Kızlar bir şey soracam.. özellikle mama kullanan arkadaşlar..
Oğlana golden goat mama kullanıyorum mama bitince üşendim eczaneye gitmeye marketten aptamil aldım. Sorunsuz içti. O bitince yeniden golden goat aldım. Şuanda mamayı içmek istemiyordiğerinden verince içiyor. Zorla verince bildiğin gargara yapıyor ağlayarak naapsam? İki mamayı karışık verdim 1 kere içti. Bir şey olur mu? Bi pimpirik yaptım.. bugün de çok kustu..acep ondan mı? (Bu sırada pamukçuğu yok)
Ayyy yerim onu ben :)) anasına dik başlı olmasın ama hiç bir kulun önünde de eğilmesin inşallah o başıAnne sutu aliyor yaaa o yuzden erken olmus dedigin gibi aman red etmesin memeyi daha ihtiyac var ona,biz mamayla beslendigimiz icin mecburi 4. Ayda basliyoruz ,15 gun sonra baslicaz canim doktor liste verecek paylasirim burdada,kusum seninkide 4. Ay oldu nerdeyse destekli oturttur,kafayi dik tutmayi ogrensin,sen muhabbeti kacirdin,bizim bucocugun kafasi dogdugunda da ayni boyle dikti,hic kafasini dusurduunu gormedim,ki bu kanalda kafayi dikipte cikamadi ya ztaen,mecbur sezaryan olduk bu yuzden,sen kafayi kanalda egeceginr dikilt,oyle kal sikis orda,kanaldan ilerleyemedi cikamadi,30 saat sanciyla bekledim.anasu kurban olsun ona beklrim ben onu,oyyyyy
Ben en son gümüş fincan takımı slmıştım bir arkadaşa çok beğenmişti canım fikir olsun. Hemen bu skşam olmasaydı internetten çok uyguna bulabilirdinYarın akşam yeni evlenen arkadaslara oturmaya gidicez. Kızlar ilk defa gidicem evine hediye onerisi olan varmi? Ben kararsiz kaldim. Aklimda sadece çoklu çerçeveler var ya öyle bişey var onu da güzel bulabilirsem. Var mi onerisi olan ?
Geçmiş olsum canım Allah şifa versin. Ameliyat olacaktın değil mi 6 aylıkkrn. Rabbim dindirsin ağrılarını inşallahAyy bu safra ağrısı öldürdü beni nasıl bir agriymis allahım kaç gündür beni benden aldı götürdü gözlerim kanlandı uykusuzluktan
Benim ki de öyle yapıyo, 2 ağıstos bebesi kendisi. :)Hihi 2 ağustos bebesi benimki memede artık doyunca durmuyo çekiyo kafayı elini emiyo sonra bana dönüp agu bugu yapıyo gülüyo.tekrar meme vermeye çalışsam iki fırt çekip tekrar kafayı sağa sola çeviriyor. emzik vermeye çalıştığımda aynı dediğin gibi ağlıyo itiyo sonra da sinirli sinirli bakıyo neden veriyorsun hala istemiyorum anlamadın mı der gibi söylenip ağlamaya devam ediyor :) .
Ya mertur iyi cesaret aralarinda cok fark yok,ben ruyalarimda goruyorum ikinci cocuga hamile kalmisim,aglayarak uyaniyorum.bi sen bi pisikedi bide cetrina cok uzuluyorum yaaa
Kızlar bir şey soracam.. özellikle mama kullanan arkadaşlar..
Oğlana golden goat mama kullanıyorum mama bitince üşendim eczaneye gitmeye marketten aptamil aldım. Sorunsuz içti. O bitince yeniden golden goat aldım. Şuanda mamayı içmek istemiyordiğerinden verince içiyor. Zorla verince bildiğin gargara yapıyor ağlayarak naapsam? İki mamayı karışık verdim 1 kere içti. Bir şey olur mu? Bi pimpirik yaptım.. bugün de çok kustu..acep ondan mı? (Bu sırada pamukçuğu yok)
Rota aşısı paralı olan agızdan yapılan değilmi bize bu aşı 2.ayda yapıldı.Burda 3.ay aşısı diye bahsedilen rota aşısı.
