- 18 Ağustos 2011
- 11.087
- 6.705
- 448
ya bazen gerçekten sinirleniyorum. yürümeye başlayana kadar ki sürece kucak bebeği diyorlar. çünkü hiç bilmediği birisine muhtaç varlık getirdik dünyaya.
daha 2-3 ay olunca ne bu bıkkınlık hali? bebek için en güvenli yer anne kucağı, yatağı değil. ağlayan bebeğe sıkıca sarılmak yerine uzaktan bakıp anneye olan güvenini kırmak, çok güzel başarı. tebrikler.
bebeğine en fazla 2-3 sene katlanacaksın. ondan sonra kreş anaokulu okul derken sarılmalar azalacak.
bu hatayı ilk bebeğimde ben de yaptım. çok pişmanım o günlere. şimdi üç bebeğimi de ayakta sallıyorum. her gece 2-3 saatte bir uyanıyorum. bazen of desem de iyi ki varlar. onlarsız 30 sene rahat uyudum. varsın birkaç sene uykusuz kalayım. her şeyim feda olsun yavrularıma. üçüne birden sımsıkı sarılıyorum her zaman. çünkü zaman çabuk geçiyor ve bu günler geri gelmeyecek. ileride bu günleri özlemle andığımda pişman olmak istemiyorum.
Makinenin ucu tarak gibi canım tarar gibi oluyo tek fark kesiliyor. Zararlı oldugunu dusunsem yaptirmazdim. Kızcağızımin cani yansa durmazdi ki zaten. Istedigimizi yapalım ortaligi yikardi. Kizimla ilgili her karari babasiyla ortak alıyoruz. Bdaha güçlü ve saglam vbir karar olsun diye. Tahriş olacak bir hareket yapmadik ki canım. Tarak gibi ucu dedigim gibi. Gayet iyi oldu tahriş falan yok nur gibi kizim ya maşallah :) kötü bi sey olcak olsa izin verir miyiz canım eski kafali miyiz biz :) evham yapma sende
Evet canım sarı pipi benimki
Atkadaş anlatınca Ferberin yöntemini bende araştırdım ne diye ama uygulanacak gibi değil. Ben şöyle düşünüyorum bizler çoğu şeyi içimizden geldiği gibi yapıyoruz, birinden hoşlanmazsak ondan uzak kalıyoruz sonradan iyi ki uzak kalmışız diyoruz,tehlike hissettiğimizde o yerden uzaklaşmak istiyoruz,korksak ağlıyoruz,yanımızda biri ağlasa ona sarılmak istiyoruz teselli için ya da dokunma ihtiyacı duyuyoruz,sevindik mi yine birilerine sarılarak paylaşıyoruz. Örnekler daldan dala oldu ama bunlar hissiyatımız doğrultusunda yaptığımız şeyler.Bu kadar şeyi bence doğru olan bu olduğu için yapıyoruz. Eğer bebeğimiz ağladığında ilk aklımıza gelen onu kucaklamaksa Rabbim bu davranış doğru olduğu için içimize bu hissi yerleştiriyor bence. İnsan hislerine güvenmeli. Hele anne olarak bizden bir parça olan yavrularımızla her ne kadar görünürde kordon bağımız yoksa da ruhumuz,hissiyatımız onlarla,tüm benliğimizin kordonu daha kesilmedi. Bence uyku eğitiminde de yavrularımız bizi yönlendirecektir. Acele etmeyelim bir alışkanlığı kazandırmak için ben 40 sayısına çok inanıyorum. 40 gün ya da 40 sefer bir şeyi yaparsak o iyice yerleşiyor. Kolay kolay da gitmiyor.
Atkadaş anlatınca Ferberin yöntemini bende araştırdım ne diye ama uygulanacak gibi değil. Ben şöyle düşünüyorum bizler çoğu şeyi içimizden geldiği gibi yapıyoruz, birinden hoşlanmazsak ondan uzak kalıyoruz sonradan iyi ki uzak kalmışız diyoruz,tehlike hissettiğimizde o yerden uzaklaşmak istiyoruz,korksak ağlıyoruz,yanımızda biri ağlasa ona sarılmak istiyoruz teselli için ya da dokunma ihtiyacı duyuyoruz,sevindik mi yine birilerine sarılarak paylaşıyoruz. Örnekler daldan dala oldu ama bunlar hissiyatımız doğrultusunda yaptığımız şeyler.Bu kadar şeyi bence doğru olan bu olduğu için yapıyoruz. Eğer bebeğimiz ağladığında ilk aklımıza gelen onu kucaklamaksa Rabbim bu davranış doğru olduğu için içimize bu hissi yerleştiriyor bence. İnsan hislerine güvenmeli. Hele anne olarak bizden bir parça olan yavrularımızla her ne kadar görünürde kordon bağımız yoksa da ruhumuz,hissiyatımız onlarla,tüm benliğimizin kordonu daha kesilmedi. Bence uyku eğitiminde de yavrularımız bizi yönlendirecektir. Acele etmeyelim bir alışkanlığı kazandırmak için ben 40 sayısına çok inanıyorum. 40 gün ya da 40 sefer bir şeyi yaparsak o iyice yerleşiyor. Kolay kolay da gitmiyor.
