Yarım kundak yaptık cok cirpinmasin diye. Sac traşı makinesiyle babası keserken ben tuttum. Ilk baslarda ağladı sürekli konustuk onunla konusa konusa yaptık. Sonra yere oturttum ben tutarken babasi devam etti. Otururken cok aglamadi. Öyle işte. Cesaret edince devamı geliyo :) yuzu gozu acildi kizimin :)
Makinayla mi?? Acimaz mi kafasi yahu minigimn yine iyi durmus valla. Ben sac kazitma olayina hic sicak bakmiyorm ama yapmissiniz artk zaten tabi ki kendi karariniz. Ama benm kuzenimin cok kazidilar kucukken hoc faydasi olmadi da sizin kazima icin bile cok erken canm ya. Insallah tahris olmamistir kafasi bebisin.
Benimde aklıma emzirirken yapmak gelmişti. Eşime söyleyim bizde bir deneyelim. İnşallah bizim kızce de ağlamaz.Hiç durmasaydi emzirirken yapacaktik :)
Ay Kıyamam kuzuya yaa şimdi nasıl tatlım? Düştü mü ateşi?4. ay aşıları kızımda ateş yaptı. dün geceden beri 38 derece.
Traş olduk biz teyzelerrr
Daha sık ve sert çıksın diye. Kiyamadim aslında ama babasıyla ortak bu kararı verdik. Zaten cok fazla sacimiz yoktu. Keltos oldukcok tatlis oldu kızım hayırlı olur inşaAllah. Bir de konak olmadik sanıyorum ben, saçlar gidince ben şok. Nasil konak olmuş anlatamam. Bizim saçlarda açık renk farkedilmiyomus megersem :) zeytinyağiyla temizledim bir güzel bir de banyo ohh mis oldu yavrum.
37 - 37.5 arası. ağrısı da var galiba. birden ağlamaya başlıyor. calpol verdim.Ay Kıyamam kuzuya yaa şimdi nasıl tatlım? Düştü mü ateşi?
Benimkini traş edelim desek edecek saç yok
Nasıl yani oy tehlikeli tekrar test yaptın mı? ya ben de konuşup konuşup moralini bozmak istemiyoeum ama sonradan da belirebiliyor bazenKıslar stresten kendımı yıyorum
Dun hep asacayı ıctım bugun cıvanpercrmı ıctım adet olayım dıye yok allah yok
Oğlen gebelik testı yaptum bugun 7 gun gecmesıne ragmen tek cızgı cızgı ama 1 saat snr banyoya gıttıgımde baktım ıkıncı cızgı cooooook hafıfff gorunuyor dunyam karardı sankı o kdr sure snrrr gecerlı olmuyordu degıl mıııı
Çok kotuyummmmm
Canım bir arkadaşta huysuzluk yapmıştı yazmıştı buraya thankfulnovember sanırım. bizim oğlan da pazartesi aşı oldu hiç bi fark yoktu ateş yapmıyomuş zaten bu aşı. 2. aydaki bacaktan yapılan aşıların 2. dozları aynısı yani. bi de zaten atakta oldukları için hep huysuzlar
aynen yaa benimki de cok silikti,istemiyorsun o yüzden inşallah değilsindir hamiş.Nasıl yani oy tehlikeli tekrar test yaptın mı? ya ben de konuşup konuşup moralini bozmak istemiyoeum ama sonradan da belirebiliyor bazen
Bebeğinizi uyutabildiğinize sevindim ama Ferber in yöntemini asla onaylamıyorum. sonuçta bebek bu sakinleşmeyi bilmiyor iletişim kurmaya çalışıyor annem bana asla cevap vermeyecek diye anlayıp çaresizlikten mutsuz bir şekilde uyuyor 5 yaşına geldiğinde de seni şimdi dinleyemem sabah anlatırsın diyebilecek misiniz? ben de bebeğim kendi kendine uyumaya alışsın isterim ama daha çok küçükler. ferberin yöntemi onaylamasam da zaten 12 aydan sonrası için öneriliyor bunu bilmiyor musunuz? şu an bebeğinizi bırakıp cevapsız gitmeniz psikolojisini derinden etkileyebilir zararlı olabilirselam kızlar bende agustos annesiyim temmuzda beklerken 4 agustosa geldi benim ogulcuk
gazlı bir bebek oldugu için ilk aylar uyurken degişik yöntemler denedik sallanmaya alısmıstı ancak ynede sallanınca bazen kendini sıkıyor aglıyor uyuması gecikiyordu .bazen uykusu varken uyuyamıyor daha çok aglıyordu
artık dedim öyle böyle uyuyacak birde baktım bizim kuzen alıstırmıs dogustan bebegini koyunca sak uyuyor
ferberin yöntemini denemye karar verdim ilk seansta agladı 15 dakka kadar 20 dakka da sakin durdu 5 dakka da gidip geldik yanına uyudu sonra . sonraki seanslarda süre kısladı kısaldı bugun üçüncü gün 10 dakkada uyudu 5 dakka kadar aglamıstı mırıldana mırıldana . tavsiye ediyorum zor ama diğer türlü ne yapsak uyuaymıyordu bazen birde gözlerini ovusturmayı ögrenmiş gözleri kıpkırmızı oluyordu. bu yöntem 7 gün deneniyor bakalım tamamen aglamadan uyuabilrcekmi gerci dün bir uyku vaktinde aglamadı sayılır.
