- 11 Ocak 2016
- 1.651
- 3.023
- 133
- 45
Yandık yani hem ek gıda hem yaş sendromları inşlaah hepimiz kolay atlartırız yada neşeli hale getirebiliriz onümüzdeki süreçte belli olucak sonuçta bir birey yetiştitriyoru onunda istekleri istemedikleri var anneler olarak sürekli tabakla peşinde gezenlerden olmak istemiyroum ben ayay gözüm korktuBir kaç ay sonra hepimiz ek gıdaya başlamış olacaz ve bu sayfa savaş alanı olacakşöyle yaptım yemedi,şunu hiç sevmedi,tam bitti hepsini kustu,yemekleri püskürtüyor her yer batıyor deli olacam artık,@pisikedii senin yaptığın tarif neydi?,benim elimden yemiyor,çok iştahsız,ağzına lokma koyamıyorum falan filan
Tabi iyi yiyenler de olacak.. inşallah hepimizin bebesi güzeeel güzel yer tatlı Ağustos annelerini üzmezlerDinimiz âmin
Sert yiyecekleri mi canım? Yumuşatıp veriyoruz yine ama salatalık 1 yaşı geçince sanırım.Onları nasıl yıyecek pekı
Ahahahhaha yol üstü canım bizim ben alırım seni.Cidden oyle bebek ne kadar emerse sut artiyo. Arz talep meselesi yani. :)
Ben gelirimmmm evden alirsaniz
Canımsın. Neden kızayım ki. Sen tecrübeli bir annesin ve bana aktarıyorsun. Yapan bizzat benim annem olduğu için güveniyorum. Ben oyle büyümüşüm. Herşey elimde ben örtü üstünde. Çok zor bir yöntem ama yapabilirsem harika olur. Olmazsa da yedek yol önümde. Sadece denemek istiyorum.Tatlı lunem ben kendi adıma konuşayım bu yöntem 6 aylık bebeler için baya sıkıntılı gibi..ek gıdaya alışma süresi aşırı derecede uzar. Bu işi tam anlamıyla başarabilen anne var mı gerçekten merak ediyorumyani bu kadar sabırlı... hele bir de muşamba ötrülü mama sandalyen varsa haline acırım
Bilmedikleri şeyi yapamazlar ki..önce bizim öğretmemiz gerekir. Nasıl tutacağını nasıl yiyeceğini sonra tabi kendi yemeli.
Hamileyken bebeğim doğduğunda şöyle yapacam böyle olacak dediğin şeylerden bir çoğunu yapamadın ya da yapmak istesen de neva reddetti değil mi? Ek gıda işi de öyle. Sen yapacam diyorsun ama bakalım neva öyle diyor mu? Başkalarının tecrübelerini okurken olay kolay geliyor ama işin özüne girince öyle diil maalesefbana kızma tamam mı kuzum? Bunları söylememdeki amaç seni kırmak ya da incitmek diil sadece zamanı geldiğinde ve yaşadığında kendini eksik hissetmemen. İnşallah her şey yolunda gider
OO Kızlar sevindim sonunda sizde buluşuyorsunuz fotoyu unutmayın inşalah güzel geçer gününüzSert yiyecekleri mi canım? Yumuşatıp veriyoruz yine ama salatalık 1 yaşı geçince sanırım.
Ahahahhaha yol üstü canım bizim ben alırım seni.
Çekeriz tabii tatlım. Güzel olur umarım.OO Kızlar sevindim sonunda sizde buluşuyorsunuz fotoyu unutmayın inşalah güzel geçer gününüz
Kesınlıkle katılıyorum sana yanı bıraz da genetık bence ayrıca verılen seylerın ıcerıgı kalıtesı de önemlı cay ıcıne ekmek dograyıp veren anneler twnıyorum cocuk şimdı turp gıbı tam bır paradoks yanı yanı kısacası bıraz genetık bıraz alışkanlık bıraz sans yanıııŞimdi bu yazıya göre annelerimiz onların anneleri hatta o kadar uzağa gitmeyelim bizler hep mide-sindirim sistemi rahatsızlığı olan kişiler olmalıyız.
Biz 2 kız kardeşiz. Ben ilk çocuğum ve annem çok genç ve tecrübesiydi..çok sütü de olmamış..İnek sütü ve formül mamayla beslenmişim. Hatta cicibebe çocuğuyum desem daha doğru olurevet mide problemim var ama sindirim sistemim-metabolizmam çok güzel çalışır. Kolay kolay hasta olmam. Kansızlığım hiç yok. Kız kardeşim 3 yaşına kadar anne sütü almış. Kansızlığı ve sindirim sorunları var. İkimiz de 4 aylıkken ek gıdaya başlamışız.
Aynı şartlarda bile insanlar farklı gelişimler gösterebilirler. bu olayı genellemeye sokmamak en doğrusu. Herkesin kendi tasarrufunda bir durum bu.
