- 3 Haziran 2015
- 2.437
- 3.230
- 133
- 36
Yok cnm ya oyle gak meme guk meme hallerimiz olmadi bizim hic cok sukur suan kilosu iyi ama ilk 2 ay iyi aldi diye 3. Ve 4. Ayda toplam 1kilo aldi diyebilrim bundan sonrasi icin umutsuzum ben sanki hic almio hatta zayiflio gibi gelior.Emzirme aralarimiz uzun zaten bizim 2 saati geciyor cogu zaman hatta 3 saati buluyor ama reflusu olan bebeklerin az ve sik beslenmesi gerekiomus diye biliorum ben bugunbizimkisi 3 keZ kustu ikisinde gaviscon tozu cikardi biri normal kusmasiydi cokel gibi onun haricinde hic kusmadi az ve sik besledim diger günlere gore bakalim insallah sonuc alirim. Benim hatam en baştan reflu yatagi kullanmamam oldu cahilligimden oldu cunku yeni duydum ben reflu yatagini burdan hep yastiksiz yatirdim cogu zaman dogdugundan itibaren simdi de sigmaz artik alsam da sirt ve bas kismini destekliyorum simdilikCanım benim kızda en etkili olan emince anakucağında dik yatması oldu,bir de 3 saatte bir emzirme kızımda güzel sonuç verdi 2 saatte bir emzirsem,2,5 saatte bir emzirsem hemen kusuyodu ama ne zaman aralığı 3 saat tuttum azaldı kusması. Gece dediğin gibi kusmuyolar,o da bence gece uykuda gaz çıkarmadıklarından oluyo. Valla ben korkuyodum bu kadar kusmayla bu kız nasıl kilo alacak diye. Sende benim gibi gak meme guk meme mi yapıyosun acaba ondan mı iştahı yokki. Onu iyi anlamak lazım. Bende ilk başta reflüden iştahı yok heralde diye düşünüyodum. Şu yavrular büyüsede dertlerini anlatsalar herşey güzel olacak diye umuyorum
.Iyi aksamlar kizlar bugun doktordaydik rontgenimizi cektirdik bugun tam tahmin edilen gibi reflusu cikti zeynebin doktor iki ilac yazdi 4 ay kullanmasi gerekiyor dediyine ilac kullancaz yani bebegi reflu olup ilac kullanan duymadim bu sayfada ama yine de sormak istedim var mi bebeginde reflu olan kizlar ?
3. Ay kontrolünde 5940ti. Ama zaten 4140 doğdu. İnsallah 6. Ayda biter dediğin gibi canimmmMasallah kuzuya.
Bosver emin ol kilolu olsun istemessin. Belden yukarim felç
Valla bugun hic durmadi dunun acisini cikartti yemek bile yapamadim. Dun izin verdim temizlige bugun hic bisi yapamassin anne dedi bende yapamadim
Bakayim benimki bu 4.ayda kac gram alcak iyice cosuyo masallah hareketleriyle. Ondan kilo alimi azaliyor demekki.
Prima aktif kullanıyordum gece altini hic degismedigim halde 2 kilo bez oluyodu sizdirmiyordu. Molfixe gectim onuda gece degismiyorum gene agir bi bez oluyo ve cok sukur oda sizdirmiyo canim.
2bucuk ay daha sabret 6.ayda biticekmis reflu olaylari Allah'in izniyle canim. Suan kac kg idi bidik.
İyi bari Allah utandirmasin.
Gamzelimin annesi ameliyat oldu sukur suan odaya almislar. Kalpte biraz sorun varmis ama oda duzelicek Allah'in izniyle.
Gokcenin enistesi biraz daha agir bir ameliyat gecirmis sanirim onunkide yogunbakimdaydi en son damarini kesmisler ameliyatta yanlislikla filan o biraz daha zorlu bir surecten gecicek sanirin. rabbim biran once ikisinede sifa versin insallah.
