- 30 Kasım 2014
- 3.780
- 6.379
- 358
- 36
Ben bişeyler yapmak için uyumasını beklemiyorum canım, bazen ana kucağında yanımda duruyor bazen yere battaniye atıp üstüne bırakıyorum sık aık gelip bakıyorum, bazı günler de hüç durmuyor bişi yapamıyorum maalesef. Bu hafta babamız evde o oyalıyor dün içli köfte yaptım
6.aydan sonra koyabilirsin az az Can'ım aöa şuan yürüteç için çok ama çok erken oyalamak içim başka bir çözüm bulmalısın henüz ayakları ileri doğru gitmek için uygun değil zarar verebilirsin Allah korusun
Y yapayalniz1 canım oyun halisi var mı?
Ayy ne zamandir aklimda ama cesaret edemiyorum kiz varken nasil yapayim diyeailemin yanina gidince yapicam bende :)
Bi cesaret yaptım babamız evde diye, ayy bi de ben doğuluyum köfteler falan çok severim bekarken anne yapardı yerdik, canım çekiyordu kaç zamandır ilk defa tek başıma yaptım :))
İnan benim eşimde çok geç geliyor mesela şuan hala evde değil ama idare ediyoruz bazen dışardan bazen hızlıca yapılmış aparatif şeyler..bunlar önemli değil hiç takılma sen bir kaç ay geçsin oyun oynamaya emeklemeye başlasın o zaman daha rahat edeceksinBen ortalığı bile cekemiyorum nerdeyse ya hu.
Kesin bende problem var.
Takılıyorum artık ya, yani annem yakın olmasaydı açlıktan ölecek miydik, çoğu zaman ondan geçiniyoruz.
İşte ne yanımda duruyor, ne yerde :)
Kucak istyor hep.
Tek elle iş yapmaktan kollar gitti :)
Yani kucakçı olmasını problem etmiyorum pek aslında ama bu kadar da eve yetememezlik fazla sanırım.
Ben eşimi beklesem 10da otururuz sofraya :/
Bi gün evde kalsa o gün yemek yapsam e adamla birbirimizin yüzünü unuturuz.
Mesela senin durumunda olsam ölmem lazım o zaman, tek çocukla böyleysem.
Maşallah yavruya gelişimi güzel annesiTeyzoşlarrr :Biz aşımızı olduk geldik.İnşallah bugün güzelce atlatırız.7000 gr 64 cm olmuşuz. Bu ay az almış oğlum 500 gr.Nasıl sizce ?
Seni o kadar iyi anliyorumkiKızlar evinizde az çok düzen oluşturabildiniz mi?
Ben yemek falan yapamıyorum, temizliğe kadın almaya devam ediyorum mecburen evde olduğum halde.
Bende mi sorun var?
Öğleden sonra uyumuyor, uyusa da 10 dakika, taş çatlasa yarım saat.
E o sürede de aman işe koşayım demek yerine belimi düzeltiyorum anca.
Dün yapacağım bir pilav, yanımda anakucağında bile oyalayamadım.
Tek elle yapmaya çalıştım.
Sonuçta milyon tane insan bebeği varken yemek de yapıyor.
Sorun bende mi ya?
ikisi bir arada büyüse daha iyi olur Allah kısmet ederse hayırlısı ne ise o olsunBen ikinciyi de nasip ederse Allah bi üç dört sene ara istiyorum. Siz dusunuyorsunuz herhalde?
Benim kizimda 18 agustos dogumlu ilk iki ay cok sikinti cektim.cok gazli bir bebekti kolikti aglama krizleri gecirirdi.sonra biraz düzeldi.ama şimdi de yalniz kalmak istemiyor.babamiz yokken ben baska bir odaya gecemiyorum.basiyor cigligi.bende zorlaniyorum.gunduzleri parca parca toplamda iki saat uyuyor.o sirada camasir yika topla yemek yap bunlari hallediyorum dinlenmek yok.aksam 8 gibi benin kiz uyuyor.uyuduktan sonrada temizlik yapiyorum.bütün isleri yapiyorum gündüze is birakmiyorum.sadece gündüz yemek yapmaya calisuyorum.Kızlar evinizde az çok düzen oluşturabildiniz mi?
Ben yemek falan yapamıyorum, temizliğe kadın almaya devam ediyorum mecburen evde olduğum halde.
