eğer yanlış hatırlamıyorsam 5 dk da bir yanına gidilmiş. ağlayan bir bebek için 5 dk çok uzun geldi bana.zaten ilk gn esim yanındaydı ben gelip giittm
Olaya bak ya sanki bakıcıya çocuğu evlatlık mı veriyoruz akşam eve gelince yine öpcez koklucaz kaliteli zaman geçircez. ne yazık ki çalışmaya dönmek zorundayız bir şekilde. yavaş yavaş alışır bakıcıya da ben de çok kafaya takıyordum nasıl alışacsk diye ama aşamalı olarak ayrı kalcsm oğlundan lönk diye bırakmıcam. akademisyen anne nin bu konuda ilham veren bir yazısı var. böylikle çocukta ben de yavaş yavaş alışacağız ani bir yokluk hissetmeyecek.iyi geceler tatlis anneler umarim hepiniz iyisinizdir cok fazla giremiyorum malum memleketteyim zeynebi gormeye geliyorlar okuyorum sizleri ama daha yazamadan telefon gidiyo elimden :)
Kizlar az once dusa gireyim dedim zeynep uyumustu benim banyoya girmemle uyanmasi bir oldu cikamadimda kimse susturamamis ne annem ne kızkardeşlerim. Ciktim ki yuzu gözü kipkirmizi olmus aglamaktan annem susturamadik durmicak kizin kimsede nasil bakiciya birakacaksin ben sana hemen ise basla cocugun seni tam benimsemeden demistim beni dinlemedin diye azarladi bir suru canim cok sıkıldıben napcam kizlar ya boyle aglarsa hergün dayanamam ise baslayinca
Benim annem de başla deyip duruyordu, şimdi başlama bakmam diyor.
Gerçekten bakılacak gibi değil.
Kolayca alışsınlar inşallah kısa süreli yokluğumuza da.
Yaaa o nasıl bi mantıktır anneyi benimsemesin bakıcıyı benimsesin anası bakıcı ya zaten, daha süt bebesi o annesinin kokusuna ve sıcaklığına ihtiyacı var sanki 3 yaşında çocuk, keşke imkanımız el versede iki yıl kullanabilsem iznimi..
Kızlar o kadar cok aglamis ki zeynep panik olmus annem de cok uzulmus simdi o da benden beter cok uzuluo okula basladiginda arkandan boyle cok aglarsa napariz diye cocuk evde bi tek beni goruyo normalde bana iyice alışmış zaten oste insanın cok hoşuna gidio ama dusundurmuuo da değil çözüm olarak bakiciyi ise baslamadan 15 gun once ise başlatmak var sadece aklimda bi 15 gun yanimdaykrn alisirrsa iyi olur baska onerileriniz varsa alabilirim arkadaslarOlaya bak ya sanki bakıcıya çocuğu evlatlık mı veriyoruz akşam eve gelince yine öpcez koklucaz kaliteli zaman geçircez. ne yazık ki çalışmaya dönmek zorundayız bir şekilde. yavaş yavaş alışır bakıcıya da ben de çok kafaya takıyordum nasıl alışacsk diye ama aşamalı olarak ayrı kalcsm oğlundan lönk diye bırakmıcam. akademisyen anne nin bu konuda ilham veren bir yazısı var. böylikle çocukta ben de yavaş yavaş alışacağız ani bir yokluk hissetmeyecek.
Kızlar o kadar cok aglamis ki zeynep panik olmus annem de cok uzulmus simdi o da benden beter cok uzuluo okula basladiginda arkandan boyle cok aglarsa napariz diye cocuk evde bi tek beni goruyo normalde bana iyice alışmış zaten oste insanın cok hoşuna gidio ama dusundurmuuo da değil çözüm olarak bakiciyi ise baslamadan 15 gun once ise başlatmak var sadece aklimda bi 15 gun yanimdaykrn alisirrsa iyi olur baska onerileriniz varsa alabilirim arkadaslar
Kızlar kuru fasulye yiyen var mi içinizde? Sorun oldu mu bebislere? Bide gaz icin nasil pisirmek gerekir ki??
