2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Yandık yani hem ek gıda hem yaş sendromları inşlaah hepimiz kolay atlartırız yada neşeli hale getirebiliriz onümüzdeki süreçte belli olucak sonuçta bir birey yetiştitriyoru onunda istekleri istemedikleri var anneler olarak sürekli tabakla peşinde gezenlerden olmak istemiyroum ben ayay gözüm korktu

Canımsın. Neden kızayım ki. Sen tecrübeli bir annesin ve bana aktarıyorsun. Yapan bizzat benim annem olduğu için güveniyorum. Ben oyle büyümüşüm. Herşey elimde ben örtü üstünde. Çok zor bir yöntem ama yapabilirsem harika olur. Olmazsa da yedek yol önümde. Sadece denemek istiyorum.

Kesınlıkle katılıyorum sana yanı bıraz da genetık bence ayrıca verılen seylerın ıcerıgı kalıtesı de önemlı cay ıcıne ekmek dograyıp veren anneler twnıyorum cocuk şimdı turp gıbı tam bır paradoks yanı yanı kısacası bıraz genetık bıraz alışkanlık bıraz sans yanııı

Aynen canım dedıgın gıbı zaten o yontemde de 13-14 aylıkken catal kasıkla yemeyle tanışanı var hatta ve cogu gıdayla gec tanışıyor

Ayağına da takabiliyorsun canım.

Biz de aktif bebek kullanıyoruz kesinlikle daha iyi.

Ne kadara almıştın Burcu?
Deneyeyim kızlar sağolun.
Bi bakayım.

Kesinlikle Katılıyorum her Yöntem her kişi için ayrı sonuç veriyo ben ek gıda olayında ablamdan akıl alıcam 2 çocugu var 2 Side iştahlı 6 aydan sonrada rahatlıkla nohut bezelye gibi taneleri pilav makarna gibi seyleri yani işin aslı herseyi yiyebiliyolardı hiç püre yapmadı sadece ilk başta meyveleri rendeleyip vererek Başlamış yutmasının rahat oldugunu gördükçe verebildiği herseyi vermiş zamanla inş benim oğlumda öyle olur 4. Aydan sonra Ağzına sürme yapıp 5. Ay gibi ek gıdaya başlamayı düşünüyorum ben zaten bi öğün gibi olması 1 ay kadar Sürer anne sütü alımını etkilemez diye düşünüyorum

He walla onuda hiç anlamam benim çevremde var Çay ya da suya ekmek doğrayıp seker atıp robota çekip veriyorlar bizzat eltim görümcem falan :s keki mesela suya doğrayıp veriyorlar mama gibi Tmm evde yapılmış kek iyi de mama değil ki bu şahsen ben kendim yiyemiceğim şeyi Oğluma yedirmem onunda bi damak tadı olucak o ne öyle ya

Bizim kasım annelerinde bi arkadaş başarmıştı bu yöntemle Ek gıdaya geçmeyi. Ben ugrasamadim açıkçası.
Bebekler nasıl emme içgüdüsüyle karnını doyurabiliyolarsa zamanı geldiğinde eline alıp çiğneyerek de kendilerini besleyebilirlermis. Blwde amaç doymak değil zaten bi minik taje yutsa yeter amaç tatmak ama kendi çabasıyla. Böylece el beceriside kazanıyorlar. Tabi ek gıdaya geçme suresi epey bi uzuyor mu uzuyor...
Ben önüne koyup yemesini bekliyordum biraz oynayıp bırakınca kendim yediriyordum. zorlamadim. Tabakla peşinden kosmadm ve nefret ederim bu pozisyondan. Şimdi sofra zamanı çok seviniyor. Herkesten önce oturup bekliyor yemekleri falan.
Bazen tüm gün iki lokmayla geçiyor bazen çok iştahlı oluyor. Valla saygı duyuyorum aç olsa yer dimi, bi lokma az yese ölmez herhalde.

Birde şu var
Ek gıdaya geçmeye hazır olma sinyalleri verirler bebisler
Dik oturmak
Çiğneme hareketi yapabilmek
Yemeklere aşırı ilgi gibi.

Oglumda dort aylık başlamıştım mama takviyeli beslendiği için.
Şimdi altınci ayda başlamak istiyorum sütüm yeterse bakalım.

Evet blendir mümkünse hiç kullanmamak lazım. Kolaya alışıyorlar. Az taneli şeyler de de hemen ögürüyorlar. Bende kullanmadım önce minik rendeleyerek sonra daaha iri rendeleyerek sonra dograyarak yedirmistim. Boğazına takılırsa da napicani bil soğukkanlı ol yeter.

OrganikParasetamoL servey ek gıda hakkında daha önceden tecrübeniz olduğu için yazdıklarınız çok değerli merakla okuyorum ilk çocuklarınız kaçar yaşında sizi zorlamıyorlar galiba . 2. çocukla arada kaç yaş bıraksam diye düşünüyorum da ondan sordum :). bu ek gıda olayını kafada çok büyütmemek sakin olmak ve keyfini çıkarmak lazım bence. sonuçta eninde sonunda alışacaklar püre yapıp vermeye alışmamaları peşlerinden koşturmamak önemli bebeğin ihtiyacına saygı duymak lazım tabi ama genelde türk annesi bi kaşık daha demeye alışık genetik midir nedir bilemiyorum :).

Bende deneyeceğim tatlımm daha çok bi bilgim yok kitap okusam araştırsam iyi olacak ama tam oturmasını bwklemeden yoğurtla tadımla başlarım tam dik oturup kendi hazır hale geldiğinde de sebzeleri haşlayıp vercem eline havuc kabak beokoli karnabahar lahana cart curt faydalı şeyşer işte ne yenilio ne yenilmio araştıralım şimdiden bildiğin bi kitap var mı kuzum ?? Daha 2 ayımız var die rahatım daa hemen gecer o zaman hiç boş zamanım olmicak galiba
Şuan kahve cikolata dizi takılıom enesi uyuttum iş yapasım yok hehhe :) o zaman habire tarif dene onu haşla bunu haşla anaaammm :)) motor takmış bi vaziyette hayat devam eder:))

Kız sen Ankara'da değil miydin? Uçakla gelip almamız lazım seni ya da şimdiden yola çıkalım bu bebişlerle kara yoluyla anca geliriz haftasonuna kadar
olsun kiz aliverin nolceekk
Benimde sikintilarim var sagolsun ablamla annemler gonderiyo yaptiraym bari bende napim
Sert yiyecekleri mi canım? Yumuşatıp veriyoruz yine ama salatalık 1 yaşı geçince sanırım.

Ahahahhaha yol üstü canım bizim ben alırım seni.
Oo super o zaman
Biz saglık Ocağı'ndan geldik 6400 kg 64 cm olmuşuz hiç rota aşısından bahsetmediler eşimde istemiyo zaten inş Kışı hastalıksız geçiririz
Masallah alpaslan bebege :) ben yaptiricam çünkü eminim beni bulur yani ona karar verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…