2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    391
Var canım iki kitap var benim okuyacağım. Biri blw biri de o tabak bitecek mi? Facede blw türkiye var oradan bakabilirsin.

Emzirme sanati kitabında ek gida için bebeğiniz ne zaman sofradan birşey kapar ve ağzına götürürse o zaman ek gidaya gecmeye uygundur yazıyordu. Çok hoşuma gitmişti fikir. Neler olacak bakalım göreceğiz.
 
olsun kiz aliverin nolceekk

Benimde sikintilarim var sagolsun ablamla annemler gonderiyo yaptiraym bari bende napim

Oo super o zaman

Masallah alpaslan bebege :) ben yaptiricam çünkü eminim beni bulur yani ona karar verdim.
Canim bende yaptırdım. Doktorumuz kesinlikle öneriyorum. 1 hafta once 2 yasinda cocugumuz vardi 1 hafta hastanede yattı. Sadece serum veriyoruz sıvı kaybını önlemek için dedi. Onu da duyunca balıklama atladim.:)
 
nefis yemek tariflerinden aldığım bir kaç güzel tarifim var. 1 numara ve yeğenlerim beğenerek yemişti..bakalım Aslancık ne tepki verecek
 
İnşallah isştahlı ve seçmeyen bir Bebek olur da kolaylıkla alışır. Yemeyen çocuk insanın ömrünü tüketiyor çünkü. Ondan daha zoru var mı bilmiyorum. Gazıydı tuzuydu durumları geçiyor da bu yememe durumu maalesef ki hiiiiç geçmiyor
 
Sarı şekerim bu süreci birlikte yaşayacaz..ne de olsa her cacığımız burda paylaşıyoruz hadi bakalım kolaylıklar diliyorum. Olmadı bi yandan kendi yer bi yandan sen yedirirsin
 

Benimki kasım 2014 doğumlu. Yeme konusunda zorlanmiyorum şükür. Diğer zamanlarda çok zor ama. Mesela geçen uyuyan kardeşini yataktan aşağı atti. bana kalirsa doya doya vakit geçir oglunla, arada en az dört beş yaş olsun mümkünse.
 
Merhaba kızlar öocuk doktorundan geliyoruz. Sağlık ocağı 5200 tartmıştı ama burası 5380 tarttı başından beri buraya gittiğim için bunu doğru kabul edeceğim 550 gr almış oluyor bu ay sevda kuşu.

Doktorumuz bu aydan sonra meme reddi yaşayabilirsiniz çok normal dedi. Şu şekilde açıkladı; 3 aya kadar bebeklerdeki emme refleksmiş ama bu aydan sonra emmek için çaba harcaması gerekiyormuş bebeğin çenesi de güçsüz olduğundan emmek istemeyebilirmiş.

Uyurken ya da uyumak üzere mayışmışken emzirebilirsin dedi doktor. Meme reddi yaşayan arkadaşların aklında bulunsun.

Sevda geçtiğimiz haftalarda emmiyor diye yazmıştım hatırlarsanız aynı doktorun dediği gibi uykuluyken ya da uykudayken emzirmiştim iç güdüsel olarak dolrusunu yapmışım.

Başınıza gelirse emzirmekten sakın vazgeçmeyin bu bir süreç ve geçecek diye düşünün. Gece uykusunu çok buldular bir de. Koca adam gibi akşam 8-9 da yatıp dabah 5-6 gibi kalkıyordu kızım. Artık gece kalkıp bir kere emzireceğim belki bu sayede kilo alımı da artar.

Eee siz nasılsınız :)
 
Ayyy geçmiş olsun grill in kızı da yapmıştı aynı şeyi. Arada az yaş garkı olunca kıskançlık ta çok oluyor galiba. Allah kolaylıklar versin
 
Canim bende yaptırdım. Doktorumuz kesinlikle öneriyorum. 1 hafta once 2 yasinda cocugumuz vardi 1 hafta hastanede yattı. Sadece serum veriyoruz sıvı kaybını önlemek için dedi. Onu da duyunca balıklama atladim.:)
Ben eminim 5 yasindada olsa beni bulur yani bende pimpirik varya. Zaten ananesiyle teyzesi yaptirmis olucak o yuzden yaptiricam saglik ocagina gitmeden siparis veririm orda yaptircam cunku :)
 
