- 4 Şubat 2016
- 105
- 195
- 103
- 42
Merhaba arkadaşlar pek girmesem de arada takip ediyorum ve burda muhakkak yazmam gerektiğini düşündüm. 10 günü geçen kabızlıklardan bahsediyorsunuz sanırım. ama bu süreler bana çok fazla geldi. bi bebeği bırakın kaç yaşında olursa olsun bi insan bu kadar süre dışkılamadan duramaz bence. Benim kız da özellikle mamadan dolayı sürekli kabız. doktorun dediği herşeyi yaptım. damlalar zeytin yağları badem yağı su Vs. hiç birine tepki vermedi. hala sıkıntılıyız ama bazen kendiliğinden yaptığı oluyorsa da çok nadir. Doktor um her üç veya en çok dört günde bir bağırsaklarının boşaltılması gerektiğini söyledi. yoksa daha tehlikeliymiş bağırsaklarda genişleme yaparmış allah korusun. o yüzden ben gliserin fitili ve hatta annelerden kalan yöntem sabunla yaptırıyorum. o sıkıntıyı çekmesinden iyidir. patlayacak gibi oluyor çocuk. Ha bu arada 4 aydan sonra sindirim sisteminin daha da gelişmesiyle yavaş yavaş düzene girdiğini söylüyorlar. Ben de arkadaşlardan şahit oldum. Yani ömür boyu sürmeyecek korkmayalım. Ama çocuklarımızı da bu kadar bekletmeyelim bence. sadece bi tavsiyeydi. geçmiş olsun bu arada zor olduğunu biliyorum.Yani bi şey yapamıyorum canım, o vakti gelince yapıyor sanırım.
Başta düzenli hareket, masaj yaptık, zeytinyağı içirdim günde iki defa.
Altını her açışta ıslak mendille ufak ufak uyarıyorum, annem kulak çöpüyle uyardı her gün bundan hiç hoşlanmasam da.
En son kayısı ıslanmış su verdim birkaç kaşık, bu da olmayınca her şeyi bıraktım.
2 defa 12 gün bekledi, birinde lavmanla yaptı birinde kendisi.
Belki de düzeni 12 günde birdir, 15 olmadan doktora götürmeyeceğim bir daha çok huzursuz olmazsa.
Seninki kaç günde yapıyor?
Sıkıntı sadece pamukçuksa dr götürme derim. Dr ya gazlı bezi kaynamış ılımış suya batırıp sil dicek ya da ilaç yazacak. İlaç kullanmanı kesinlikle tavsiye etmem pamukçuk basit bir şey sonuçta.Esim biisyi yok gerek yok götürmeye diyo mal adam. Usengec yaa bi isede o dese hadi goturelum diye. Evet canim pamukcuk olmus daha gecmedi hala
Ahhh ahh! Bi hengame daha bekliyor biziKızlar ek gıdaya ne kadar geç geçerseniz o kadar sıkıntılı dönem oluyor. İlkinde öyle acı bir deneyimim oldu . 6 ay anne sütü deniyor ya bende acele etmedim . 5 aylıkken tattirdim fln istemedi amaaan nasıl olsa 6 diyorlar dedim . Ve 9. Ayda oğlum hala ek gıdaya tam başlamamısti
Kakası katı değil, değil mi?Can'ım benim kızım haftada 2 kez yapıyordu geçen hafta yapmadı Çarşamba günü sabaha kadar uyumayınca kulak çubuğuyla zeytinyağı sürdüm karnını övdüm olmadı yapamadı ben de biraz sabun koydum evde fitil yoktu yaptı ve uyudu saat sabah beşe geliyordu sonra doktora götürdüm zeytinyağı ver dedim üç gündür veriyordum hatta bu gün ben de kayısı suyu verdim ama bu gün yine sıkıntı yaptı fitil yaptım baya koyu kıvamda kaka yaptı bundan sonra bekleyeceğim çok zorlanmadınız müddetçe yapmayacağım bir şey aslında düzenimiz iyiydi geçen hafta ne olduyss oldu inşallah düzelir
