- 21 Haziran 2014
- 392
- 941
- 208
Kizlar, kizlar napiyonuz kizlar
Su dis kasima icin pirasa veya taze sogan verin kemirsin sizin gozetiminiz altinda diyorlardogal uyusturucuymus. Ben cesaret edemem de eden olursa diye soyluyorum.
Valla mehmet ali beni cok yoruyor ev isleri de beni cok yoruyor.
En cok istediğim sey UYUMAKhepiniz gibi ..
Bi gozum sizde. Ozellikle Y yapayalniz1 ne cektirdi cocuuk sana yaaama korkma mehmet alide öyle.
benim de çok dökülüyo canım, kalsiyum ve d vitamini kullanıyorum geçecek inşallah..Merhaba arkadaşlar. Ben sabah aşırı saç dökülmesinden hastaneye gideceğim. Ömrüm boyunca bu kadar saç dökmemişimdir. Emziren annelerde oluyormuş sanırım ama felaket ya duşta bütün saçım elimde. Taramaya da korkar oldum. Evin her yerinde benim saçlarım avuç avuç. Kel kalacağım neredeyse. Emziren anneler böyle bi sorun yaşayan ve çözüme kavuşturan var mı acep. Korkuyorum başka bi hastalık mı diye ama göreceğiz bakalım hayırlısı...
ne güzel uyku düzenini kurmuşsun...benim oğlum a gündüz kesik kesik uyuyor gece uykusunda sorun yok sayılır extra bi surum olmadıkça ama hep memede uyuyor.. inşallah ben de başarıırım şu düzeni kurmayı..çocuğum için..sonuçta çalışmaya başldığımda ben yokken de kolayca uyusun ağlamasın alışsın şimdiden istiyorum..Uyku düzenini çok önceden kurmuştuk.ben gündüzleri egzersiz yapıp asla yormuyorum kızımı sadece oyuncaklarla oynatıyorum gündüz parça parça toplam da 1 ya da 2 saat uyuyor örneğin 20 dakka 30 dk gibi kısa uykular.akşam saat 19,00 gibi bacaklarını kollarını kullanarak yaptırdığım egzersizler var bunları yaptırıyorum 1 saat dinlenmesine fırsat verip tekrar egzersiz yapıyoruz ve tüm vücuduna masaj yapıyorum kıyafetini çıkarmadan yapıyorum cok hosuna gidiyor ve yorulmuş oluyor enerjisini de atıyor gaz problemimiz de olmuyor bu sayede. Saat 20.30 da bezini değiştirip emziriyorum zaten uykusu geliyor hemen yatağına götürüyorum.odadan çıkarsam ağlıyor o dalana kadar karşısında bekliyorum 1 adım 1 adım geri geri uzaklaşıyorum odadan 21:00 civarı uyumuş oluyor.sabah 7 ye kadar uyanmadıgı da oluyor ama genelde sabah 5 gibi uyanıyor sessizce kucağıma alıp emziriyorum hic ses çıkarmadan tekrar yatırıyorum 2 saat daha uyuyor 8-9 gibi güne başlıyoruz.kesinlikle üşür diye kalın giydirip üzerini kalın örtmeyin cocuk daralıp sıkılıp sık uyanır.ben kısa kollu çıtçıtlı atletinin üzerine pamuklu alt üst pijama giydiriyorum kendim gibi.üzerini de ince bir battaniye var onu örtüyorum terlemiyor da üşümüyor da huzurlu olması da önemli uyanmaması için
Kuzum bilmiyorum ki her çocuğun huyu farklı ama düzelmesi mümkün bence.dene bakalım insallah düzeni başlar sen de yavrun da rahat eder bana da haber ver düzelirse her gece 1 saat bile fazla uyusa karyesil_ela emdi kucagimda uyudu 20 dk. Uyandı pispislayip poposuna hafif vurarak uyuttum tekrar ama tam dalamadi uyandı yine emdi sonra yine sonra yatagina koydum uyandı sonra onu kaldırmadan emzirdim anca uyudu. Uyudu gibi yani çünkü cok kipirdaniyor 1 hafta sabretsem duzelir mi ki canım?