acemi annelikte bir şeyler deniyoruz illa. sonra vicdan azabı çekiyoruz. valla annelik çok zor ya. insan daha hassas oluyor çoğu şeyde.Oyyy cok tatli annelersiniz siz yaaa. Valla ben de ayni kafadayim. Ferberi aklimdan bile gecirmem de tracy nin yatir kaldiri denim dedm bikac defa yatirip kaldirdm cocugum bi agla aglaa ayyy dedim ozur dilerm dedm sarildim kokladm memede uyudu sonra. Yapcka bi sey yok yani. Ben sadece programli olmasi icn ugrasiyorm ama nasil uyumak istedini o seciyor. Ben sadece uyku zamani geldini hatirlariyorm. Ama uyumak istemiyosa zorlamiyorm. Bi sekilde buyuycekler nihayetinde B Began in de dedigi gibi varsin benm bikac senem uykusuz ve bel agrilariyla gecsin :)) Allah sagligimizdan etmesn de tabi insallah.
Ağlatarak bebeğe bişi öğretmek çok saçma, kaldıki uzmanlar bu şekilde verilen eğitimlerin ileride çok daha büyük sorunlara yol açacağını söylüyorlar. Bebeklerimiz daha çok küçük bunun için hem ben uyumayı bilmiyorum diyen biri var mı aramızda zamanla her şey öğrenilecek, instagramda nyxuyku varmissmadam bi takip edin isterseniz.
Fçgrya bazen gerçekten sinirleniyorum. yürümeye başlayana kadar ki sürece kucak bebeği diyorlar. çünkü hiç bilmediği birisine muhtaç varlık getirdik dünyaya.
daha 2-3 ay olunca ne bu bıkkınlık hali? bebek için en güvenli yer anne kucağı, yatağı değil. ağlayan bebeğe sıkıca sarılmak yerine uzaktan bakıp anneye olan güvenini kırmak, çok güzel başarı. tebrikler.
bebeğine en fazla 2-3 sene katlanacaksın. ondan sonra kreş anaokulu okul derken sarılmalar azalacak.
bu hatayı ilk bebeğimde ben de yaptım. çok pişmanım o günlere. şimdi üç bebeğimi de ayakta sallıyorum. her gece 2-3 saatte bir uyanıyorum. bazen of desem de iyi ki varlar. onlarsız 30 sene rahat uyudum. varsın birkaç sene uykusuz kalayım. her şeyim feda olsun yavrularıma. üçüne birden sımsıkı sarılıyorum her zaman. çünkü zaman çabuk geçiyor ve bu günler geri gelmeyecek. ileride bu günleri özlemle andığımda pişman olmak istemiyorum.
Grill cim öyle güzel yazmışsın ki..ya bazen gerçekten sinirleniyorum. yürümeye başlayana kadar ki sürece kucak bebeği diyorlar. çünkü hiç bilmediği birisine muhtaç varlık getirdik dünyaya.
çok şey yazacaktım da uzatmak istemedim. sağol canımFçgr
Grill cim öyle güzel yazmışsın ki..
