2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391

Iyi bari canm. Cok sukur.
O igne ucu hakkinda bir bilgim yok malesef ama bunun bebekler icin oldugu belli ya bence daha incesi mumkun olsa onunla yaparlardi... ya da cok iyimserim :)

Benm kayinvaliden de bombalar oyliyseee;
- Bizim de kanimiz, sizden cok biz dusunuruz. (He benim cocugumu bi ay gormeden durabilen sen degilsin, bi sey olmaz bi sey olmaz mantigiyla cocuguma sekerli su vermeye calisan da sen degilsinn)
- Sol gogusteki sut Allahlik galiba (Bebek begenmiyor sut yok galiba diyor yanisi, he gel sen emzir olmazsa dicen Allamm yaa...) bu buyuk kv den incilerdi gerci benm kvden cok nenesi sagolsn.

Ay canım sizin bu nene de pek bi alem ha. Hani öyle nene falan deyince genelde tontiş sevimli nenecik gelir aklıma da senin bu neneyle ilgili hep nedense suratsız bişi canlanıyo gözümde

Canım evet her bebeğin bir düzeni vardır aslında ona bu düzeni kurmasında yardımcı olman gerekir. Ben doğduğu ilk günden bu yana hep aynı rutin içindeydim dönem dönem ataklarda falan bi takım huysuzluklar direnmeler olsa da genel olarak hiç şaşmaz saatleri. Akşam 7 (öncedem sabah 5ti) sabah 7. Önceden kısmını da yine uykuya tekrar dalmasına yardımcı olarak 7ye çektim

Ay Allah aşkına sen ne dedin o anda ne yaptın??? Gerçekten nedir bu ya süt yetiyor mu aç mı soğuk burası üşütme vs bizim çocuğumuz değil mi bunlar? Tamam belki büyükler bizden tecrübelidir ama hiç kimse ama hiç kimse kendi çocuğunu ne aç bırakır ne üşütür yaaa. Bizimkiler de taktı son zamanlarda aman huyu babasına çekmiş ondan uykuları düzenli aman huyu babasına çekmiş ondan böyle vs sen istediğin eğitimi ver sen eğitim verdiğini sanıyorsun huyu böyle olmasa olmazdı yapamazdın vs ya tamam çocuğun karakteri de önemli ama ben 7-24 okuyorum araştırıyorum her şeyine en ince ayrıntısına dikkat ederek ilk günden itibaren aman buna alışsın aman şu şöyle devam etsin diye dikkat ediyorum bir kere de kızım maaşallah sen de ne güzel alıştırmışsın diyin yaa. Kendileri görümcemin kızını tek başına birkaç saniye evet dakika değil saniye bile bir odada yalnız bırakmadılar korkar çocuk diye evet şimdi tuvalete gitmeye korkuyor tek başına neyse bak bam telime dokundun haaa

Ah ah bak aynısı biliyo musun? Direkt söyleyemiyor da ben babasına hep salatalık verirdim pek rahatlardı diyor dolaylı

Oy zaman geçiyor da bu söylenenler unutulmuyor
Aynen canım. Böyle saçmalıklar yaparak eksi puan kazanıyolar haberleri yok.

Yok canım ben uykusuzluktan yanlış okudum anladım galiba. Çok geçmiş olsun tatlı kızına. İnşallah o huzursuzluğu da çabuk atlatır. Bizden çok onlar perişan oluyo valla.
Hakkaten bu ne ya sütün var mı sütün var mı hı hı var al kovanı gel diceksin bunlara. Ya bu çocukları biz doğuruyoruz bizden çok herkes derdini çekiyo sanki. Biz evladımızı düşünmüyoruz aç bırakıyoruz çok mu belli oluyo acaba dışardan

Canım bize bi ay önce bi arkadaş geldi kızımla aynı gün oldu kızı. Bi baktım mışıl mışıl uyuyo. Gece uykusu nasıl falan dedim akşam dokuz sabah dokuz dedi,arada bi sefer mi ne uyanıyomuş. Bende benim kızımı iyi uyuyo sanıyorum gece 12-1 sabah 6-7. Sonra düşündüm dedim bende öne çekeyim uyku saatini. Bi hafta falan saat 8 de ışığı kapatıp ana kucağında salladım bi saat bi saat öne çektik en son dokuzda fixledik,ha saatlerce salladığım oldu. Kızımda hazırmış ki uyum sağladı. Sabah uykusu da maşallah düzene girdi bu sayede. Önceden kaçta uyuyup kaçta uyandığını bilemiyodum. İnşallah senin kuzunda düzene girer.

Ay canım sizin bu nene de pek bi alem ha. Hani öyle nene falan deyince genelde tontiş sevimli nenecik gelir aklıma da senin bu neneyle ilgili hep nedense suratsız bişi canlanıyo gözümde

Ah canm nerdee benmki resmen fesatlik yapiyo bana ya. Bizim eve geldinde gor esimi gorur direk ona yonelir sarilir oper bana bi el opturusu var abooo... ama hicc umrmda degil artk sallamiyorm grm. Ben de onu hic kaale almiyorm. Yasli insan kendini de agirligini da bilmeli ki saygi duyayim. Ozel zamanlarda giderm sadece o artk yani. Esim de az da olsa akillanma meyli var sukr. Yoksa cidden cekemezdm artk.

Kaldım öyle. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. meraklı işte Biraz. Geçen Namaz kılıyor salonda baktım tikirti var. Açmış dolaplara bakıyor. Beni gördü ne var ne yok diye bakıyorum diyor hani sanki kendi evi öyle rahat.

bluetweety ya canım şu düzen işini bana iyice anlatsana böyle aptala anlatır gibi. Nasıl uzadı gündüz uykuları? Daha da önemlisi gece uykusuna geçiş. Rutin var mı mesela? Bir de nasıl geçiyor gece uykusuna? Şu akşam 7 sabah 7 bizde de olsa harika olacak.

