2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
benim oğlum 3300 kilo doğdu şimdi 5 aylık 4. Ayında 9 kiloydu sadece anne sütü aliyo gayet hareketli bi bebek sürekli de emzirmiyorum kustugu için emme sureleri uzun tutuyorum donmeyide beceriyo maşallah yabancılara cilve yapiyo kiloyla kiyaslamaniz yanlis bence dikkatli ve algıları açık bi bebek benim oglumda

2 güne bile iyileşme olmasına sevindim benım tam 1 hafta sonra düzelmişti sonrasında koyulasarak devam etti daha iyi olur insallah
İnşallah canim suan bi İshal yapıo bi düzgün yapio .rabbim hepimizin evlatladina sağlık sihat versin inşallah

Sagol canm fikirlerin icin , bakiciizz o zmann :)

https://www.e-bebek.com/melodili-fil-yurutec-p-fpr-cbn62/

Bu linkteki gibi canm, icine koymuyosun da tutunarak yuruyo.

kelebek.hill cnm yanlis mi hatirliorum bilmiyorum ama vajinada yapisiklik senin kizda mi vardı ya bize de dun doktor oyle dedi ama nedense onemsemedi cok fazla yapisiklik varsa mudahale etmesi gerekmiyor muydu ?

Evet canm benm kizda olmustu. Cok azaa onemsememis olabilir. Zaten cok onemli bi sey degilms biz de doktor degistirdik ikinci doktorla rahatladm baya. Bezini alirken arada kontrol et bi de boyle cok hafif yanlara dogru esnet dedi olmaz yapisiklik boylece olsa da acikir hemen dedi cidden de oyle oldu.

Teyzoşlarrr : Biz aşımızı olduk geldik.İnşallah bugün güzelce atlatırız.7000 gr 64 cm olmuşuz. Bu ay az almış oğlum 500 gr.Nasıl sizce ?

Cok normal canm bizim de 2 aydir oyle aliyor. Onemli olan sagliklari sukur.

Ah ah ya sana sormadan bi dee... valla benm su istanbula gitme olayi esimdem cok kayinvalideme yaramis gibi. Neden bu cocuklar bu hale geliyo die dusunms sanki insallah degismezse cok dikkat ediyo soylediklerime sen ne dersen ben de onu yaparm diyo hep. Insallahhh...

canım ben kızlarım da hiç yürüteç kullanmadım. kendileri duvara koltuğa tutunarak yürüdüler.
ben lüzumsuz gördüm. ama herkesin kararı başkadır.

Anldmmm... bakalm biz de artk durum ne gerektirecek...alsam da surekli koymam izin de vermem insallah.

yurtdışında yürüteçlerin yasak olduğunu okumuştum. Çocukların yürüme konudunda güvenini kırıyor, yürümeyi geciktiriyor bence ayrıca bacaklar parantez olabilir sankim:)

Bacaklara etkisi olcani sanmam cunku bende annem cok kullanmis masallah bacaklarim gayet duzgun :) ama geciktirme olabilir tabi bi de kazalara sebep oldugundan falan yasaklanms sanirm da.. artk duruma gore bakalm oyleyse sagoll canm

Kızlar evinizde az çok düzen oluşturabildiniz mi?
Ben yemek falan yapamıyorum, temizliğe kadın almaya devam ediyorum mecburen evde olduğum halde.
Bende mi sorun var?
Öğleden sonra uyumuyor, uyusa da 10 dakika, taş çatlasa yarım saat.
E o sürede de aman işe koşayım demek yerine belimi düzeltiyorum anca.
Dün yapacağım bir pilav, yanımda anakucağında bile oyalayamadım.
Tek elle yapmaya çalıştım.

Sonuçta milyon tane insan bebeği varken yemek de yapıyor.
Sorun bende mi ya?

kelebek.hill cnm ben yurutec alicam gun icerisinde az az koymayi düşünüyorum. Kaçıncı aydan itibaren kullanilir ki? Annem de tutturmus benim kız 4 aylik olunca yurutece binermis daha minnacik dedim. Ona kalsa ay sonu istanbula gittigimde alacak yürütec

Ben de oglumda yuruteç kullandım. 7 aylikti almıştık. İlk 2 hafta pek sevmemişti. Öyle duruyordu içinde önündeki oyuncaklarla oynuyordu.Sonra öyle bir alıştı ki üzerinden alınca kiziyordu.O yürütecle karistirmadigi dolap çekmece kalmamisti Herhangi bir zararıni görmedim. Bacakları gayet düzgün