2.ay aşılarında bcg, 5li karma ve konjuge pnomokok yapildi
Kızlar benim kızım çok zayıf4 gün kaldı 4 ayına daha anca 5 kilo oldu. Saatli rmzirdim almadı saatsiz rmzirdim almadı kendime iyi baktım almadı... ben meme vermesem saatlerce aç kalır acıktığını bilmez. Gece 9 saat uyur ben uyandırmasam hiç emmez. Mama da almıyor. Biberon almıyor daha doğrusu. Doktor yine kızacak bana. Bazen keşke mrme delisi bi kız olsaydı diyorım
Rota aşısı paralı olan agızdan yapılan değilmi bize bu aşı 2.ayda yapıldı.
Senin isin de zor canim. Bana son gittigim dr bebek sutunun yagli kismina ulasamadan doyuyor yani sadece on sutle beslenmis oluyor o yizden emzirmeden once bi kac dk sag demisti. Hakikaten ben sagdigimda nerdeyse 25 30 ml onsut sagiyorum bildigin seffaf sut. 5. Dk sonunda yagli olan beyaz sut geliyo. Ben de artik emzirmeden once sagiyorum ya da bir gun boyunca tek gogsumu gece boyunca diger gogsumu veriyorum. Gecen ay 350 gr almisti bu ay farkedecek mi diye merak ediyorum.Kızlar benim kızım çok zayıf4 gün kaldı 4 ayına daha anca 5 kilo oldu. Saatli rmzirdim almadı saatsiz rmzirdim almadı kendime iyi baktım almadı... ben meme vermesem saatlerce aç kalır acıktığını bilmez. Gece 9 saat uyur ben uyandırmasam hiç emmez. Mama da almıyor. Biberon almıyor daha doğrusu. Doktor yine kızacak bana. Bazen keşke mrme delisi bi kız olsaydı diyorım
dedem geldi annemdeyim bu ara sık sık. dedemi gezdirirken beraber takılıyoruz. gerçi dedem pek memnun değil tantanalı kızlarımdan :)
bence de ideali en az 3 yaş ara. benim yaş gittiği için beklemek işime gelmezdi. benim için iyi oldu ama zor, o kesin :)B Began den sonra bizimkine cesaret denmez yahuinada baglamadiysa yine laftan anlıyor . Kendi derdini anlatıyor elhamdülillah.
Bence tam ideal çünkü 3 lu yaşlarda anneye muhtaç hala 4 lu yaşlar sosyalleşme yaşı anneden ayrılma dönemi fln. Biraz daha geçse okul dönemi başlıyor. Dersleriyle ilgilenmem lazım çok sukur iyi denk gelmiş. Birde biraz daha geçse esas o zaman cesaret edemezdim. Şimdi bile sanki bebeklik dönemini unutmuşum yeni yaşıyormuşum gibi
Kuzucuk iyilessin de insallahhh kıyamam hiç.
Uyanık kaldıkça emzirmissindir sen farkında olmadan ondan kusmustur
Yıkama ki canım memeden tekrar bulaşma olmasın.Canim suanda uykuya dalmak uzere babasinin ayaginda. uyaninca cekeyim atayim. boyle nasil biliyomusun hani cokel kusuyolar ya onun diline yapismis gibi dusun tek tek nokta nokta biraz buyuk bi nokta. Emmesinde suan problem yok daha bugun oldu cunkukarbonatli suyla sildim gecti biraz ama bogaza yakin kismini silemedim dilini arkaya cekiyo cunku
Canim doktora gitmedim bugun oldu daha. karbonatli suyla siliyorum dilini damagini yapabildigim kadar. emzirdikten sonrada memeyi yikiyorum ilik suyla kuruluyorum. gecmesse gidicem ilerlemeden doktora. lansinohum var onu surersem yikamama gerek kalirmi memeyi yoksa lansinoh yerine yikamam mi daha iyi sence.
