Merkeze çıkmış canım:)
Anlatsana biraz hiç bir fikrim yok orayla alakalı :)
Hayırlı olsun minik piranha cım bu kış sert geçecek desene :)Erzurum'a çıktı tayinimiz :)) İlk sizinle paylaşıyorum :-*
Erzurum'a çıktı tayinimiz :)) İlk sizinle paylaşıyorum :-*
Ben de ek gıdaya 5. ayda yani daha doğrusu 5. Ay bitince başlıcam 6. ayda işe başlayacağım için işe başlamadan biraz yol katetmek istiyorum ek gıdaya başkarken yanında olmak istiyorum .
En iyisini yapmışsın canım. Hala aklını başına almamış. Demek kafasından sen gidersin eve bir gelir akşam mükemmel bir masa sen giyinmiş kızın giyinmiş bulurum diye düşünüyordu. Baktı ev boş hırsı ondan. Adam olsun önce. Anlar değerini iki haftaya kalmaz o gelir yanına elinde çiçekle.
Eki Görüntüle 1915209
Aa kızlar sayfa linkine izin yok sanırım link kadınlar kulübü diye çıkmış kopyala yapıştır yapmıştım oysa ilgilenen olursa facebookta momandbaby diye aratın
Bebek sadece anne sütüyle besleniyorsa 10 güne kadar normal kabul ediliyor.Merhaba arkadaşlar pek girmesem de arada takip ediyorum ve burda muhakkak yazmam gerektiğini düşündüm. 10 günü geçen kabızlıklardan bahsediyorsunuz sanırım. ama bu süreler bana çok fazla geldi. bi bebeği bırakın kaç yaşında olursa olsun bi insan bu kadar süre dışkılamadan duramaz bence. Benim kız da özellikle mamadan dolayı sürekli kabız. doktorun dediği herşeyi yaptım. damlalar zeytin yağları badem yağı su Vs. hiç birine tepki vermedi. hala sıkıntılıyız ama bazen kendiliğinden yaptığı oluyorsa da çok nadir. Doktor um her üç veya en çok dört günde bir bağırsaklarının boşaltılması gerektiğini söyledi. yoksa daha tehlikeliymiş bağırsaklarda genişleme yaparmış allah korusun. o yüzden ben gliserin fitili ve hatta annelerden kalan yöntem sabunla yaptırıyorum. o sıkıntıyı çekmesinden iyidir. patlayacak gibi oluyor çocuk. Ha bu arada 4 aydan sonra sindirim sisteminin daha da gelişmesiyle yavaş yavaş düzene girdiğini söylüyorlar. Ben de arkadaşlardan şahit oldum. Yani ömür boyu sürmeyecek korkmayalım. Ama çocuklarımızı da bu kadar bekletmeyelim bence. sadece bi tavsiyeydi. geçmiş olsun bu arada zor olduğunu biliyorum.
Hayırlı olsun, yeni yer yeni heyecan güzel ya.Erzurum'a çıktı tayinimiz :)) İlk sizinle paylaşıyorum :-*
Çok teşekkür ederim Lune ciğim gittiğimde yine sorarım sana. Pahalı bir şehirmiş duyduğuma göre. Lojmanda mı kalsak diye düşünüyorum. -20 nedir yahuHavalimani var şehire yakın. Ulaşımı kolay şehir içi minibüs ve otobüsler var. Çoğu yer yürüme mesafesinde.
Allah yardımcın olsun canım. Kendine inan inşallah artacak sütün. 2 yaşına kadar da emzireceksin bebeğini Allahın izniyleTekrar meraba kızlar.sütüm azalmıştı ve bol su, sık emzirme+pompa, bitki çayı, kür derken çok az bi artma olmuştu.ben aynı zamanda haşimato hipotroidi hastasıyım.tüm hormonlarıma baktırdım.endokrin drnun dediğine göre prolaktinim düşmeye başlamış.ilk oğlumdada 3.5 ayda sütüm azalmıştı ve ek mama verince 5aylıkken tamamen bitmişti emzirmem.şimdi yine kesilebilir dedi.kadın doğumcuma gittim belirli bi tedavi yok araştırıcam bulabilirsem dönücem dedi.bizim bi dr hanım var hipnozla ilgileniyo.az sonra onunla görüşücem.umarım yapabileceği bişey vardır.dualarınızı istiyorum.
Tekrar meraba kızlar.sütüm azalmıştı ve bol su, sık emzirme+pompa, bitki çayı, kür derken çok az bi artma olmuştu.ben aynı zamanda haşimato hipotroidi hastasıyım.tüm hormonlarıma baktırdım.endokrin drnun dediğine göre prolaktinim düşmeye başlamış.ilk oğlumdada 3.5 ayda sütüm azalmıştı ve ek mama verince 5aylıkken tamamen bitmişti emzirmem.şimdi yine kesilebilir dedi.kadın doğumcuma gittim belirli bi tedavi yok araştırıcam bulabilirsem dönücem dedi.bizim bi dr hanım var hipnozla ilgileniyo.az sonra onunla görüşücem.umarım yapabileceği bişey vardır.dualarınızı istiyorum.
