Guzelmış nedense kafamda kotu senaryo vardı sankı kızın son gunuymuş yada olumcul bır hastalıga yakalanmış gıbı dusundum demek kı ben de ıyu degılımmm olumlu dusunmedıgıme goreeBiraz uzun ama tam bizlik bir hikaye :)
Beş yaşına ele avuca sığmayan kızıyla alışverişe giden bir anne,bir yandan alışveriş yapıyor bir yandan kızıyla ilgileniyor.Sürekli sağa sola el atan kızı yüzünden hayli zorlanıyor.Mağazada dolanırken,çikolata reyonunu gören çocuk aniden annesinin elinden kurtulup,”Ben çikollata isterim!Ben çikolata isterim!”diyerek çikolata reyonuna adeta saldırıyor!
Ufacık boyuyla elini çikolata kutularına uzatınca haliyle birkaç kutu çikolata yerlere dökülüyor.Mağazada alışveriş yapanlar kızın hem ısrarına hem de ortalığı dağıtmış olmasından dolayı anne ve kızına bakıyorlar.Mağaza görevlileri annenin yanına gelip yerlere dağılmış olan çikolataları topluyorlar.Anne gayet sakin bir şekilde kızının elinden tutuyor ve ”Kızım Ayşe sakin ol!Bak alışverişi bitirip evimize gideceğiz.”diyor.
Kasaya yaklaştıklarında bu sefer küçük kız kasanın önünde duran şekerlere saldırıyor;”anne ben şeker isterim!”diye bağırarak şeker kutularına el atıyor.Şeker kutularının yerlere dökülmesiyle yine mağazadaki diğer müşteriler onlara bakıyor.Mağaza çalışanları sinirlenseler bile,belli etmemeye çalışarak yerlerdeki şekerleri topluyorlar.Kadın yine gayet sakin bir şekilde kızının elinden tutuyor ve”Kızım Ayşe sakin ol!Bak alşverişi bitirdik.Hesabı ödeyip eve gideceğiz”diyor.
Hesabı ödemek için kasaya yönelen anne,kasiyerden bozuk paraları alıp çantasına yerleştirirken küçük kız bu seferde annesinin ellerine saldırıp”Anne ben para isterim!Anne ben para isterim!”diye bağırmaya başlıyor.Tabii bu esnada cüzdana saldırdığı için bozuk paralar yerlere saçılıyor.
Herkes bir yandan çocuğun sonu gelmez istekleri ve yaramazlıkları karşısında sinirlenirken,anne yine sakin bir şekilde kızının elinden tutuyor ve ”Kızım Ayşe sakin ol!Bak hesabı da ödedik şimdi eve gidiyoruz”diyor.
Tüm bu olup bitenlere şahit olan yaşlı bir teyze anneye yaklaşıp,”Hanımefendi!Ben 5 tane çocuk büyüttüm.Etrafımda da o kadar anne gördüm.Evladına karşı sizin kadar sabırlı olan birini hiç görmedim.Kızınız Ayşe’ye karşı ne kadar sabırlısınız?”diyor.
Kızının elinden tutmuş ve mağazadan çıkmaya hazırlanan anne,yaşlı teyzenin yüzüne bakarken hafifçe gülümseyerek”Teyzeciğim benim kızımın adı Ayşe değil ki!Kızımın adı Fatma.”diyor.Yaşlı teyzenin şaşkın bakışları arasında cümlesini tamamlıyor:”Ayşe benim adım! Ben kızımı değil kendimi sakinleştiriyorum!”
İç telkin,kendi kendini sakinleştirmektir.Kendi kendine nasihat etmektir.Kendine dua etmektir.
Canım ya ben onu sagdugım sütten bile anlıyorum. Yemek sütün kalitesini su sütü artırıyor bence:)kızlar su ıcın sut ıcın yeterlı derler ama yemegının cok faydası var sute kesınlıkle denıyorum kac gundur dırekt sutun kalıtesını etkılıyorrrr
Eşim nazara geldi diyor başkada bir şey demiyor çünkü çok erken emekledi yürüdü konuştu sonra birden konuşması durdu fiziksel olarak hiç bir sorunu yok şükür ama konuşması kesildiNazar mı oldu acaba :s
Evet canımLittlestar sizi sanki temmuz annelerinde görmüştüm.
