- 3 Haziran 2012
- 405
- 830
- 123
ins canim valla insanlar buyukken daha zor diyo bence iletisim kuramiyoruz bu donem daha zor ,Canım geçmiş olsun. Belki karın ağrısı gibi bi sıkıntısı vardır ya da bunu tıkalıdır. Keşke dertlerini anlatabilseler. Üzülme bu da geçecek.
Hiç yabancı evi mi sanki Lune evi orası.Gel bacim benim ozel ucagimla aldirayim seni
Yapacagimi lunenin evindede yaparım ben kaka, kusmuk, kil, tuy ne bulursam takarim
Kis vakti usutmeyesin birde canim ben ondan korkuma gidemiyorum
Canim cok beslemekten o. Bende de oldu. Meme verme aralığını aç düzeliyor. Emzik tutuyor mu emzik versen? Ya da parmağını yıkayıp soksan ağzına. Onu da severler. Ağlama sen panik olursan o daha da çok ağlar.Kizlar yavrum sabah ezaniyla uyudu. Memedeylen aglamiyor evde 30 dk yuruttum, gaxini aldim rahat kendinden gecmis besigine koydum. Hep inleme,aglama.. Kucagima alinca kismen daha iyi, surekli burnynu kasiyo, dunde kakasi yesil ve agir kokuluydu. Var yok arasi kirmizi nokta vardi. Dr gida alerjisi olabilir dedi artik aglamasiba dayanamiyorum. Oturdum bende agliyorum.
olabilir dimi canim, ins oyledir. Gida alerjisine baktim netten cok zorCanim cok beslemekten o. Bende de oldu. Meme verme aralığını aç düzeliyor. Emzik tutuyor mu emzik versen? Ya da parmağını yıkayıp soksan ağzına. Onu da severler. Ağlama sen panik olursan o daha da çok ağlar.
Kizlar yavrum sabah ezaniyla uyudu. Memedeylen aglamiyor evde 30 dk yuruttum, gaxini aldim rahat kendinden gecmis besigine koydum. Hep inleme,aglama.. Kucagima alinca kismen daha iyi, surekli burnynu kasiyo, dunde kakasi yesil ve agir kokuluydu. Var yok arasi kirmizi nokta vardi. Dr gida alerjisi olabilir dedi artik aglamasiba dayanamiyorum. Oturdum bende agliyorum.
Canım aynı olayı bende yaşadım bebeğim iki gün hastanede yattı serum verildi süt alerjisi çıktı... Ben süt ve süt ürünlerini yemeyi bırakınca bebeğimin karın ağrısı ağlaması bıçak gibi kesildi...Kizlar yavrum sabah ezaniyla uyudu. Memedeylen aglamiyor evde 30 dk yuruttum, gaxini aldim rahat kendinden gecmis besigine koydum. Hep inleme,aglama.. Kucagima alinca kismen daha iyi, surekli burnynu kasiyo, dunde kakasi yesil ve agir kokuluydu. Var yok arasi kirmizi nokta vardi. Dr gida alerjisi olabilir dedi artik aglamasiba dayanamiyorum. Oturdum bende agliyorum.
Canım benim biliyorum çok zor ama sakin olmaya çalış senin gerginliğini hisseder daha çok huzursuzluğu olur. Senin yediğin bişeyden mi ki gıda alerjisi olabilir dedi doktorun? Sadece anne sütü alıyor dimi?Kizlar yavrum sabah ezaniyla uyudu. Memedeylen aglamiyor evde 30 dk yuruttum, gaxini aldim rahat kendinden gecmis besigine koydum. Hep inleme,aglama.. Kucagima alinca kismen daha iyi, surekli burnynu kasiyo, dunde kakasi yesil ve agir kokuluydu. Var yok arasi kirmizi nokta vardi. Dr gida alerjisi olabilir dedi artik aglamasiba dayanamiyorum. Oturdum bende agliyorum.
Haha benimki de öyle valla avent sothie emzik var bende yani meme kısmı da tutucak kısmı da aynı silikon gibi bişi çıkarıyor arkasını alıp resmen ısırıyo üstünde diş izi gibi ısırık izleri var sen nasıl damaklarınla o izi çıkarmayı başardın diye soruyom yüzüme bakıp sırıtıyo tekrar ısırıyoBenim kız memeyi diş kaşıyıcı olarak kullanıyor öyle bir ısırıyor ki canım acıyor. Diş çıkarınca vay halimize nasıl emziricez bilmiyorum :)
belirtiler neydi canim, burnunu ovuyo muydu seninkideCanım aynı olayı bende yaşadım bebeğim iki gün hastanede yattı serum verildi süt alerjisi çıktı... Ben süt ve süt ürünlerini yemeyi bırakınca bebeğimin karın ağrısı ağlaması bıçak gibi kesildi...
wharsapptan yazdim cnm dr a . Yrn gelin dedi. Anne sutu aliyor canim.Canım benim biliyorum çok zor ama sakin olmaya çalış senin gerginliğini hisseder daha çok huzursuzluğu olur. Senin yediğin bişeyden mi ki gıda alerjisi olabilir dedi doktorun? Sadece anne sütü alıyor dimi?
