Kesinlikle olabilir kuzum gündüz yoruyorsun enerjisinin hepsini gündüz atmış oluyor akşama kadar dinlenmiş oluyor uyumak istemiyor dikkat et uykusu gözünden akıyor fakat uyumuyordur.Biz de yorulunca daha iyi ve uzun uyuruz üstelik benım kız emzik almıyor bu şekilde oyalıyorum ancak.bir de oyun ve egzersiz saatlerini aksama doğru al bakalım yavaş yavaş Uzar uykusuBelki de hatam burada. Çünkü ben gündüz baya oynuyorum donduruyorum falan. Akşam da pek halimiz kalmadığı için daha hafif geçiyor olabilir.
Bence de canım o zaman acıktığı için emiyordur ve geçici bi durumdur. Aslında evet ne güzel ışıkları falan kapatıp geceye hazırlamak ama dediğin gibi birilerinin olması senin koymaya çalıştığın düzeni de bozmuşturGündüz tamam uykusu gelince emziği verip yatırıyorum. Ama gece 3 saat uyanık kalıyor mutlaka ağlayıp öyle uyuyor. Düzen vardı ama birileri olunca gitti malesef. Çünkü ben yatmadan 1 saat once ışıkları kapatıp uyutuyordum. Evde insanlar olunca olmuyor. Şimdi akşam son uykusunu uyuyunca diğeri ile bağlamam lazım. Çünkü 9 gibi uyaniyor esniyor ama uyumuyor. Emiyor uyutmaya çalışıyorum ama yok. 1 saat sürse de ısrar mi etmeliyim? Bir de sınırlı ki küçük hanım. Dediği yapılmayınca çok kızıyor ağlıyor.
Gece de sık sık kalkıyor. En geç 2 saatte 1. Kalkınca emiyor ama öyle az da değil 10 dakika falan. O yüzden büyüme atağı olabilir diyorum. Çünkü aynı saatte kalkmıyor. Hani 1 2 kere olsa emzirmeden uyutmaya çalışayım ama bu şekilde gece hic uyumamam lazım.
Geceye geçmeyi bir başarsak sıkıntı kalmayacak.
Gündüz tamam uykusu gelince emziği verip yatırıyorum. Ama gece 3 saat uyanık kalıyor mutlaka ağlayıp öyle uyuyor. Düzen vardı ama birileri olunca gitti malesef. Çünkü ben yatmadan 1 saat once ışıkları kapatıp uyutuyordum. Evde insanlar olunca olmuyor. Şimdi akşam son uykusunu uyuyunca diğeri ile bağlamam lazım. Çünkü 9 gibi uyaniyor esniyor ama uyumuyor. Emiyor uyutmaya çalışıyorum ama yok. 1 saat sürse de ısrar mi etmeliyim? Bir de sınırlı ki küçük hanım. Dediği yapılmayınca çok kızıyor ağlıyor.
Gece de sık sık kalkıyor. En geç 2 saatte 1. Kalkınca emiyor ama öyle az da değil 10 dakika falan. O yüzden büyüme atağı olabilir diyorum. Çünkü aynı saatte kalkmıyor. Hani 1 2 kere olsa emzirmeden uyutmaya çalışayım ama bu şekilde gece hic uyumamam lazım.
Geceye geçmeyi bir başarsak sıkıntı kalmayacak.
Gunaydin arkadaslar bana yardım ediiiiiiiin cok tirsiyoruuuum adet olmadim gecen ayin 16 sinda olmustum bu ay olmadim pko luyum normalde de duzensizdi zaten ama son 1 haftadir 3 4 kez tam uykuya dalma esnasinda istahla biseyler yiyorum en son hamileyken oyleydimne olurrr yok yok hamilelikten degildir emzirirken de boyle seyler olur deyin noluuuuuur. Bugun bi de ucak yolculuğum var eger hamileysem sikinti olur kapilardan gecerken en iyisi bi test alip yapayım ya dua edin benim icin insallah degilimdir bebegim cok kucuk ya
Kızlar merhaba nasılsınızz??