Ben de takip ediyorum canım melis keşan ı hatta geçenlerde forumda emzik kullanımı ile ilgili bir makalesinim linkini paylaşmıştım. bu uyku eğitimleri sanki iyi bir şey gibi gözümüze sokuluyor kaç yıldır ama anne olduktan sonra bebeğimin ağlamasına cevap vermemeyi ben yüreğime sığdıramadım. işe başlayınca ayrı kalacağım saatleri düşünüyorum şimdiden. ne zaman istese sevgi ile kucaklayalım yavrularımızı incinmesinler üzülmesinler onlar.Bugün zor bir seans geçirdim. Önümde gözleri dolan annenin şu cümlesinden sonra ikimiz de susup kaldık… “Uyku eğitimi verdiğim gün bebeğimin üstüne elimi koydum ama elimi koydugumda bebegim kucak istiyor diye elimi cekmem söylendi, ben de cekerken kizim tuttu birakmadi. Belki sonra bebeğim uyudu, ama o anı hiç unutmadım ve vicdan azabı çekiyorum.” Bu annenin bebeği 16 aylık, 5.5 aylıkken ona uyku eğitimi verilmiş. 5 yaşından beklenen kendini sakinleştirme becerisi 5 aylık bebeğe verilince, olanlar oluyor… Şu anda elimde güveni darmadağın, anneyi kaybetme korkusu ile her anında anneye yapışmış, ağlama krizleri geçiren, uykudan krizlerle uyanıp annesini isteyen, endişe depolamış bir bebek var. Bir yandan da vicdan azabından mahvolmuş, bebeğinin sinyalleri yerine kurallar silsilesini dinlemekten bebeğini tanıyamamış, ne yapması gerektiğini bilmeyen, içgüdülerini kapatmış, çok üzgün bir anne var.Biz şimdi anneyle kol kola verdik, önce onu iyileştiriyoruz. Bir yandan da bebeğine güven depoluyoruz, iletişim kurması için yönlendiriyoruz, motive ediyoruz. Her ihtiyacında yanında olmak üzerine bir plan yapıyoruz. Bir yandan da anneyi içgüdüleri ile buluşturuyoruz. Kuralları çöpe attık. Huzurla ikisinin de uyuması için, ben de çekiliyorum biraz aradan, istediğinizde buradayım ama siz biraz başbaşa kalın dedim, birbirinizi dinleyin, hadi en baştan tanışın, göz göze, ten tene… Şimdi tek şey söyleyeceğim… Sevgili ebeveyn, çocuğuna her zaman geleceği yatırım yaparak davran. Onun sinyalleri ve senin içgüdülerin öyle yüce ki, içine sinmeyenden uzak dur. Ve evet çok net, uyku eğitimi verme, sonuçları ağır. Ya bebeğiniz kendini tamamen kapatıyor ve ne derdi varsa da susup sizi çağırmıyor. Ya da kaldıramıyor, bir yerde patlıyor ve davranış sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Hangisi daha kötü bilmiyorum.Ne uğruna? İlk seneler onun doğasında olmayan kesintisiz uykuyu ona zorla vermek için. Tekrar düşünün, bilimsel her kaynağı araştırın, yöntemin kaynağını sorgulayın, sonra son karar her zaman sizin(Bebegimiz bu gece, yani ilk gece, günler sonra ilk defa aglamadan uyudu. Güzel annesinin yüregine saglik! )
bu yazıyı paylasmış instagramda nyxuyku okurken ağlayasım geldi kıyamam bebişime ben asla öyle yapışık ikiz gibi geziyoz
Ben de takip ediyorum canım melis keşan ı hatta geçenlerde forumda emzik kullanımı ile ilgili bir makalesinim linkini paylaşmıştım. bu uyku eğitimleri sanki iyi bir şey gibi gözümüze sokuluyor kaç yıldır ama anne olduktan sonra bebeğimin ağlamasına cevap vermemeyi ben yüreğime sığdıramadım. işe başlayınca ayrı kalacağım saatleri düşünüyorum şimdiden. ne zaman istese sevgi ile kucaklayalım yavrularımızı incinmesinler üzülmesinler onlar.