İnsallah meme reddi yasamamda Mehmet Ali refleksmis gibi degilde saldirir gibi emiyo masallah. Hi hi hi diye diye agzini aciyo hatta ben kafasini itiyorum memeden o derece saldiriyo bi degisik cocuk yaa
 
İlk cocugum 7 yasında bırıncı sınıfa gıttıgınden zorlandım şimdı cunku odev konusunda yardıma ıhtuyacı var bız 2 sene once ıstemıştık ama olmadı bılıyorsunuz 2 kayıp yasamıştımmm
Neyse şimdı oyle yada boyle zor surec gececek
Aynen arkadasım keyıf almaya bakacaksın yoksa stres olursun ben hergun paylascam yasadıklarımı
Ikı gun önce yoğurt verdım sevmedı ama pes etmek yok cunku en degerli oğun yoğurt.
Ben nohut mayasından yapmıştım be cok bekletırım prebıyotık acısından ondan hoslanmadı yenısını yaptım 4 saat mayaladım bugun onu yedı yedı defıysem tattı yanı once yuzunu burusturdu snr sevdı. Zaten şimdı 1-2 kadık gun gectıkce arttıracagız.
EN BUYUK TAVSIYEM yoğurdu sevmıyor deyıp bazgecmeyın ve ıcıne seker bal pekmez koymayın sut ıcın de gecerlı bu. Sade sevmelıler. Yoksa dış curumelerı erken olur. Her ne yedırırsek ustune bır ıkı yufum su verelim agzı notrlensın ve dısler curumesınnnnn
Suyu da mu kunse bardakla verelım doke saca alışırlarrr
 

Aynen canım dedıgın gıbı zaten o yontemde de 13-14 aylıkken catal kasıkla yemeyle tanışanı var hatta ve cogu gıdayla gec tanışıyor
Benim 1 numara ilk antibiyotiğini 2,5 yaşında kullandı. O zamana kadar da Ateş düşürücü,kan damlası ve dvit haricinde bir şey kullanmadım. Benim bi tanıdığım ayran yapıp içine ekmek doğrayıp çocuklarına yedirirdi. Çocukların maşallahı vardı. O iş biraz değişik. Bende çözebilmiş değilim.
Aslında biz de o blw yöntemini uygulamışız bebelerimize ama biraz daha geç
Sen şanslısın. Yanında tecrübeleri taze birisi var. Ben blendır hiç kullanmadım. İlk önce meyveleri cam rendele rendeleyip verdim (ki buna mecburum başka türlü meyveyi yiyemez) yemekleri de çatalla ezdim,pütürlü oldu. Tabi boğuluyormuş gibi yaptı ilk önce sonra bunu yemek istemeyip biberon istediği için yaptığını anladım.
Bi ürünü 3 gün deniyorsun. Baya bi uzun sürüyor ilk zaman.
İşin özü ben başaramam. Yeni başlayan bebe için baya zor meşakkatli bir olay.
Benim 1 numara biz yemek yerken ağzını açardı sonra ek gıdaya başlayınca bizi kandırdığını düşündüm hıyartonun! Yemek istemedi

Kız senin bebelerin arası ne kadar az öyle Allah yar ve yardımcın olsun. 2 tane bebeğin var senin
 
Sekersız glutensız pitinc unu buldum markası HIPP
yarın cok az anne sutu sagıp onunla deneyecegım cok az hergun farklı bırsry denıyorummm
2-3 gun deneyıp alerjısı var mı dıye bakın derler ama ben bu sekılde denemek ıstıyorum deneyeceklerım bıtınce mıktarı arttırcammm
 
Ayyy geçmiş olsun grill in kızı da yapmıştı aynı şeyi. Arada az yaş garkı olunca kıskançlık ta çok oluyor galiba. Allah kolaylıklar versin

Âmin sagolasin
Kıskançlık büyüdükçe daha çok yaparlar diyorlar ama bilemiyorum.
Kıskançlık mi pek de emin değilim.
Aşırı hareketli, aklına geleni yapıyor. Hayır dedigimi daha bi hevesli yapıyor.
Son zamanlarda kalkıp benimle oynasın diye ağlıyordu. Belki kaldırmak istedi yine.
Kendisi oturma odasında oynuyordu ev kalabalık, iki dk üstümü degiseyim dedim. Hangi ara geldi hangi ara yalnız kaldılar odada hangi ara çekti çocuğu bilmiyorum hala saskinim şükür ki birşey olmadı kuzuma....
İki saniyelik boşluğu kullanıyorlar. Allah korusun yavrularimizi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…