Haha benimki de öyle valla avent sothie emzik var bende yani meme kısmı da tutucak kısmı da aynı silikon gibi bişi çıkarıyor arkasını alıp resmen ısırıyo üstünde diş izi gibi ısırık izleri var sen nasıl damaklarınla o izi çıkarmayı başardın diye soruyom yüzüme bakıp sırıtıyo tekrar ısırıyo
Önemsiz bişeydir canım merak etme sen. Huzurluğu da ataktandır belkiwharsapptan yazdim cnm dr a . Yrn gelin dedi. Anne sutu aliyor canim.
Bi gün akşam üzeri ağlamaya başladı emiyor ama sakinlrşmiyor eşimde sütün yetmedi galiba dedi mama hazırladı mama verdik manayı iyi sonra uyudu.. Gece bir gibi ses geldi baktım kusuyor hemen kucağıma aldım başını aşağı çevirdim ağız dolusu kustu sonra uyuttum sabah kaldığımızda yine ağlıyor sonra kakasını yapmış bi açtım nasıl kötü kokuyor eşime dedim kakası kötü kokuyor bu bi hastalık belirtisi muhakkak dedim ve hemen yakınımızdaki hastaneye götürdük zaten doktorumuz da o hastanede çalışıyordu... Doktorumuz yatması lazım dedi serum verildi iki gün bu süreçte kaka tahlilinde yapıldı kakasında enfeksiyon çıktı doktor iyiki hemen geldiniz daha başlangıç dedi kana karışsaydı çok sıkıntı olurdu antibiyotik vermek zorunda kalırdık dedi... Hastaneden çıkacağımız gün bebeğimin kakasından kan geldi Doktorumuza gösterdik süt alerjisi dedi.. Bi hafta içinde süt ve ürünü olan herşey yasak yeme dedi bi haftanın sonunda netleşecek süt alerjisi olup olmadığı dedi.. Bi haftalık diyet sonunda bebeğimin ağlamaları huzursuzlukları bıçak gibi kesildi.. Şuan artık hiç süt ürünleri yemiyorum çikolata bisküvi bile yasak... Bebeğim ek gıdaya başlayıncaya kadar böyle olacakbelirtiler neydi canim, burnunu ovuyo muydu seninkide
Benimde saçlarım çok dökülüyo canım. Kan değerlerimde sıkıntı yok,d vitamini viraz eksik çıkmıştı,doktorum üç ampul d vitamini verdi her ay bir tane kullancam. Ayrıyeten gün aşırı balık yağı ve gün aşırı osteocare kullanıyorum. Ben kansızlıktan olduğunu düşünmüyorum öyle olsa bu kadar enerjik olamazdım,doğru düzgün uyku uyumama rağmen gayet iyi hissediyorum. Valla bilmiyorum ne zaman geçecek ama bemiks ampul ve yumurtayla bi saç maskesi yapcam eğer onunda faydası olmazsa bilemiyorum artık.Sacları cok dokulenler parmak kaldırsınnnn
Çok güzelmiş yaBiraz uzun ama tam bizlik bir hikaye :)
Beş yaşına ele avuca sığmayan kızıyla alışverişe giden bir anne,bir yandan alışveriş yapıyor bir yandan kızıyla ilgileniyor.Sürekli sağa sola el atan kızı yüzünden hayli zorlanıyor.Mağazada dolanırken,çikolata reyonunu gören çocuk aniden annesinin elinden kurtulup,”Ben çikollata isterim!Ben çikolata isterim!”diyerek çikolata reyonuna adeta saldırıyor!
Ufacık boyuyla elini çikolata kutularına uzatınca haliyle birkaç kutu çikolata yerlere dökülüyor.Mağazada alışveriş yapanlar kızın hem ısrarına hem de ortalığı dağıtmış olmasından dolayı anne ve kızına bakıyorlar.Mağaza görevlileri annenin yanına gelip yerlere dağılmış olan çikolataları topluyorlar.Anne gayet sakin bir şekilde kızının elinden tutuyor ve ”Kızım Ayşe sakin ol!Bak alışverişi bitirip evimize gideceğiz.”diyor.