Cnm bu durum bebekten bebeğe değişir. Yani bebegin seni istiyorsa yemek yapamaman normal bende yarim saatlik uykularında yapiyorum basit biseyler iki gün yiyoruz. Eskisi gibi canim şunu cekti yapayim olmuyor tabiki. Sen de iki günlük yap ya da aksam esin işten gelince ertesi günün yemeğini yap. Ben de kızım uyuyunca once butun malzemeleri tezgaha hazirliyorum olur da uyanirsa tek elle yapabileyim diye :) cogu kez beraber yapiyoruz yemegi o da şaşkın şaşkın izliyor kucagimda

Bu arada benim kız 15 ağustos doğumlu .Daha 6100 gr ve 64 cm...Doktor uzun boylu ve zayıf olcak,manken olcak annesi dedi yüzüme imalı imali (adam bir bana baktı çok yesin de senin gibi mi olsun diye düşündü herhalde )
Bu tosuncukları neyle besliyorsunuz kızlar Daha doğrusu siz ne yiyorsunuz

Ya benimkini artık yattığı yerde de oyalayamıyorum ben.
Oyun moyun anlamıyor hiç basıyor çığlığı, gözünden yaşlar süzülüyor.
Hep geziyoruz :/
E bel, kol da kalmıyor, o uyusa anca bi kendime geleyim diyorum, o kadar bile uyumuyor çoğu zaman.
Eşim gelene kadar da pilim bitiyor, seriliyorum.
Geç geliyor eşim biraz, 8-9 gibi.

Canm en erken 7. Ay diye dusunuyorm bn 7 dolunca faln alirm sanirmm..

günün gününüe uymuyor benim oğlanın da.geçen gün bir tarhana çorbasını yaptırmadı bana ya..ertesi gün yaptım ıslattığım tarhanayı düşün yanı.
sabah erken o uyuyrken yapıyorum yemeği yapabilirsem yoksa akşam babası varken..napayım..bana da temizliğe haftada bir gelen var gelsin ben anca ortalığı süpürüp silebilirsem şükrediyorum dip bucak temizliğe giremiyorum tabii.Canını sıkma bunlara..mükemmel olmak zorunda değiliz anneyiz süper olmak zorunda değiliz..olduğu kadar.. mutlu çocuğun mutlu annesi olmak daha önemli..takma takılma kim ne derse desin umursama...

Yabancılama konusunda emin değilim ya, ben hiç kimseden sakınmadım kızımı eve sürekli birileri gelir, arabasına koyup dışarı çıkıyoruz ama bu aralar milleti yabancılamaya başladı, dün ev kalabalıktı odaya girmek istemedi ağla ağla içi çıktı yatak odasına gidiyor susuyor salona geliyor ağlıyor, yarım saatte zor alıştı içeridekilere.

Ben bişeyler yapmak için uyumasını beklemiyorum canım, bazen ana kucağında yanımda duruyor bazen yere battaniye atıp üstüne bırakıyorum sık aık gelip bakıyorum, bazı günler de hüç durmuyor bişi yapamıyorum maalesef. Bu hafta babamız evde o oyalıyor dün içli köfte yaptım

6.aydan sonra koyabilirsin az az Can'ım aöa şuan yürüteç için çok ama çok erken oyalamak içim başka bir çözüm bulmalısın henüz ayakları ileri doğru gitmek için uygun değil zarar verebilirsin Allah korusun

Canim benim kızla aynı doğumlu kızım 7 kilo. Kendim her gün mutlaka 2 yumurta yerim. Her istediğinde emziriyorum. Onun haricinde kan ilacı ve d vitamini kullanıyorum. Haftada 1 kere balık tavuk yerim. Geri kalan da sebze ve baklagiller. Öğün atlamamam ve bol su içiyorum.

Bazen bende yapamıyorum sorun sende değil tatlım çoğumuz aynı durumdayız bulduğum ilk fırsatta uyumak istiyorum mesela ..sabah uyanır uyanmaz çocukları yıkayıp evi topluyorum yoksa öğlenden sonraya bırakırsam yetişemiyorum uyandığımda yaptı yaptım yapmadım bayağı sarkıyor ..yemek işine gelince vaktim olursa yapıyorum olmazsa akşam eşim gelince yapıyoruz bunlar normal şeyler tatlım

Ben ortalığı bile cekemiyorum nerdeyse ya hu.
Kesin bende problem var.
Takılıyorum artık ya, yani annem yakın olmasaydı açlıktan ölecek miydik, çoğu zaman ondan geçiniyoruz.

İşte ne yanımda duruyor, ne yerde :)
Kucak istyor hep.
Tek elle iş yapmaktan kollar gitti :)
Yani kucakçı olmasını problem etmiyorum pek aslında ama bu kadar da eve yetememezlik fazla sanırım.

Ben eşimi beklesem 10da otururuz sofraya :/
Bi gün evde kalsa o gün yemek yapsam e adamla birbirimizin yüzünü unuturuz.
Mesela senin durumunda olsam ölmem lazım o zaman, tek çocukla böyleysem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…