2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391

Cok Haklisin valla. Uc cocukla bile bunu soylemen hele arti mukemmel. Her gelen baslardi hemen kucaga alistirma bilmem ne ulan benm kucagim sana mi dert oldu diyesim gelirdi :)) simdi oyun oynayip ogrenelim doye halisina birakiyorm ama ne zaman viziklasa hop aliyorm geziyorm kokluyorm oynuyorm oh misss... hatta bu ara hava guzel disari bile kanguruyla gidip geliyorz ki koklasiyoz misss. Sadece ise baslicak olmamdam dolayi tedirginim. 3,5 ay var daha gerci daha ama artk endisesi basladi bile... sonucta babanne kucagiyla benmki bir mi?? Ama her firsatta yaninda olcam hic bi seyi boslamicam Allahin izniyle. Her firsatta ucacam kizimin yaninaaa.

Oh iyi bari :) Haklisin canm oyle olsa yapmazdiniz zaten de iste ben de ne kadr hassasim sen dusun :)) senin cocugunu senden korumaya kalkiyorm

Oyyy cok tatli annelersiniz siz yaaa. Valla ben de ayni kafadayim. Ferberi aklimdan bile gecirmem de tracy nin yatir kaldiri denim dedm bikac defa yatirip kaldirdm cocugum bi agla aglaa ayyy dedim ozur dilerm dedm sarildim kokladm memede uyudu sonra. Yapcka bi sey yok yani. Ben sadece programli olmasi icn ugrasiyorm ama nasil uyumak istedini o seciyor. Ben sadece uyku zamani geldini hatirlariyorm. Ama uyumak istemiyosa zorlamiyorm. Bi sekilde buyuycekler nihayetinde @grill in de dedigi gibi varsin benm bikac senem uykusuz ve bel agrilariyla gecsin :)) Allah sagligimizdan etmesn de tabi insallah.

Cok haklısın cnm o konuda söyleyecek çok seyim var da biraz ağır olacak susuyorum o yüzden. Daha bu bebekler kaç günlük yahu bi karikatür vardı senin yillandigin dünyada ben daha günlüğüm diye bu minnacik kuzucuklar sırf bize kolaylık olsun diye ağlayarak uyutulur mu ya !!! Kaldı ki her bebeğin huyu suyu düzeni farklı. Sen karanlıkta uyursun ben az ışıkla bir başkası ışıkta. Sen çok sıcakta uyumayı seversin ben sevmem vs. Bebeklerin de neyi sevip sevmediğini anlamak için zaman lazım. Zamanla onları anladikce bazi alışkanlıkları kazandirmak daha kolay olacak

acemi annelikte bir şeyler deniyoruz illa. sonra vicdan azabı çekiyoruz. valla annelik çok zor ya. insan daha hassas oluyor çoğu şeyde.

Bugün zor bir seans geçirdim. Önümde gözleri dolan annenin şu cümlesinden sonra ikimiz de susup kaldık… “Uyku eğitimi verdiğim gün bebeğimin üstüne elimi koydum ama elimi koydugumda bebegim kucak istiyor diye elimi cekmem söylendi, ben de cekerken kizim tuttu birakmadi. Belki sonra bebeğim uyudu, ama o anı hiç unutmadım ve vicdan azabı çekiyorum.” Bu annenin bebeği 16 aylık, 5.5 aylıkken ona uyku eğitimi verilmiş. 5 yaşından beklenen kendini sakinleştirme becerisi 5 aylık bebeğe verilince, olanlar oluyor… Şu anda elimde güveni darmadağın, anneyi kaybetme korkusu ile her anında anneye yapışmış, ağlama krizleri geçiren, uykudan krizlerle uyanıp annesini isteyen, endişe depolamış bir bebek var. Bir yandan da vicdan azabından mahvolmuş, bebeğinin sinyalleri yerine kurallar silsilesini dinlemekten bebeğini tanıyamamış, ne yapması gerektiğini bilmeyen, içgüdülerini kapatmış, çok üzgün bir anne var. Biz şimdi anneyle kol kola verdik, önce onu iyileştiriyoruz. Bir yandan da bebeğine güven depoluyoruz, iletişim kurması için yönlendiriyoruz, motive ediyoruz. Her ihtiyacında yanında olmak üzerine bir plan yapıyoruz. Bir yandan da anneyi içgüdüleri ile buluşturuyoruz. Kuralları çöpe attık. Huzurla ikisinin de uyuması için, ben de çekiliyorum biraz aradan, istediğinizde buradayım ama siz biraz başbaşa kalın dedim, birbirinizi dinleyin, hadi en baştan tanışın, göz göze, ten tene… Şimdi tek şey söyleyeceğim… Sevgili ebeveyn, çocuğuna her zaman geleceği yatırım yaparak davran. Onun sinyalleri ve senin içgüdülerin öyle yüce ki, içine sinmeyenden uzak dur. Ve evet çok net, uyku eğitimi verme, sonuçları ağır. Ya bebeğiniz kendini tamamen kapatıyor ve ne derdi varsa da susup sizi çağırmıyor. Ya da kaldıramıyor, bir yerde patlıyor ve davranış sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Hangisi daha kötü bilmiyorum.Ne uğruna? İlk seneler onun doğasında olmayan kesintisiz uykuyu ona zorla vermek için. Tekrar düşünün, bilimsel her kaynağı araştırın, yöntemin kaynağını sorgulayın, sonra son karar her zaman sizin(Bebegimiz bu gece, yani ilk gece, günler sonra ilk defa aglamadan uyudu. Güzel annesinin yüregine saglik! )

bu yazıyı paylasmış instagramda nyxuyku okurken ağlayasım geldi kıyamam bebişime ben asla öyle yapışık ikiz gibi geziyoz

Fçgr
Grill cim öyle güzel yazmışsın ki..