Canım bizde reflü yastığı almadık. Ana kucağında uyutup yatağına alıyodum. Biz park yatak kullanıyoruz. Onunda sallamak için aparatı varya altta tek tarafı kapalı tek tarafını açtık meyilli bi hal aldı. Öyle olunca da reflü yastığına gerek kalmadı. Annemlerde kalırkende dediğin gibi belinden yukarısını,yastığı meyilli koyuyodum,onun üstüne yatırıyodum. Valla bizim insanımız pratik zekalı bulursun sende yavrucuğa bi çözüm. Deneye deneye buluyoruz en uygununu.Yok cnm ya oyle gak meme guk meme hallerimiz olmadi bizim hic cok sukur suan kilosu iyi ama ilk 2 ay iyi aldi diye 3. Ve 4. Ayda toplam 1kilo aldi diyebilrim bundan sonrasi icin umutsuzum ben sanki hic almio hatta zayiflio gibi gelior.Emzirme aralarimiz uzun zaten bizim 2 saati geciyor cogu zaman hatta 3 saati buluyor ama reflusu olan bebeklerin az ve sik beslenmesi gerekiomus diye biliorum ben bugunbizimkisi 3 keZ kustu ikisinde gaviscon tozu cikardi biri normal kusmasiydi cokel gibi onun haricinde hic kusmadi az ve sik besledim diger günlere gore bakalim insallah sonuc alirim. Benim hatam en baştan reflu yatagi kullanmamam oldu cahilligimden oldu cunku yeni duydum ben reflu yatagini burdan hep yastiksiz yatirdim cogu zaman dogdugundan itibaren simdi de sigmaz artik alsam da sirt ve bas kismini destekliyorum simdilik
Dikkat ediyorum canım.Canim baglarken kenar lastiklerini iyice popo bogumuna kadar aciyorsun dimi? Cunku sizdirma bende 1 kere oldu bu zamana kadar oda ilk aylarda prima da oldu ama heralde iyi baglayamamamdan kaynakliydi o.
Yok canim sizdirmiyo ya bende de sizdirmiyodu cunku. Molfixe gectim oda sizdirmiyo hatta b.k kokusu bile gelmiyo kaka yaptigi zaman :)
Haftada 2 kere yikiyorum bende canim. Benimki 3bucuk aylik ve 3 ayliktan beri kucakta tam oturmasa da oturtuyorum cunku devamli kafayi one atip atip duruyo ben geriye atmaktan yoruldum napiyosn yap dedim kendi kendini oturttu yani biyeride acimiyo sukur acisa aglar heralde. Hatta ayaklariyla basmaya bilr basladi kucagimda maalesef engel olamiyorum.
Aynen zorla süpürge sesiyle emiyor çoğu zamn emdiginide çıkartıyor Dr kilo alımı az olunca sık emir dedi ama nerde ikisinde emdiği nasır olmuştur bugüne dek sancı giriyor bırakıyor gazını alıyorum devam etmiyor 4 aylığı geçtik 6200uz hala seninki iyi ama masallah öyle olmasina rağmen bizim toz ilaci icerken sıkıntı olmadı çıkarmadı hemen ama dedigim gibi çokta faydası olmadı malesef belki size iyi gelirsen azından 1haftabduzenli kullanCnm biz se basladik bugun o toza ama benim kiz içtiği gibi cikariyor o toz karisimini veremicem heralde ya dogru duzgun de emmio hic istahi yok bi geceleri iyi emio napcagimi sasirdim
günaydın kızlar
dün başımıza gelen ilginç olayı anlatayım dedim.
dün öğlen anneme gittim. tabi herkes gibi çıkmadan her yeri kontrol ettim. eşim işten gelince banyoya girmiş elini yüzünü yıkamak için. bakmış ki banyo su içinde, muslukları kontrol etmiş ama onlar da kesikmiş. dışarı çıkıp sayaca bakarken ana vananın kapalı olduğunu görmüş.
meğer çelik bağlantı paslı yerinden kopunca banyoya su dolmaya başlamış. anlamadığımız şey şu, vanayı kim neden ne zaman kapadı?
