2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kızlar selam dün öğlen 12:30 da aşımızı olduk kızımın gün boyu keyfi yerinde ve Ateş'i yoktu aksam 21,30 da uyudu ben de aşı olalı 12 saat geçti daha ateşlenmez diye düşündüm bu zamana kadar hiç ateşi çıkmadı 23:30 da uyudum uyumadan ateşi ine baktım yoktu gece saat 2,30 da wc ye uyandım baktım kız yanıyor ölçtüm 38,2 soydum hemen hafif soguk suyla eklem yerlerine alnına ıslatıp bez koydum 2 buçuktan sabah 5 E kadar düşmedi kızım hala eşimle benım yüzümüze bakıp gülüyordu daha cok üzüldüm keşke uyumasaydım diye kendimi suçladım calpol verdim 1 çay kaşığı sabah 7 de 37,5 A saat 8 de 37 ye düştü kızımın normal ateşi 35,5---36 civarı olurdu az once ölçtüm 37.2 .dr kontrolümüzde bugun dü kızım 65 cm 7 kg olmus oturmak istediğini anladı kızımın kesinlikle oturtmuyoruz 6. Aya kadar destekli kısa süreli bile oturtma oturtsan oturur ama omurilik eğriliği ve kamburluk ihtimalleri yaşanabiliyor her şeyin Zaman'ı var Dedi.saglık ocağının verdiği demir ilacını kullanmıyoruz 6. Ayında test yapıp oyle kullanıcaz gerek varsa tabi Dedi.probiyotik maflor kullanıyorduk onunda kullanma dedi bizden haberler şimdilik bu kadar

Canım çok geçmiş olsun. Allah'tan ki daha da yükselmeden farketmişsin ve tedbirini almışsın. Biz de bgn olduk bakalım ateş yapmaz inşallah. İkinci ayda ateşlenmiş miydi?

Canım çok geçmiş olsun. Allah'tan ki daha da yükselmeden farketmişsin ve tedbirini almışsın. Biz de bgn olduk bakalım ateş yapmaz inşallah. İkinci ayda ateşlenmiş miydi?
Çok teşekkür ederim canım hayır 2. Ay aşısı Ateş yapmadı hiç bir zaman Ateş yaşamadı kuzum ilk defa yaşadık sende 1 saat arayla ölç Cnm ve ince giydir

Cay kasigiyla veriyorum canim. Bi cay kasigi pekmezi bi cay kasigina yakin suyla sulandiriyorum.
Ama yogurdu pekmezle vermiceksin biliyosundur belki ama yazmak istedim. Sut ve sut urunleri demir emilimini azaltir cunku. Mesela c vitamini de artirir bu yuzden portakal suyunun icine pekmez katip icsen ooo bomba :) tabi bu bizler icin bebis icin demedm

Yok canım birlikte vermicem önce bi üç gün yoğurt denicem sonra bi üç gün de pekmez veririm. Kendime pekmezli cevizli yoğurt yapıyorum o ayrı seviyorum öyle napıyım. Sağlık ocağından bize demir ilacı vermediler bu arada. Bende emen bebeğin demir ilacına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum açıkcası.

Çok teşekkür ederim canım hayır 2. Ay aşısı Ateş yapmadı hiç bir zaman Ateş yaşamadı kuzum ilk defa yaşadık sende 1 saat arayla ölç Cnm ve ince giydir
Tamam canım öyle yapayım en iyisi. Ben zaten tek kat giydiriyorum kızımı ev sıcak oluyo. Çıtçıtlı uzun kollu zıbınla,patikli don ve çorap giyiyoruz sadece. İnşallah böyle ateşlenmez kuzun bi daha. Yetişkin derdini anlatıyo da bebekler malesef.

Bende veriyorum canım ama biraz daha sulandirip. Az sulandiriyormussun sen.

