Tatlım benim miniğim 9 aydan sonra her şeyi yiyordu ama en rahatı 12 aydan sonra oldu sanırım birazda bebişten bebişe değişiyor tatlım Buarada hepimiz kraliçe arılarız yaAmin canm hepimizinki daim olsn insallahhh.
Bi sey sorcam tecrubeli kralice. Sorim mi hadi sorimmm... bu bebekler kacinci aydan sonra her seyi yiyebilir halde oluyo?
Tesekkur ederım canım alıntı ıcın
Bu arada şimdı detaylı okudum faceden blw ancak yuzde yuz @pisikedi ye katılıyorum oğlum zamanını hatırlıyorum gercekten cok da kolay olmayan bır surec yanı onun o sekılde dokup sacmalarına tahammul etmek degıl tek sıkıntı.yorumların cogunda 10-11 aylarda artık kasıkla tanışma baslar yazıyor o zaman ne anlamı var, ben ılkınde soyle yapmıştım oturur vazıyete grlınce onune yıyebılecegı daha dogrusu kemırecegı seyler vermıştım bır de yan gelen kasık catal almıştım bulursam netten paylasırım onlara o alışırken bır tandan beslıyorsun
Tam doyunca son lokmada kustugu cok olurdu fıttırırdım sınırden, şimdı calışmaya baslayınca bu yontemı tatbık edecek bır bakıcı zor
O yuzden ortalama bır yontemle goturcez yalnız sıze sunu tavsıye edeyım canım anneler her yenı surecı krız donemı olmaktan cıkarıp keyıflı hale getırırsenız hayat daha eglencelı olur. Yanı bu yontem guzel belkı uygularsınız da ama olmayabılır de bu yıpratıcı olmasın o zamab alternatıf bışey bulup macı goturmelı
Öyle Can'ım Allah büyük elbet Birgün herşey yoluna girecekAhh ah güzelim sen annesinn artık anneni özlediğinde bile kendini koyvermeyeceksin. Anneciğin de üzgündür eminim. Ben yanarım yavruma yavrum yanar yavrusuna dünya hali böyledir...
Ayyyyy bilirim o duyguyu aynısını yaşamıştım:) neyse sağlık olsun kurtaramadıklarına tatlımAh kızlar ah öyle bişi yaptım ki az önce kafama s.çayımoğluşa kot gömlek kot pantolon aldım sen kalk atley badi beyaz renkli ne varsa hepsini birden at makineye ha bi de akıllı davrandım sandım 30 dereceye attım anaaam bi baktım beyazlar ve açık renkliler morumsu olmuş. Şimdi beyazları domestosa bastım hadi onları kurtarırım da açık renklileri de koslayla bir attım makineye inşallah düzelirler ki onlardan umudum yok bu arada iki defa ek durulama falan yapıcam tabi
Yemin ediyorum birebir yaşadığım şeyleri anlatmışsın okuyunca inanamadımCanım şu yazdıklarında geçmiş günler gözümün önüne geldi de içim nasıl daraldıben hep diyorum beynimin yarısını 2 yaş sendromuyla kaybettim diye Canımdan bezdirirdi beni..ne dur bilir ne sus! Misafir,başkasının evi,sokak mokak hiç bişe bilmez vurur kırar dağıtır! Ağlar kendini yerden yere çalar! Saçıma dalar onu yapamazsa ısırır(kanatana kadar) elindekini fırlatır ya da gelip kafama artık nereye denk gelirse vurur. Sakinse de değişik yaramazlıklar yapar misal dolaptan ketçapı alıp duvarları boyamak,çikolatayla halıya resim yapmak,gofretle kapı anahtar yuvalarını,elektrik düğmelerini doldurmak gibi gibi..daha neler neler..bak şimdi bu kuduruk halleri ne zaman yumuşayacak diim mi sana..konuşmaya başlayınca. Az da olsa kendini ifade etmeye başladığında birazcık rahatlama gelecek. Rabbim sabır versin inşallah.