Ben de takip ediyorum canım melis keşan ı hatta geçenlerde forumda emzik kullanımı ile ilgili bir makalesinim linkini paylaşmıştım. bu uyku eğitimleri sanki iyi bir şey gibi gözümüze sokuluyor kaç yıldır ama anne olduktan sonra bebeğimin ağlamasına cevap vermemeyi ben yüreğime sığdıramadım. işe başlayınca ayrı kalacağım saatleri düşünüyorum şimdiden. ne zaman istese sevgi ile kucaklayalım yavrularımızı incinmesinler üzülmesinler onlar.

missmadam bir de bunu oku:

http://bebekveben.com/ferber-yontemine-elestiriler/

yazı sahibi kendince yorumlamış. objektif değil
bu yüzden olumsuz yönünü gösteren eleştiriler daha makul ve mantıklı.

bebeğin sevgiye sarılmaya muhtaç. biz bile bu yaşımızda annemizin, babamızın, kocamızın sıcak koynuna başımızı koyunca ne kadar huzurlu ve mutlu oluyoruz.
illa eğitim vereceksen diş çıkarma ve aşı sıkıntıları bitince dene.

Son düzenleme:

Evet ben de şimdi okudum önermiyormuş emzik,benimki istemiyordu zaten arada deniyordum denemem artık

Valla ben de yapamam canım, kıyamam ağlamasına. Varsın memede uyusun minnoşum :)

acemi annelikte bir şeyler deniyoruz illa. sonra vicdan azabı çekiyoruz. valla annelik çok zor ya. insan daha hassas oluyor çoğu şeyde.

Aynen oyle. Onu da sirf gunduz biraz uyusa dinlense yarn ben olmayinca yaninda nasil uyuyacak diye denedm amaa tobeee eninde sonunda alisir uyur kendi istedinde dedm, oglen giderim yanina emzirip uyuturum dedm 1 yasina kadr zaten sonra da biraz daha alisir. Oy oyy o aglamasi beni oldurdu zaten tovbe ettm ben.

Valla ben de yapamam canım, kıyamam ağlamasına. Varsın memede uyusun minnoşum :)
C caspe_r bu konuyu çok konuştuk ya senle
Memede uyuması da güzel ne olacak emzirmenin devamlılığını da sağlar. ben bi ara bakıcı nasıl uyutacak diye stres yapmıştım memeden ayrı pışpışla da arada uyutuyorum şimdi denemeler sonucu .bakıcı kadıncağız kucakta pışpışlar olmadı ayakta sallar ne olacak sanki ben gece uykusuna yine emzirerek geçiririm. 2 yaşına geldiğinde de laftan anlar okşarım öperim öyle sakinleştiririm nasılsa memeden ayrılacak.

sizlerin bebegi belki sallanarak yada memede rahat uyuyabiliyordur ancak benim bebegim günün büyük bir bölümünde uyku için savas veriyordu sallayonca aglıyor kendini tırmalıyordu cogu zman . memede uyumuyordu . uyuyamayonca aglıyordu kıpkırmızı oluyordu. kusura bakmayın ama bende mecbur kalana kadar aglatmak olmaz dedim . ferberim yöntemini tragg ile katıstırdık kendimize göre işliyor. suanda sükür uykusu düzeldi en azından mutlu uyanıyor eskisi gibi uykusu bölünüp tekrar dalmak için salllmıyorz ki cogu zaman uyumuyordu bile.

Slm kizlar. bugun coook kotu bi olay yasadim. sabh oglani uyuttum kahvalti icin kizarytma yapiorum. mutgk kapisini orttum ki iceriye koku gitmesin. meger o arada oglum uyanmis. aglamaya baslamis ben duymuyorum tabi. bn bakmayincada soluksuz cigliklara gecmis. bi anda icimden bi durtu iceriye bak dedi. kapiyi acmamla firlamam bir oldu. oglumuñ yanina gittigimde mosmor olmus aglamaktan goz yaslari yuzunu yikamis resmen.. gozleri kippkirmizi olmus. beni gorunce nasil sevindi kizlar anlatamam.. o kadar kotu oldum ki anlatamam. hemn onu kucakladim ve bu kez bn hickiriklara boguldum. tum gun vicdan azabindan duramadim.... sonra aksam esim geldi bi torba dolusu alisveris yapmis. bunu al gotur bi komsumuz var ona ver dedi. hayrdr dedim. bu gece alisle ilgili cok kotu ruyalar gordum bunu vr ki sadaka niyetine gecsin dedi. bnde sabh ki olayi anlttim.... Rabbim kaza beladan korusun insallhh (((

ben bu yazıyo tavsiye niteliğinde yazdım ben bebegim esim gayet mutluyuz suan bebegim uyku bölündüğünde dalabiliyor artık eskiden saatlerce uyuyamayıp aglayan cocuk suanda cok basit uyuyor. kimse cocugunu aglatöayı istemez ancak bzim cocugumuz sallanmaya da tepki koyuyordu memedede uyumuyordu. ve yüzü sıkıntıdan kızarıyordu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…