2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Bu aynı 12sinde dört aylik oldu öncesinde 1 kiloya yakın aloyordu geçen ay da 600 gram almıştı kilosu normal de diğer ay yine gel dedi bi sıkıntı olmaz umarım
Olmaz inşallah canım. Maşallah yavruna. 600 gram da iyi hiç canını sıkma buradaki bir çok bebeğin de 3. Aydan sonra kilo alımı azaldı.

Ben de bunu denemeye çalışıyorum ama sadece uyuyacağı zaman görmesi gerektiğini bilmiyordum. Sağol kuzum :)

Geçmiş oldun canım nasıl oldu şimdi enişten. Maşallah Enes Paşa grubumuzun ilk diş çıkaranı heralde. Diş çıkardığı üçin huysuzdur muhtemelen inşallah kolay atlatırsınız

Kızçeler uyku düzeninden bahsetmişsiniz ben de kendi düzensiz düzenimi anlatayım. sabah 10 gibi güne başlıyoruz. Öğlen ikindi ve akşam emmelerinde çoğı memede olmak üzere yaklaşıl 2-3 saatlik uykusu var. 6-7 gibi akşam uykusundan uyanmış oluyor. bir iki saat oyun oynuyoruz 8 gibi altını değiştirip uzun uzun emziriyorum iki memeyi de. Sonra bacaklarıma koyuyorum sallıyorum tv açık oluyor işiği kapatıyorum tv yi görmediği için dikkati dağılmıyor. Ellerinden tutuyorum onunla ilgilenmeden sallıyorum. 10 dkya uyuyor. Yatağına yatırıyorum. Bir 10 dk sonra gidip emziğini alıyorum ağzından. Maksimum 9 da uyumuş oluyor. Geç yatarsam 12 gibi rmziriyorum, çoğu zaman ben de erkenden yattığım için emzirmiyorum birdaha. Sabaha karşı 4 gibi uyanıyor 10 dakikadan fazla emiyor tekrar uyuyor. 6 da uyanıyor altını değiştiriyorum oyunlar oynuyorum birazcık evde dolaştırıyorum 7-8 tektar uyuyor 10 gibi uyanıyor.

Gün içinde bana hiç bir işi yapmaya fırsat vermiyor sürwkli onunla ilgilenecekmişim. Yanından ayrıldığımda çığlık atmaya başlıyor. Bazen yatmak istemiyor gezdiriyorum evin içinde. Salondaki kanepeyi açtım onun üzerinde geçiyor çoğu zamanımız. Gece uykuları düzenli çok şükür en azından o zaman iş yapabiliyorum.

Dün tam anlamıyla geçti canım çok şükür :))

Sen nasılsın bakalım Begüm premsesi nasıl:) guguldamaya başladı mı

Iyi canm sukurgecms. Nedenini anladin mi pekii??
Iyiyz biz de canm sukur :) Kuzumla egleniyoz baya ya kahkahalar kikirdamalar hu huu degisik seyler... bal kizim balll... kurban olunur bunlara yaaa. Seninki de cosuyodur artk.

Iyi ya bence duzeniniz sevdm ben. Peki gunduz toplamda mi 2-3 saat uyuyo tek seferde mi??
Var ya isi dert edip duruyorz valla ben de oyle hic birakamiyorm. Alistirdik yani dogal aslnda. O yuzden bazi gunler bzim de sabah uykusu devam ediyor 9 gibi hopp ben de yatiyorm direk valla :)

Sanırım yoğurttan oldu, bir daha vermeyeceğim inek yığurdu . Keçi sütünden mayalayacağım süt bulduğumda belki o dokunmaz.

Ayy coşmaz mı :)) tetbiyesiz oldu biraz da. Altını açınca bağlatmıyor çok seviyor çıplak durmayı hihihi:)

Toplamda canım. Emdikten sonra kestiriyor kucağımda. Akşam üzeri yattığı uykusu biraz uzun oluyor onun dışındakiler kuş uykusu

gerçekten canım ya hamilelikte alıştırıyorlar kendi düzenlerine. Bu arada sen halen kaçak mı giriyorsun?
evet kaçak göçek giriyorum. Evdeki neti kapattırdık telden giriyorum o da hemen bitiveriyor internet paketim. Erzurum'a geçince tekrar açtıracağız neti o zaman daha sık girerim :)

