- 30 Kasım 2014
- 3.780
- 6.379
- 358
- 36
Alır alır sen pes etme tatlım.
aynen bunlar bence iyi günlerimiz büyüdükçce zorlaşıcak ve güzelleşicek davranışları tabiki yoracak sonuçta küçük insan onunda tepkisi huyu sevdiği sevmediği hepsni yaşayarak öğrenicez ama ne kadar rahat davranırsak bebelerde rahat olur benimki uyumuyor eşim uyutmaya çalışşyor kızıyor yumruk atıyor tepiniyor kucaka ben hiç oralı olmuyorum bırak diyorum beşiğe koyuyorum tepiniyor tepiniyor gülüyor dikkat çekmek için öksürüyor yüzüne bakınca gülücük atıyor uykusu gelince anlıyorum anca öyle uyku eğitimi 4 .ayda başlıcaz bakalım zaten işe başladık ablamda sıkıntı çıkmadı duruyor şimdilik hasta etmdedn kışı atlattsaydım diyorum ama ağzımızda diş kalmıcak onlar büyüene kadar:)))Aynen canım. Şimdi iş kolay çıkar memeyi ver. Zaten ömür boyu uğraşacağım ne yedi ne yemedi. 6 ay kafam rahat olsun.
o sıkıntılar hep unutuluyor, yenidoğan bebek kokusu özleniyor.
yoksa kimse bir daha çocuk doğurmazdı :)
Otursa herşey daha kolay olacak. O kendini itiyor oturmak için ben dik tutmaya çalışıyorum belim ağrıyor artık. En azından Otursa kucağıma alıp oynatırım. Ya da arabada baka baka gider. Resmen bebeler bırakın oturalım diyor biz yok olmaz. Bence kendi gelişimine göre oturmalılar. Anneme göre daha 4 ay var. Bu ay kontrole gidince soracağım. Benden evvel giden olursa ne olur o sorsun.
kuzum ablam sincanda ben eryamanda arabayla eşim götürüyor akşamdan hazırlıyorum kıyafetşleri zaten ablama önceden her şeyi bıraktık binadan çıkıp girerken üşümemesi lazım şimdilik iyi bakalım ama ankara kar gelince fena soğuk oluyor kozmonot almıştıkya onunla artık götürrüüz ama içim acıyor el kadar yaa bilioyr ilk gün küstü bana 1 saat yüzüme bakmadı ama şimdi görünce nası heyecanlanıyor aman kadın olmak zor iş çalışsan bir dert çalışmasan bir dert çalışan anne olmka zormuş büyük yada küçük olması değil yani alalhtan teyzesi gözüm arkada değilAcaip serin disarisi ayaz yani. yakin mi evler ? degilse siki giydir
7. Ayda canım. 6 ay bitecekmiş.Daha 4 ay var derken 8. Ayda mi oturacak annene gore
kesinlikle canım.
seninkinin sendromu nasıldı? bitti mi? :)Ayneeen dediğin gibi . Helede zor doğumlar , sıkıntılı günler unutulmasa herkes tek çocukta kalirdi.
La Lune cim aynen dedigin gibi oldu bende oğlum 36 aylıkken hamile kalıp 45 aylıkken doğum yaptım. 3 yu de düşünürsem hedef 2020 birde benimkilerin tarihleride süper ılki denk geldi ikinciyi ben denkledim . 39+3 te suni istedim
12.11.2012
16.08.2016
20.05.2020
:):):) yaz bebesi ya bunlar tabi alıp alıp çıkardık sokaklara alıştılar şimdi. Evde hep mızmız sokaklarda mutlu. Bak canım geçen gün noldu :) akşama yemekli misafirim gelecekti işim başımdan aşkın benimki de durmuyo hava da güzeldi evim teras balkonlu güneşliydi. Koydum ana kucağına attım üstüne ince bi battaniye bıraktım onu terasa ben mutfakta hallettim tüm işleri bi yandan gözüm oğlanda o gitmiş sanki yerine agucuklar gülücükler saçan başka bebek gelmiş gibiydiAy keşke izmirde olsaydım. Seninle gezerdik sokak sokak. Cingene bebesi olsa benimki yeri varmıs.