Geçmişler olsun evladı rahatsiz olunca insan fena oluyo bizde ateslendik geceye kadar ateşi yoktu ama huysuzlaniyordu 22:30 dan sonra falan bayagi kötü oldu. Altini açarken bir baktım göbeği sıcacık. Olctum 37 çıktı. 37 de yakaladim ben. Ama gece sürekli emdi inledi kuzum uykusunda bile inledi yani. Bende vermeyecegim demir ilacıni ayni fikirdeyiz

Aynen ince giydir bence de

Yakiyormus aşı. Benimki de cok agladi. Bol bol emzir canım.

La Lune aşıdan ötürü kakada kan çıkar mi ki? Bugün minik azicik kılcal kılcal vardi bizde ilk defa neden ki acaba ? Bilgin var mi canım? Calpolden olmuş olabilir mi ki?

Benim ark cocuguna 6 ayi bitti iste 1 aydir ispanak et met bisiler veriyormus. Zeytini eti kendi cigneyip agzina veriyormus bebegin filan. Hani ben oyle yapmamda ispanagin suyundan filan verilir mi ki mesela o aylarda sence ? Mesela etli yemek yaptik onun suyu filan. Sanki verilebilirmis gibime geliyoda senden de fikir almak istedim :)

Masallah yavruya buyumus. Ama bu oturtma derken sanirim koltuga desteklimi demek istemis. Bizimkiler hep kucakta oturuyo mehmet ali'yi ya dik tutucan kucaginda ayaklari bascak yada oturucak baska turlu mumkunati yok durmuyo. O aklima takildi simdi yaa bi doktora gittigimde bendee sorayim.

Cok sagol canım insallah hiç bir evlat yaşamaz.

Bende veriyorum canım ama biraz daha sulandirip. Az sulandiriyormussun sen.

Benm arkadasim direk veriyordu :) 4 aydan sonra bu kadar dogal bi seyden zarar gelceni sanmiyorm acikcasi. Yapay olan damlayi damlatirken cok rahatiz ama pekmeze tedirgin oluyorz hakliyiz tabi ki ama sistem yanlis gibime geliyor acikcasi.

Canm alerjenlere dikkat ettikten sonra ben de bi sorun olacagini sanmam ozellikle de suyundan ama suyundan ziyade sebze yedirmek lazm tabi de et icin 8-9 aylar uygundu sanirm ben de arkadasimi takip ettiimden biliyorm. Bal, cilek, kuruyemis, cikolata, yumurta aki, inek sutu gibi alerjenlere dikkat etmek gerek sadece ilk bi sene doktor ver demedikce vermemeli bence. Ama mesela inek sutunden yogurt yapinca fermante oldugundan sorun olmuyo demis arkadasa doktor. Alissin inege nasilsa icecek demis.

Canımm cok gecmiş olsun 37 iyi yakalamışsın kıyamam insan hic dayanamıyorum.ben gec yakaladım 3 saatte bir den yükselmiş bizimki.demir ilacı ben vermeyecektim zaten doktorum da net konusunca sevindim aynı fikirdeyiz Dr Dedi ki Demir eksikliği olmadan ilacı veremeyiz demir eksikliğinden 6 aydan önce bahsedilemez o yüzden bebeğe ilaç yüklemeye gerek yok Dedi .sen emziriyorsun sen demir değerin eksik mi diye baktır sen kullanmalısın ben zaten kullanıyorum dedim

Hiç bir şekilde oturmayacak kıkırdakları yani omur ilik kemikleri hala sertleşmemiş gelişmeye devam ediyor o nedenle çocukların hoşuna gidiyor gibi görünse de omuriliğe baskıdan dolayı uygun görmeyiz ama malesef anneler her şeyi erkenden uygulamak istiyor erken oturtmak, gerekli olmadığı halde erkenden ek gıdaya ve tadımlara başlıyor 2 ay daha sabredilmeli 6. Ay beklenmeli Dedi canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…