Bende mi sorun var?
Sorun bende mi ya?
Tatlım kaç haftalık oldunuz şimdi siz?Selam kizlar ne var ne yok,biz cok atarli ve atakli gunler geciriyoruz,cocugumun huyu degisti,eski rituellerde uyumuyor artik. Bir yere koydugunda agliyor surekli kucahimda olmak istiyor,onunla konusup oynamassam dunyayi dae ediyor. Ben inla konisunda derdini unututor gibi davrwnitor,odadan birseu almaya gottigim an apartman inliyor,ne wc ne banyo ne mutfak. Gece her saat basi ayaktayiz ve mama alip oyle iyuyoruz ,mama almassa kesinlikle dalamiyor. Uykusunda birden ciglik atiyor,sersem sersem bakiyorim boluyo diye,uyumaya devam editor bende geri yatiyorum hopp 20 dk demeden yine aynisi,inanin zombiye dondum,ne gunduzum gunduz ne gecem gece,onceden 9 da uykuya dalan cocik,12 yi gciyor gece uykusuna gecmsi,uyudugu tum vakit pis pis ninnisi tepemizde acik,sesi kesilsin hemen uyanir. Ay mahfoldum. 2 saatte bir kalkinca problem diyordim o hallerine razi hale geldim
Aynı durumdayız canm cocğum cıkdırdı aşıdan sonra ve damakları deli gibi kaşınıyor dün acile koştum gece gece o kadar ağladı ki yırttı geldini boğazı acıdı öksürmeye başladı artık başırmaktan arabaya binncede yorgunluktan uyuyakaldıdiş jeli aldım rahatlatır inşallah yaa geçmiş olsun sizede canmm
Geçmiş olsun canım bnm bebek reflusu her bebekde var berdeyse sadece bnn için mi istedi röbtgen öyleyse cektirme derim geçmiş olsn tatlımmm
Bu tv olayını bnde ne yapcam bilmiorm bnde sürekli açık cok sıkılıyorum çünkü evdee evimde cok kücük kafasını ne kadar cevirsemde bakmaya calışıyor izlemio ama evin içinde dolanırken bakıyor ışıklara ara ara :/ bu arada kaynana ne dersen de bildiğini okuyacak bn anneme bi saatlipine bırakıorm yapma dediğim herşeyi yapıo bnden habersiz tadıma başlamış hemde kendimize yaptığım incir tatlısı ike şekerle ?? Benn şoookkk daha da bırakmicam cocğmu sana drdim :)) dedimde arkamı dönsem tıkıştırcak bişeler anlaşıldı şeker ne ya bari sebzeyle yoğurtla başla dedim kendi her yediğinden parmağyla ağzına calacakmış enesin....
Bu konularda anane babane dede durdurak bilmiyo illaki şımartıyooo
Ya sorma bnde emzikten enfeksiyon fln kapat die cok korkuyorm ne kadar her seferinde kaynar su ile sterilize etsek de gzöden kacabilio :/
hadi gecmiş olsn canm bu alışar cok kafa karıştırıcı inş bişeyciği olmaz yavrununnn
Selam kizlar ne var ne yok,biz cok atarli ve atakli gunler geciriyoruz,cocugumun huyu degisti,eski rituellerde uyumuyor artik. Bir yere koydugunda agliyor surekli kucahimda olmak istiyor,onunla konusup oynamassam dunyayi dae ediyor. Ben inla konisunda derdini unututor gibi davrwnitor,odadan birseu almaya gottigim an apartman inliyor,ne wc ne banyo ne mutfak. Gece her saat basi ayaktayiz ve mama alip oyle iyuyoruz ,mama almassa kesinlikle dalamiyor. Uykusunda birden ciglik atiyor,sersem sersem bakiyorim boluyo diye,uyumaya devam editor bende geri yatiyorum hopp 20 dk demeden yine aynisi,inanin zombiye dondum,ne gunduzum gunduz ne gecem gece,onceden 9 da uykuya dalan cocik,12 yi gciyor gece uykusuna gecmsi,uyudugu tum vakit pis pis ninnisi tepemizde acik,sesi kesilsin hemen uyanir. Ay mahfoldum. 2 saatte bir kalkinca problem diyordim o hallerine razi hale geldim
Oyy sanki beni anlattin cnm yanoluyor bu bebelere anlamiyorum. Benim kizda 12den once uyumuyor ve bebek arabasinda uykuya daliyor evde bebek arabasıyla ileri geri yapiyoruz gece de cok sık uyaniyor ayni durumdayiz gercekten
Yaa böyle diyince ben bi korktum.Emzigi zor alistirdik şimdi eksiklerim uykuya çalabiliyor bazen gündüz de istiyo ağlıyo azaltmaya çalışayım en iyisi.Canım doktorunun azarlaması çok saçma olmuş ona ne ki. emzik vermeye uğraşıp durdum ben hep ama olayın psikolojik boyutunu araştırınca iyi ki de oğlum emzik almamış diyorum şimdi
Valla canım daha geçen ben de buraya yazdım yetişemiyorum diye.Biz Süpermen degiliz demişlerdi çok da haklilar bebekler bu kadar küçükken her şeye yetisememiz mümkün değil.Bende de biraz takıntı var her şey yetişsin her sey güzel olsun istiyorum hele misafir varsa ama mükemmel yapmak zorunda değiliz önceliğimiz yavrularimiz biraz büyüsünler her sey kolaylaşır inşallah.Kızlar evinizde az çok düzen oluşturabildiniz mi?