Aynisini yapiyorum bebegim cok sagol insallah gecer cok uzuldumyayilmadan gecmesi icin gunde 3 kere yapicam silicem yani agzini
Evet aynen. Bizimki de böyle 5 dakika yetiyor artık. Göğsümü de boşaltıyor o sürede etrafa bakınmak için daha fazla süresi kalıyor. Yetiyor sütun annesi. O sana kızdığı için ya da gazdan ağlıyor. Ben gazını çıkarıp tekrar teklif ediyorum ağlıyor tutmuyor çoğu zaman. Bende kaldırıp konuşuyorum vah kızım zorla meme mi verdiler sana vah yavrum falan diyorum sakinlesiyor.Benim kızım artık emzirirken tamamen kendi isteğiyle emiyor.
5dk dan fazla istemiyorsa mümkünü Yok o memeyi ağzında tutmak , ağlıyor ,bağırıyor , beni iki eliyle itip acayip sinirleniyor
Sonra kucağıma alıyorum ayakta gezdiriyorum sakinleşsin diye
Sakinleşince bile dı dı dı abu abu diye hala kaşlarını çatıp bişiler söylenip kızıyor kendi kendine beni niye zorladın diye sanırsam :)))
Sizinkilerde böylemi aceba?
Bizde öyle canım ama bizim kız sıkılıyor bir süre sonra arabadan. Dik oturup etrafa baksa sorun yok ama o da olmuyor. Mecbur biraz araba biraz kucak geziyoruz.Ben artk bebek arabasinin yagmurlugu ile gezdiriyorm kizimi. Daha soguklar yagmur falan baslayinca zor tabii.. ama ruzgari engelliyoruz bu sekilde.
Kusma derken çökelek mi? Öyle ise zararı yok tatlım biraz fazla yemiştir. Ama süt ya da sarı renk ise doktor gorsun bence.Gazi birde oyle deneyeyim bakalim ne olcak :) yarin da bi takip edeyimde dedigin gibi :) sagol balimm verdigin cevaplar icin
Ahahahahaaaa bu bebeler ne akıl bıraktı ne göz. Bende de oluyor aynısı. Sevda hanım nasıl aşı oldunuz mu? 4 aylık olacak artık.La Lune ankastreyi anksiyete diye okudum vah kuzum demek onun da bu sorunu var Allah yardım etsin diye düşünürken gerisini okuyunca iyi bari dedim buna da şükür :))
Mama düşünme de canım acaba gak meme guk meme mi yapsan? Durduk yerde teklif etsen sürekli. İki fırt bile çekse kar sana. Asla saatli yapma zaten bu kiloyu ve sutu azaltır. Ben bazen canı çeksin diye memeyi açıp koklatiyorum. Ağzı açık sürüyorum ama içine itmeden. Gece de saat kurup 3 saatte 1 emzirebilirsin.Kızlar benim kızım çok zayıf4 gün kaldı 4 ayına daha anca 5 kilo oldu. Saatli rmzirdim almadı saatsiz rmzirdim almadı kendime iyi baktım almadı... ben meme vermesem saatlerce aç kalır acıktığını bilmez. Gece 9 saat uyur ben uyandırmasam hiç emmez. Mama da almıyor. Biberon almıyor daha doğrusu. Doktor yine kızacak bana. Bazen keşke mrme delisi bi kız olsaydı diyorım
3 yaşında iken hamile kalıp 4 te doğurmak iyi gibi geliyor. Gerçi uykusuz geceler sonunda eşim 2. Cocugu rafa kaldırıyor ya bakalım.dedem geldi annemdeyim bu ara sık sık. dedemi gezdirirken beraber takılıyoruz. gerçi dedem pek memnun değil tantanalı kızlarımdan :)
85 yaşında adamcağız, hak veriyorum tabi.
bence de ideali en az 3 yaş ara. benim yaş gittiği için beklemek işime gelmezdi. benim için iyi oldu ama zor, o kesin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?