Kıyamam tatlım yaaa çabucak atlatın inşallahbluetweety
Anlamadim, dün dışarıda yemek yedirdim . Sanırım o midesini bozdu . Ama öyle boyle degil şor diye bulunduğu yere çıkarıyor. Bide halilar beyaz gerisini siz düşünün. Küçüğüm de acı acı ağlıyor. Yavrum emecek abisi kusuyor , babası ilaç almaya gitti anahtarı yanında zile basıp kapı açtıriyor bebeğim bir türlü ememedi çok huzursuz
Canim cumartesi gunu nasip okirsa 3. Ay kontrolune hidicez ozaman sorarimOtursa herşey daha kolay olacak. O kendini itiyor oturmak için ben dik tutmaya çalışıyorum belim ağrıyor artık. En azından Otursa kucağıma alıp oynatırım. Ya da arabada baka baka gider. Resmen bebeler bırakın oturalım diyor biz yok olmaz. Bence kendi gelişimine göre oturmalılar. Anneme göre daha 4 ay var. Bu ay kontrole gidince soracağım. Benden evvel giden olursa ne olur o sorsun.
La Lune ortanca geçen ay 2 yaşına girdi. sürekli ağlıyor, sinir krizi geçiriyor. istediği olmuş olmamış farketmiyor bütün evi bildiğin dağıtıyor. her şeyi yere fırlatıyor oyuncak yastık yorgan tabak kaşık ne varsa. :)
mesela büyükte bunları yaşamadım hiç. sadece ağlama krizleri vardı. şimdi 3,5 yaşında daha sakin ve paylaşımcı kardeşleriyle.
bir arkadaşımın kızı herhalde hala o sendromu yaşıyor. 4,5 yaşında ve sürekli ağlıyor. ikna olmuyor hiçbir şeye. yazın kışlık şeyleri giymek için ağlarken, kışın yazlık giymek için ağlıyor. çatıdaki kuşlara dokunamadığı için bile ağlıyordu 2 li yaşlardaykan.
her çocuk farklı yaşıyor demek ki :)
Bizede 2. Ay yaptirdi doktor canim.valla bende anlamadim bu rotadan biseyRota aşısı paralı olan agızdan yapılan değilmi bize bu aşı 2.ayda yapıldı.
7. Ayda canım. 6 ay bitecekmiş.
Canım tam doktora götürelim dedik dün, yaptı şükürler olsun.Canim benimmmm,evet cerrah gormeli,biz alp icin hastanede yattigimiz zaman,6 aya yakin bir bebe gelmisti,buyuk wc yapamiyormus diye, nobetci doktora sordum sebebi nedir falan diye,bagirsaginda mi catlak varmis,bilmem ne hastaligimiymis neymis pek hatirlayamiyorum o anki ruh halimden dolayi,ama ciddi birseydi ameliyat oldu cocuk. Naap ettt git bir an once bu kadar surmesi iyi degil,telas olma ama boyle soyluyorum diye. İcin rahat olsun ne oldugunu ogrende ona gore tedavisini yaparsin. İstersen gun bekleme direk acile git. Guvenilir bir arastirma hastanesi olabilir,ama marmaraya sakin gitme,cerrahpasada cok yogun. Hangi hastaneye gitsen acaba bilemedim,ozele gidersen acilden cok gecirebilirler
Biraz çekmek lazım demek ki.Hayirlisi olsn gercekten ne yapayim ben... gercekten uzucu ama gelinen nokta, bu sefer bi sey yapmicam dedigimde hic binaey olmuyosa yine ispatliyorm ki her seyi ben yapiyomusum oyle alistirmisim ki...