Bende mi sorun var?
Sorun bende mi ya?
Canim benim kızla aynı doğumlu kızım 7 kilo. Kendim her gün mutlaka 2 yumurta yerim. Her istediğinde emziriyorum. Onun haricinde kan ilacı ve d vitamini kullanıyorum. Haftada 1 kere balık tavuk yerim. Geri kalan da sebze ve baklagiller. Öğün atlamamam ve bol su içiyorum.
canım baska bir doktora götür 3 saat bile uyumuyorsa bir sıkıntı vardır alerjiki covuklarda kilo alır.Benim kiziminda kakasi mukuslu
Doktor alerji olsa kilo almaz dedi
3 saatte bir emzir demedi
Deniyim bende, isin kotusu benim kizim gece bile 3 saat uyumuyo
Insallah dayanir, emzikte almiyo
Allah buyuk, yapabikiriz insallah
İnşallah.İnan benim eşimde çok geç geliyor mesela şuan hala evde değil ama idare ediyoruz bazen dışardan bazen hızlıca yapılmış aparatif şeyler..bunlar önemli değil hiç takılma sen bir kaç ay geçsin oyun oynamaya emeklemeye başlasın o zaman daha rahat edeceksin
Allah korusun, onlara bir şey olmasın asıl önemli olan o.Seni o kadar iyi anliyorumki
Bende halen duzen oturtamadim
Bebekten oncede temizlik icin yardimci bir kiz vardi, simdi de
Kizim dogru durust uyumuyor, hep kucak istiyor
Chicconun pille sallanan oyuncakli bir anakucagi var, onda 5 dakka dursa oyle yemek yiyebiliyorum
Oyunhalisinda da durmuyo
Sagolsun annem bazen yardima geliyo, yemek veriyor, bazen kayinvalidem, bazen komsum, bazen hazir yemeklerle idare ediyoruz
Bir misafirim gelecekse annem 2 gun yardima geliyorki ben birsuru hazirlik yapabileyim diye
Bu durum beni cok uzuyor, normalde bunyem zayif olaada herseye yetismek isterim, hersey mukemmel olsun isterim
Yine hersey mukemmel olsun istiyorum, ama olmuyor, kizimla hicbirseye yetisemiyorum, bazen bende sorun oldugunu dusunuyorum, herkes yapabiliyorken ben niye yapamiyorum diyorum
Uykusuzluktan birkac defa yuruken duvara carptim
Dun az kala kizimi kucagimdan dusuruyordum
Saglikla kizimi buyutmek istiyorum, Rabbim bana ve tum anneler nasip etsin
Ya benim enerjim o kadar yüksek değil.Benim kizimda 18 agustos dogumlu ilk iki ay cok sikinti cektim.cok gazli bir bebekti kolikti aglama krizleri gecirirdi.sonra biraz düzeldi.ama şimdi de yalniz kalmak istemiyor.babamiz yokken ben baska bir odaya gecemiyorum.basiyor cigligi.bende zorlaniyorum.gunduzleri parca parca toplamda iki saat uyuyor.o sirada camasir yika topla yemek yap bunlari hallediyorum dinlenmek yok.aksam 8 gibi benin kiz uyuyor.uyuduktan sonrada temizlik yapiyorum.bütün isleri yapiyorum gündüze is birakmiyorum.sadece gündüz yemek yapmaya calisuyorum.