Benim baş ağrımdan ziyade gözlerim görmüyor. Büyük sıkıntı yaşıyorum o zamanlarda. Sanki gözümün önünden ışıltılı sular akıyor şimşekler çakıyor gibi oluyor.
Normalde ben de 5.ayın sonlarında baslamıştım sncak calışmaya baskayacagım için yol almak ıstıyorum ayrıca doyurucu degıl benımkısı tadımlık şindılık ayrıca yesın dıye fırsat tanımalı elbette ama bu ezsın parcalasın ozgurlugu gıbı olmsmalı bence.snr ılerde koltukları kesen duvarları cızen herseye aglayan hayır dendıgınde susmadan aglayan cocuklar uruyor bence snr da adına sendrom dıyoruz ysnı cızgılerını cızmeyınce onlar da haklı olarak nereye kdr ılerleyecegını bılmıyor. blendır da sureklı haxırlamayıp ama onune de bwl dekı gıbı koymadan orta bır yontemle gayet guzel atlattık ınş kızımda da basarırızsende tecrübeli olduğun için nelerle karşılaşacağımızı biliyorsun. Daha ilk olduğu için heves iştebenim görümcemin kızı 4 yaşına girdi hala cocuğun önüne bisey koyup yedirmiyorlar. Döker boğazına kaçar doymaz vs. Sonuç olarak hala kusuyor ve yemek yemek istemiyor. Kp takıntılı çok bilmiş. Zorla onu ye bunu ye ama verdiği şeyler bisküvi halley. Sağlıklı olsa neyse de. Hala siz yedirin diyor.
Servey yöntemi de güzel. İlla kendi yesin diye bırakmam belki ama 6. Aydan önce başlamayı pek düşünmüyorum. Paylastigin Kaşık ve file aklımdaki ilk şeyler özellikle fileye bayılıyorum
suan ayni durumdayiz canim,inanilmaz kotu geciyor,bende size sorcaktim sadece bizimki mi boyle diye,dun geceden beri acayip garip. Pilimizi pirtimizi toplayip anneme geldik bu kis kiyamette,30 km yol inanki,anca sakinledi cocuk,annemde rahatliyor. Bende bir uyuyayim artik,dun 1 saat uykim yok insnki,yarim saatte bir cigliklarla uyandik,umarim cabuk gecerElif 17. Haftadaki şimşekli atak zamanına geldi. Hemen belli ediyor kendisini. Bugün hep ağlayarak uyandı yatağına bırakamadım bırakınca uyandı. Bizde koyun koyuna uyuduk kızımla
Saka mıııKızlar arkadasım kızını ağlamıyor çok uslu diye dr götürmüş
Bu arada bazısona ne yapsan boş ıstedıgın sınırı cız genınde kudurukluk varsa zor ısınCanım şu yazdıklarında geçmiş günler gözümün önüne geldi de içim nasıl daraldıben hep diyorum beynimin yarısını 2 yaş sendromuyla kaybettim diye Canımdan bezdirirdi beni..ne dur bilir ne sus! Misafir,başkasının evi,sokak mokak hiç bişe bilmez vurur kırar dağıtır! Ağlar kendini yerden yere çalar! Saçıma dalar onu yapamazsa ısırır(kanatana kadar) elindekini fırlatır ya da gelip kafama artık nereye denk gelirse vurur. Sakinse de değişik yaramazlıklar yapar misal dolaptan ketçapı alıp duvarları boyamak,çikolatayla halıya resim yapmak,gofretle kapı anahtar yuvalarını,elektrik düğmelerini doldurmak gibi gibi..daha neler neler..bak şimdi bu kuduruk halleri ne zaman yumuşayacak diim mi sana..konuşmaya başlayınca. Az da olsa kendini ifade etmeye başladığında birazcık rahatlama gelecek. Rabbim sabır versin inşallah.