Eniştemin ameliyatından dolayı annemlerde kalıyrm yeğenmle falan ilgileniorm tel ile oyun oynuyor sürekli giremiyorum arada bakıp cıkıorum nasılsınız bebeler nasıl??
Enesle yuvarlanıp gidioz bi sıkıntısı yok şükür diş çıldırtıyor arada günü gününü hala tutmuyo tabiiii
Eskiden 9 da uyurdu artık 23 24 de uyuyo o canımı sıkıyor
Ayağmda sallayarak uyutuyorum o da canımı sıkıo bide kundak yapmazsam hiç uyumuyo bu uyku olayını napcaz bilmiorm arrık uyku alışkanlıklarını değiştirmek istiyorum :/ sizlerde be var ne yook??
Ah canım ah senin kayınvalidenin bakmaya müsait olduğu yerlere en seksi iç çamaşırlarını koy bence
Gelelim uyku düzenine canım evet ben de tracy sayesinde şunu öğrenmiştim memede uyuyordu hemen yatağına koyuyordum 20 dk sonra uyanıyordu aslında oksitosin hormonundan dolayı uyuyormuş etkisi geçince de yani 10 dkn15 dk uyanıyordu artık emerken uyusa bile eliyle koluyla oynayıp uyandırıp emmeye devam etmesini sağlıyorum baktım en sonunda bıraktı memeyi artık istemiyor ve kucağımda uyumaya devam ediyor o zaman da gazını çıkartacakmış gibi omzuma dik konuma alıyorum açıyor gözlerini. Ardından Tracynin aktivite dediği kısım devreye giriyor fazla yormadan oynuyorum onunla hafif sesle şarkı söylüyorum falan veya oyun halısında duruyorsa oraya koyuyorum veya anakucağına kendi takılıyor biraz o anki duruma bağlı zaten bi süre sonra 15 dk veya yarım saat esnemeye uyku belirtileri göstermeye başlıyor hiç vakit kaybetmeden uykusu dağılmadan yatağına koyuyor emziği veriyorum artık kolay oluyor ama ilk zamanlar şöyleydi yatağa koyunca ağlıyordu Kucağına al emziği ver sakinlesin fazla kucakta tutmadan tekrar yatağa koy yine ağlıycak yine al böyle ilk zamanlar 1 saat oldu yatır kalk yaptım sonra 20 dk sonra bikaç yatır kalka dönüştü. Şimdş bırakıyorum yatağa ağlamıyor ama dönencesini falan izliyor kendi kendine dalıyor arada dalamazsa ağlıyor kucağa alıp emziği veriyorum sakinliyor koyuyorum uyuyor. Emmesi yaklaşık 4 saate bir denk geliyor artık. Ve genelde uyandıktan sonra emzirmeye çalışıyorum böylece uykuyla beslenmeyi bağdaştırmamaya başladı. Gelelim geceye iki günde bir banyo yaptırıyrum bu arada. Banyo yapıp emiyor yatağına bırakıp çıkıyorum yapmadıysa da yine emiyor yatağa bırakıyorum sadece akşam uykularında emdikten hemen sonra uyutuyorum Tracy onda da hemen uyutmayın diyo ama öyle alıştı. Gece 11e kadar uyuyor uykusunda alıp sütümü sağıp bazen de mama biberonla veriyorum uykusunda memeyi almıyor. Eskiden gece her uyandığında memeye alıyordum ve ihtiyacı tekrar uykuya dalmakmış emmek değil o yüzden her uyandığında kucağıma alıp emziği verip sakinleştirip yatağa koydum böyle böyle sabah 7ye kadar çektik. Tabii arada açsa emziği kabul etmeyip fazla ağlıyor o zamanlarda memeye aldığım oldu ki baktım gerçekten baya emdi açmış. Ama şimdi alıştı. Karışık mı oldu bilmiyorum biraz Tracy biraz Fatoş işisor sen yine anlatamadığım ya da atladığım bir yer varsa
Saol canm hastanede hala iiyiye gidiyor durumu şükürGeçmişler olsun. Nasil şimdi?