benim kızlar da hiç emzik almadı ya. bir iki gün uğraştım. mideleri bulanıyor diye bıraktımEvet ben de şimdi okudum önermiyormuş emzik,benimki istemiyordu zaten arada deniyordum denemem artık
Bugün zor bir seans geçirdim. Önümde gözleri dolan annenin şu cümlesinden sonra ikimiz de susup kaldık… “Uyku eğitimi verdiğim gün bebeğimin üstüne elimi koydum ama elimi koydugumda bebegim kucak istiyor diye elimi cekmem söylendi, ben de cekerken kizim tuttu birakmadi. Belki sonra bebeğim uyudu, ama o anı hiç unutmadım ve vicdan azabı çekiyorum.” Bu annenin bebeği 16 aylık, 5.5 aylıkken ona uyku eğitimi verilmiş. 5 yaşından beklenen kendini sakinleştirme becerisi 5 aylık bebeğe verilince, olanlar oluyor… Şu anda elimde güveni darmadağın, anneyi kaybetme korkusu ile her anında anneye yapışmış, ağlama krizleri geçiren, uykudan krizlerle uyanıp annesini isteyen, endişe depolamış bir bebek var. Bir yandan da vicdan azabından mahvolmuş, bebeğinin sinyalleri yerine kurallar silsilesini dinlemekten bebeğini tanıyamamış, ne yapması gerektiğini bilmeyen, içgüdülerini kapatmış, çok üzgün bir anne var.Biz şimdi anneyle kol kola verdik, önce onu iyileştiriyoruz. Bir yandan da bebeğine güven depoluyoruz, iletişim kurması için yönlendiriyoruz, motive ediyoruz. Her ihtiyacında yanında olmak üzerine bir plan yapıyoruz. Bir yandan da anneyi içgüdüleri ile buluşturuyoruz. Kuralları çöpe attık. Huzurla ikisinin de uyuması için, ben de çekiliyorum biraz aradan, istediğinizde buradayım ama siz biraz başbaşa kalın dedim, birbirinizi dinleyin, hadi en baştan tanışın, göz göze, ten tene… Şimdi tek şey söyleyeceğim… Sevgili ebeveyn, çocuğuna her zaman geleceği yatırım yaparak davran. Onun sinyalleri ve senin içgüdülerin öyle yüce ki, içine sinmeyenden uzak dur. Ve evet çok net, uyku eğitimi verme, sonuçları ağır. Ya bebeğiniz kendini tamamen kapatıyor ve ne derdi varsa da susup sizi çağırmıyor. Ya da kaldıramıyor, bir yerde patlıyor ve davranış sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Hangisi daha kötü bilmiyorum.Ne uğruna? İlk seneler onun doğasında olmayan kesintisiz uykuyu ona zorla vermek için. Tekrar düşünün, bilimsel her kaynağı araştırın, yöntemin kaynağını sorgulayın, sonra son karar her zaman sizin(Bebegimiz bu gece, yani ilk gece, günler sonra ilk defa aglamadan uyudu. Güzel annesinin yüregine saglik! )
bu yazıyı paylasmış instagramda nyxuyku okurken ağlayasım geldi kıyamam bebişime ben asla öyle yapışık ikiz gibi geziyoz
acemi annelikte bir şeyler deniyoruz illa. sonra vicdan azabı çekiyoruz. valla annelik çok zor ya. insan daha hassas oluyor çoğu şeyde.
C caspe_r bu konuyu çok konuştuk ya senleValla ben de yapamam canım, kıyamam ağlamasına. Varsın memede uyusun minnoşum :)
sizlerin bebegi belki sallanarak yada memede rahat uyuyabiliyordur ancak benim bebegim günün büyük bir bölümünde uyku için savas veriyordu sallayonca aglıyor kendini tırmalıyordu cogu zman . memede uyumuyordu . uyuyamayonca aglıyordu kıpkırmızı oluyordu. kusura bakmayın ama bende mecbur kalana kadar aglatmak olmaz dedim . ferberim yöntemini tragg ile katıstırdık kendimize göre işliyor. suanda sükür uykusu düzeldi en azından mutlu uyanıyor eskisi gibi uykusu bölünüp tekrar dalmak için salllmıyorz ki cogu zaman uyumuyordu bile.Ağlatarak bebeğe bişi öğretmek çok saçma, kaldıki uzmanlar bu şekilde verilen eğitimlerin ileride çok daha büyük sorunlara yol açacağını söylüyorlar. Bebeklerimiz daha çok küçük bunun için hem ben uyumayı bilmiyorum diyen biri var mı aramızda zamanla her şey öğrenilecek, instagramda nyxuyku varmissmadam bi takip edin isterseniz.
ben bu yazıyo tavsiye niteliğinde yazdım ben bebegim esim gayet mutluyuz suan bebegim uyku bölündüğünde dalabiliyor artık eskiden saatlerce uyuyamayıp aglayan cocuk suanda cok basit uyuyor. kimse cocugunu aglatöayı istemez ancak bzim cocugumuz sallanmaya da tepki koyuyordu memedede uyumuyordu. ve yüzü sıkıntıdan kızarıyordu .missmadam bir de bunu oku:
http://bebekveben.com/ferber-yontemine-elestiriler/
yazı sahibi kendince yorumlamış. objektif değil
bu yüzden olumsuz yönünü gösteren eleştiriler daha makul ve mantıklı.
bebeğin sevgiye sarılmaya muhtaç. biz bile bu yaşımızda annemizin, babamızın, kocamızın sıcak koynuna başımızı koyunca ne kadar huzurlu ve mutlu oluyoruz.
illa eğitim vereceksen diş çıkarma ve aşı sıkıntıları bitince dene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?