Benim baş ağrımdan ziyade gözlerim görmüyor. Büyük sıkıntı yaşıyorum o zamanlarda. Sanki gözümün önünden ışıltılı sular akıyor şimşekler çakıyor gibi oluyor.
Benimde ayni fikre cok ihtiyacim var, netten arastirma yapiyorum,umarim gece mama beslemesiyle uzun iyurlar,yoksa egitim vermrmiz gerekecek,6. Aydan otibaren gece beslenmesi gereksiz mis,bebekler devam ederlerse beslenmeye aliskanliktan dolayiymis,o yuzden onlemimizi almamiz gerekecek,haberdar ederiz birbizimizinymeria-burcu dr'unla görüşüp karar verdiginde beni de haberdar eder misin? Ilerisi icin gece tok tutacak şeylere ihtiyacim var bilgi topluyorum.
suan ayni durumdayiz canim,inanilmaz kotu geciyor,bende size sorcaktim sadece bizimki mi boyle diye,dun geceden beri acayip garip. Pilimizi pirtimizi toplayip anneme geldik bu kis kiyamette,30 km yol inanki,anca sakinledi cocuk,annemde rahatliyor. Bende bir uyuyayim artik,dun 1 saat uykim yok insnki,yarim saatte bir cigliklarla uyandik,umarim cabuk gecer
Ah canım kıyamam ben ona. Ama biz analar da basen psikopat olabiliyoruz böyle!benim bi arkadaşım da 2 aylık bebeğini gece emme için uyandıramamış bu arada çocuk gündüz hiç uyumamış uyanmıyo bu çocuk diye götürmüştü acile doktorlar uykusu vardır elleme uyusun deyip göndermişlerdi tabii bakmışlar bişeyi var mı diye de uyanmış çocuk
Ne yalan söyliim ben hiç gülmedim garip de karşılamadım..benim 2 numara da öyle. 1 numara canıma nasıl okuduysa artık..2 numaraya hasta mı acep gözüyle bakıyorumŞoka soktu arkadaşın beni
İnşallah önüne her koyduğun şeyi güzel güzel yer!! Yemeyen çocuk zor üssü zor über zor! Tarifsiz zor!valla super olur. Bence biz @La Lune yi de alıp kendi markamızı yapalım markayı ben sana ozelden yazarim. Burda sey olmasin
ben araya kırmızı karıştırmışım herşey pembe oldumaalesef düzelmedi
faceden blw türkiye sayfasında bilgiler ve videolar var. Bende o şekilde başlamayı düşünüyorum amaPisikedii yazdıklarından sonra bi düşünmedim değil :) bakalım biz ne yapacağız. İnşallah bana çeker de yemek ayırmaz.
gülmeyi de annemden öğrendim ben :) hasta olduğu zamanlarda yüzü düşerdi hic alışkın değildik o haline. Hemen anlardık bisey oldugunu. Tesekkur ederim tatlim. Girdigim her ortamda insanlarla konuşmayı tanışmayı severim.
basta çok kavga ederdik bi çok kardeşte aynidir. Ama sonra en büyük sırdaşın da oluyor. Hala tartışırız ama küs kalmayız. Herseyde ilk o var. Mesela tek çocuk büyuyenlerle kardeş olanları bi gözlemle kendin de fark edeceksin. Elbette çok zor ama tek başına kalsın istemiyorum.
görümcem de doktora sormuştuacikmasına bile izin verilmeden sürekli yedirildiği için :) ilk 8. Ayında hastalanmış ağlayinca elleri ayakları dolanmis.kendisi anlattı. Simdi elif de ağlayınca panik oluyorlar. Kv dem hala elif ağlayinca bana soruyor niye ağlıyor diye..