Çok geçmiş olsun canım.Şimdi daha iyi ateşi Yok ama hala çok mız mız gece 15 dakikada bir uyanıyor fena üşüttüm yavrumusanada çok geçmiş olsun .. yazdığın şeylerin aynısını yaşıyorum eşim çok yoğun çalışıyor ve hiç bir şey yolunda gitmiyor İnan ben zorla itekliyorum .. hayal ettiklerimden o kadar uzak bir hayattayım ki şuan ..sabrediyorum. Çocuklar biraz büyüsün eşimin durumu düzelsin ve herşeyden önemlisi aramızdaki bağ güçlensin diye ..bu dönemleri yaşaman normal yani tatlım
Ya zaten o atıp tutmalar Yok mu ah ahhh!! Kendime çok kızmışlığım vardır. Neyse...yavaş yavaş öğrenecez.Kizlar ergobaby 360 almistim hic kullanmamistim dun gece 3 e kadar uyumadigindan bi deneyeyim dedim . Oncelikle oturmasi dogru mu? Birde diyelim boyle kisin avm ye gittik, avm de basina bere takiyo musunuz benimki cok sacli cok terledgnden klima carpar mi diyom. Bide hamileyken atip tutuyodum kizimi rus gibi soguga dayanukli yetistrcem diyodum. Sirtinda yelegi,patigiyle haminne yolunda ilerliyo. Yasasin turk anneleri ahaha
Hep 'şu dönem bi geçsin rahatlayacam' diyorum daha zoru geliyor. Çok şükür bin şükür evlatlarım yanımda ve sağlıklılar. Verene çok şükürBu arada anneliğin zorluklarından bahseden kardeşlerimm kesinlikle çok çok haklısınızz... ama nolur bu zorlu günlern geçeceğine ve bebekler büyüdükçe her şeyin daha keyifli olacağına inanın... daha yaramaz olucaklar, etrafı dağıtıcaklar, yemek yemicekler, vs ama annecimmmmm seni çok seviyorumm dicekler her şeyi unutucaksınız...
Benim saçlarım da fena halde dökülüyor. İlk çocuumda da aynısı olmuştu yine aynı senaryo..hayırlısı. Kel kalmadım..umudum var.Lunem ben çok düzenli vitamin kullanıyorum senelerdir ,malum burda güneşte pek olmaz mecburuz zaten d3 -Demir-b12 ve balık yağı
Bunlar çok düzenli içerim .eczaneden özel şampuanda denedim zamanında fayda etmiyor,benim her gebelikten 3 ay sonra başlar dökülmeye
Hiç abartmıyorum kel olmaya yakın durur. Sonra küçük küçük saçlar yeniden çıkmaya başlar 1. Yıl alır tekrar dolması.
Bi planlar içinde mi acep??? Olaylar olaylarBenimkide aynı Sahibinden.mynet falan bakınıyo boyna ama saolsun bu aksam çiçek almış bana Oğlumuza ciciler falan bana mı yürücek nedir :)
iyiyim canım. bu ara kore filmi izliyorum :)
Seni döverim demedin mi kız?! Daha dur hele..Yeni bismillah dediniz. Ayy bende dün gece rüyamda hamile olduğumu gördüm..bildiğin çift çizgiyi görüyorumEsim sabah rüyasında görmüş bizim kız diyormuş ki baba bana kardeş yapın. Yuru git be dedim :)
Ben ben ben !!!Sacları cok dokulenler parmak kaldırsınnnn
Uyku eğitimi verebilirsin. Kaç saatte bir uyuyor-emiyor ona göre Aralık'ları ayarlayabilirsin. İlk gün baya baya bi zorlanırsın. Böyle şeyler hiç kolay olmuyor. Pesetmemek önemli tabi.Kızlar benim oğlum gece 12/1 den önce uyumuyor sonra gündüz ona kadar uyuyor ben bunu nasıl geri çekebilirim
Aaaaaa!! Bu benimBiraz uzun ama tam bizlik bir hikaye :)
Beş yaşına ele avuca sığmayan kızıyla alışverişe giden bir anne,bir yandan alışveriş yapıyor bir yandan kızıyla ilgileniyor.Sürekli sağa sola el atan kızı yüzünden hayli zorlanıyor.Mağazada dolanırken,çikolata reyonunu gören çocuk aniden annesinin elinden kurtulup,”Ben çikollata isterim!Ben çikolata isterim!”diyerek çikolata reyonuna adeta saldırıyor!
Ufacık boyuyla elini çikolata kutularına uzatınca haliyle birkaç kutu çikolata yerlere dökülüyor.Mağazada alışveriş yapanlar kızın hem ısrarına hem de ortalığı dağıtmış olmasından dolayı anne ve kızına bakıyorlar.Mağaza görevlileri annenin yanına gelip yerlere dağılmış olan çikolataları topluyorlar.Anne gayet sakin bir şekilde kızının elinden tutuyor ve ”Kızım Ayşe sakin ol!Bak alışverişi bitirip evimize gideceğiz.”diyor.