Ay seninki ondan yapmıyor kıyamam kuzuya.kahvetelvesi goturdum dün doktora cnm kakanin rengi sariysa onemli degil dedi ama yine de kaka tahlili verebilirse isteyim dedi :) kutumuzu aldık yapinca yarim saat içinde goturecegiz. Onun dışında poposuna bakti catlaklar var dedi krem verdi iki tane biri iyileştirecek biri uyusturacak cani yandigi icin yapmak istemiyor dedi. Bugun alcaz bakalim
Sizin bebeğiniz mama alıyor onların anne sütü. Anne sütü alanlarda 10 güne kadar normal karşılanıyor. Sizin öneriniz çok yanlış bu şekilde alışıp daha geç gelişebilir anüs. Sabun falan hele.Merhaba arkadaşlar pek girmesem de arada takip ediyorum ve burda muhakkak yazmam gerektiğini düşündüm. 10 günü geçen kabızlıklardan bahsediyorsunuz sanırım. ama bu süreler bana çok fazla geldi. bi bebeği bırakın kaç yaşında olursa olsun bi insan bu kadar süre dışkılamadan duramaz bence. Benim kız da özellikle mamadan dolayı sürekli kabız. doktorun dediği herşeyi yaptım. damlalar zeytin yağları badem yağı su Vs. hiç birine tepki vermedi. hala sıkıntılıyız ama bazen kendiliğinden yaptığı oluyorsa da çok nadir. Doktor um her üç veya en çok dört günde bir bağırsaklarının boşaltılması gerektiğini söyledi. yoksa daha tehlikeliymiş bağırsaklarda genişleme yaparmış allah korusun. o yüzden ben gliserin fitili ve hatta annelerden kalan yöntem sabunla yaptırıyorum. o sıkıntıyı çekmesinden iyidir. patlayacak gibi oluyor çocuk. Ha bu arada 4 aydan sonra sindirim sisteminin daha da gelişmesiyle yavaş yavaş düzene girdiğini söylüyorlar. Ben de arkadaşlardan şahit oldum. Yani ömür boyu sürmeyecek korkmayalım. Ama çocuklarımızı da bu kadar bekletmeyelim bence. sadece bi tavsiyeydi. geçmiş olsun bu arada zor olduğunu biliyorum.
Günaydın. Kötü bir gece geçirdim..çok uykusuzum. Büyüğü kreşe bırakıp küçüğü zorla uyutup bende uyuyacam inşallah. Plan bu yönde de nasıl gelişir bilmiyorum.
@nymeria-burcu canım çok geçmişler olsun. Allahım evlatlarımızı korusun. Kıyamam ya nasıl korkmuştur Alp oğlumben ön koltukta kullanıyorum oto koltuğunu;arkada oturtmak için çok erken gibi. Kendime güvenemiyorum..çok panik olurum falan diye korkuyorum. Malum bizim bir de abimiz var;yerinde ve rahat durmayan. 6 aydan sonra abimize 18-36 oto koltuğu alıp Aslan'ı abisinin koltuğuna oturtacam. Artık arkada kavga güreş naaparlar bilmiyorum
kelebek.hill tatlı kelebeğim eşin seni tartmak için aramış gibi geldi bana. Sinirin geçmiş mi,beni özlemiş mi, ne hissediyor durum nedir gibi gibi..Ne yardan ne serden hesabında hala ben bu işin sonunu aydınlık görüyorum. İnşallah güzel olur. Kararlılığı kaybetmemen en doğrusu. Sonuna kadar arkandayım Kötü yorum gibi olmasın ama huylu huyundan vazgeçmezler de derler hani...barışsanız da eşin latilokum bir hale dönüşmeyecek bazı şeyleri karşılıklı oturup iyice konuşmanız lazım. Tabi bazı şeyleri de kabullenmeniz
Ay inşallah ya bi deneyelim bakalım çok ta eğlenceli görünüyor bence biraz ortalık dağılacak ama olsunGünaydın tatlımm bende blw ile başlicam bakalım inşallah el gıdaya geçişimiz kolay olur :)