çünkü bizim kattakiler ve alt kattakiler evde olmuyor, herkes çalışıyor.
yok canımTaşınan, tatile giden, onarım yapan vs mi var?
Yanlışlıkla sizinkini kapatmışlardır belki, annemlerin başına çok gelirdi vana kapatma.
Ben bastan huggies kullaniyordum prima sizdirmisti cunku, huggies ilk 2 nosu bez materyali olarak cok guzeldi, ama 3 nolu beze gecince bezin kalitesi degismis gibi geldi , lastikleri de sikinca 4 numarada prima premium care deniyim dedim de bez cok efsane geldi bana yaaDikkat ediyorum canım.
Premiumda sorun yoktu, aktife geçince oldu sızıntı.
Birkaç bez deneyip olmazsa başa sararım artık.
Gece uykusu muBenim kız da aynı kilosu seninkiyle. Boy bikac cm daha fazla. Allah'tan yanaklarimiz tombik de, mamaci teyzeleri kandirabiliyoruz biraz
Gece uykusunu uzun uyuyorsa arada uyandır emzir işe yarıyor.
Şuan aynen bu durumdayız teyzoşları
İki hafta olacak yarın taburcu olalı. Hamd olsun Allah'a daha iyiyiz ve Zaman'la daha iyi olacağız inşallah
Çok özleşmişiz koyun koyuna uyuyoruz yoksa uyku uyumuyoruz :)
Evet anne sütü alıyor. Anne yağlı ama sütü değilAnne sütü alıyo sanırım dimi eger öyleyse sütün Yağlı olup olmaması da genetik sanırım cnm
Benim kızımda da yeni doğduğunda fark etmiştim. Emdikten sonra ağzına geri geliyor çiğniyor gibi yapıyordu. Burdaki arkadaşlardan duydum reflu yatağını .15 gunlukken kullanmaya başladık. Hala kullanıyorum. Çok faydasını gördüm. Şimdi hamile olan 2 arkadaşım var.ilk iş cçocuğa reflu yatağı alın diyorum.Hem başı yüksekte oluyor.Hem yan yatirma destek özelliği var.Yok cnm ya oyle gak meme guk meme hallerimiz olmadi bizim hic cok sukur suan kilosu iyi ama ilk 2 ay iyi aldi diye 3. Ve 4. Ayda toplam 1kilo aldi diyebilrim bundan sonrasi icin umutsuzum ben sanki hic almio hatta zayiflio gibi gelior.Emzirme aralarimiz uzun zaten bizim 2 saati geciyor cogu zaman hatta 3 saati buluyor ama reflusu olan bebeklerin az ve sik beslenmesi gerekiomus diye biliorum ben bugunbizimkisi 3 keZ kustu ikisinde gaviscon tozu cikardi biri normal kusmasiydi cokel gibi onun haricinde hic kusmadi az ve sik besledim diger günlere gore bakalim insallah sonuc alirim. Benim hatam en baştan reflu yatagi kullanmamam oldu cahilligimden oldu cunku yeni duydum ben reflu yatagini burdan hep yastiksiz yatirdim cogu zaman dogdugundan itibaren simdi de sigmaz artik alsam da sirt ve bas kismini destekliyorum simdilik
Allah yardımcın olsun arkadaşım. Ne kadar sakin olursan bebegin de o kadar sakin olur.Rahatlamaya çalış birazArkadaşlar ben artık cidden belimi,kolumu oynatamıyorum resmen tutuldu heryerim,saatlerce kucakta gaz almaktan yamuldum. Meğersem benim kızım 3 ay melekmiş ki kolik bebek olmasına rağmen haftaya 4 aylk olcak 2 haftadır saçımı başımı yolmamak için zor duruyorum.