Gecmis olsun canim. Benimde birkac kez basima geldi kusmuk olayi cok korkunc bir durum cidden.İyi bari sevindim, bizdr gecen gun babayi isten almaya gittik,arabanin arka tarafina guzelcr yerlestirdim,oncr mizmizlandi,olmaz alp guvenligin icin burda durmak zorundasin dedim ikna ettim, araba koltugunda ayna var gorebiliyorum onu sofor koltugunda,yari yola geldim,alp diyorim bakmiyor bana,birde baktimki kipkirmizi olmus,alp oglum noluyo derkrn acayip sesler cikarmaya basladi, yolun ortasinds dortluleri yakip durdum,bir cirpida yanina gittim, kusmugu tazyikli gelmis,burnunu tikamis agzinda dolu nefes alamiyor bir cikardim bir vurdum sirtina falan agzini burnunu acip temizledim,ama bana sor omrumden omur gitti,hic boylr olmamisti o ani buldu sanki bilerek,cok korktum. Ama yine tek basimia cikmaya devam ediyorum vazgecmedim.
Çok geçmiş olsun canım ya. Allah korumuş.İyi bari sevindim, bizdr gecen gun babayi isten almaya gittik,arabanin arka tarafina guzelcr yerlestirdim,oncr mizmizlandi,olmaz alp guvenligin icin burda durmak zorundasin dedim ikna ettim, araba koltugunda ayna var gorebiliyorum onu sofor koltugunda,yari yola geldim,alp diyorim bakmiyor bana,birde baktimki kipkirmizi olmus,alp oglum noluyo derkrn acayip sesler cikarmaya basladi, yolun ortasinds dortluleri yakip durdum,bir cirpida yanina gittim, kusmugu tazyikli gelmis,burnunu tikamis agzinda dolu nefes alamiyor bir cikardim bir vurdum sirtina falan agzini burnunu acip temizledim,ama bana sor omrumden omur gitti,hic boylr olmamisti o ani buldu sanki bilerek,cok korktum. Ama yine tek basimia cikmaya devam ediyorum vazgecmedim.
Haklısın canım. Gittik geldik bile. Hava değişimi iyi oldu. Dönüş yolunda mizmizlandi cok yoruldum. Kangurudan cikarmak zorunda kaldık cok aglayinca. Babası tasidi saripsarmalayip. Dönüş yolu haric iyiydi.Olumsuz birşey düşünme . Hiçbirşey cikmaz. Cikarsada çekersin sağa emzirirsin sakinlestirirsin yola devam edersin ben tek.başıma iki çocukla çıkıyorumtelaş yapma sadece bebişler endişeleri hissediyorlar
Ayy okurken yüreğim agzima geldi. Çok şükür iyisiniz. Bravo sakin kalip müdahale edebilmissin. Yürüyerek geze geze gittik biz. Hep kontrol edebildim böylelikle. kanguruyla. Büyüdü ya zorlaniyorum artık kanguruda.İyi bari sevindim, bizdr gecen gun babayi isten almaya gittik,arabanin arka tarafina guzelcr yerlestirdim,oncr mizmizlandi,olmaz alp guvenligin icin burda durmak zorundasin dedim ikna ettim, araba koltugunda ayna var gorebiliyorum onu sofor koltugunda,yari yola geldim,alp diyorim bakmiyor bana,birde baktimki kipkirmizi olmus,alp oglum noluyo derkrn acayip sesler cikarmaya basladi, yolun ortasinds dortluleri yakip durdum,bir cirpida yanina gittim, kusmugu tazyikli gelmis,burnunu tikamis agzinda dolu nefes alamiyor bir cikardim bir vurdum sirtina falan agzini burnunu acip temizledim,ama bana sor omrumden omur gitti,hic boylr olmamisti o ani buldu sanki bilerek,cok korktum. Ama yine tek basimia cikmaya devam ediyorum vazgecmedim.
