2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Ela bugun uzum ve cennet hurması ıle tanıştu tattı sadece.uzum yıyordum agzına surdum cok begendı.cennet hurması yerken agzına bır kasıkla surdum. Lıflı oldugundan korktum ama cok az kotdum ustune su ıcırdım.bu arada suyu bardakla verıyorum, cok az, bır ıkı yudum agzı notrlesın dıye

Amin canm hepimizinki daim olsn insallahhh.
Bi sey sorcam tecrubeli kralice. Sorim mi hadi sorimmm... bu bebekler kacinci aydan sonra her seyi yiyebilir halde oluyo?
Tatlım benim miniğim 9 aydan sonra her şeyi yiyordu ama en rahatı 12 aydan sonra oldu sanırım birazda bebişten bebişe değişiyor tatlım Buarada hepimiz kraliçe arılarız ya

sende tecrübeli olduğun için nelerle karşılaşacağımızı biliyorsun. Daha ilk olduğu için heves işte benim görümcemin kızı 4 yaşına girdi hala cocuğun önüne bisey koyup yedirmiyorlar. Döker boğazına kaçar doymaz vs. Sonuç olarak hala kusuyor ve yemek yemek istemiyor. Kp takıntılı çok bilmiş. Zorla onu ye bunu ye ama verdiği şeyler bisküvi halley. Sağlıklı olsa neyse de. Hala siz yedirin diyor.
Servey yöntemi de güzel. İlla kendi yesin diye bırakmam belki ama 6. Aydan önce başlamayı pek düşünmüyorum. Paylastigin Kaşık ve file aklımdaki ilk şeyler özellikle fileye bayılıyorum

Ahh ah güzelim sen annesinn artık anneni özlediğinde bile kendini koyvermeyeceksin. Anneciğin de üzgündür eminim. Ben yanarım yavruma yavrum yanar yavrusuna dünya hali böyledir...
Öyle Can'ım Allah büyük elbet Birgün herşey yoluna girecek

Ayyyyy bilirim o duyguyu aynısını yaşamıştım:) neyse sağlık olsun kurtaramadıklarına tatlım

Yemin ediyorum birebir yaşadığım şeyleri anlatmışsın okuyunca inanamadım şimdi sen böyle anlatınca geçecekmiş demek ki diyorum .Allah razı olsun bildiklerini yaşadıklarını paylaşıp yüreğime su serpiyorsun iyi ki varsın ..sanırım bazen aynı şeyleri yaşayan insanlardan birşeyler duymak iyi geliyor dilerim sende bütün sıkıntılı dönemlerini atlatırsın tatlım

Normalde ben de 5.ayın sonlarında baslamıştım sncak calışmaya baskayacagım için yol almak ıstıyorum ayrıca doyurucu degıl benımkısı tadımlık şindılık ayrıca yesın dıye fırsat tanımalı elbette ama bu ezsın parcalasın ozgurlugu gıbı olmsmalı bence.snr ılerde koltukları kesen duvarları cızen herseye aglayan hayır dendıgınde susmadan aglayan cocuklar uruyor bence snr da adına sendrom dıyoruz ysnı cızgılerını cızmeyınce onlar da haklı olarak nereye kdr ılerleyecegını bılmıyor. blendır da sureklı haxırlamayıp ama onune de bwl dekı gıbı koymadan orta bır yontemle gayet guzel atlattık ınş kızımda da basarırız

Elif 17. Haftadaki şimşekli atak zamanına geldi. Hemen belli ediyor kendisini. Bugün hep ağlayarak uyandı yatağına bırakamadım bırakınca uyandı. Bizde koyun koyuna uyuduk kızımla
suan ayni durumdayiz canim,inanilmaz kotu geciyor,bende size sorcaktim sadece bizimki mi boyle diye,dun geceden beri acayip garip. Pilimizi pirtimizi toplayip anneme geldik bu kis kiyamette,30 km yol inanki,anca sakinledi cocuk,annemde rahatliyor. Bende bir uyuyayim artik,dun 1 saat uykim yok insnki,yarim saatte bir cigliklarla uyandik,umarim cabuk gecer

