2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Yönteme eleştiriler olabilir evet. Fakat şunu gözden kaçırmayın. Bu yöntemin sahibi Boston Çocuk Hastanesi, Pediatrik Uyku Düzensizlikleri Bölüm Başkanı. Kitap yazıp ün kazanma tutkusu olan kişisel gelişimci tarzı biri değil. Çocuk fıtratları farklı farklı, her çocuğa uygun yöntemler de farklılık gösterebilir. Ferber yöntemi Tukaka deyip bir kenara atmamak lazım. Ebeveyn çocuğunu tanır uygun yöntemi bulur. Bu Ferber de olabilir.

Oyyyy kiyamam yaaa. Kendimi senin yerine koydm da ben de deli gibi aglardm eminim. Sukur ki kaza belasiz atlatmissiniz. Allahin izniyle bi sey olmaz ama iste insanin ici parcalanir. Esinin olayinda uatune gelmis. Iyi olms aslinda..

Aynen canim çok konustuk senle bu konuyu. 2 sefer denedim yataginda salla uyusun. Ilkinde basardim ikincide agladi. Daha da denemiyorum emziriyorum öyle uyuyor. Zaten tek endisem baska turlu uyuyamadigindandi. Rahatsizlansam falan uyumaz diye. Ama artik saldim valla ohh mis. Bide annem hadi simdi gelinde kucagimda uyuyun :))) en fazls 2 yaşına kadar mecbur kalınca uyur bir sekilde diyincede mantikli geldi :) Arada ayagima koyuyorum yanına yatiyorum falan ama bakiyorum vizikliyo emmeye aliyorum :)

Oyyyy kiyamam yaaa. Kendimi senin yerine koydm da ben de deli gibi aglardm eminim. Sukur ki kaza belasiz atlatmissiniz. Allahin izniyle bi sey olmaz ama iste insanin ici parcalanir. Esinin olayinda uatune gelmis. Iyi olms aslinda..
Aynn oyle canm. rabbim kaza beladan korusun.

Arkadaslarim biraz elestirel yaklasmis onlarida anliyorum,sisin yaptiginiz seyi ben dogru buluyorum. Her cocuk ozeldir ve en iyi annesi bilir. Yontemler denenebilir cocuga uyan yontem zaten sinyalini verir,demekki boylr olmasi gerekiyordu,inanin daha hepsinin anne karninda karakterlero olusuyor ve dunyaya gelince kendi kurallari oluyor,ben emzirmiyorum sadece mama aliyor ve gecelero 1,5 saatte bir ayaktayiz,anason ve reZene cayi verdigimde sadece gece bir kere 4 saat uyur o kadar, gece uykusu iicn yapabilecegim hicbirsey kalmadi artik belki ilerleyen zamanda oturacak,disardaysak kendi kendine dalar uyur,ama evdeysek gunduz uykusunda besigine koyarim ve hafif sallayarak muzik esliginde uyuturum,tabiki agladi ama sakinlestirdim agladi sakinlestirdim sonra sakinledi ve kendi kndine uykuya daldi. Bunlar olacak seyler,2 ay boyunca koynumda uyudu,herseyin zamani yeri var,3 aylik bebe de artik cok kucuk degilyavas yavas duzen oturtulmali elbette, aman dokunmayin nasil isterse oyle olsun diyipte 5 yasinda olup hala tepesinde uyutab var. Bazi kurallar sert ve yikici olmamak kaydiyla konulmali ve uygulatilmali. Ben yanlis bulmuyorum

Cok gecmis olsun canim,katila katila aglamis bizimkide onu bir kere arabada yapti,yolun ortasinda durup sakinlestirmeye calistim cok zor bir andi

kaftankef canim bugn gorunduk doktora listeyi ekliyorum. Gece icin mama yapip verdim bile,kasikla yedirdim cok komikti begendi yemeye devam etti,agzindan ata ata yedi.gule oynaya yedi cok cukir,ama uzun suruyor 1 saaat kollarim agridi.bakalim gece uzun uyucakmis ben pek sanmiyorim annem bende ona emanet bu gece bem uyucam hehhe.