Arkadaşına da maşallah diyelim bi de darısı başımıza
Her çocuk böyle olmuyor endişelenme. Böyle hırçınsı hareketler genellikle erkek çocuklarda oluyor. Erken konuşmaya başlarsa bunlar daha az görüşebilir. Dilerim rahat atlatırsınız.Yazdıklarını okuyunca ağlayasım geldi bunları mı yaşıcaz şimdiden düşünerek Kafayı yedim bile :)
Bizde ek gıdayı reddetme olayı baya sürdü. O süreçte çok sıkıldım ama alıştı. 9-10 aylıkken eline silikon uçlu kaşık veriyordum ben normal kaşıkla yedirirken o da kendi kaşığıyla oyalanıp gidiyordu. Tabi ortalık savaş alanı oluyordu ama böyle böyle öğreniyor deyip sabrettim. Yaşından sonra meyvelerini büyük dilim halinde eline verdim. 1.5 yaş civarında da tamamen kendisi yemesi için bıraktım. Önce çatalla yenilebilecek şeylere yoğunlaştım ki eli alışsın sonra kaşığa geçtim.Tesekkur ederım canım alıntı ıcın
Bu arada şimdı detaylı okudum faceden blw ancak yuzde yuz @pisikedi ye katılıyorum oğlum zamanını hatırlıyorum gercekten cok da kolay olmayan bır surec yanı onun o sekılde dokup sacmalarına tahammul etmek degıl tek sıkıntı.yorumların cogunda 10-11 aylarda artık kasıkla tanışma baslar yazıyor o zaman ne anlamı var, ben ılkınde soyle yapmıştım oturur vazıyete grlınce onune yıyebılecegı daha dogrusu kemırecegı seyler vermıştım bır de yan gelen kasık catal almıştım bulursam netten paylasırım onlara o alışırken bır tandan beslıyorsun
Tam doyunca son lokmada kustugu cok olurdu fıttırırdım sınırden, şimdı calışmaya baslayınca bu yontemı tatbık edecek bır bakıcı zor
O yuzden ortalama bır yontemle goturcez yalnız sıze sunu tavsıye edeyım canım anneler her yenı surecı krız donemı olmaktan cıkarıp keyıflı hale getırırsenız hayat daha eglencelı olur. Yanı bu yontem guzel belkı uygularsınız da ama olmayabılır de bu yıpratıcı olmasın o zamab alternatıf bışey bulup macı goturmelı
Ayyy canımsınÖyle Can'ım Allah büyük elbet Birgün herşey yoluna girecek
Ayyyyy bilirim o duyguyu aynısını yaşamıştım:) neyse sağlık olsun kurtaramadıklarına tatlım
Yemin ediyorum birebir yaşadığım şeyleri anlatmışsın okuyunca inanamadımşimdi sen böyle anlatınca geçecekmiş demek ki diyorum .Allah razı olsun bildiklerini yaşadıklarını paylaşıp yüreğime su serpiyorsun iyi ki varsın ..sanırım bazen aynı şeyleri yaşayan insanlardan birşeyler duymak iyi geliyor dilerim sende bütün sıkıntılı dönemlerini atlatırsın tatlım
Benim paşa Alp'im ataklarda mıymış?? Kuzum sen ananın evinde kendini rahat sakin güvende hissettiğin için benim paşam da sakinleşiyor. Bebeler analarının yüreklerini hissediyorsuan ayni durumdayiz canim,inanilmaz kotu geciyor,bende size sorcaktim sadece bizimki mi boyle diye,dun geceden beri acayip garip. Pilimizi pirtimizi toplayip anneme geldik bu kis kiyamette,30 km yol inanki,anca sakinledi cocuk,annemde rahatliyor. Bende bir uyuyayim artik,dun 1 saat uykim yok insnki,yarim saatte bir cigliklarla uyandik,umarim cabuk gecer
Ya öyle deme ben de bi ara düşündüm...1 numarayla arada bu kadar uçurum olamaz diyorum. Sabahtan akşama kadar zırr zırr zırr kafamı şişirirdi! 2 numara maşallah sakin..ağlamıyor falan. Acep bir şey mi var diye endişeleniyorum.Saka mııı
Şimdi bu yazıya göre annelerimiz onların anneleri hatta o kadar uzağa gitmeyelim bizler hep mide-sindirim sistemi rahatsızlığı olan kişiler olmalıyız.Bu arada 6. Aydan sonra başlama isteğim daha öncesinde bağırsakların ek gıdalara hazır olmamasından. İlerisi için sorun olabiliyor. Az önce güzel bir yazı okudum bununla ilgili. Sayfa kapalı olduğu için yazıyı kopyaladim. Anne destek ekibinden alıntıdır.