Bebek liderliğinde beslenme diye geçiyor canım bebekler ilk ek gıdalarından itibaren bu yöntemle kendi kendilerine yeme alışkanlığı kazanıyor ve bu sayede annelerin de uçak geliyooo yapmasına gerek kalmadan daha iyi yiyorlarmış blw yaz google a bak detaylı bulursun canımBLW ne oluo. duymadim hic canm
Canım sulu şeyleri de mesela çorba falan bardaktan içiyorlarmışArastıralım bakalım belkı yıyebılırler ama herseyı yıyemez sulu seylerı ılla kı yedırmıyecegız mı
Enes 4 Ağustos atakta bizimki iki gündür biraz daha iyi atağı bitiyor inşallah . bizim doğum ve tahmini doğum tarihi 2 ağustos tu bu son atak en zoruydu diyebilirimCanım enes bi kaçgündür böyle gece gündüz uykusu geldiğinde ağlıo uyutiyim diorum çoğlığı yaugarayı basıyor gözlerini ovuşturuyor kıpkırmıxı oluo genede uyumicam diye diretiyort her yolu deniom ayağmda salliyom olmıom kıcağmdda sallıyatk geziom yook beşiğinde yok slingehkoyfuö bi saat sonra uyudu bu sefer yerine koyarken uyandı delircem ayaklarıma kara sular indi
Çok sağol kuzum dikkat edeyim o zaman.La Lune canım bizim geçen hafta kontrolümüz vardı ben de oturtma işini sordum doktora kendini öne atıyo artık ayaklarımı sehpaya uzatıp dizlerimin üstünde yatırıp yüze bana dönük oynayamıyoruz bile. Bazı doktorlar omurga gelişimi için 3 ay sonunda destekle oturtmalı diyor falan diye ama bizim doktor sakın yapma tam tersi omurgası daha yumuşak ve gelişim sürecinde ben 4. Ayı bitirmeni öneriyorum destekli oturtman için desteksiz oturmaya da o kendi başlayacak zaten dedi
Bende 6. Ayda başlayacağım. Blw ile. Bu yöntemde sebze ve meyveler buharda pişirilir. Parmak kalınlığında kesip iki parmağın arasında ezilebilecek kıvamda pisiriyorsunuz. Bebeği mama sandalyesine oturtup önüne koyuyorsunuz o tadına bakıyor. 3 gün kuralı ile ilerliyoruz ki alerji varsa bilelim. Çorba vs bardak ya da pipet ile içiliyor. Zaten ilk 45 gün tadım listesi var. Ama blw yapabilmek için çocuğun desteksiz ve dik oturması lazım. Boğazına kaçmaması ya da kolayca çıkarıp ogurmesi için. Ek gıdaya alışma konusunda da şöyle düşünüyorum zaten max 2 sene anne sütü alacak bu gıdalar tadımlık. Sütten kesince ona göre yer. Annem ben 6 aylıkken böyle başlamış ne yerlerse elime vermiş şimdi herşeyi yiyorum ve yemek problemim yok.Selam canım doktorumuzun önerisi ne olur bilmiyorum ama gelişimi falan iyi devam ederse ben 6 ayı tamamladıktan sonra başlamayı düşünüyorum canım ama iştahsız olurlar biraz tattırın 4 ay sonunda diyenler var o yüzden ben de belki 5 ayı bitirince falan çay kaşığı ucuyla ya da parmak banarak falan belki tattırmalara başlarım. Bu arada BLW yöntemini biliyor musunuz? Ben denemek istiyorum inşallah sever ve o yöntemle başlarız ek gıdalara diye düşünüyorum 6 ay sonunda
Canim omzuna al bezin bittiği yerin üstüne alkış hızında vur. Kolay çıkıyor böyle.Aynen canim benim :)
Yok canim usutmedim dun bilmeden cok emzirdim heralde bugun birsey olmadi. Gazida tam cikartamiyorum heralde ondan oldu.
