Annemde hep 'muz küçük bebeklere ağır gelir' der. Muz güzel tatlandırıyor ama..hem doyurucu hem de iştah açıcı. Bazı şeyleri tatlandırmak için güzel oluyorBir dahaki sefere tüm İstanbul yapsak ya:) Üsküdar Kadıköy Mecidiyeköy Beşiktaş vs gibi bir yerde :)
Ooo tam manken olacak bu kız:) bir emme düzenimiz yok aslında. Ne zaman isterse veriyorum. Bazen bakıyorum süt akmış. Aa acıkmış diyorum veriyorum.
Canım daha araştırmaya başlamadım ama muz bağırsakları yoruyor diye 1 yaşından önce tavsiye etmiyorlardı sanki :/
Aynı bizi anlattın cnm yinede sen şu yönden şanslısın dip dibe değilsin :) bi yandan da iyi oluyo aslında hiç bi minnetim yok yaşlandığında da hiç bişey beklemesin benden eltimden beklesinCanım bebim kayınvalide de senede bir defa yaptı o işi yine de Allah razı olsun. Eltim yakındır onu 2 güne bir yemeğe çağırır gelmezlerse oğlum gel yemeği alda götür der. Bir gün dayanamadım anne ne güzel keşke biz de ankarada olsaydıkta bize de yapsaydın böyle dedim. Senin bana zararın olmaz ki dedi,yani bana yapmazmış. Ben her gittiğimde ayakkabısını,eteğini,eşarbını şalını alırım,yine de eltim el üstündedir. Çocuklarına pahalı pahalı kıyafetler alınır,benim kocam,ben çalışıyorum ya bize onlar kadar yapmıyorlar benim kızıma bi çeyrek,iki tane 10 tllik takım,bir de naylon elbise almış. Benim ona aldıklarıma yaptıklarıma bak onun yaptığına bak. Eltiminde çocuğuna elinde yok diye eşime her gittiğimizde çocuklara harçlık ver derim fazla fazla,hediyelerini de ayrı alırım o da bi çeyrek bi de kötü takım almış. Dedim ama kaynanama bu muydu yapılanların karşılığı,eşim biz evlenmeden öncede abisi ev alsın diye 20 bin lira veriyo birikmişini onların kızıma layık gördüğüne bak. O da bende farkındayım kızım dedi. Amaaan bunların hepsi aynı halt. Bakma kaynanam gönlü oldu mu yapar yoksa sinsidir kayınpederi falan çok doldurur. Ama yine de Allah razı olsun
Aynen öyle :) şimdi 4.5 yasında anaokuluna verdik sıkılıyo oyunları Saçma buluyo falan bi değişik çocuk hiç yaşıtları gibi değilO trigonometri diyen bıcır, kız çocugu muydu? :))
Bizim koca totolu daha totosunu kaldıramıyo 4 aylık olcak neredeyseMemolide 2 aylikken yarim donmelere basladi simdi ona inanirim yani
Çevrendekiler biraz abartıyor. 3,5 aylık bebenin dimdik oturmasını beklemek biraz saçma açıkcası. Sağa sola devrilir ki. Benim oğlan 4 aylık oldu bugün..dimdik oturamıyor.Kızlar Amine Şura 3,5 aylık oldu çevremdekiler dimdik durmuyor bu kız diyorlar aizinkiler nasıl dşmdik durmuyor ama kendi kendine kafasını kaldırıyor sizce bir sorun var mıdır
4.ayında Doğum kilosunun 2 katına,Yaşında 3 katına ulaşması beklenir. Tabi bazı bebeler bu sınırların dışında olabiliyor. Eltimin bebeleri tosun toraman oluyorlar. Sonra normale dönüyorlar. Gerçi kızı hala tosuncuk ama illaki o da normale döner. Bebeklerin yürümesi ırsı. Eltimin kızı 11 aylık yürüdü 15 kilo civarındaydıSelam kızlar nasılsınız? @kelebek.hill çok sevindim canım. Sen yine de pek yüz verme azıcık naza çek kendini. İyice anlasın ettiği esekliği.
@tugbayhan kız bak tam dayaklıksın he. Ne dedik 3. Ayda az alacak dedik. Ki masallah senin çocuğun az almış haliyle bile 3. Ay kilosuda. Hatta 4. Ay. Böyle çok çok alırsa 1 yılın sonunda bir sumo güreşçin olacak. Peki o koca dot nasıl kalkıp yürüyecek? Sen merak etme doğa ayarlayacak hepsini. Kilo verdiği bile olabilir diş çıkarınca. İnceleme çocuğu öp sev şarkı söyle dans edin beraber. Oh mis.