Seslerini kesfettikçe çığlıklar da değişiyor, çok tatlı oluyorlar :)Ayy bu kizim neresinden çıkıyor bu ses nasıl bir cigliktirr allahım yerim onun sesini ben
Geleneksel kaka şenligimizi yaptık dün, evde bir bayram havası.
Whatsapptan tebrikleri kabul ettik falan.
12 günde bir yapmasına razıyım, yeter ki 12 de olsa 15 de olsa kendi yapsın, lavmana gerek kalmasın.
Ohh çok şükür canım seninle ben saymaya devam :)
Niye bu kadar kusarlarsa..Burcum bende çoğu zaman kendime üzülüyorum sonra büyüğün yerine koyup kendimi daha bi üzülüyorum sonra da küçüğün o hengamede masum şaşkın gülücüklü hallerini görünce daha da çok üzülüyorum en son ağlıyorum kendime geliyorumabimiz sürekli seviyorum diyerek üzerine çıkıyor..bir yerini kırmasından incitmesinden korkuyorum kardeşi yüzünden kızmak da istemiyorum kötü etkilenir..ooyyyy oyyy!
Baba yüreğievlatları orda kaldı diye dayanamıyor bu kadar erken 2.çocuğu @cetrina ya sor canım. İnsan aklın çanağını sıyırıyor
Benim oğlan da bugün çok kustu! Bide arkadaşa kahvaltıya gitmiştim üstünü,2 kat yedek kıyafeti,koltuk yatak her yeri kustu! Arkadaş 3.ye hamile kızı olacak ona aldığı cicilerden verdi bana yoksa cıbıl kalacaktı
Insallah oyledirkanka. Gece hic kusmadida sabah kustu gene :/B Began den sonra bizimkine cesaret denmez yahuinada baglamadiysa yine laftan anlıyor . Kendi derdini anlatıyor elhamdülillah.
Bence tam ideal çünkü 3 lu yaşlarda anneye muhtaç hala 4 lu yaşlar sosyalleşme yaşı anneden ayrılma dönemi fln. Biraz daha geçse okul dönemi başlıyor. Dersleriyle ilgilenmem lazım çok sukur iyi denk gelmiş. Birde biraz daha geçse esas o zaman cesaret edemezdim. Şimdi bile sanki bebeklik dönemini unutmuşum yeni yaşıyormuşum gibi
Kuzucuk iyilessin de insallahhh kıyamam hiç.
Uyanık kaldıkça emzirmissindir sen farkında olmadan ondan kusmustur
O zaman lansinoh surup oyle vereyim her emzirmede mI sureyim ?Onu yikamaya gerek yok diye hatirliyorum bayadir kullanmiyorum cunku.Yıkama ki canım memeden tekrar bulaşma olmasın.
Canim hem cokelek hem sirf sut hemde cokelekli sut. Sari kusmuyo cok sukur. Hepsinden cikartiyo anlamis degilim.Kusma derken çökelek mi? Öyle ise zararı yok tatlım biraz fazla yemiştir. Ama süt ya da sarı renk ise doktor gorsun bence.
Canim dili beyazdida boyle noktacik noktacik degildi. Karbonatli suyla kac kere sildin sen ve kac gun ? Cekebilsem agzini cekip aticam da cekemiyorum izin vermiyo.tugbayhan canim gozdenin de dilinin ustu uzun bir sure oyleydi ben dr a gostermistim bu pamukcuk degil demisti suy bebeklerindr olur demisti. Pamukcuk dudak iclerinde yanak kenarlarinda da oluyor mutlaka. Simdi gecti gozdeninki. 3.ay bitince gecti.ben de karbinatli suyla silmistin dr a sormadan once. Emmesinde de bu sikinti yaratmamisti o durum. Cunku bizim uzun zaman oyleydi dilimiz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?