Denedim oldu postudur.
Ben 38 yaşında iki kizi olan bir anneyim. Annem beni 9 ay anne sutu ile beslemis yaklasik 6 ay ek gida almamisim. Midem taşı ogutur sindirim ve bosaltim sistemim cok iyi calisir bagisikligim cok saglamdir. Kardesim 3ay anne sutu almis sonra formul mama ve ek gida (4. Aydan itibaren) mide ve barsak sistemi çok fena olmasada kotu durumda en ufak bir sikintida midesi ağrir.
Gelelim benim yediğim nanelere. Buyuk kizim 18 ay kucuk kizim 24 ay anne sutu aldi. Buyuk kizim 5 aylikken kabiz oldu diye her agizdan cikani denedim. Zeytinyağı verdim poposunu uyardim. Sonuç kizim 16 yasinda misler gibi hemoraidi var ve surekli kabiz olur. Ek gidaya da ne hikmetse erken basladim(5,5 aylikken) ve daha bu yaşta harika bir Reflüsü var ve her sinav oncesi mide ağrisi var. Ayrica anne sutunden sonra inek sutu hergun ictigi icin sut bagimlisiydi ve kan degerleri aşırı düşüktü. 10 yaşında regli oldu. kansizligindan dolayı her reglisi 10 gün sürüyordu. Sütü 12 yasinda ciddi anlamda kestim reglisi ve kan degerleri normale döndü. Kucuk kizim 5 yasinda sut bazen icer ama ilk 3 yil nerdeyse anne sutu disinda hic sut tuketmedi. Saglik ocaginda dogdugundan beri her yil kan sayimi yaptiririm daha hic kan ilaci kullanmadi. Ek gidaya erken baslamadim illa ki vardir onu buyuturken yaptigim hatalar onu da ilerleyen donemde gorucem ama bu tabiki en erken 10 yil sonra kendini gosterecek.
Yani demem o ki ben denedim bişeycik olmadi diyebilmek için en az 15-20 yıl gecmesi lazim.
Birde şöyle bi tablo buldum
Eki Görüntüle 1918500
Ne kadara aldin canım..fotosu var mi :)
Yorucu bir pazarım ardından merhaba annişler, ahanda anca oturdum. Millet pazar dinlenir, ben de temizlik , ütü, yemek çamaşır derken bu akşama anca işlerimi bitirdim,bı arada diyetisyene gittim 1900 daha vermişim ve 79.6 olmuşum. Elveda 8 ler
@La Lune kitap fikrini iyi ki dillendirmişin tam bizim kıza göre, elimdeki telefona bakmak için boynu kopacak nerdeyse :)@MinikPiranha senin kızçe çok tatlı maşallah ya hele o saçlarına bayılıyorum,bizim kızda olsa o saçlar tokasız bırakmam :)
Bu arada sütyen iyi fikir, ben de bıktım bu anne anne sütyenlerini giymekten.
kelebek.hill canım 5 sene sonra kocanı daha az kıskanç daha az müdahaleci göreceksin, buna emin ol çünkü sana anlattığım gibi ayni modelden bende de var. Siz birazcık erken evlenmişsiniz, biz o dönemleri flört aşamasında atlattık. Allah büyük dert vermesin Begüm kuzusuyla Mutlu olun inşallah :)
@ gul_sek canımcım annen Emin'im seni izliyordur ve çok mutludur senin gibi bir anne yetiştirdiği için, ilk defa söylüyorum galiba yüzünde öyle güzel bir tebessüm varki insan seni tanımasa bile kanı kaynıyor. Annen hayatta olsaydı ona teşekkür ederdim bunun için..