Dedim ya ben sadece fikir ve tavsiye olarak yazdım arkadaşım. Allahın izniyle her halükarda 4, 5 ayda zaten bebelerimiz normale dönüyor panik yapacak bir durum yok. Çocuğun bu kadar beklemesine benim yüreğim dayanmıyor. çocuk gözümün önünde kıvranırken 10 gün bekleyemem. ama dileyen dilediği yöntemi uygulasın elbette. sabuna gelince bize annelerimizin uyguladığı geleneksel doğal yöntemlerden biri. fitilden daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. keşke eskiye doğala her anlamda dönebilsek. hiçbirimiz annelerimizden veya daha önceki kuşaklardan daha sağlıklı olduğumuzu iddia edemeyiz bu devirde değil mi. sevgilerimle...Sizin bebeğiniz mama alıyor onların anne sütü. Anne sütü alanlarda 10 güne kadar normal karşılanıyor. Sizin öneriniz çok yanlış bu şekilde alışıp daha geç gelişebilir anüs. Sabun falan hele.
Hayırli olsn canm hakkinizdaaa. Hic kotu yer degil ben sevmistm bile, esim orda okudu uniyi 2 defa gittim birinde de ogretmenevinde kaldm hatta. Merkezde hic sorun yok, carsilari eski ev tarzi yerleri falan gezmistk guzeldi. Avm ye de gittik ama adini hatirlayamadm simdi. Erzurum Forum falandir kesin :) Giyimde sorun yasarim dedm ama tahminim gibi olmamisti. Universite olan sehirlerde sorun olmuyor ya. Ben de ucakla gittim geldim havalimani da uzak degil sehre. Guzel guzell... icin rahat olsn.
Ben de oyle ypabilirim. Dediin gibi bizimle ek gidaya baslamalari daha iyi olur.
Aynen oyle beklemis. Iste biraz da ben beklentiyi yukseltmisim hep. Her dogumgununde yanindaydm hep ozel bi sey yaptm. Simdi zoruna gitti. Ne kaybediyosun otur dusun simdi iste. Insallh canm insallah. Akillansn yeter ki beklerm ben.
Oyy pek tatlilarrr ozelikle yururlerken harika olurrr...
Çok heyecanlıyım kahvetelveciğim :) soğuktan çekiniyorum biraz kızçemi hasta etmem inşallah oralardaBebek sadece anne sütüyle besleniyorsa 10 güne kadar normal kabul ediliyor.
Bence çocuğu takip etmek gerekiyor, huzursuzsa 3 gün bile fazla, huzurluysa beklenebilir diye düşünüyorum.
Ek gıdada düzene girerler inşallah.
Hayırlı olsun, yeni yer yeni heyecan güzel ya.
Amin canım benim çok sağol inşallah dediğin gibi olur :)MinikPiranha hayırlı olsun inş mutlu huzurlu günleriniz olsun güzel hatıralar biriktirin oralarda ben geçen yaz gitmiştim fazla gezemedim ama güzel bir şehir inş sende seversin
Mama alan cocukta 10 gün beklemeyin zaten.Ama anne sütü alıyorsa 10 güne kadar normal eğer bebekte huzursuzluk yoksa.Dedim ya ben sadece fikir ve tavsiye olarak yazdım arkadaşım. Allahın izniyle her halükarda 4, 5 ayda zaten bebelerimiz normale dönüyor panik yapacak bir durum yok. Çocuğun bu kadar beklemesine benim yüreğim dayanmıyor. çocuk gözümün önünde kıvranırken 10 gün bekleyemem. ama dileyen dilediği yöntemi uygulasın elbette. sabuna gelince bize annelerimizin uyguladığı geleneksel doğal yöntemlerden biri. fitilden daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. keşke eskiye doğala her anlamda dönebilsek. hiçbirimiz annelerimizden veya daha önceki kuşaklardan daha sağlıklı olduğumuzu iddia edemeyiz bu devirde değil mi. sevgilerimle...
Canim 2 gundur cok kusuyodu bende karbonattan diyemi dusundum suan. Cunku hem burnunu cekerken tuzlu su gidiyo mideye hem karbonat tadi cocugun mideyi infilak etti heralde. Biraz azalmis bugun yapmicam karbonat bakalim kuscak mi ?Sıkıntı sadece pamukçuksa dr götürme derim. Dr ya gazlı bezi kaynamış ılımış suya batırıp sil dicek ya da ilaç yazacak. İlaç kullanmanı kesinlikle tavsiye etmem pamukçuk basit bir şey sonuçta.
Ahhh ahh! Bi hengame daha bekliyor bizi1 numarada baya zorlandım 5.5 aylık başladım yemedi ağladı istemedi ağzını açmadı yedireyim derken her yer battı..burun delikleri gözleri saçlarına varasıya kadar bu sefer 26sında 4 aylık olacak 27sinde elma suyunu içer diyorum kız kardeşimin kızı 9 aylık hiç bir şey yemiyor. 6 aya kadar anne sütü aldı sadece..şimdi pişman
Ayni dedigin gibi yapiyorum ne emdiyse gegirdikten sonra cikiyodu 2 gundur bugun nolcak bakalim canim :)Canim omzuna al bezin bittiği yerin üstüne alkış hızında vur. Kolay çıkıyor böyle.
Kiz ne zaman gidiyon hadi bulusakKız Ankaralılar bi buluşamadınız gidiyorum işte ben hıh
Bende ona bağlıyorum kilo konusunu çok kaka yapmalarıda bi etkenSadece anne sütüyle 5350 olmuştu üçüncü ay. Çok üzülüyorum bu duruma
Kaka çok yapan bebekler kilo almiyolar fazla. Seninkide öyleyse...
İştahlı olması çok güzel bisey ek gıdaya geçince daha iyi anlayacaksın.
Kilo almasa da erkenden oturur erkenden emekler yürür o bak ben sana soyleyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?