Kasaya yaklaştıklarında bu sefer küçük kız kasanın önünde duran şekerlere saldırıyor;”anne ben şeker isterim!”diye bağırarak şeker kutularına el atıyor.Şeker kutularının yerlere dökülmesiyle yine mağazadaki diğer müşteriler onlara bakıyor.Mağaza çalışanları sinirlenseler bile,belli etmemeye çalışarak yerlerdeki şekerleri topluyorlar.Kadın yine gayet sakin bir şekilde kızının elinden tutuyor ve”Kızım Ayşe sakin ol!Bak alşverişi bitirdik.Hesabı ödeyip eve gideceğiz”diyor.
Hesabı ödemek için kasaya yönelen anne,kasiyerden bozuk paraları alıp çantasına yerleştirirken küçük kız bu seferde annesinin ellerine saldırıp”Anne ben para isterim!Anne ben para isterim!”diye bağırmaya başlıyor.Tabii bu esnada cüzdana saldırdığı için bozuk paralar yerlere saçılıyor.
Herkes bir yandan çocuğun sonu gelmez istekleri ve yaramazlıkları karşısında sinirlenirken,anne yine sakin bir şekilde kızının elinden tutuyor ve ”Kızım Ayşe sakin ol!Bak hesabı da ödedik şimdi eve gidiyoruz”diyor.
Tüm bu olup bitenlere şahit olan yaşlı bir teyze anneye yaklaşıp,”Hanımefendi!Ben 5 tane çocuk büyüttüm.Etrafımda da o kadar anne gördüm.Evladına karşı sizin kadar sabırlı olan birini hiç görmedim.Kızınız Ayşe’ye karşı ne kadar sabırlısınız?”diyor.
Kızının elinden tutmuş ve mağazadan çıkmaya hazırlanan anne,yaşlı teyzenin yüzüne bakarken hafifçe gülümseyerek”Teyzeciğim benim kızımın adı Ayşe değil ki!Kızımın adı Fatma.”diyor.Yaşlı teyzenin şaşkın bakışları arasında cümlesini tamamlıyor:”Ayşe benim adım! Ben kızımı değil kendimi sakinleştiriyorum!”
İç telkin,kendi kendini sakinleştirmektir.Kendi kendine nasihat etmektir.Kendine dua etmektir.
Yok canım girmedi.24 agustos dogumlu cnm ama 40. Haftamiz 9 eylulde dolacakti. 12. hafta atagi :) senin ogluş napti kakasi duzene girdi insallah
Benim moralim o kadar bozuk ki bu durumdan dolayı resmen alnım açıldı. Bi çaresi olsa yapıcam ama , kan değerlerimde de bir sıkıntı yok. Çok üzülüyorum kel kalıcam diyeSarımdaklı şampuan mı Luneciğim. Benim saçlarımı gürdü klipsli toka zor kavrardı şimdi nerdeyse kayıp düşüyor saçlarımdan. Banyonun gideri tıkandı daçtan da usta çağırdık
Bence 2 çocuğa rağmen süpersinAyy estağfurullah canımm o seninn güzel bakışın... bir kaç saat de olsa görüştük az çok anlamışsındır iki çocukla ne kadar olabiliyorsa o kadar bakımlıyım
Bence de iyi fikir. Ben de gitmek istiyorum Tuğba'ya
Çok sağolun kızlar .Ateş hiç yapmadı aşılar ama huzursuzluk yaptı çok.Dün düzeldi çok şükür.Erken yaptırmadım tam gününde yaptırdım.Bugüne kadar hiç böyle görmemiştim kuzumu çok soğukkanlıyımdır kendimde hemşireyim zaten ama hiçbir şeyin susturamadığı ağlamayı ilk defa yaşadık.Bugünlerde gülücükler saçıyor çook şükür..Dişlerde acayiiip kaşınıyor incileri çıkaran var mı? Kehribar kolyesi aldım ammaaa hiçbir yararını göremedik
Benzer bir durumu yasadim icini lutfen ferah tut, bobrek tasi yuzunden ameliyat olup Alp' i iki gun emziremedim. Hastaneye bile pompami goturup sut sagdim surekli, sutum ameliyat stresi ve agridan biraz azaldi ama kisa surede eski haline geldi. Sonrasinda ilk emzirmemi gece o uyurken yaptim ve inan yavrum heyecanlandi mutlu oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?