2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Selam kızlar..
Uyku eğitimi durumları nasıl gidiyor?Biz anca 4 aylık oluyoruz 25inde.Günlerdir Tracy Hogg un bebek bakkım sorunlarına mucize çözümler kitabını altını çize çize okuyorum. Bu akşam da ilk denemeyi yaptım.Kaldır/yatır yöntemiyle bin kere kaldırıp yatırdım galiba benim sıpayı. 1.5 saat direndik karşılıklı... Eşim de gelip "çatladı çocuk ağlamaktan ya" diye sinirimi zıplatmasaydı iyiydi sanki keyfimden ağlatıyorum. Neyse ona sonra çemkiririm bi ara.
Aslında gece 12gibi uyuyor sabah 5-6 gibi uyanıyor,emzirip uyutuyorum tekrar 7.30-8 gibi uyanıyor.
Ama gak deyince meme guk deyiince meme formatıyla geçirdiğimiz için şu 4 ayı uykuyla memeyi ilişkilendirdi.Anca memede uyuyor ..Bundan vazgeçirmek de çok zor..Akşam emzirdim doydu sonra altını değiştirdim, hafif bi spor masaj falan sonra yatırdım .Ağlaya ağlaya bi hal oldu.Arada emzirdim aç kurt gibi emdi valla ağlarken acıkmış olabilir mi bu kadar...Sonra kaldır yatıra devam ettim ama başarılı olamadım..memede uyudu kaldırıp gazını çıkardım uyansın da yatırayım diye..uyanmadı..öyle yatırdım yatağına...10.30dan beri uyuyor şimdi.Tracy hogg gece 11 de bi rüya öğünü öneriyor kaldırıp emzirsem mi uyanır da uyumaz mı..eşim yine sinirimi zıplatır mı bilmiyorum kafamda deli sorular..
Mutlaka kendi yatağında kendi yatmayı ,memeden bağımsız uyuyabilmeyi öğrensin istiyorum.Var mı önerileriniz?

Oyy sorma cnm ya valla :) zor bebe bunlar 2016 model :)

benim de çok dökülüyo canım, kalsiyum ve d vitamini kullanıyorum geçecek inşallah..

ne güzel uyku düzenini kurmuşsun...benim oğlum a gündüz kesik kesik uyuyor gece uykusunda sorun yok sayılır extra bi surum olmadıkça ama hep memede uyuyor.. inşallah ben de başarıırım şu düzeni kurmayı..çocuğum için..sonuçta çalışmaya başldığımda ben yokken de kolayca uyusun ağlamasın alışsın şimdiden istiyorum..

Kuzum bilmiyorum ki her çocuğun huyu farklı ama düzelmesi mümkün bence.dene bakalım insallah düzeni başlar sen de yavrun da rahat eder bana da haber ver düzelirse her gece 1 saat bile fazla uyusa kar

Oyy aşı bizi de mahvetti sanki odaya götürüp yatağına koyunca çığlık çığlığa ağlıyor salonda oynuyoruz cok yorgunummm dün gece neredeyse yarim saatte bir uyandı uykusuzum çok
Canım evet ya aşıyı salı günü olduk etkisi dün ve bugün çıktı ama dün daha kötüydü sürekli mızmız hiç ağlamadığı kadar ağlamaklı uykuya bile hep direndi ateş falan yoktu ama huzursuzluk çok vardı

Kuzum bilmiyorum ki her çocuğun huyu farklı ama düzelmesi mümkün bence.dene bakalım insallah düzeni başlar sen de yavrun da rahat eder bana da haber ver düzelirse her gece 1 saat bile fazla uyusa kar
InşaAllah düzelir de seve seve haber veririm canım hatta hep dua ederim kızım buyuyunce ona da ettiririm
Sofio bezi sen mi onermistin?

Ben tavsiye ederim canım. İlla bişeyleri kitaba uygun yapacak değiliz ama fikir verdi çok bana ve hep derim biraz Tracy biraz Fatoş işi oldu bizim düzen :) aslında Fatoş değil belki de Ata işi:)

Kurduk Can'ım insallah böyle devam eder.yazdıklarını okudum da kaldır yatır yöntemi Nasıl kulağa cok hoş gelmiyor canım insallah başarılı olur bu yöntem ama bilemedim.çalısınca kesinlikle uyku düzeni olsa muhteşem olur mesela ben 5. Ayında ona bir tane oyuncak alacağım şuan araştırma aşamasındayım oyuncağı sadece uykusu geldiği an yatağına yatırdığımda yanına koyacağım ona bağlanmış olacak annem benı oyle uyuturmuş uyku dışında oyuncakla oynamayacak ve görmeyecek oyuncak sürekli yatakta kalacak.bir sure sonra oyuncakla uykuyu bağdaştırıp uyuması gerektiğini anlayacak annem hem benı hem kardeşimi bu şekilde uyku düzenine alıştırmış:) hatta ben 6 aylıkken halama oturmaya gitmişiz annem aceleyle cıktıgı için oyuncağımı unutmuş bir türlü uyumamışım sürekli ağlamışım babam gitmiş getirmiş 10 dk sonra uyumuşum annem hep anlatır

güzel yöntem..uyku arkadaşını anca 5.ayda benimseyebiliyorlarmış zaten.Ben de düşünüyorum bunu..aslında şimdilik Sofiesini elinden düşürmüyor ama sadece yatak arkadaşı daha iyi olur yumuşak bi oyuncak..hatta jokerde emzikli uyku arkadaşı gördüm emziik kullananlar için güzel olabilir..
kaldır7yatır biraz zor oalcak galiba..deminden beri üç kere mızırdandı tam ayılmadan emzirip yatırdım uyudu şimdi..ama hep memeyle uyuyo..bunu başka nasıl düzene koyabilirim ki..baştan beri gak meme guk meme modundayım çocuk da haklı tabii öyle kodladı yalnız uyumayı bilmiyo yatağında ..umarım öğretebilriim..

Kizlar 4 aylik kizim cok huysuz burnu tikali bugun anneanneye geldik aksi gibi burun aspiratörude yok cekemiyoz burnunu nasil temizlerim ok huysuz uyuyamiyor ne yapabilirim

Su saate kadar 6-7 kez uyandi yani ataktan dimi bu durum gercekten yoruldum yat kalk yapmaktan şuurum gitti baska ne derdi olabilir ki? Sütüm var doyuyor. Gündüz 2 saatte 3 saatte bir emzirdigim oluyor ama gece yarim saat

Amin cnm sana da insallah. Senin bebis neden uyumuyor bizimde düzen falan yok ee demekten sesim kısıldı
Keske bilsem, bugunde 1- 1.5 saatte bir uyandi, her kalkisinda bir daha emzir, gogsumu emzik diye kullaniyor, elinide emiyor, ama emzik tutmuyo, uykusu var ama uyumuyo. Rabbim guc versin ne diyim, beni bayagi zorluyo cunku

Yataga gitmek istemiyorum
Ben dalicam yarim saat sonra kizim uyanacak
Boyle yarim saatlik uykular beni daha kotu yapiyor
Sersem gibi oluyorum sonra

Dün tam anlamıyla geçti canım çok şükür :))

Sen nasılsın bakalım Begüm premsesi nasıl:) guguldamaya başladı mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…