Bu arada bazısona ne yapsan boş ıstedıgın sınırı cız genınde kudurukluk varsa zor ısın

nymeria-burcu dr'unla görüşüp karar verdiginde beni de haberdar eder misin? Ilerisi icin gece tok tutacak şeylere ihtiyacim var bilgi topluyorum.
Benimde ayni fikre cok ihtiyacim var, netten arastirma yapiyorum,umarim gece mama beslemesiyle uzun iyurlar,yoksa egitim vermrmiz gerekecek,6. Aydan otibaren gece beslenmesi gereksiz mis,bebekler devam ederlerse beslenmeye aliskanliktan dolayiymis,o yuzden onlemimizi almamiz gerekecek,haberdar ederiz birbizimizi

Bu arada 6. Aydan sonra başlama isteğim daha öncesinde bağırsakların ek gıdalara hazır olmamasından. İlerisi için sorun olabiliyor. Az önce güzel bir yazı okudum bununla ilgili. Sayfa kapalı olduğu için yazıyı kopyaladim. Anne destek ekibinden alıntıdır.

Denedim oldu postudur.
Ben 38 yaşında iki kizi olan bir anneyim. Annem beni 9 ay anne sutu ile beslemis yaklasik 6 ay ek gida almamisim. Midem taşı ogutur sindirim ve bosaltim sistemim cok iyi calisir bagisikligim cok saglamdir. Kardesim 3ay anne sutu almis sonra formul mama ve ek gida (4. Aydan itibaren) mide ve barsak sistemi çok fena olmasada kotu durumda en ufak bir sikintida midesi ağrir.
Gelelim benim yediğim nanelere. Buyuk kizim 18 ay kucuk kizim 24 ay anne sutu aldi. Buyuk kizim 5 aylikken kabiz oldu diye her agizdan cikani denedim. Zeytinyağı verdim poposunu uyardim. Sonuç kizim 16 yasinda misler gibi hemoraidi var ve surekli kabiz olur. Ek gidaya da ne hikmetse erken basladim(5,5 aylikken) ve daha bu yaşta harika bir Reflüsü var ve her sinav oncesi mide ağrisi var. Ayrica anne sutunden sonra inek sutu hergun ictigi icin sut bagimlisiydi ve kan degerleri aşırı düşüktü. 10 yaşında regli oldu. kansizligindan dolayı her reglisi 10 gün sürüyordu. Sütü 12 yasinda ciddi anlamda kestim reglisi ve kan degerleri normale döndü. Kucuk kizim 5 yasinda sut bazen icer ama ilk 3 yil nerdeyse anne sutu disinda hic sut tuketmedi. Saglik ocaginda dogdugundan beri her yil kan sayimi yaptiririm daha hic kan ilaci kullanmadi. Ek gidaya erken baslamadim illa ki vardir onu buyuturken yaptigim hatalar onu da ilerleyen donemde gorucem ama bu tabiki en erken 10 yil sonra kendini gosterecek.
Yani demem o ki ben denedim bişeycik olmadi diyebilmek için en az 15-20 yıl gecmesi lazim.

Birde şöyle bi tablo buldum

evet canım ayni durumdayız.uyuyor yatırıyorum 5 dkda ağlayarak uyanıyor. Bizim dun gece başladı zaten uyuyamamıştım onla uğraştım. Simdi yine uyudu bende kaçıyorum.

Ah canım kıyamam ben ona. Ama biz analar da basen psikopat olabiliyoruz böyle!

Şoka soktu arkadaşın beni
Ne yalan söyliim ben hiç gülmedim garip de karşılamadım..benim 2 numara da öyle. 1 numara canıma nasıl okuduysa artık..2 numaraya hasta mı acep gözüyle bakıyorum
İnşallah önüne her koyduğun şeyi güzel güzel yer!! Yemeyen çocuk zor üssü zor über zor! Tarifsiz zor!
Yazdıklarını okuyunca ağlayasım geldi bunları mı yaşıcaz şimdiden düşünerek Kafayı yedim bile :)
Her çocuk böyle olmuyor endişelenme. Böyle hırçınsı hareketler genellikle erkek çocuklarda oluyor. Erken konuşmaya başlarsa bunlar daha az görüşebilir. Dilerim rahat atlatırsınız.