Geçmiş olsun. Hemen öyle kendini suçlama. Olacağı varmış. Çok şükür bir şey olmamış. Sen bu kadar başlarda kendini suçlamaya başlarsan oooo işin var..daha yatak-koltuk-kanepeden düşecek,yürümeye başladığında düşecek ve kafa göz moraracak,masa-sehpa devirip eli vs yanacak,hastalanıp ateşlenecek vs vs..olaylar olaylar.. Rabbim ömürlerini uzun etsin inşallah.Kızlar ben tam bir eşeğim. Hala şoktayım elim ayağım tutmuyo yerdemiyim göktemiyim bilemiyorum. Mutfakta yemek yerken kız ağlayınca onu getirdik ana kucağında uyuyodu bi yandan sallayıp bi yandan yemek yiyodum. Eşim içeri gitti bende sofrayı toplayıp mutfak taşında şişede sıkılmış nar vardı. Dibine çökmüş çalkalayımda dolaba koyuyum diye düşündüm. Şişeyi ters çevirmemle kapağı açıldı uyuyan çocuğun suratına bi bardak kadar nar suyu döküldü. Allah'ım şoka girdim refleks olarak kucağıma aldım eşime bağırdım. Ben dondum kaldım o yıkayalım suratını sil falan diye mendil verdi. Ama eşim olmasa napardım bilemiyorum. Hemen suyunu getirdi yıkadık. Ben hala kabusta gibiyim. Yavrumun gıkı çıkmadı. Yıkadık kuruladık giydirdik. Normalde ağlayan çocuk güle oynaya üstünü giydi. Kucağıma alınca bir ağladım ki ama hala kendime gelemedim. Ben iyi bi anne değilimdaha da tövbe yavrumu mutfağa sokmam. Yemek dahi yemem. Nasıl böyle bi aptallık ettim bilemiyorum.
6.5 aylık mııEşimin kuzeni de benden 20 gün önce doğum yapmıştı. Nur topu gibi oğlu var masallah :) geçen gün kv geldi onun dişi çıkmış o da gelmiş bizimkinin ağzına bakıyor :)
birde benim eşim kvye göre 6,5 aylıkken yürümüşdoğru olduğunu söylüyor hiç yerlerde durmamış emeklememiş kalkmış yürümüş.. Sizce? Ben inanmakta zorluk çekiyorum da
Doğum günün kutlu olsun. Canım bizim kocalar aynı model2 gün önce öğretmenler günü, dün doğum günümdü hediyemde ;biri selim biri sina imiş
Biz de bugün 4 aylık olduk çok şükür. Dün Trabzon hurması tattırdım biraz. Baya sevdi. Parmağımda 3-4 kere ağzına sürdüm yalandı gittiSelam anneler
Bız 4.ayımızı bıtırdıkk dun elma rendesıyle basladık 1-2 kaşık fena degıldı begendııı ustune 1 kasık su verdım bunarada mama vermıyorumm anne sutu sadece.elma suyundan baska ne verılır? Anne sutuyle yoğurt maysladım tutmadıı malesef
Sekersız pirınc unu hakkında bılgınız var mı?
Canım ya aslında çok doğru diyorlar. Gerçekten de dediğin gibi oluyor. Sebzeleri reddediyorlar. Yoğurtla başlamak en doğrusu. Ama her bebeye olmuyor. Ben 1 numaraya 1 yaşından sonra verebildim. Alerji yaptı..kızlar tadımlarda meyveyi cok vermeyin bence önce yoğurt ve sebze ile baslamayı tavsiye ediyorlar cünkü akıllı bıdıklar tatlıya alışıyormuş.
Aynen canım çok şükür ki uzaktayız. Bu sene burda görevimiz bitiyor ama ben gitmek istemiyorum açıkcası,izinde bile burnumuzdan getiriyorlar sürekli orda olsak nolur Allah bilir. Uzak olalım,mesafe her zaman iyidir.Aynı bizi anlattın cnm yinede sen şu yönden şanslısın dip dibe değilsin :) bi yandan da iyi oluyo aslında hiç bi minnetim yok yaşlandığında da hiç bişey beklemesin benden eltimden beklesin
Canım sen bizden tecrübelisin ilk bebek olunca böyle oluyor demekkiÇevrendekiler biraz abartıyor. 3,5 aylık bebenin dimdik oturmasını beklemek biraz saçma açıkcası. Sağa sola devrilir ki. Benim oğlan 4 aylık oldu bugün..dimdik oturamıyor.