Cok gecmis olsun. Rabbim tez zamanda sifa versin insallahamin canım inşlalah kolay geçer diğer hastalıkalrından bişi çıkmaz
İyi bari sevindim, bizdr gecen gun babayi isten almaya gittik,arabanin arka tarafina guzelcr yerlestirdim,oncr mizmizlandi,olmaz alp guvenligin icin burda durmak zorundasin dedim ikna ettim, araba koltugunda ayna var gorebiliyorum onu sofor koltugunda,yari yola geldim,alp diyorim bakmiyor bana,birde baktimki kipkirmizi olmus,alp oglum noluyo derkrn acayip sesler cikarmaya basladi, yolun ortasinds dortluleri yakip durdum,bir cirpida yanina gittim, kusmugu tazyikli gelmis,burnunu tikamis agzinda dolu nefes alamiyor bir cikardim bir vurdum sirtina falan agzini burnunu acip temizledim,ama bana sor omrumden omur gitti,hic boylr olmamisti o ani buldu sanki bilerek,cok korktum. Ama yine tek basimia cikmaya devam ediyorum vazgecmedim.
Canım tam doktora götürelim dedik dün, yaptı şükürler olsun.
İstanbulda değilim, cerrahlar çok yoğun burda, rastgele götürmek de istemedim.
Neyse inşallah gerek kalmamıştır, inşallah sebep çatlak falan değildir Allah korusun.
Biraz çekmek lazım demek ki.
Aklı başına gelir de sen ondan geçmeden gelse bari...
Gelmezse de kendi mahrum kalacak bi çok şeyden.
Seslerini kesfettikçe çığlıklar da değişiyor, çok tatlı oluyorlar :)
Evet canım ben de zayıfım ams bebekken tombişmişim. Sağlıklı olsun rn önemlisino zaten. Üşütmedin değil mi Mehmet Alimizi.MinikPiranha canim sende minyonsun bildigim kadariyla kizinda sana cekti heralde. Ben burda oglan kilolu bilmem ne dedim bak 2 gundur emdigini kusuyo hergunde dualarini okuyorum. Kim uleyn bu goz degdiren cikin ortaya
Isin esprisi tabi o da cidden yarin doktora goturebilirim yani. Saatli emziriyorum 2 saat once emzirmistim birda emzirdim 1 saat oldu beklicem gene 1 saat sonra emziricem. Hickirik tutuyo karnindan lop lop su sesi geliyosindiremiyomu napiyo anlamadim onca saat. Istahli bebe olunca boyle birden kesilince oluyo insan..
Birde anneme diyorum, iste ek gidaya gecince bir kasik elma suyu seftali suyu, vs verilcekmis diye o kadari yetermis diyorum senin bebe 1 kasikla doymaz kizim sacmalama diyodaha bana cok varda ben ocak sonu subat basi gibi baslamayi dusunuyorum yavas yavas 5.ay dolunca iste baslicam cok gec kalinca alistirmakta zorlasiyormus.
Ben tombişim ama bebekken çok zayıfmışım :)Evet canım ben de zayıfım ams bebekken tombişmişim. Sağlıklı olsun rn önemlisino zaten. Üşütmedin değil mi Mehmet Alimizi.
Bizim nazarımız değmez yahu hepimizin en az bi maşallahı var
İnşallah dediğin gibi inşallah ikisi de erkek olmuş derim.Oyyy canim benim,az daha sabret tadini cikarmana 6-7 ay kaldi,sonra buyugu kucuguyle top oynamaya baslayacaklar. Belki iyiki yapmisim iyiki erkrk olmus bile diyeceksin, guzel huzurlu gunler yakin insallah. Allhim dirayet ve bol enerji vrsin amin.
Ben o mamayi hic duymadim canim,ama karistirarak verirsen birsey olmaz herhalde,ozellikle o mamada israrin nedendir keci sutuyle yapilmis diye mi?her cocuk kabul etmiyor ya ondan belki senin aslands icmek istemedi,fiskirir gibi mi kustu,yoksa gazini alirken biraz cikar dimi. Fiskirir olarak hepsini kustuysa mamayi begenmemistir,bizim alp ne zaman sma versem oyle yapti,300 frlik koca paketi cope attim o yuzden. Bu ara cok hareketli olduklari icin porc porc heryere kusuyor,besliyorum altini degistiriyorum diyorum,degistiriyorum okadarcik hareketi yapmam bile midesini oynatiyor hemen cork diye kusuyor,kusmuk koktuk iyice.
Mamalar arasında tadı en güzel olan bebelac. Aptamil de fena değil. Ne kadarı doğru bilmiyorum ama içlerindeki mama aynı sadece kutuları farklı diye bi haber duymuştumSanırım aptamil şekerli diye duymuştum canım, onun tadını aldıysa diğer mamsyı beğenmeyebilir.