Bizde ek gıdayı reddetme olayı baya sürdü. O süreçte çok sıkıldım ama alıştı. 9-10 aylıkken eline silikon uçlu kaşık veriyordum ben normal kaşıkla yedirirken o da kendi kaşığıyla oyalanıp gidiyordu. Tabi ortalık savaş alanı oluyordu ama böyle böyle öğreniyor deyip sabrettim. Yaşından sonra meyvelerini büyük dilim halinde eline verdim. 1.5 yaş civarında da tamamen kendisi yemesi için bıraktım. Önce çatalla yenilebilecek şeylere yoğunlaştım ki eli alışsın sonra kaşığa geçtim.
Zaman içinde herkes kendine göre bir yöntem buluyor. Yemeklere sevimli isimler takıyor. Değişik tarifler üretip bebeğine yediriyor..Yeni heyecanlar işte

Ayyy canımsın Allah hepimizden razı olsun. Erkek çocuk zor. Sabırdan taş mı oldum? Evet! Sarılmak çoğu zaman işe yarıyor. Deneyebilirsiniz..
Benim paşa Alp'im ataklarda mıymış?? Kuzum sen ananın evinde kendini rahat sakin güvende hissettiğin için benim paşam da sakinleşiyor. Bebeler analarının yüreklerini hissediyor

Şimdi bu yazıya göre annelerimiz onların anneleri hatta o kadar uzağa gitmeyelim bizler hep mide-sindirim sistemi rahatsızlığı olan kişiler olmalıyız.
Biz 2 kız kardeşiz. Ben ilk çocuğum ve annem çok genç ve tecrübesiydi..çok sütü de olmamış..İnek sütü ve formül mamayla beslenmişim. Hatta cicibebe çocuğuyum desem daha doğru olur evet mide problemim var ama sindirim sistemim-metabolizmam çok güzel çalışır. Kolay kolay hasta olmam. Kansızlığım hiç yok. Kız kardeşim 3 yaşına kadar anne sütü almış. Kansızlığı ve sindirim sorunları var. İkimiz de 4 aylıkken ek gıdaya başlamışız.
Aynı şartlarda bile insanlar farklı gelişimler gösterebilirler. bu olayı genellemeye sokmamak en doğrusu. Herkesin kendi tasarrufunda bir durum bu.

Bir kaç ay sonra hepimiz ek gıdaya başlamış olacaz ve bu sayfa savaş alanı olacak şöyle yaptım yemedi,şunu hiç sevmedi,tam bitti hepsini kustu,yemekleri püskürtüyor her yer batıyor deli olacam artık,@pisikedii senin yaptığın tarif neydi?,benim elimden yemiyor,çok iştahsız,ağzına lokma koyamıyorum falan filan

Tabi iyi yiyenler de olacak.. inşallah hepimizin bebesi güzeeel güzel yer tatlı Ağustos annelerini üzmezler Dinimiz âmin

Ne kadara aldin canım..fotosu var mi :)

60 tl ye aldık canm ekliyorm fotosunu da

Insallah canm insallah. Sabrin sonu selamet diyorsun yani. Insallah ben de agresiflesmeden sabredebilirim esim de azcik daha yumusak olir derken hallederiz.
Bu arada tebriklerrrr.... ben daha deviremedm 8 leri ama bi aya devircem insallahh.

Kızlar arkadasım kızını ağlamıyor çok uslu diye dr götürmüş

Hhahahaha ayy ilahii bize ne kadr uzakkk

Bir de fileli seyler var içine meyvayı kesıp koyuyordum kendı emıyordu o da cok faydalı

Evet ama benm bi arkadasimin oglunun midesi bulandi kullanamadi fileleri :/ ben de cok mantikli doye dusunuyordm da insallah kullanabilirzz

Tatlım benim miniğim 9 aydan sonra her şeyi yiyordu ama en rahatı 12 aydan sonra oldu sanırım birazda bebişten bebişe değişiyor tatlım Buarada hepimiz kraliçe arılarız ya

Tamam canm sagol cevap icinnn... ay sana oyle dedm kaldi ne bilimm :) ben kendime sheman diyorm

Ay super paylasimm sagol canmm..

Ay cok
Heyecanlii ama birbirimizle paylasarak hallederiz biz eminimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…