birde eskiden uykusu bölünüp bazen uyanınca illa sallayacaktın tekrar uyusun diye simdi kendisi dalıykr tektar sükür
Bebeğinizi uyutabildiğinize sevindim ama Ferber in yöntemini asla onaylamıyorum. sonuçta bebek bu sakinleşmeyi bilmiyor iletişim kurmaya çalışıyor annem bana asla cevap vermeyecek diye anlayıp çaresizlikten mutsuz bir şekilde uyuyor 5 yaşına geldiğinde de seni şimdi dinleyemem sabah anlatırsın diyebilecek misiniz? ben de bebeğim kendi kendine uyumaya alışsın isterim ama daha çok küçükler. ferberin yöntemi onaylamasam da zaten 12 aydan sonrası için öneriliyor bunu bilmiyor musunuz? şu an bebeğinizi bırakıp cevapsız gitmeniz psikolojisini derinden etkileyebilir zararlı olabilir
Hoşuma gitti ama anlamadığım bir şekilde kavga ediyor onunla.Sevdi mi peki canim ben de alayim diyorum da?
Niye kendini yiyorsun ki uyar. Ben uyarıyorum kavram karmaşası olmasın lütfen diyorum.Kızlar peki bebeklerinizi kızım diye yada annem diye sevenlere sinir oluyormusunuz? Özellikle eşimin kız kardesi oyle seviyor sinir oluyorum benim onun annesi diye diye kendimi yiyorum
Aynen ya ağlama bitti çığlık başladı. İnatçı keçi bunlar.Ya yaaaatatlış tatlış fotoları atıyorum buraya siz de şirin sanıyoraunuz tam bir çirkef benim kız. Ağlamıyor da bağırıyor aaaaaa kafam şişti
Ay süper fikir ya. Hemen bende yapayım.Eki Görüntüle 1922650
Kızlar aranızda yaşayan var mı bilmiyor ama Ata emerken kısa bi süre sonra çok fazla etrafla ilgilenmeye başladı ve bu sırada bırakıyor emmeyi bi daha zor dönüyor. Bloglarda araştırırken emzirme kolyesi diye bişeye rastladım. İlk kez duydum emzirme kolyesinisatılıyormuş bu durumlar için daha neler duyucam Ya Rab neyse ben de kendim yaptım emzirme kolyesi elime ne geçtiyse geçirdim ipten taktım boynuma işe yaradı hem emiyor hem kolyeyle oynuyor
Makinenin ucu tarak gibi canım tarar gibi oluyo tek fark kesiliyor. Zararlı oldugunu dusunsem yaptirmazdim. Kızcağızımin cani yansa durmazdi ki zaten. Istedigimizi yapalım ortaligi yikardi. Kizimla ilgili her karari babasiyla ortak alıyoruz. Bdaha güçlü ve saglam vbir karar olsun diye. Tahriş olacak bir hareket yapmadik ki canım. Tarak gibi ucu dedigim gibi. Gayet iyi oldu tahriş falan yok nur gibi kizim ya maşallah :) kötü bi sey olcak olsa izin verir miyiz canım eski kafali miyiz biz :) evham yapma sendeMakinayla mi?? Acimaz mi kafasi yahu minigimn yine iyi durmus valla. Ben sac kazitma olayina hic sicak bakmiyorm ama yapmissiniz artk zaten tabi ki kendi karariniz. Ama benm kuzenimin cok kazidilar kucukken hoc faydasi olmadi da sizin kazima icin bile cok erken canm ya. Insallah tahris olmamistir kafasi bebisin.
Harikasin canım. Bende böyle düşünüyorum ama işte bazen tekrar tekrar duymak iyi geliyor çünkü insan yoruluyor. Senin kız nasil oldu düştü mu atesi? Ismi neydi?ya bazen gerçekten sinirleniyorum. yürümeye başlayana kadar ki sürece kucak bebeği diyorlar. çünkü hiç bilmediği birisine muhtaç varlık getirdik dünyaya.
daha 2-3 ay olunca ne bu bıkkınlık hali? bebek için en güvenli yer anne kucağı, yatağı değil. ağlayan bebeğe sıkıca sarılmak yerine uzaktan bakıp anneye olan güvenini kırmak, çok güzel başarı. tebrikler.
bebeğine en fazla 2-3 sene katlanacaksın. ondan sonra kreş anaokulu okul derken sarılmalar azalacak.
bu hatayı ilk bebeğimde ben de yaptım. çok pişmanım o günlere. şimdi üç bebeğimi de ayakta sallıyorum. her gece 2-3 saatte bir uyanıyorum. bazen of desem de iyi ki varlar. onlarsız 30 sene rahat uyudum. varsın birkaç sene uykusuz kalayım. her şeyim feda olsun yavrularıma. üçüne birden sımsıkı sarılıyorum her zaman. çünkü zaman çabuk geçiyor ve bu günler geri gelmeyecek. ileride bu günleri özlemle andığımda pişman olmak istemiyorum.
yoruluyoruz, insanız canım. her an aynı olamayız.Harikasin canım. Bende böyle düşünüyorum ama işte bazen tekrar tekrar duymak iyi geliyor çünkü insan yoruluyor. Senin kız nasil oldu düştü mu atesi? Ismi neydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?