Kasaya yaklaştıklarında bu sefer küçük kız kasanın önünde duran şekerlere saldırıyor;”anne ben şeker isterim!”diye bağırarak şeker kutularına el atıyor.Şeker kutularının yerlere dökülmesiyle yine mağazadaki diğer müşteriler onlara bakıyor.Mağaza çalışanları sinirlenseler bile,belli etmemeye çalışarak yerlerdeki şekerleri topluyorlar.Kadın yine gayet sakin bir şekilde kızının elinden tutuyor ve”Kızım Ayşe sakin ol!Bak alşverişi bitirdik.Hesabı ödeyip eve gideceğiz”diyor.
Hesabı ödemek için kasaya yönelen anne,kasiyerden bozuk paraları alıp çantasına yerleştirirken küçük kız bu seferde annesinin ellerine saldırıp”Anne ben para isterim!Anne ben para isterim!”diye bağırmaya başlıyor.Tabii bu esnada cüzdana saldırdığı için bozuk paralar yerlere saçılıyor.
Herkes bir yandan çocuğun sonu gelmez istekleri ve yaramazlıkları karşısında sinirlenirken,anne yine sakin bir şekilde kızının elinden tutuyor ve ”Kızım Ayşe sakin ol!Bak hesabı da ödedik şimdi eve gidiyoruz”diyor.
Tüm bu olup bitenlere şahit olan yaşlı bir teyze anneye yaklaşıp,”Hanımefendi!Ben 5 tane çocuk büyüttüm.Etrafımda da o kadar anne gördüm.Evladına karşı sizin kadar sabırlı olan birini hiç görmedim.Kızınız Ayşe’ye karşı ne kadar sabırlısınız?”diyor.
Kızının elinden tutmuş ve mağazadan çıkmaya hazırlanan anne,yaşlı teyzenin yüzüne bakarken hafifçe gülümseyerek”Teyzeciğim benim kızımın adı Ayşe değil ki!Kızımın adı Fatma.”diyor.Yaşlı teyzenin şaşkın bakışları arasında cümlesini tamamlıyor:”Ayşe benim adım! Ben kızımı değil kendimi sakinleştiriyorum!”
İç telkin,kendi kendini sakinleştirmektir.Kendi kendine nasihat etmektir.Kendine dua etmektir.
Canım burnunu olmasının sebebi muhtemelen çok uykusu geldiği ama bi türlü ağrısından veya başka bi sebepten uykuya dalamadığı için bir oluyordur.. Benm bebeğimde uykuya dalamayınca huzursuzlanıyor burnunu ovuyorbelirtiler neydi canim, burnunu ovuyo muydu seninkide
AY canım çok geçmiş olsun iyi farketmişsin erken teşhis olmuş antibiyotik almış ama en aızdan kana karışsa daha tehlikeli olurdu ucuz atlatmış yavrumBi gün akşam üzeri ağlamaya başladı emiyor ama sakinlrşmiyor eşimde sütün yetmedi galiba dedi mama hazırladı mama verdik manayı iyi sonra uyudu.. Gece bir gibi ses geldi baktım kusuyor hemen kucağıma aldım başını aşağı çevirdim ağız dolusu kustu sonra uyuttum sabah kaldığımızda yine ağlıyor sonra kakasını yapmış bi açtım nasıl kötü kokuyor eşime dedim kakası kötü kokuyor bu bi hastalık belirtisi muhakkak dedim ve hemen yakınımızdaki hastaneye götürdük zaten doktorumuz da o hastanede çalışıyordu... Doktorumuz yatması lazım dedi serum verildi iki gün bu süreçte kaka tahlilinde yapıldı kakasında enfeksiyon çıktı doktor iyiki hemen geldiniz daha başlangıç dedi kana karışsaydı çok sıkıntı olurdu antibiyotik vermek zorunda kalırdık dedi... Hastaneden çıkacağımız gün bebeğimin kakasından kan geldi Doktorumuza gösterdik süt alerjisi dedi.. Bi hafta içinde süt ve ürünü olan herşey yasak yeme dedi bi haftanın sonunda netleşecek süt alerjisi olup olmadığı dedi.. Bi haftalık diyet sonunda bebeğimin ağlamaları huzursuzlukları bıçak gibi kesildi.. Şuan artık hiç süt ürünleri yemiyorum çikolata bisküvi bile yasak... Bebeğim ek gıdaya başlayıncaya kadar böyle olacak
Antibiyotik almadı canm çok şükürAY canım çok geçmiş olsun iyi farketmişsin erken teşhis olmuş antibiyotik almış ama en aızdan kana karışsa daha tehlikeli olurdu ucuz atlatmış yavrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?