önceden 12 ye 1 e kadar aglayan bebek artık sabaha kadar her emmeden sonra ıkınma, sürekli ağlama ne beyin kaldı ne güç. Şükürler olsun ağlayabilen, eli kolu sağlam bebeğim var nankörlük etmeyeyim diuorum ama çok yoruluyorum. Beşiğe koydugumda geceleri 4-5 saatdeliksiz uyurdu artık her 30 dk dabir içli içli ağlıyot,ıkınıyor,eli ağzında şapur şupur.. Şuan tv de deniz akkaya seren in programında mahut tuncer var bileydim şarkısı çalıyo başladım ağlamaya sinirlerim bozuldu gülsem mi ağlasam mı tövbe:) eşimle 13 aydır cinsel birliktelik yaşayamadık. Hamilelik aman düşük olcak vb, şimdide bebek izin vermiyor. Saçımı yine 13 aydır boyaymıyorum aynalara bakmaya küstüm eşimle göz teması kurmaya utanıyorum çok çirkin hissediyorum kendimi..geçen bi arkadaş yazmıştı ev işiyle ilgili aynen bende temizlik konusunda takıntılıyım. Hergun yeri eğilip silmedikçe hele çocugun odasını üzülüyotum. Zaten temiz havaya çıkmıyor rv toz yumağı gibi geliyor, çocugu pusete koyup onuda her odaya götürerek temizlik yapıyorum.Öğle yemeğim genelde zeytin ve zeytinyağı..kızımın kakasında mukus,yeşil renkliyfi hatrlarsınız idrar ve dışkı testi trmiz çıktı. Kusmasıda azaldı tam bu lanet gaz bitti derken daha beter olarak geldi.kimyon,rezene,zeytinyağı hiçbiri fayda etmiyor bunca ay gaz ilacı vermeyen karşı biri olarak onu bile verdim. Gittik bu kadar borcun içinde 600 tl ye kanguru aldık evde onunla gezdirip gazını alıyorum bazen onu istemiyor uyusun diye hatim indiriyorum.genelde zaten kucsğımda uyuyor.uykusu bölünmesin diye wc ye bile saatler sonra gidiyorum.çok daldan dala atlıyor gibi oldu kusura bakmayın ama yazdıkça rahatladım
Canım ya Allah kolaylık versin okurken üzüldüm haline. Valla keşke yakın olsakta baksam yavruna azıcık dinlensen sende. Ay ne zor annelik annemin kıymetini bilirdim de anne olunca çok çok daha iyi anladım. Lise de bi hocamız vardı vaktiniz varken gezin tozun evlenip birde çocuğa karışınca gezmeye en fazla yan odaya gidebilirsiniz derdi aklıma o hocamızın lafı gelir hep. Hakkaten bazen öyle oluyo.Arkadaşlar ben artık cidden belimi,kolumu oynatamıyorum resmen tutuldu heryerim,saatlerce kucakta gaz almaktan yamuldum. Meğersem benim kızım 3 ay melekmiş ki kolik bebek olmasına rağmen haftaya 4 aylk olcak 2 haftadır saçımı başımı yolmamak için zor duruyorum.önceden 12 ye 1 e kadar aglayan bebek artık sabaha kadar her emmeden sonra ıkınma, sürekli ağlama ne beyin kaldı ne güç. Şükürler olsun ağlayabilen, eli kolu sağlam bebeğim var nankörlük etmeyeyim diuorum ama çok yoruluyorum. Beşiğe koydugumda geceleri 4-5 saatdeliksiz uyurdu artık her 30 dk dabir içli içli ağlıyot,ıkınıyor,eli ağzında şapur şupur.. Şuan tv de deniz akkaya seren in programında mahut tuncer var bileydim şarkısı çalıyo başladım ağlamaya sinirlerim bozuldu gülsem mi ağlasam mı tövbe:) eşimle 13 aydır cinsel birliktelik yaşayamadık. Hamilelik aman düşük olcak vb, şimdide bebek izin vermiyor. Saçımı yine 13 aydır boyaymıyorum aynalara bakmaya küstüm eşimle göz teması kurmaya utanıyorum çok çirkin hissediyorum kendimi..geçen bi arkadaş yazmıştı ev işiyle ilgili aynen bende temizlik konusunda takıntılıyım. Hergun yeri eğilip silmedikçe hele çocugun odasını üzülüyotum. Zaten temiz havaya çıkmıyor rv toz yumağı gibi geliyor, çocugu pusete koyup onuda her odaya götürerek temizlik yapıyorum.