Benimki de aynı kundak olacak illa ki. Nasil kundaksiz alisacak bilemiyorum. Benimki gece sallanmayi hic istemiyor hep emcek illa.
Emzik alıyor mu? Alıyorsa gözü kapanmaya yakın emzikle koy. Alışana kadar ağlayacak. Ama sürekli al sakinlestir konuş tekrar koy. Ben kucağımda uyumadan yatağa böyle transfer ettim. Artık alışkanlıkları oluşacak. Bundan sonra düzen oluşturmak daha zor olur.Kizlar bir de benim kiz kollarimizda ve yukari asagi sallamadan uyumuyor kendi kendine uyumayi nasil ogretebilirim kiyani yataga biraksam agliyor deli gibi aglatmadan nasil ogretilir surekli sakinlestir tekrar birak mi yapmali?
Afiyet olsun canım kızına.Deneyeym diye ilk defa yogurt mayaladm valla mis gibi oldu kizlar. Gunluk sutle hazir yogurtla denemek icn yaptm simdilk. Internette bi bayandan okudum cok guzel anlatms uyguladm tas gibi yogurt oldu valla. Eklim size de tuyolari.
Afiyet olsun canım kızına.
Emzik alıyor mu? Alıyorsa gözü kapanmaya yakın emzikle koy. Alışana kadar ağlayacak. Ama sürekli al sakinlestir konuş tekrar koy. Ben kucağımda uyumadan yatağa böyle transfer ettim. Artık alışkanlıkları oluşacak. Bundan sonra düzen oluşturmak daha zor olur.
Cok iyi dusunmussun. Valla aynen anlattığın gibi egzersizlerimizi yaptik şimdi emiyor. InşaAllah sendeki gibi olumlu olur. Cok istiyorum çook. Hafif sızdı bakalım. Ama içimden bir ses enerjisini toplayip uyumayacak yine diyorCan'ım egzersiz yarım saat sürüyor yavaş yavaş yapıyorum egzersizden sonra da tüm vücuda masaj yapıyorum kıyafetlerini çıkarmadan.10 kere bir bacağı karnına itme 10 kere sol bacak 10 kere her iki bacak birlikte 10 kere bisiklet çevirme sonra kollar aynı sayıda vücudu da esnemiş oluyor çünkü hem sırt üstü yatıyorlar sırtları ağrıyor bence böyle yaparak rahatlıyor gülücükler saçıyor
Olumlu düşün olumlu olsun :) insallah düzene girer hemen sonuç almak tabi ki zor ama yavaş yavaş bu şekilde düzene girebileceğini düşünüyorumCok iyi dusunmussun. Valla aynen anlattığın gibi egzersizlerimizi yaptik şimdi emiyor. InşaAllah sendeki gibi olumlu olur. Cok istiyorum çook. Hafif sızdı bakalım. Ama içimden bir ses enerjisini toplayip uyumayacak yine diyor
Bu aynı 12sinde dört aylik oldu öncesinde 1 kiloya yakın aloyordu geçen ay da 600 gram almıştı kilosu normal de diğer ay yine gel dedi bi sıkıntı olmaz umarımCanım bebeğinin kaçıncı ayı. Artık az kilo alıyorlar gerçi daha önceki aylarda ne kadar alıyordu. Doktor da bana tatlı şeyler ye demişti ne kadar dikkat ettiysem de yine de zayıf kızım. 5 aylık olacak 5 gün sonra, tattıda hala 5500 gözüküyor
Allah yardimcin olsun, sana guc bebusine uyku versinOyy aşı bizi de mahvetti sankiodaya götürüp yatağına koyunca çığlık çığlığa ağlıyor salonda oynuyoruz cok yorgunummm dün gece neredeyse yarim saatte bir uyandı uykusuzum çok
Allah yardimcin olsun, sana guc bebusine uyku versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?