Aynen canım dedıgın gıbı zaten o yontemde de 13-14 aylıkken catal kasıkla yemeyle tanışanı var hatta ve cogu gıdayla gec tanışıyorBizde ek gıdayı reddetme olayı baya sürdü. O süreçte çok sıkıldım ama alıştı. 9-10 aylıkken eline silikon uçlu kaşık veriyordum ben normal kaşıkla yedirirken o da kendi kaşığıyla oyalanıp gidiyordu. Tabi ortalık savaş alanı oluyordu ama böyle böyle öğreniyor deyip sabrettim. Yaşından sonra meyvelerini büyük dilim halinde eline verdim. 1.5 yaş civarında da tamamen kendisi yemesi için bıraktım. Önce çatalla yenilebilecek şeylere yoğunlaştım ki eli alışsın sonra kaşığa geçtim.
Zaman içinde herkes kendine göre bir yöntem buluyor. Yemeklere sevimli isimler takıyor. Değişik tarifler üretip bebeğine yediriyor..Yeni heyecanlar işte
Ayyy canımsınAllah hepimizden razı olsun. Erkek çocuk zor. Sabırdan taş mı oldum? Evet! Sarılmak çoğu zaman işe yarıyor. Deneyebilirsiniz..
Benim paşa Alp'im ataklarda mıymış?? Kuzum sen ananın evinde kendini rahat sakin güvende hissettiğin için benim paşam da sakinleşiyor. Bebeler analarının yüreklerini hissediyor
Çok tatlı ya bu. Eheheh.
Canim bagirsak etkisi icin ayak bilegine takiyorsun,kolyeyi ikiye dolayip,bilekligide koluna takiyorum,bende sahsen boynuna takmayi dusunmuyorum. Bizim kolik sancilarimizada cok iyi gelmisti,takmadigim gunler docuk patlicak gibi oliyordu,orjinal sattigina eminim bizim eniste anlar kontrol ettirdim. Totsandmore sitesi var ordan. Haftasa bir su altinda tutup notrlemen gerekiyor. 1 haftada bagirsaklari duzene sokuyor bizzat yasadim
Deneyeyim kızlar sağolun.Ayağına da takabiliyorsun canım.
Biz de aktif bebek kullanıyoruz kesinlikle daha iyi.
Ne kadara almıştın Burcu?
Kesinlikle Katılıyorum her Yöntem her kişi için ayrı sonuç veriyo ben ek gıda olayında ablamdan akıl alıcam 2 çocugu var 2 Side iştahlı 6 aydan sonrada rahatlıkla nohut bezelye gibi taneleri pilav makarna gibi seyleri yani işin aslı herseyi yiyebiliyolardı hiç püre yapmadı sadece ilk başta meyveleri rendeleyip vererek Başlamış yutmasının rahat oldugunu gördükçe verebildiği herseyi vermiş zamanla inş benim oğlumda öyle olur 4. Aydan sonra Ağzına sürme yapıp 5. Ay gibi ek gıdaya başlamayı düşünüyorum ben zaten bi öğün gibi olması 1 ay kadar Sürer anne sütü alımını etkilemez diye düşünüyorumŞimdi bu yazıya göre annelerimiz onların anneleri hatta o kadar uzağa gitmeyelim bizler hep mide-sindirim sistemi rahatsızlığı olan kişiler olmalıyız.
Biz 2 kız kardeşiz. Ben ilk çocuğum ve annem çok genç ve tecrübesiydi..çok sütü de olmamış..İnek sütü ve formül mamayla beslenmişim. Hatta cicibebe çocuğuyum desem daha doğru olurevet mide problemim var ama sindirim sistemim-metabolizmam çok güzel çalışır. Kolay kolay hasta olmam. Kansızlığım hiç yok. Kız kardeşim 3 yaşına kadar anne sütü almış. Kansızlığı ve sindirim sorunları var. İkimiz de 4 aylıkken ek gıdaya başlamışız.
Aynı şartlarda bile insanlar farklı gelişimler gösterebilirler. bu olayı genellemeye sokmamak en doğrusu. Herkesin kendi tasarrufunda bir durum bu.
