- 18 Ağustos 2011
- 11.087
- 6.705
- 448
Geçti canım şükür. Dün gündüz uyumadığı için bugün maşallah deyim sabah 8 de uyandı 11 de geri uyudu. Hala uyuyo. Dinlensin yavrum ya dün mızır mızırdı.
Ya bu aşıların daha ince uçlusu yok mu acaba hart diye soktu aşıyı bacağınagerçi başla nasıl yapacakta. Ama ne biliyim kıl gibi ucu olan aşılar yok mu? Babam şeker hastası o bile insülin yaparken dör beş çeşit kalınlıkta iğne ucu var en incesini kullanıyo. Mis gibi. Bu aşılar kalın nedense
700 gram almış canım. Şimdi iyi mi güzel gelinim?Ne kadar kilo almış canım Ata 1 ayda? İlk dozda sadece uyudu 3 gün. Bu sefer halsizlik ve huysuzluk yaptı aşırı. Bir ara ateş de oldu ama yarım saat falan sürdü ve yükselmedi.
Ay canım sizin bu nene de pek bi alem ha. Hani öyle nene falan deyince genelde tontiş sevimli nenecik gelir aklıma da senin bu neneyle ilgili hep nedense suratsız bişi canlanıyo gözümdeBenm kayinvaliden de bombalar oyliyseee;
- Bizim de kanimiz, sizden cok biz dusunuruz. (He benim cocugumu bi ay gormeden durabilen sen degilsin, bi sey olmaz bi sey olmaz mantigiyla cocuguma sekerli su vermeye calisan da sen degilsinn)
- Sol gogusteki sut Allahlik galiba (Bebek begenmiyor sut yok galiba diyor yanisi, he gel sen emzir olmazsa dicen Allamm yaa...) bu buyuk kv den incilerdi gerci benm kvden cok nenesi sagolsn.
Canım evet her bebeğin bir düzeni vardır aslında ona bu düzeni kurmasında yardımcı olman gerekir. Ben doğduğu ilk günden bu yana hep aynı rutin içindeydim dönem dönem ataklarda falan bi takım huysuzluklar direnmeler olsa da genel olarak hiç şaşmaz saatleri. Akşam 7 (öncedem sabah 5ti) sabah 7. Önceden kısmını da yine uykuya tekrar dalmasına yardımcı olarak 7ye çektimHanımlar sizin minnak kuzular gece uykusuna saat kaçta geçiyor ve sabah kaçta kalkıyor? Bunun bir saati var mıdır? Yani her bebek kendi düzenini kurar tamam da 11-12 de ancak uyuyor benim kiz ve cok sık uyaniyor saniyorum ki yorgunluktan derin uykuya geçemiyor ama daha erken de uyumuyor bunu nasil duzenleyebilirim ki önerisi olan var mi???
Ay Allah aşkına sen ne dedin o anda ne yaptın??? Gerçekten nedir bu ya süt yetiyor mu aç mı soğuk burası üşütme vs bizim çocuğumuz değil mi bunlar? Tamam belki büyükler bizden tecrübelidir ama hiç kimse ama hiç kimse kendi çocuğunu ne aç bırakır ne üşütür yaaa. Bizimkiler de taktı son zamanlarda aman huyu babasına çekmiş ondan uykuları düzenli aman huyu babasına çekmiş ondan böyle vs sen istediğin eğitimi ver sen eğitim verdiğini sanıyorsun huyu böyle olmasa olmazdı yapamazdın vs ya tamam çocuğun karakteri de önemli ama ben 7-24 okuyorum araştırıyorum her şeyine en ince ayrıntısına dikkat ederek ilk günden itibaren aman buna alışsın aman şu şöyle devam etsin diye dikkat ediyorum bir kere de kızım maaşallah sen de ne güzel alıştırmışsın diyin yaa. Kendileri görümcemin kızını tek başına birkaç saniye evet dakika değil saniye bile bir odada yalnız bırakmadılar korkar çocuk diye evet şimdi tuvalete gitmeye korkuyor tek başına neyse bak bam telime dokundun haaaŞu süt muhabbeti de bir bitmiyor gelen giden sütun var mı yetiyor mu? Ya sana ne ben düşünmüyor muyum evladımı sen kadar? Nefret geldi artık. Geçen Neva hanım emecek gittim yatak odasına. Kv kapıdan kafayı uzattı yüzüne baktım tutuyor mu ona bakıyorum dedi. Yok ben gezdirip geliyorum emzirmis gibi. Te allam.
Ah ah bak aynısı biliyo musun? Direkt söyleyemiyor da ben babasına hep salatalık verirdim pek rahatlardı diyor dolaylıCok haklısın cnm ya bi bitmediler valla bende bu sefer kizicam o muhabbete girenlere gercekten bunalttilar artik. Ben yeni emzirdim yani aç olsa bi kere benim kiz sakin durmaz havuc ver diyor dis kasintisina. Yok cnm asla zaten blw ile baslamayi dusunuyorum buharda damagiyla ezebilecegi yumusakliga gelmeli biliyorum. Ama simdi içime kurt düştü kayinvalidelere de gidicez 15gun sonra orada hic yalniz birakmiycam verir falan havuc salatalik bunun işi belli olmaz.