Öğle yemeğim genelde zeytin ve zeytinyağı..kızımın kakasında mukus,yeşil renkliyfi hatrlarsınız idrar ve dışkı testi trmiz çıktı. Kusmasıda azaldı tam bu lanet gaz bitti derken daha beter olarak geldi.kimyon,rezene,zeytinyağı hiçbiri fayda etmiyor bunca ay gaz ilacı vermeyen karşı biri olarak onu bile verdim. Gittik bu kadar borcun içinde 600 tl ye kanguru aldık evde onunla gezdirip gazını alıyorum bazen onu istemiyor uyusun diye hatim indiriyorum.genelde zaten kucsğımda uyuyor.uykusu bölünmesin diye wc ye bile saatler sonra gidiyorum.çok daldan dala atlıyor gibi oldu kusura bakmayın ama yazdıkça rahatladım
maşallah canım
Şuan aynen bu durumdayız teyzoşları
İki hafta olacak yarın taburcu olalı. Hamd olsun Allah'a daha iyiyiz ve Zaman'la daha iyi olacağız inşallah
Çok özleşmişiz koyun koyuna uyuyoruz yoksa uyku uyumuyoruz :)
Arkadaşlar ben artık cidden belimi,kolumu oynatamıyorum resmen tutuldu heryerim,saatlerce kucakta gaz almaktan yamuldum. Meğersem benim kızım 3 ay melekmiş ki kolik bebek olmasına rağmen haftaya 4 aylk olcak 2 haftadır saçımı başımı yolmamak için zor duruyorum.önceden 12 ye 1 e kadar aglayan bebek artık sabaha kadar her emmeden sonra ıkınma, sürekli ağlama ne beyin kaldı ne güç. Şükürler olsun ağlayabilen, eli kolu sağlam bebeğim var nankörlük etmeyeyim diuorum ama çok yoruluyorum. Beşiğe koydugumda geceleri 4-5 saatdeliksiz uyurdu artık her 30 dk dabir içli içli ağlıyot,ıkınıyor,eli ağzında şapur şupur.. Şuan tv de deniz akkaya seren in programında mahut tuncer var bileydim şarkısı çalıyo başladım ağlamaya sinirlerim bozuldu gülsem mi ağlasam mı tövbe:) eşimle 13 aydır cinsel birliktelik yaşayamadık. Hamilelik aman düşük olcak vb, şimdide bebek izin vermiyor. Saçımı yine 13 aydır boyaymıyorum aynalara bakmaya küstüm eşimle göz teması kurmaya utanıyorum çok çirkin hissediyorum kendimi..geçen bi arkadaş yazmıştı ev işiyle ilgili aynen bende temizlik konusunda takıntılıyım. Hergun yeri eğilip silmedikçe hele çocugun odasını üzülüyotum. Zaten temiz havaya çıkmıyor rv toz yumağı gibi geliyor, çocugu pusete koyup onuda her odaya götürerek temizlik yapıyorum.Öğle yemeğim genelde zeytin ve zeytinyağı..kızımın kakasında mukus,yeşil renkliyfi hatrlarsınız idrar ve dışkı testi trmiz çıktı. Kusmasıda azaldı tam bu lanet gaz bitti derken daha beter olarak geldi.kimyon,rezene,zeytinyağı hiçbiri fayda etmiyor bunca ay gaz ilacı vermeyen karşı biri olarak onu bile verdim. Gittik bu kadar borcun içinde 600 tl ye kanguru aldık evde onunla gezdirip gazını alıyorum bazen onu istemiyor uyusun diye hatim indiriyorum.genelde zaten kucsğımda uyuyor.uykusu bölünmesin diye wc ye bile saatler sonra gidiyorum.çok daldan dala atlıyor gibi oldu kusura bakmayın ama yazdıkça rahatladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?