He walla onuda hiç anlamam benim çevremde var Çay ya da suya ekmek doğrayıp seker atıp robota çekip veriyorlar bizzat eltim görümcem falan :s keki mesela suya doğrayıp veriyorlar mama gibi Tmm evde yapılmış kek iyi de mama değil ki bu şahsen ben kendim yiyemiceğim şeyi Oğluma yedirmem onunda bi damak tadı olucak o ne öyle yaKesınlıkle katılıyorum sana yanı bıraz da genetık bence ayrıca verılen seylerın ıcerıgı kalıtesı de önemlı cay ıcıne ekmek dograyıp veren anneler twnıyorum cocuk şimdı turp gıbı tam bır paradoks yanı yanı kısacası bıraz genetık bıraz alışkanlık bıraz sans yanııı
Tatlı lunem ben kendi adıma konuşayım bu yöntem 6 aylık bebeler için baya sıkıntılı gibi..ek gıdaya alışma süresi aşırı derecede uzar. Bu işi tam anlamıyla başarabilen anne var mı gerçekten merak ediyorumyani bu kadar sabırlı... hele bir de muşamba ötrülü mama sandalyen varsa haline acırım
Bilmedikleri şeyi yapamazlar ki..önce bizim öğretmemiz gerekir. Nasıl tutacağını nasıl yiyeceğini sonra tabi kendi yemeli.
Hamileyken bebeğim doğduğunda şöyle yapacam böyle olacak dediğin şeylerden bir çoğunu yapamadın ya da yapmak istesen de neva reddetti değil mi? Ek gıda işi de öyle. Sen yapacam diyorsun ama bakalım neva öyle diyor mu? Başkalarının tecrübelerini okurken olay kolay geliyor ama işin özüne girince öyle diil maalesefbana kızma tamam mı kuzum? Bunları söylememdeki amaç seni kırmak ya da incitmek diil sadece zamanı geldiğinde ve yaşadığında kendini eksik hissetmemen. İnşallah her şey yolunda gider
Kesinlikle Katılıyorum her Yöntem her kişi için ayrı sonuç veriyo ben ek gıda olayında ablamdan akıl alıcam 2 çocugu var 2 Side iştahlı 6 aydan sonrada rahatlıkla nohut bezelye gibi taneleri pilav makarna gibi seyleri yani işin aslı herseyi yiyebiliyolardı hiç püre yapmadı sadece ilk başta meyveleri rendeleyip vererek Başlamış yutmasının rahat oldugunu gördükçe verebildiği herseyi vermiş zamanla inş benim oğlumda öyle olur 4. Aydan sonra Ağzına sürme yapıp 5. Ay gibi ek gıdaya başlamayı düşünüyorum ben zaten bi öğün gibi olması 1 ay kadar Sürer anne sütü alımını etkilemez diye düşünüyorum
Bende deneyeceğim tatlımm daha çok bi bilgim yok kitap okusam araştırsam iyi olacak ama tam oturmasını bwklemeden yoğurtla tadımla başlarım tam dik oturup kendi hazır hale geldiğinde de sebzeleri haşlayıp vercem eline havuc kabak beokoli karnabahar lahana cart curt faydalı şeyşer işte ne yenilio ne yenilmio araştıralım şimdiden bildiğin bi kitap var mı kuzum ?? Daha 2 ayımız var die rahatım daa hemen gecer o zaman hiç boş zamanım olmicak galibaCanımsın. Neden kızayım ki. Sen tecrübeli bir annesin ve bana aktarıyorsun. Yapan bizzat benim annem olduğu için güveniyorum. Ben oyle büyümüşüm. Herşey elimde ben örtü üstünde. Çok zor bir yöntem ama yapabilirsem harika olur. Olmazsa da yedek yol önümde. Sadece denemek istiyorum.
Kız sen Ankara'da değil miydin? Uçakla gelip almamız lazım seniya da şimdiden yola çıkalım bu bebişlerle kara yoluyla anca geliriz haftasonuna kadar
Benimde sikintilarim var sagolsun ablamla annemler gonderiyo yaptiraym bari bende napimBen oğlumda yaptırmamıştım her ay doktırunagidiyoduk oda salgın olduğunda söylüyodu damcana suyla yıkayın diye hep öyle yıkadık 2 yaşında tamam artık dedim malesef bizi buldu önce yarım saatte bir kustu inanmazsın akşam başldı berbattı ertesi gün ishal başldı emiyodu beni hep emzirdim hastaneye gittik serum bağlayıp yatırcaklardı eşim kabul etmedi cinstir biraz bize kağıt imzalattılar mesul biziz diye betbat günlerdi evde kyınvalidem oğlum kayınpederim eşim hepsi oldu bi ben olnadım o zamanlar çalışmıyodum şimdi asmde hemşireyim walla yaptım kızıma çünkü çok bebeğim var bu illetten yatan hastanede risk alamdım hemde bşraz maddi sıkıntım var ama napiim çocuğum daha önemli
Oo super o zamanSert yiyecekleri mi canım? Yumuşatıp veriyoruz yine ama salatalık 1 yaşı geçince sanırım.
Ahahahhaha yol üstü canım bizim ben alırım seni.
Masallah alpaslan bebege :) ben yaptiricam çünkü eminim beni bulur yani ona karar verdim.Biz saglık Ocağı'ndan geldik 6400 kg 64 cm olmuşuz hiç rota aşısından bahsetmediler eşimde istemiyo zaten inş Kışı hastalıksız geçiririz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?