Yemeyen çocuğun zorluğunu biliyorum. Zaman ilerledikçe daha zorlaşıyor. İnsanın sinirleri harap oluyorKızlar benim kızım çok zayıf4 gün kaldı 4 ayına daha anca 5 kilo oldu. Saatli rmzirdim almadı saatsiz rmzirdim almadı kendime iyi baktım almadı... ben meme vermesem saatlerce aç kalır acıktığını bilmez. Gece 9 saat uyur ben uyandırmasam hiç emmez. Mama da almıyor. Biberon almıyor daha doğrusu. Doktor yine kızacak bana. Bazen keşke mrme delisi bi kız olsaydı diyorım
Bir şeyi de bilmeyiverseler şaşıracam zaten!!! Benim 1 numarada aptamili içmemişti. Sıradan denedim tadı en güzel bebelacAptalimin içinde şeker var tadı daha güzel kendinde bakıp anlayabilirsin ondan almiyordur veletler biliyor ağzının tadını
Canım ben kucağımda oturtuyorum. Koltuğun köşesine yastıkla da bir kaç kez oturttum;normal bizim gibi oturma değil tabi daha yatar gibi.. gelişime ve soya çekime göre 6 ayında kendisi desteksiz oturabilir. Benim 1 numara neredeyse 9 aylıktı desteksiz oturduğundaOtursa herşey daha kolay olacak. O kendini itiyor oturmak için ben dik tutmaya çalışıyorum belim ağrıyor artık. En azından Otursa kucağıma alıp oynatırım. Ya da arabada baka baka gider. Resmen bebeler bırakın oturalım diyor biz yok olmaz. Bence kendi gelişimine göre oturmalılar. Anneme göre daha 4 ay var. Bu ay kontrole gidince soracağım. Benden evvel giden olursa ne olur o sorsun.
2 yaş sendromu her çocukta şiddetli olmuyor. İnşallah siz kolay atlatırsınız. Gerçekten korkunç bir şey!! Ben beynimin yarısını kaybettim diyorum
Çok saolun kızlar, çok korkunçtu çok korktum ama gazını alamamışım o yuzden kusmuş diye düşündüm,en azından kritik zamanda nasıl davranmam gerektiğinide tecrğbe etmiş oldym. Canım ben ön koltuğa koyarsam alışır diye korkurum, ayna var bana arkadan bakıyor o Zaman duruyor, ayna çok iyi bir icat,orda alışması lazım yapçak nişey yokÇok geçmiş olsun canım allah kormuş alp'i. Biz de yalnız çıkıyoruz kızımla ön koltuğun hava yastığını kapattık ana kucağını ön koltuğa bağlıyorum, bi bana bi etrafa şaşkın şaşkın baka baka uyuyor inmeye yakın cadı :)
Canım çok üzüldümne desem bilemedim, yanındayım arkandayum,kararlı olman çok iyi olacak, hiçbirşeyin farkında değil gibi davranıyorOyle canm aynenn oyle.
Bugun ilk defa aradi ben onu aricaktm dogumgunu bugun, sadece kutlayip baska konu acmicaktm. Beni aramis, bugun gelmeyi hic dusunmedn mi faln diyo, beni burda yalnz biraktinz bilmem ne, bilet aliyorm aksam geliyosunuz, ne kadr zamn oldu falan ama hic aman dusundm gel konusalm ben sizi ozledm falan yok. Bunlari soylerken falan hep sinirli yalniz birakmisiz gitmisiz hala orda. Neden gittik be adam neden dusunsene bi!!!
Dogumgununde boyle tek kalmak zoruna gitmis. Annen nenen orda iste dedm ben de. Ayrica insan dedim ilgi sevgi bekliyor di mi dedm?? Cevap veremedi... oyle alistirmisim ki onun ilgisi sevgisi hazir bende beklemis hep, o hep yasamis zaten ilgiyi sevgiyi ama bana hic yasatmadi helal olsn. Bu da ders olsn. Biraz daha boyle devam pek yol alamamisiz henuz... sadece hirslanms beyimiz. Deli gibi donmemizi istiyor ama hala gururu hirsi onu tutuyor ve kalbime dokunamiyor. Oyle uzucu ki. Ama ben de bu sefer bu hirslara somurulere yenilmicem. Eger mutlu olcaksak beni mutlu etmeyi bana gurur falan yapmamayi bana seni ozledm demeyi ogrenmesi gerekiyor. Bu nedenle kaybetme korkusu olmali. Ben de uzuluyorm tabi ki hem de cok bu donemde ama dayanicam, gelecegimiz icn.