Gerçi Tracy sayesinde bir hatamı anladım. Tam doymadan ayiriyormusum memeden. Ağlayınca bitti sanıyordum. Gazını alıp tekrar emziriyorum.

Mutlaka her bebek ayrıdır ama ben ilk 10 günkü cahilliğimden sonra istisnalar dışında hergün 7,5-8 arası uyumaya götürüyorum kızımı, sabah en son 6 gibi emiyor 8e kadar uyuyor.

Erken uyutmayi ben de yapiyordum ama bi aydir 12yi 1i buluyo gece uykusuna gecmesi her aksam denemedigim yol kalmiyo ya iki saattir emiyo mesela memede uyuyan cocuk dalamadi hala.. yorulmuyor da emmekten kusmuyor da vala ben anlamadin bu isi...

Benim kv de ilk gunler sesi vizilti olarak bile zor cikan cocuga "niye agliyo bu benim kizin cocuklari emince uyurdu saatlerce" dedi durdu, sinirimi bozdu
Ay bi de sezeryandim yere egilemezdim, bisey dustu mu yere esime derdim al diye, bana kocalar karilarinin pesinde kopek olmus dedi, ben şok
Daha turlu turlu marifetleri oldu ustelik yardim da etmedi bana, ben de soguk yaptim, sonra sikildi gitti .. cocuguma torunum diyecek bi de sinir oluyorum valla

Bugun asilari yapildi kuzumun bir aglama ciglik ki anlatamam, nefret ediyorum bu asi olayindan. Biz aglamasin diye kirk takla atiyoruz, bir an da cocugum neye ugradigini sasirdi.
Demir takviyesi icin, altinci ayinda test yapip gerekirse baslariz, su an ten rengi vs. nedeniyle demire ihtiyaci yok gibi gorunuyor dedi.
Gecen ay kontrolunde kucaginizda oturur pozisyonda tutabilirsiniz demisti, ben bir aydir kucagimda oturtuyorum. Burada bununla ilgili cekinceleri gormustum tekrar sordum, destekli oturmasi icin erken kucaginizda oturabilir sakincasi yok dedi.
Doktorumuz gunde 5-6 kez emmeli dedi, bizimki ohooo 10-11 kez emiyor ortalama. Kilo aliminda sorun yok hatta ek gidaya gectigimizde normalin altinda miktarlarda verecekmisiz gidalari kilosunu dengelemek icin.
Simdi sebze yemeklerinin az tuzlu ve az yagli ise sularindan tattirmaya baslayin, cok tatli olmayan meyveleri yalatin dedi. Ben bir aydir meyveleri yalatiyordum zaten tatli seyler sorun yaratip, sebzeleri reddetmesine neden oluyormus.
Alp'i uyuttum ates icin nobetteyim, kuzum ic cekiyor surekli, gozunu acip bana bakip tekrar kapatiyor, insallah atesi yukselmez

Ah ah bak aynısı biliyo musun? Direkt söyleyemiyor da ben babasına hep salatalık verirdim pek rahatlardı diyor dolaylı

Arkadaşlar bu salataligi bilmem ama havuç diş kasintısına verilebilir bence valla benim hoşuma gitti bu fikir niye o kadar kizdiniz ki dişi olmayan bir çocuk havucu mümkün değil ısırıp koparamaz,
Çok eskiler keçiboynuzu verirlermiş diş kasıyıcısı yerine. Plastik şeyler yerine doğal bir diş kasiyici iste. Seviyorum ben böyle şeyleri...

Merhaba arkadaşlar. Ben sabah aşırı saç dökülmesinden hastaneye gideceğim. Ömrüm boyunca bu kadar saç dökmemişimdir. Emziren annelerde oluyormuş sanırım ama felaket ya duşta bütün saçım elimde. Taramaya da korkar oldum. Evin her yerinde benim saçlarım avuç avuç. Kel kalacağım neredeyse. Emziren anneler böyle bi sorun yaşayan ve çözüme kavuşturan var mı acep. Korkuyorum başka bi hastalık mı diye ama göreceğiz bakalım hayırlısı...

Merhaba arkadaşlar. Ben sabah aşırı saç dökülmesinden hastaneye gideceğim. Ömrüm boyunca bu kadar saç dökmemişimdir. Emziren annelerde oluyormuş sanırım ama felaket ya duşta bütün saçım elimde. Taramaya da korkar oldum. Evin her yerinde benim saçlarım avuç avuç. Kel kalacağım neredeyse. Emziren anneler böyle bi sorun yaşayan ve çözüme kavuşturan var mı acep. Korkuyorum başka bi hastalık mı diye ama göreceğiz bakalım hayırlısı...

Gunaydin arkadaslar bana yardım ediiiiiiiin cok tirsiyoruuuum adet olmadim gecen ayin 16 sinda olmustum bu ay olmadim pko luyum normalde de duzensizdi zaten ama son 1 haftadir 3 4 kez tam uykuya dalma esnasinda istahla biseyler yiyorum en son hamileyken oyleydim ne olurrr yok yok hamilelikten degildir emzirirken de boyle seyler olur deyin noluuuuuur. Bugun bi de ucak yolculuğum var eger hamileysem sikinti olur kapilardan gecerken en iyisi bi test alip yapayım ya dua edin benim icin insallah degilimdir bebegim cok kucuk ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…