Bugun cok bereketli bir gindu,umarim herkrs icin oyle olmustur,cok guzel haberlae aldim sevdiklerimle olgili,bir arkadasimin hamis oldugunu ogrendim,kardesimin is gorusmesi cok guzel gecmis,benim yeni is icinde gelislemeler var toplanti yapacagiz haftaya,akrabamiz vardi 4 aylik hamis erkek mis bebisi cok sevindik,benim alpin tum kiyafetleri ona hazirladik. Ve bugun kontorlumiz cok iyiydi,doktorumuz alpi cok sevdi cok guzellesmis dedi,63 cm olmus anca,40 cm kafa, 6540 gr da kilosu olmus,hersey cok guzel artik ek gidaya basliyoruz. Offf ne gundu ama...
bu arada inanmicaksiniz bem de hala soktayim.benim kara gozlu alpimin gozleri maviye donmye basladi,ciddi ciddi koyu mavi,ic ceperi degisik,alacali bir renk,hangi renk kalcak acaba 6. Ayda belli olurmus. Cok ama cok aevincliyim. Koyu renk olacahini kabullanmistim sipriz oldi

servey ya aklim sende,haber et naptigini. Hamilesin gibi doguyor icime benim.
Allah korusun de kuzum ya ıkı cocugum var benım daha kızım cok kucukk
Kan verdım sonuc ıcın aradım lab da sıstem bozulmus gırememışlerr delırdımmm bellı defıl yanı ıdrar testı yaptık negatıf cıktı ama

Kac aylık tam alp ek gıda erken değil miii

İyi bari ins istedigin givi cikar sonuc

iyi geceler tatlis anneler umarim hepiniz iyisinizdir cok fazla giremiyorum malum memleketteyim zeynebi gormeye geliyorlar okuyorum sizleri ama daha yazamadan telefon gidiyo elimden :)
Kizlar az once dusa gireyim dedim zeynep uyumustu benim banyoya girmemle uyanmasi bir oldu cikamadimda kimse susturamamis ne annem ne kızkardeşlerim. Ciktim ki yuzu gözü kipkirmizi olmus aglamaktan annem susturamadik durmicak kizin kimsede nasil bakiciya birakacaksin ben sana hemen ise basla cocugun seni tam benimsemeden demistim beni dinlemedin diye azarladi bir suru canim cok sıkıldı ben napcam kizlar ya boyle aglarsa hergün dayanamam ise baslayinca

Benim annem de başla deyip duruyordu, şimdi başlama bakmam diyor.
Gerçekten bakılacak gibi değil.
Kolayca alışsınlar inşallah kısa süreli yokluğumuza da.

Yaaa o nasıl bi mantıktır anneyi benimsemesin bakıcıyı benimsesin anası bakıcı ya zaten, daha süt bebesi o annesinin kokusuna ve sıcaklığına ihtiyacı var sanki 3 yaşında çocuk, keşke imkanımız el versede iki yıl kullanabilsem iznimi..

çocuğunu bu kadar kısa sürede tanıman güzel. umarım yanılmazsın.

missmadam nymeria-burcu elbette bebeklere bir düzen oluşturulmalı ancak bebek iyi gözlemlenmeli.
mesela uykuya geçişte ağlarken yalnız bırakmak yerine tracy hogg un yöntemi daha insaflı geliyor bana. bazı bebekler inatçıdır hiçbir yöntemi kabul etmez. bazıları mülayimdir hemen pes eder, anne düzen kurdum diye sevinir.
bu yüzden iyi gözlem, bebeğini dikkate almak çok önemli diye düşünüyorum.

http://www.uykusuzanneler.com/tracy-hogg-ve-uyku-rutini/

Ay canm ya sanki olayı ben yaşamışım gibi oldu çok kötü oldum.. Rabbim korumuş.. Canm mutlaka bebefon al bebeğini mutfakta dinlersin sürekli ben öyle yapıyorum daha ağlamadan kıpıranmaya başladımı hemen gidyorm yanına... Hem için rahat olur ağladı mı ağlamadı mı sürekli duyarsın.. Ben bebiş uyanıkken bile müziklidönencesini açıp gidiyorum mutfağa bebefonu açık olduğundan rahat rahat agularını dinliyorum

zaten ilk gn esim yanındaydı ben gelip giittm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…