aynen kaygılarında haklısın inanın bende karsıydım ama oglumu uykusuzlujtan kıvranır görünce bu yönteme mecburen basvurdum. esim cok önceden zorluyırdu beni kabul etmiyordum . her cocuk farklı .benim cocugum uyuma bilmiyordu.ki zaten o yöntemi uygulamak da zor anne baba için . ilk seansta babası odadaydı sakinlestirici seyler söyleyip elini tuttu. ben arada geldin gittim ara arada baska seanslarda yanındaydıkeğer yanlış hatırlamıyorsam 5 dk da bir yanına gidilmiş. ağlayan bir bebek için 5 dk çok uzun geldi bana.
benim tepkim belki sert gelebilir ama bunu kişisel algılama lütfen.
akıl akıldan üstündür, kendi açımızdan doğru olduğunu düşündüğümüz şey dışarıdan yanlış görünüyor olabilir.
ben henüz dünyaya alışma sürecindeki bebeğe kuralları öğretmek yerine, onun rahatı huzuru için ne yapabilirim konusuna odaklanmak gerektigine inanıyorum.
sonuçta bebek de olsa bir insan yetiştiriyoruz. bir dönem kızım yeni bir şeyler denerken gözlerimin içine bakardı. çocuğumu çok mu kısıtladım bilmeden baskı mı oluşturdum diye o kadar vicdan azabı hissettim ki. bir süre sonra anladım ki sadece yeni şeyleri keşif tedirginliğiymiş. öyle olduğunu anlayınca çok rahatladım. ona wc eğitimi de vermedim. kendini hazır hissettiği gün kendisi bezi bıraktı. hiç altına kaçırmadı ne gece ne gündüz. bezi bırakmak istediğinde 2,5 yaşındaydı.
örnekleri çoğaltabilirim. daha şimdiden wc alıştırmalarına başlayanlar bile var. ya da aşı karşıtları var. halbuki geçmişte çoğu bebek bulaşıcı bebek hastalıkları yüzünden hayatını kaybetmiş. bu hastalıkların artık can kaybına sebep vermemesi düzenli aşılama sayesinde bence. aşılar terkedilirse eminim ki yine salgınlar yaşanır. aşılatmadım ama bebeğim bu hastalıkları geçirmedi ya da hafif geçirdi diye övünen anneler bunun aşılanmış bebekler sayesinde yayılmadığını es geçiyor.
ya da doğal beslenme diye uğraşanlar var. eskiden gübre olarak hayvan ve insan dışkısı kullanılırmış. ancak yıllardır kimyasal gübre kullanılıyor, hani el yapımı patlayıcıda dahi kullanılan kimyasal maddeler.
daldan dala atladım ama bir düşünürün dediği gibi; "tüm genellemeler yanlıştır, bu da dahil"
elbette okuyalım araştıralım ama her bebeğin farklı olduğunu unutmadan, onun da beklentilerini dikkate alarak ona özel bir düzen oluşturalım, derim.
Benim bebeğimin yanağında da egzama var.Dun doktora götürdük coresatin diye bi krem verdi ama henüz kullanmadık.Gunaydin kizlar bebeginde egzema olan var mi? Benim bebegimin yanaklarinda ve kasinda var. Dr mustella nin kremini verdi ama faydali olmadi surekli kirmizi oralari ve cildi sert. Doktoru baska cozum oneren var mi?
detayları duyunca rahatladım. nette yöntemi okuyunca yalnız bırakılması, uzun süreli ağlamasına göz yummak gibi detaylar çok vicdansızca gelmişti :)aynen kaygılarında haklısın inanın bende karsıydım ama oglumu uykusuzlujtan kıvranır görünce bu yönteme mecburen basvurdum. esim cok önceden zorluyırdu beni kabul etmiyordum . her cocuk farklı .benim cocugum uyuma bilmiyordu.ki zaten o yöntemi uygulamak da zor anne baba için . ilk seansta babası odadaydı sakinlestirici seyler söyleyip elini tuttu. ben arada geldin gittim ara arada baska seanslarda yanındaydık
bizde dede babnne cok vakit bizdelerdi bir ara kendi basına uyanıkken yatakta bile durmuyordu
insanlar kendileri karar vermeli nasıl davranacaklarına
benim kuzenimin bebegi 2 aylık bastan beri kendi uyuyor emzirip koyunca dalıyor benim bebegimde öyleydi ancak kolik olması nenediyle durum bozuldu
bugun emdi mızmızlandı gözlerini kasıdı yataga koydum hadi bakalım uyku vakti dedim gözlerini kapadı bir ara actı pişt gibi ses cıkardım tekar kapadı .bu bizim için mucize.mısıl mısıl uyuyor
Ben 2 kere kurufasulye 2 kere de badalan diye bi fasulye türü yaptım canım, ilk suyuna kimyon koyup kaynatıp döküyorum, daha sonra pişirirken de kimyon kullanıyorum sorun çıkmıyor, zaten hergün rezene kimyon içiyorum ben bişi olmuyor.
