağlama,ateşi de çıkmış. Annesi babası duymasın kızar diye al eve götür. Ayağında sallaya sallaya ağlaması sussun diye uyut. Babası eve geliyor anlıyor bişey olduğunu. Annesi birşey yok diye geçiştirmiş. Sonra bu manzaraya şahit olan diğer gelin dayanamayıp kocasına diyor. O da eğer çocuğa bişey olursa sizde mesulsünüz gidip diyelim diyorlar. Babasına güzelce anlatmışlar,o da ben anlamıştım zaten bu kadar ağlamasından demiş. Hastaneye götürüyorlar. Tomografi falan çekiliyor meğer düşünce kafatası çatlamış. Annesi ayağında sallarken kemikler iyice beyne zarar vermiş. Doktor şimdilik bekleyip görcez diye eve yollamış. Keşke daha önce getirseydiniz,ayakta sallamasaydınız demiş.
Duyunca bir üzüldüm ki anlatamam. Hanımlar aman dikkat edelim. Bende bazen evde iş görcem diye tek elle tutuyodum kızımı. Artık tövbe tutmam öyle,gözüm korktu. Allah'ım şifa versin inşallah.
Iste oyle herseyi soylememek lazim. Senin benim nazarim degmez belki ama buraya bir cok kisi giriyo tanimadigimiz etmedigimiz. Yazmasada okuyodur eminim kotu niyetli olmasa bizim bile nazarimiz degebilir yani. Bebeklerin yildizlari cok dusuk sonuctaAynını dün düşündüm durdum biliyormusun
Ben dün buraya iki defa kızım çoktandır uyuyor sabaha kadar felan yazdım
Allah bellamı versin dedim hep içimden yaa
Sabah 4 buçuğa kadar bağırıyordu sebepsiz yere
Canım bence yine takip et bu gece ne olur ne olmaz 4 saat birşey değil
Iste oyle herseyi soylememek lazim. Senin benim nazarim degmez belki ama buraya bir cok kisi giriyo tanimadigimiz etmedigimiz. Yazmasada okuyodur eminim kotu niyetli olmasa bizim bile nazarimiz degebilir yani. Bebeklerin yildizlari cok dusuk sonucta
Insallah bu gece rahat uyur kuzucuk canim ben her gece yatarken 7ser kez fatiha, ayetel kursi, nas, felak, ihlas ve kevser suresi okuyorum. Sanada tavsiye ederim.Çok haklısın ben yazarken sadece bizim kızları düşünüyorum bazen
Halbuki bir sürü insan bakıp okuyor
Dün gecede hep aklım yazdığımdaydı zaten
Yazdığım için böyle oldu diyip diyip kendimi suçluyordum
geçmiş olsun inşallah çıkmaz ateşi sen yine de takip et Annesi belli olmaz çünkü dikeyim rahat uyur bu geceKızlar bugün nevşin aşı oldu
Saat 14:00 da oldu aşıyı ,şimdiye kadar ateş felan çıkmadı , dahada çıkmaz değilmi 4 saat oldu yapalı
Memede uyutuyorum ama çok zorluyo uykuya dalana kadar. Emdir koy uyansin tekrar emdir yine uyansin falan.. sallayarak gece uykusu olmasin dedim ama bu da cok zorluyo bazen yine de salliyorum falan. Aynen tek dert bu olsun. Sagligi olsun da. InşaAllah oturacak bir sekilde düzen.Bazen kucak bazen ayak ama biraz sallamam gerekiyor evet canm. Bazen cok agladigi oluyor dalis asamasinda ama dalinca uyuyor masallah. Emzikle uyuyoruz genelde. Sen nasil yapiyorsn?? Daha az uyanmak gerekiyo belki ama bunu halledersinz zamanla bence tek sorunumuz bunlar olsn.
Allah bebegin yardımcısi olsunValla bende anlamadım. Nasıl bir cehalettir hastaneye götürmemek. Babası kızarsada kızsın çocuktan önemli değil ya. Arada ulaşabilirse ablamdan bilgi alırım inşallah bende çok merak ediyorum inşalşah bi sıkıntı çıkmaz. Nasıl üzüldüm anlatamam.
Ben bir de ikinci dönem okula başlayım diyordum. Bizim okul on dklık mesafede,öğleden sonrada süt izni kullansam saat 8.30-11.50 arası bebeğime bakacak birini bulurum diyordum. Babamız bir gün evde bir gün işte,işte olduğum günde idare ederle ben bakarım diyordu bende yinede bir kadın bulayım diye düşünüyordum. Bu olayı duyunca ya elin kadını çocuğumu düşürür eder haber vermezse Allah korusun. Ya hiç başlamıcam işe ya da eşim idare edecek çok kararsız kaldım. Siz yerimde olsanız napardınız? Bir akıl deyiverin. Düşünüyosun birşey ama bir de karşıdan duymak istiyosun
Evet biz atak annelerine moral verin bakalım. Neva 15 Ağustos doğumlu seninki?
Benim kız da sürekli emmek için kalkıyor. Eğer vermezsem ev başımıza göçer valla. Biraz geç kalsam çok fena ağlıyor. Olan uykuyu da kaçırırım böyle yapsam.
@bluetweety canım bu seminer hep haftaici o yüzden gelemiyorum. Annemler de bu haftasonu Bizdeler ızmir işi yattı ama yakın zamanda geliriz diye düşünüyorum haberleşiriz.
geçmiş olsun inşallah çıkmaz ateşi sen yine de takip et Annesi belli olmaz çünkü dikeyim rahat uyur bu gece
Hmm demek seninki de memede uyuyor kendi kendine uykuya dalmaya alıştırmak lazım bir an önce de daha çok küçükler bizim kokumuza ten temasına ihtiyaçları var gece acıkıp uyanıyorlar. doğurmak daha kolaymış gerçekten .Memede uyutuyorum ama çok zorluyo uykuya dalana kadar. Emdir koy uyansin tekrar emdir yine uyansin falan.. sallayarak gece uykusu olmasin dedim ama bu da cok zorluyo bazen yine de salliyorum falan. Aynen tek dert bu olsun. Sagligi olsun da. InşaAllah oturacak bir sekilde düzen.
Allah bebegin yardımcısi olsunoff cok üzüldüm.
Bence ya sen ya eşin. Başka birine emanet etmek cok zor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?