Kızlar arkadasım kızını ağlamıyor çok uslu diye dr götürmüş
Bir de fileli seyler var içine meyvayı kesıp koyuyordum kendı emıyordu o da cok faydalı
Tatlım benim miniğim 9 aydan sonra her şeyi yiyordu ama en rahatı 12 aydan sonra oldu sanırım birazda bebişten bebişe değişiyor tatlım Buarada hepimiz kraliçe arılarız ya
Bu arada 6. Aydan sonra başlama isteğim daha öncesinde bağırsakların ek gıdalara hazır olmamasından. İlerisi için sorun olabiliyor. Az önce güzel bir yazı okudum bununla ilgili. Sayfa kapalı olduğu için yazıyı kopyaladim. Anne destek ekibinden alıntıdır.
Denedim oldu postudur.
Ben 38 yaşında iki kizi olan bir anneyim. Annem beni 9 ay anne sutu ile beslemis yaklasik 6 ay ek gida almamisim. Midem taşı ogutur sindirim ve bosaltim sistemim cok iyi calisir bagisikligim cok saglamdir. Kardesim 3ay anne sutu almis sonra formul mama ve ek gida (4. Aydan itibaren) mide ve barsak sistemi çok fena olmasada kotu durumda en ufak bir sikintida midesi ağrir.
Gelelim benim yediğim nanelere. Buyuk kizim 18 ay kucuk kizim 24 ay anne sutu aldi. Buyuk kizim 5 aylikken kabiz oldu diye her agizdan cikani denedim. Zeytinyağı verdim poposunu uyardim. Sonuç kizim 16 yasinda misler gibi hemoraidi var ve surekli kabiz olur. Ek gidaya da ne hikmetse erken basladim(5,5 aylikken) ve daha bu yaşta harika bir Reflüsü var ve her sinav oncesi mide ağrisi var. Ayrica anne sutunden sonra inek sutu hergun ictigi icin sut bagimlisiydi ve kan degerleri aşırı düşüktü. 10 yaşında regli oldu. kansizligindan dolayı her reglisi 10 gün sürüyordu. Sütü 12 yasinda ciddi anlamda kestim reglisi ve kan degerleri normale döndü. Kucuk kizim 5 yasinda sut bazen icer ama ilk 3 yil nerdeyse anne sutu disinda hic sut tuketmedi. Saglik ocaginda dogdugundan beri her yil kan sayimi yaptiririm daha hic kan ilaci kullanmadi. Ek gidaya erken baslamadim illa ki vardir onu buyuturken yaptigim hatalar onu da ilerleyen donemde gorucem ama bu tabiki en erken 10 yil sonra kendini gosterecek.
Yani demem o ki ben denedim bişeycik olmadi diyebilmek için en az 15-20 yıl gecmesi lazim.
Birde şöyle bi tablo buldum
Eki Görüntüle 1918500
Bir kaç ay sonra hepimiz ek gıdaya başlamış olacaz ve bu sayfa savaş alanı olacakşöyle yaptım yemedi,şunu hiç sevmedi,tam bitti hepsini kustu,yemekleri püskürtüyor her yer batıyor deli olacam artık,@pisikedii senin yaptığın tarif neydi?,benim elimden yemiyor,çok iştahsız,ağzına lokma koyamıyorum falan filan
Tabi iyi yiyenler de olacak.. inşallah hepimizin bebesi güzeeel güzel yer tatlı Ağustos annelerini üzmezlerDinimiz âmin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?