Aynen canım. Böyle saçmalıklar yaparak eksi puan kazanıyolar haberleri yok.Oy zaman geçiyor da bu söylenenler unutulmuyor
Yok canım ben uykusuzluktan yanlış okudum anladım galiba. Çok geçmiş olsun tatlı kızına. İnşallah o huzursuzluğu da çabuk atlatır. Bizden çok onlar perişan oluyo valla.Çok sağol kuzum ya. Aynen bende seni takip ediyorum. Çabuk geçer umarım.
Aman canım hasta falan olmaz umarım. Çok üzülüyor insan.
Günler sonra değil canım ertesi sabah ateşledi. Ateş yok ama huzursuzluk bizi mahvetti.
Maşallah canım eşine. Ben yanlış anlattım sanırım. Sadece ertesi sabah ateşledi oldu. Her gün değil ama huzursuzluk vardı.
Hakkaten bu ne ya sütün var mı sütün var mı hı hı var al kovanı gel diceksin bunlara. Ya bu çocukları biz doğuruyoruz bizden çok herkes derdini çekiyo sanki. Biz evladımızı düşünmüyoruz aç bırakıyoruz çok mu belli oluyo acaba dışardanŞu süt muhabbeti de bir bitmiyor gelen giden sütun var mı yetiyor mu? Ya sana ne ben düşünmüyor muyum evladımı sen kadar? Nefret geldi artık. Geçen Neva hanım emecek gittim yatak odasına. Kv kapıdan kafayı uzattı yüzüne baktım tutuyor mu ona bakıyorum dedi. Yok ben gezdirip geliyorum emzirmis gibi. Te allam.
Canım bize bi ay önce bi arkadaş geldi kızımla aynı gün oldu kızı. Bi baktım mışıl mışıl uyuyo. Gece uykusu nasıl falan dedim akşam dokuz sabah dokuz dedi,arada bi sefer mi ne uyanıyomuş. Bende benim kızımı iyi uyuyo sanıyorum gece 12-1 sabah 6-7. Sonra düşündüm dedim bende öne çekeyim uyku saatini. Bi hafta falan saat 8 de ışığı kapatıp ana kucağında salladım bi saat bi saat öne çektik en son dokuzda fixledik,ha saatlerce salladığım oldu. Kızımda hazırmış ki uyum sağladı. Sabah uykusu da maşallah düzene girdi bu sayede. Önceden kaçta uyuyup kaçta uyandığını bilemiyodum. İnşallah senin kuzunda düzene girer.Hanımlar sizin minnak kuzular gece uykusuna saat kaçta geçiyor ve sabah kaçta kalkıyor? Bunun bir saati var mıdır? Yani her bebek kendi düzenini kurar tamam da 11-12 de ancak uyuyor benim kiz ve cok sık uyaniyor saniyorum ki yorgunluktan derin uykuya geçemiyor ama daha erken de uyumuyor bunu nasil duzenleyebilirim ki önerisi olan var mi???
Ay canım sizin bu nene de pek bi alem ha. Hani öyle nene falan deyince genelde tontiş sevimli nenecik gelir aklıma da senin bu neneyle ilgili hep nedense suratsız bişi canlanıyo gözümde
Ooo harika almış. İyi bakalım şimdilik. Esim Hansel ve gratel anlatıyor şu an.700 gram almış canım. Şimdi iyi mi güzel gelinim?
Kaldım öyle. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.Ay Allah aşkına sen ne dedin o anda ne yaptın??? Gerçekten nedir bu ya süt yetiyor mu aç mı soğuk burası üşütme vs bizim çocuğumuz değil mi bunlar? Tamam belki büyükler bizden tecrübelidir ama hiç kimse ama hiç kimse kendi çocuğunu ne aç bırakır ne üşütür yaaa. Bizimkiler de taktı son zamanlarda aman huyu babasına çekmiş ondan uykuları düzenli aman huyu babasına çekmiş ondan böyle vs sen istediğin eğitimi ver sen eğitim verdiğini sanıyorsun huyu böyle olmasa olmazdı yapamazdın vs ya tamam çocuğun karakteri de önemli ama ben 7-24 okuyorum araştırıyorum her şeyine en ince ayrıntısına dikkat ederek ilk günden itibaren aman buna alışsın aman şu şöyle devam etsin diye dikkat ediyorum bir kere de kızım maaşallah sen de ne güzel alıştırmışsın diyin yaa. Kendileri görümcemin kızını tek başına birkaç saniye evet dakika değil saniye bile bir odada yalnız bırakmadılar korkar çocuk diye evet şimdi tuvalete gitmeye korkuyor tek başına neyse bak bam telime dokundun haaa
Yine hasta mı ettiniz yine ne yaptınız bunlar da benim favori sorularım.
Sormasa söylemeyeceğim çocuğu balkona çıbıldak çıkarıp ayazda yatırıp hasta ettiğimi...
Hanımlar sizin minnak kuzular gece uykusuna saat kaçta geçiyor ve sabah kaçta kalkıyor? Bunun bir saati var mıdır? Yani her bebek kendi düzenini kurar tamam da 11-12 de ancak uyuyor benim kiz ve cok sık uyaniyor saniyorum ki yorgunluktan derin uykuya geçemiyor ama daha erken de uyumuyor bunu nasil duzenleyebilirim ki önerisi olan var mi???
Ah ah bak aynısı biliyo musun? Direkt söyleyemiyor da ben babasına hep salatalık verirdim pek rahatlardı diyor dolaylı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?