Bende olmasina ramen ben annemlere geri verdim bindirmicem. Kendi kendine tutuna tutuna yurusun ben de ellerinden tutar yuruturum filan. Gerek gormedim tabi sen goruyorsan al :)Yürüteç konusu bni de dusunduuyo bnde oyle duydum acaba günde 10 15 dk falan dursa bise olurmu kasları gelismesi için en azından bn almayi düşünüyom 10 dk da olsa binsin yada almasam mi
4.ay kilosumu. masallah tosuna :) gayet iyi 4.ayda git gide azalacakmis zaten kilo alimi.Teyzoşlarrr :Biz aşımızı olduk geldik.İnşallah bugün güzelce atlatırız.7000 gr 64 cm olmuşuz. Bu ay az almış oğlum 500 gr.Nasıl sizce ?
Canim ben bugun mehmet ali'yle bi temizlik yapim dedim canim cikti sepet gibi pusetinde ordan oraya tasi emzir uyut bekle 15 dkka sonra uyansin geri tasi vs vs. Cok zor bebekle temizlik yemek. Cogu zaman birakiyorum agliyo yemek yapiyorum. Esimin gec gelcegi zaman haftada 3 gun peynir ekmekle atistiriyorum yada hic yiyemiyorum o yemiyo yemek cunku. Yani sorun sende degil bebelerdeKızlar evinizde az çok düzen oluşturabildiniz mi?
Bende mi sorun var?
Sorun bende mi ya?
Valla canim yukarda da yazdim ben cogu zaman peynir ekmekle yadaa nutella ekmekle gecistiriyorum. Hic duzenli yemegim yok. 7600 du 3.ayda . Pek yemege bakmiyo bunye meselesi. Suda icmem mesela ben gece her emzirmeden sonra haric. Cok susuyorum o zaman. Surahi vardir odamda bol bol gece iciyorum.Bu arada benim kız 15 ağustos doğumlu .Daha 6100 gr ve 64 cm...Doktor uzun boylu ve zayıf olcak,manken olcak annesi dedi yüzüme imalı imali (adam bir bana baktı çok yesin de senin gibi mi olsun diye düşündü herhalde)
Bu tosuncukları neyle besliyorsunuz kızlarDaha doğrusu siz ne yiyorsunuz
Evet canım 3 ağustos doğumluBende olmasina ramen ben annemlere geri verdim bindirmicem. Kendi kendine tutuna tutuna yurusun ben de ellerinden tutar yuruturum filan. Gerek gormedim tabi sen goruyorsan al :)
4.ay kilosumu. masallah tosuna :) gayet iyi 4.ayda git gide azalacakmis zaten kilo alimi.
Canim ben bugun mehmet ali'yle bi temizlik yapim dedim canim cikti sepet gibi pusetinde ordan oraya tasi emzir uyut bekle 15 dkka sonra uyansin geri tasi vs vs. Cok zor bebekle temizlik yemek. Cogu zaman birakiyorum agliyo yemek yapiyorum. Esimin gec gelcegi zaman haftada 3 gun peynir ekmekle atistiriyorum yada hic yiyemiyorum o yemiyo yemek cunku. Yani sorun sende degil bebelerde
Valla canim yukarda da yazdim ben cogu zaman peynir ekmekle yadaa nutella ekmekle gecistiriyorum. Hic duzenli yemegim yok. 7600 du 3.ayda . Pek yemege bakmiyo bunye meselesi. Suda icmem mesela ben gece her emzirmeden sonra haric. Cok susuyorum o zaman. Surahi vardir odamda bol bol gece iciyorum.
ayniyiz ya tatlim seninle,18. Haftayi bitiriyoruz bu hafta sonu.Tatlım kaç haftalık oldunuz şimdi siz?
benim oğlum 3300 kilo doğdu şimdi 5 aylık 4. Ayında 9 kiloydu sadece anne sütü aliyo gayet hareketli bi bebek sürekli de emzirmiyorum kustugu için emme sureleri uzun tutuyorum donmeyide beceriyo maşallah yabancılara cilve yapiyo kiloyla kiyaslamaniz yanlis bence dikkatli ve algıları açık bi bebek benim oglumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?