Dedigin gibi sagliklari yerinde olsunda baska ne isteriz. Allah'imizin mucizeleri onlar.
Bebislerimizde gozu olanlarin gozleri ciksin balim Allah olmayanlara isteyenlere nasip etsin de goz degmesin :)
Ben de ek gıdaya 5. ayda yani daha doğrusu 5. Ay bitince başlıcam 6. ayda işe başlayacağım için işe başlamadan biraz yol katetmek istiyorum ek gıdaya başkarken yanında olmak istiyorum .Biz de 9 gun sonra 4 aylik olacagizzz... biraz doktorumuzun da onerilerine bagli olarak ben de 6. Ay baslariz diye dusunuyorm. Bi de bilac gundur farkettim tek gogsumu emince tam doymuyor da cok cabuk acikiyor gibi, iki gogsumu de vermeye basladm her emmede. O yuzden kilo alimina bagli olrak baslicam ben de. Gerekirse 4 bitince baslanabiliyor zaten.
En iyisini yapmışsın canım. Hala aklını başına almamış. Demek kafasından sen gidersin eve bir gelir akşam mükemmel bir masa sen giyinmiş kızın giyinmiş bulurum diye düşünüyordu. Baktı ev boş hırsı ondan. Adam olsun önce. Anlar değerini iki haftaya kalmaz o gelir yanına elinde çiçekle.Oyle canm aynenn oyle.
Bugun ilk defa aradi ben onu aricaktm dogumgunu bugun, sadece kutlayip baska konu acmicaktm. Beni aramis, bugun gelmeyi hic dusunmedn mi faln diyo, beni burda yalnz biraktinz bilmem ne, bilet aliyorm aksam geliyosunuz, ne kadr zamn oldu falan ama hic aman dusundm gel konusalm ben sizi ozledm falan yok. Bunlari soylerken falan hep sinirli yalniz birakmisiz gitmisiz hala orda. Neden gittik be adam neden dusunsene bi!!!
Dogumgununde boyle tek kalmak zoruna gitmis. Annen nenen orda iste dedm ben de. Ayrica insan dedim ilgi sevgi bekliyor di mi dedm?? Cevap veremedi... oyle alistirmisim ki onun ilgisi sevgisi hazir bende beklemis hep, o hep yasamis zaten ilgiyi sevgiyi ama bana hic yasatmadi helal olsn. Bu da ders olsn. Biraz daha boyle devam pek yol alamamisiz henuz... sadece hirslanms beyimiz. Deli gibi donmemizi istiyor ama hala gururu hirsi onu tutuyor ve kalbime dokunamiyor. Oyle uzucu ki. Ama ben de bu sefer bu hirslara somurulere yenilmicem. Eger mutlu olcaksak beni mutlu etmeyi bana gurur falan yapmamayi bana seni ozledm demeyi ogrenmesi gerekiyor. Bu nedenle kaybetme korkusu olmali. Ben de uzuluyorm tabi ki hem de cok bu donemde ama dayanicam, gelecegimiz icn.
Aaaa ay neresine ben 5 sene kaldım Erzurum'da.Erzurum'a çıktı tayinimiz :)) İlk sizinle paylaşıyorum :-*
Bakıyorum şimdi pek tatlılar.Eki Görüntüle 1915209
Aa kızlar sayfa linkine izin yok sanırım link kadınlar kulübü diye çıkmış kopyala yapıştır yapmıştım oysa ilgilenen olursa facebookta momandbaby diye aratın
Merkeze çıkmış canım:)Aaaa ay neresine ben 5 sene kaldım Erzurum'da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?