2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Annemde hep 'muz küçük bebeklere ağır gelir' der. Muz güzel tatlandırıyor ama..hem doyurucu hem de iştah açıcı. Bazı şeyleri tatlandırmak için güzel oluyor

M mertur cnm doğum günün kutlu olsun :) evlatlarınla ve eşinle birlikte nice mutlu yaşlara inşallah :) bu arada hediye çözümün mükemmel

Aynı bizi anlattın cnm yinede sen şu yönden şanslısın dip dibe değilsin :) bi yandan da iyi oluyo aslında hiç bi minnetim yok yaşlandığında da hiç bişey beklemesin benden eltimden beklesin

Kızlar Amine Şura 3,5 aylık oldu çevremdekiler dimdik durmuyor bu kız diyorlar aizinkiler nasıl dşmdik durmuyor ama kendi kendine kafasını kaldırıyor sizce bir sorun var mıdır
Çevrendekiler biraz abartıyor. 3,5 aylık bebenin dimdik oturmasını beklemek biraz saçma açıkcası. Sağa sola devrilir ki. Benim oğlan 4 aylık oldu bugün..dimdik oturamıyor.

4.ayında Doğum kilosunun 2 katına,Yaşında 3 katına ulaşması beklenir. Tabi bazı bebeler bu sınırların dışında olabiliyor. Eltimin bebeleri tosun toraman oluyorlar. Sonra normale dönüyorlar. Gerçi kızı hala tosuncuk ama illaki o da normale döner. Bebeklerin yürümesi ırsı. Eltimin kızı 11 aylık yürüdü 15 kilo civarındaydı
Geçmiş olsun. Hemen öyle kendini suçlama. Olacağı varmış. Çok şükür bir şey olmamış. Sen bu kadar başlarda kendini suçlamaya başlarsan oooo işin var..daha yatak-koltuk-kanepeden düşecek,yürümeye başladığında düşecek ve kafa göz moraracak,masa-sehpa devirip eli vs yanacak,hastalanıp ateşlenecek vs vs..olaylar olaylar.. Rabbim ömürlerini uzun etsin inşallah.
6.5 aylık mıı komşumun kızı 7.5 aylık yürüdü en erken onu duymuştum. Oğlum 10 aylık yeğenim 9 aylık yürüdü.
Kv benim çocuklarım 1,5 yaşında bezden çıktılar..
Küçük büyüğü takip etti demişti..bana önce saçma geldi olur mu öyle şey dedim ama sonra tracy hogg kitabını okuyunca orda da aynı şeyler yazdığını gördüm.
Senin kv biraz unuttu sanırım. Ne de olsa aradan baya uzun zaman geçti
2 gün önce öğretmenler günü, dün doğum günümdü hediyemde ;biri selim biri sina imiş
Doğum günün kutlu olsun. Canım bizim kocalar aynı model benimki bide 2 çocuk anası kadınsın ne çocuk gibi şeylere heves ediyorsun diyor
Biz de bugün 4 aylık olduk çok şükür. Dün Trabzon hurması tattırdım biraz. Baya sevdi. Parmağımda 3-4 kere ağzına sürdüm yalandı gitti bu akşam armut suyu yapacam 2-3 çay kaşığı kadar içiririm.
Elma,armut,üzüm,Trabzon hurması,havuç (portakal-mandalina asitli pişik yapabiliyor) benim de aklıma bunlar geldi..
Pirinç ununun şekersizini hiç duymadım. Dediğin sütlaçlara koyduğumuz pirinç unu mu? Bebek maması gibi olan şekerli.
@GizzD ilk çocuğumda ek gıdaya 5,5 aylık başladım. Yemedi reddetti. Hele o tuzsuz zeytinyağlı tarifleri hiiç ağzını açmadı. Uzun süre cebelleştik! Sonra anneme teslim ettim kafasına göre yedirdi içirdi çevremde gördüğüm kadarıyla ek gıdaya ne kadar geç başlarsan o kadar adapte olmuyor. O kadar çok seçiyor. @mertur da da aynı sorun olmuş.
Kendi başına yardımsız yeme işine tam anlamıyla 1,5 yaşında başladı. Şu anda 3,5 yaşında yardımsız her şeyi yiyebiliyor. İlk başta çok batıyor her yer ama yapacak bir şey yok öyle öğrenecek.

kızlar tadımlarda meyveyi cok vermeyin bence önce yoğurt ve sebze ile baslamayı tavsiye ediyorlar cünkü akıllı bıdıklar tatlıya alışıyormuş.
Canım ya aslında çok doğru diyorlar. Gerçekten de dediğin gibi oluyor. Sebzeleri reddediyorlar. Yoğurtla başlamak en doğrusu. Ama her bebeye olmuyor. Ben 1 numaraya 1 yaşından sonra verebildim. Alerji yaptı..

Aynı bizi anlattın cnm yinede sen şu yönden şanslısın dip dibe değilsin :) bi yandan da iyi oluyo aslında hiç bi minnetim yok yaşlandığında da hiç bişey beklemesin benden eltimden beklesin
Aynen canım çok şükür ki uzaktayız. Bu sene burda görevimiz bitiyor ama ben gitmek istemiyorum açıkcası,izinde bile burnumuzdan getiriyorlar sürekli orda olsak nolur Allah bilir. Uzak olalım,mesafe her zaman iyidir.

Canım sen bizden tecrübelisin ilk bebek olunca böyle oluyor demekki Allah başka kaza bela vermesin. Ben kendimi soğuk kanlı zannederdim ama dün gördüm ki hiç öyle değilmişim. Bir de hep sakınmayayım çok fazla diye düşünüyodum sakınan göze çöp batar misali, vurdumduymazdım güya. Bir nar suyu bana gerçekleri gösterdi,sen böylesin aslında aslına dön bırak numarayı dedi

Canım aslında gayet soğukkanlı davranmışsın. Kucağına alıp kaldırmışsın. Eşine seslenip yüzünü silmişsin. Yani daha ne yapabilirdin ki? Sen başka poh poh anlatanlara inanma. Herkesin başına böyle şeyler geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…