Canım çok üzüldümne desem bilemedim, yanındayım arkandayum,kararlı olman çok iyi olacak, hiçbirşeyin farkında değil gibi davranıyor
Şu an oto koltuğunu bağlamıyor musun yanına alcam diyince şaşırdım :)Canm benm cokkk sagoll...kararli olmak zorundayim bu sefer cunku hep ayni yere geliyorz saygim sevgim azaliyor...
Cok gecms olsn size de Alp pasa iyiyms cok sukur. Ya ben tek basima araba kullanirken yanima bagliyorm guzelce yavasca gidiyorm. Ama ise baslarken oto koltugu alirm direk baan donuk oturur hem 8 aylik olcak iyi olur oyle..
Çok saolun kızlar, çok korkunçtu çok korktum ama gazını alamamışım o yuzden kusmuş diye düşündüm,en azından kritik zamanda nasıl davranmam gerektiğinide tecrğbe etmiş oldym. Canım ben ön koltuğa koyarsam alışır diye korkurum, ayna var bana arkadan bakıyor o Zaman duruyor, ayna çok iyi bir icat,orda alışması lazım yapçak nişey yok
Aynen canim benim :)Iyi bari canim sevindim tekrar olmamasina. Demek ki cok emzirmekten kaynaklanmis :)
Yok canim usutmedim dun bilmeden cok emzirdim heralde bugun birsey olmadi. Gazida tam cikartamiyorum heralde ondan oldu.Evet canım ben de zayıfım ams bebekken tombişmişim. Sağlıklı olsun rn önemlisino zaten. Üşütmedin değil mi Mehmet Alimizi.
Bizim nazarımız değmez yahu hepimizin en az bi maşallahı var
Sen ne cevap verdin ona canim. Deseydin keske ozledim demek bu kadar mi zor filan diye. Icini dokseydin guzel kelimelerinle. O anladi anlamasinadaa sen esini daha iyi tanirsin burnu dik biri heralde.Oyle canm aynenn oyle.
Bugun ilk defa aradi ben onu aricaktm dogumgunu bugun, sadece kutlayip baska konu acmicaktm. Beni aramis, bugun gelmeyi hic dusunmedn mi faln diyo, beni burda yalnz biraktinz bilmem ne, bilet aliyorm aksam geliyosunuz, ne kadr zamn oldu falan ama hic aman dusundm gel konusalm ben sizi ozledm falan yok. Bunlari soylerken falan hep sinirli yalniz birakmisiz gitmisiz hala orda. Neden gittik be adam neden dusunsene bi!!!
Dogumgununde boyle tek kalmak zoruna gitmis. Annen nenen orda iste dedm ben de. Ayrica insan dedim ilgi sevgi bekliyor di mi dedm?? Cevap veremedi... oyle alistirmisim ki onun ilgisi sevgisi hazir bende beklemis hep, o hep yasamis zaten ilgiyi sevgiyi ama bana hic yasatmadi helal olsn. Bu da ders olsn. Biraz daha boyle devam pek yol alamamisiz henuz... sadece hirslanms beyimiz. Deli gibi donmemizi istiyor ama hala gururu hirsi onu tutuyor ve kalbime dokunamiyor. Oyle uzucu ki. Ama ben de bu sefer bu hirslara somurulere yenilmicem. Eger mutlu olcaksak beni mutlu etmeyi bana gurur falan yapmamayi bana seni ozledm demeyi ogrenmesi gerekiyor. Bu nedenle kaybetme korkusu olmali. Ben de uzuluyorm tabi ki hem de cok bu donemde ama dayanicam, gelecegimiz icn.
Canim benimki 1 gun boyunca hic uyumuyosa oteki gun artik heralde bayiliyo gozleri acamadigi oluyo bazen. Oyleyken bile aglama laf yetistirme bitmiyo miril miril devamli. Birde nasil yazsam bilmiyorum da boyle hiiiiiiiiiiiiii diye agliyoİyi akşamlar kızlaaar giremiorm ne zamandrrr yazamıorum enes pek huysuz şiödi özellikleriine uyumama eklendii uyumamak için direnio bas bas ağlıo özellikle akşamları maymuna çevirio beni sinirden yorgunluktan çaresizlikten napcağımı şaşırıorıum slinge koydum şuan bi saattir evin içinde geziniom önceden hemen uyurdu slingte( bu uyku çok yıpratıyor yaa (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?