Yaşlı kadın diye uğraşmadım canım. Çok şükür taşındık. Kimseyle de muhatap olmuyorum bu yeni apartmanda. Ağzım yandı.O ne beee nası komşuymuş o öyle?hiç zorlanma gel muhabbete ortak ol eve gel daha iyi dinlersin diyeydin
Armut dibine düşer. Dinliyordur canım. Aman eşinle de pek muhatap olmasınlar. Hiç belli olmaz.aaa evet ya geçen akşam kızının kapıyı dinlediğini farkettim. kadın dinliyor mu bilmiyorum.
Aynen canım düşün işte.Kapi dinlemek miinsanlar ne hale gelmis valla
teyze konuşuyor genelde.Yaşlı kadın diye uğraşmadım canım. Çok şükür taşındık. Kimseyle de muhatap olmuyorum bu yeni apartmanda. Ağzım yandı.
Armut dibine düşer. Dinliyordur canım. Aman eşinle de pek muhatap olmasınlar. Hiç belli olmaz.
Ben coresatin krem öneririm. Bizde o faydalı oldu 1 2 seferde geçirdi. Reçetesiz alabilirsin 50 tl idi.Gunaydin kizlar bebeginde egzema olan var mi? Benim bebegimin yanaklarinda ve kasinda var. Dr mustella nin kremini verdi ama faydali olmadi surekli kirmizi oralari ve cildi sert. Doktoru baska cozum oneren var mi?
Doğru bir çözüm olur canım. Hem sende gözlemlersin. Bebekler seçiyor artık yabancı falan.Kızlar o kadar cok aglamis ki zeynep panik olmus annem de cok uzulmus simdi o da benden beter cok uzuluo okula basladiginda arkandan boyle cok aglarsa napariz diye cocuk evde bi tek beni goruyo normalde bana iyice alışmış zaten oste insanın cok hoşuna gidio ama dusundurmuuo da değil çözüm olarak bakiciyi ise baslamadan 15 gun once ise başlatmak var sadece aklimda bi 15 gun yanimdaykrn alisirrsa iyi olur baska onerileriniz varsa alabilirim arkadaslar
Canım bende yaptım kuru fasulye. İçine pişirirken bir dilim limon atıyorum ben o gazını alıyor. Düdüklüyü açtığımda da çıkarıyorum limonu. Ama şöyle de bir şey var benim kız 3 aylık olduktan sonra gazını çıkarmada hiç sorun yaşamadı birazda ona güvendim. Sen pişir bi tabak ye emzirdikten sonra takip et eğer sıkıntı yaparsa yeme. En iyi gözlemi yine bebeğin için sen yaparsın. Seninkinin kaka problemi de vardı demi nasıl şimdi rahatladı mı?Süper cnm bende deneyim o zaman bir kere bakalim :)
Canim o ferber değil. Ferber metodunda anne hep yanında sadece kucağa almıyor yanında seviyor ve ninni ya da şarkı söylüyor. Daha sonra bebek alıştıkça anne yanından kalkıp sandalyeye oradan kapıya en son da odanın dışına çıkıyor. Ha ben yaptım mı hayır. Ama yapabilene de eleştiri getirmem. Mesela benim en çok istediğim bebeğim memede uyusun ama uyumuyor. Kucakta salladık 3 ay. Salıncakta sallıyayım dedim istemedi. Bir gün misafirlikte ana kucağına oturttum kuş vardı onu salladım baktım uyumuş. Birkaç kere denedim sonuç aynı. Kendi kendine yöntemini bana öğretti. Her bebek böyle değil ama bazıları kuralları daha çok seviyor.detayları duyunca rahatladım. nette yöntemi okuyunca yalnız bırakılması, uzun süreli ağlamasına göz yummak gibi detaylar çok vicdansızca gelmişti :)
çok sert çıktıysam kusura bakma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?