4.ayında Doğum kilosunun 2 katına,Yaşında 3 katına ulaşması beklenir. Tabi bazı bebeler bu sınırların dışında olabiliyor. Eltimin bebeleri tosun toraman oluyorlar. Sonra normale dönüyorlar. Gerçi kızı hala tosuncuk ama illaki o da normale döner. Bebeklerin yürümesi ırsı. Eltimin kızı 11 aylık yürüdü 15 kilo civarındaydı
Geçmiş olsun. Hemen öyle kendini suçlama. Olacağı varmış. Çok şükür bir şey olmamış. Sen bu kadar başlarda kendini suçlamaya başlarsan oooo işin var..daha yatak-koltuk-kanepeden düşecek,yürümeye başladığında düşecek ve kafa göz moraracak,masa-sehpa devirip eli vs yanacak,hastalanıp ateşlenecek vs vs..olaylar olaylar.. Rabbim ömürlerini uzun etsin inşallah.
6.5 aylık mııkomşumun kızı 7.5 aylık yürüdü en erken onu duymuştum. Oğlum 10 aylık yeğenim 9 aylık yürüdü.
Kv benim çocuklarım 1,5 yaşında bezden çıktılar..
Küçük büyüğü takip etti demişti..bana önce saçma geldi olur mu öyle şey dedim ama sonra tracy hogg kitabını okuyunca orda da aynı şeyler yazdığını gördüm.
Senin kv biraz unuttu sanırım. Ne de olsa aradan baya uzun zaman geçti
Doğum günün kutlu olsun. Canım bizim kocalar aynı modelbenimki bide 2 çocuk anası kadınsın ne çocuk gibi şeylere heves ediyorsun diyor
Biz de bugün 4 aylık olduk çok şükür. Dün Trabzon hurması tattırdım biraz. Baya sevdi. Parmağımda 3-4 kere ağzına sürdüm yalandı gittibu akşam armut suyu yapacam 2-3 çay kaşığı kadar içiririm.
Elma,armut,üzüm,Trabzon hurması,havuç (portakal-mandalina asitli pişik yapabiliyor) benim de aklıma bunlar geldi..
Pirinç ununun şekersizini hiç duymadım. Dediğin sütlaçlara koyduğumuz pirinç unu mu? Bebek maması gibi olan şekerli.
@GizzD ilk çocuğumda ek gıdaya 5,5 aylık başladım. Yemedi reddetti. Hele o tuzsuz zeytinyağlı tarifleri hiiç ağzını açmadı. Uzun süre cebelleştik! Sonra anneme teslim ettim kafasına göre yedirdi içirdiçevremde gördüğüm kadarıyla ek gıdaya ne kadar geç başlarsan o kadar adapte olmuyor. O kadar çok seçiyor. M mertur da da aynı sorun olmuş.
Kendi başına yardımsız yeme işine tam anlamıyla 1,5 yaşında başladı. Şu anda 3,5 yaşında yardımsız her şeyi yiyebiliyor. İlk başta çok batıyor her yer ama yapacak bir şey yok öyle öğrenecek.
Canım aslında gayet soğukkanlı davranmışsın. Kucağına alıp kaldırmışsın. Eşine seslenip yüzünü silmişsin. Yani daha ne yapabilirdin ki? Sen başka poh poh anlatanlara inanma. Herkesin başına böyle şeyler geliyor.Canım sen bizden tecrübelisin ilk bebek olunca böyle oluyor demekkiAllah başka kaza bela vermesin. Ben kendimi soğuk kanlı zannederdim ama dün gördüm ki hiç öyle değilmişim. Bir de hep sakınmayayım çok fazla diye düşünüyodum sakınan göze çöp batar misali, vurdumduymazdım güya. Bir nar suyu bana gerçekleri gösterdi,sen böylesin aslında aslına dön bırak numarayı dedi
Bizim koca totolu daha totosunu kaldıramıyo 4 aylık olcak neredeyse
Kız senin karında fazladan 1 hafta dışarıda bir aya bedel.Memolide 2 aylikken yarim donmelere basladi simdi ona inanirim yani
Aynen enesde cokmerken döndü hatta yan yatıramıorum yüzüstü dönüyorr o derece :)))Kız senin karında fazladan 1 hafta dışarıda bir aya bedel.masallah M.aliye.
Oh oh masallah barekallah. Biz o kadar atak kutak geçirdik hala yok öyle birşey.Aynen enesde cokmerken döndü hatta yan yatıramıorum yüzüstü dönüyorr o derece :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?