Bu arada eşim gitti ev tutmaya en yüksek puan bizimmiş en güzel lojmanı kaptı geldi :) 2 senelik ev, banyosu tuvaleti mutfağı o kadar güzel ki kendi takımlarımı atacağım yeni banyo takımı alacağım:) kendi evimmiş gibi heyecanlıyım :) palandöken kayak merkezine yürüme mesafesiymiş gelirseniz bi kahvemi içersiniz :)

sevgili anneler, uyku düzeni bebek aşıları ve diş çıkarma dönemlerinde sekteye uğruyor. o yüzden denemeler yapın ama zorlamayın ne kendinizi, ne bebeğinizi. er geç bebekler kendi düzenini oluşturuyor. iki çocuktan sonra buna ikna oldum. ilk bebek tamamen acemilikle büyüyor :)
tracy hogg ben de ilk bebeğimde okudum, denemeler yaptım. bahsettiğini 4 bebek sınıfı var. kızım hangi grupta acaba diye kafa yordum. sonuç bizimle uyumaktan hoşlanan ilk çocuk, bizimle aynı yatakta hatta aynı odada uyumayı sevmeyen 2. çocuk. şimdi 3. kızımın nasıl bir şey tercih edeceğini merakla bekliyorum. yaşında belli olur herhalde :)

Hmm yogurttan demek... bizim doktor da inek sutunden yapilma yogurda karsi degil ama bakalm haftaya ne dicek biz de ocakta ona gore yogurt yapariz.

Hahahah ay bizim de oyle ya. Altini acinca bi donme cabalari basliyo :) zaten istesem de baglayamiyorm resmen savasiyoruz giyinirken falan..

Anladm canm bizim de oyle cok kisa uykular bazen toplamda 1 saat olmadan aksami ediyo nasi dayaniyo ben de anlayamiyormm..

Masallah hepsi farkli cesit olms :)
Kendi duzenlerini kurma konusjnda haklisn kesinlikle. Ama simdi bi sure sonra ben her gunduz uykusunda yaninda olamicam sence o bu yuzden bi daha yatir kaldir denemeli miyim? Ben yokken rahat etmesi icin ise yarar mi yoksa beni bulunca nasisa memede uyuyup basa sarar mi hep :)

zorlamamak ve sinir etmemek/olmamak kaydıyla dene tabiki. bazı bebekler yapı olarak mülayim ve kurallı yaşamaya yatkın olabilir. bunu da zamanla anlarsın

kelebek.hill cnm test yaptim evet hamile degilmisim şükür cok garip ya 3 yil boyunca cocugumun olmasini o kadar bekledim ki insallah hamile degilimdir deyince bi tuhaf hissettim kendimi :)
Heheh gözün aydın :)

Ben bir kere oldum doğumdan sonra daha da olmadım. Emzirirken salgılanan bir hormon adet düzensizliği yapabiliyormuş içim rahat o yüzden :)

Allah isteyene versin bizler için daha erken

zorlamamak ve sinir etmemek/olmamak kaydıyla dene tabiki. bazı bebekler yapı olarak mülayim ve kurallı yaşamaya yatkın olabilir. bunu da zamanla anlarsın

Tamam canm sagol fikrin icin. Uygun bi gunumuzde deneriz olmazsa sakin sakin :)

kelebek.hill cnm test yaptim evet hamile degilmisim şükür cok garip ya 3 yil boyunca cocugumun olmasini o kadar bekledim ki insallah hamile degilimdir deyince bi tuhaf hissettim kendimi :)

Iyi bari canm sevindim. Aynen Allah isteyen herkese nasip etsin yani tabi ins hamile dgilimdir demek bile zor zaten ama su an cok erken bizim icn , cok yipratir

Tamam canm sagol fikrin icin. Uygun bi gunumuzde deneriz olmazsa sakin sakin :)

Iyi bari canm sevindim. Aynen Allah isteyen herkese nasip etsin yani tabi ins hamile dgilimdir demek bile zor zaten ama su an cok erken bizim icn , cok yipratir
rica ederim. tecrübelerini yazarsın :)

Geçmiş oldun canım nasıl oldu şimdi enişten. Maşallah Enes Paşa grubumuzun ilk diş çıkaranı heralde. Diş çıkardığı üçin huysuzdur muhtemelen inşallah kolay atlatırsınız
Saol tatlım eniştem hala hastande takibi yapulıyor
Enes daha diş cıkarmadı ama diş ağrısını cok erken cekmeye başladı kuzum ne zaman cıkarır bilemicimm
Sevda kuzusu nasıl annesi taşındınız mı yeni düzene alıştınız mıı??

,@tugbayhan ben yegenime taze soğan vermiştim gozetimim altında canım. Hiçbir sıkıntısı olmadi. Kızıma da verebilirim, havuç taze sogandan daha saglam ama kopmaz kolay kolay.
Bende enesde salatalık denedim canımm gırc gırc nası kaşıdı damaklarını :) buzdolabından soğuk sopuk cıkarınca iiyi gelmişti:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…