Canım evet ya aşıyı salı günü olduk etkisi dün ve bugün çıktı ama dün daha kötüydü sürekli mızmız hiç ağlamadığı kadar ağlamaklı uykuya bile hep direndi ateş falan yoktu ama huzursuzluk çok vardıOyy aşı bizi de mahvetti sankiodaya götürüp yatağına koyunca çığlık çığlığa ağlıyor salonda oynuyoruz cok yorgunummm dün gece neredeyse yarim saatte bir uyandı uykusuzum çok
InşaAllah düzelir de seve seve haber veririm canım hatta hep dua ederim kızım buyuyunce ona da ettiririmKuzum bilmiyorum ki her çocuğun huyu farklı ama düzelmesi mümkün bence.dene bakalım insallah düzeni başlar sen de yavrun da rahat eder bana da haber ver düzelirse her gece 1 saat bile fazla uyusa kar
Ben tavsiye ederim canım. İlla bişeyleri kitaba uygun yapacak değiliz ama fikir verdi çok bana ve hep derim biraz Tracy biraz Fatoş işi oldu bizim düzen :) aslında Fatoş değil belki de Ata işi:)Benim kızda aksam 8.30 gibi uyuyup 9da uyaniyor tekrar da uyumak istiyor biliyorum ama uyumuyorbunu nasil birlestirmeli bilmiyorum. Simdi bide annemlere gidicem diye çok zorlamak istemiyorum biliyorum ki orada da uyumayacak annemde uykusu yok bunun zorlama diye tutturacak tum duzen yine gidecek o yuzden dönüşte mutlaka kendi kendine dalmasini ve bir düzen kurmasini ogretmeliyim ama nasil Tracy in kitabı işe yarıyor mu az da olsa alip okusam ?
Kurduk Can'ım insallah böyle devam eder.yazdıklarını okudum da kaldır yatır yöntemi Nasıl kulağa cok hoş gelmiyor canım insallah başarılı olur bu yöntem ama bilemedim.çalısınca kesinlikle uyku düzeni olsa muhteşem olur mesela ben 5. Ayında ona bir tane oyuncak alacağım şuan araştırma aşamasındayım oyuncağı sadece uykusu geldiği an yatağına yatırdığımda yanına koyacağım ona bağlanmış olacak annem benı oyle uyuturmuş uyku dışında oyuncakla oynamayacak ve görmeyecek oyuncak sürekli yatakta kalacak.bir sure sonra oyuncakla uykuyu bağdaştırıp uyuması gerektiğini anlayacak annem hem benı hem kardeşimi bu şekilde uyku düzenine alıştırmış:) hatta ben 6 aylıkken halama oturmaya gitmişiz annem aceleyle cıktıgı için oyuncağımı unutmuş bir türlü uyumamışım sürekli ağlamışım babam gitmiş getirmiş 10 dk sonra uyumuşum annem hep anlatırne güzel uyku düzenini kurmuşsun...benim oğlum a gündüz kesik kesik uyuyor gece uykusunda sorun yok sayılır extra bi surum olmadıkça ama hep memede uyuyor.. inşallah ben de başarıırım şu düzeni kurmayı..çocuğum için..sonuçta çalışmaya başldığımda ben yokken de kolayca uyusun ağlamasın alışsın şimdiden istiyorum..
İnsallah :) Evet canım ben önermiştim kullanıyor musunInşaAllah düzelir de seve seve haber veririm canım hatta hep dua ederim kızım buyuyunce ona da ettiririm
Sofio bezi sen mi onermistin?
güzel yöntem..uyku arkadaşını anca 5.ayda benimseyebiliyorlarmış zaten.Ben de düşünüyorum bunu..aslında şimdilik Sofiesini elinden düşürmüyor ama sadece yatak arkadaşı daha iyi olur yumuşak bi oyuncak..hatta jokerde emzikli uyku arkadaşı gördüm emziik kullananlar için güzel olabilir..Kurduk Can'ım insallah böyle devam eder.yazdıklarını okudum da kaldır yatır yöntemi Nasıl kulağa cok hoş gelmiyor canım insallah başarılı olur bu yöntem ama bilemedim.çalısınca kesinlikle uyku düzeni olsa muhteşem olur mesela ben 5. Ayında ona bir tane oyuncak alacağım şuan araştırma aşamasındayım oyuncağı sadece uykusu geldiği an yatağına yatırdığımda yanına koyacağım ona bağlanmış olacak annem benı oyle uyuturmuş uyku dışında oyuncakla oynamayacak ve görmeyecek oyuncak sürekli yatakta kalacak.bir sure sonra oyuncakla uykuyu bağdaştırıp uyuması gerektiğini anlayacak annem hem benı hem kardeşimi bu şekilde uyku düzenine alıştırmış:) hatta ben 6 aylıkken halama oturmaya gitmişiz annem aceleyle cıktıgı için oyuncağımı unutmuş bir türlü uyumamışım sürekli ağlamışım babam gitmiş getirmiş 10 dk sonra uyumuşum annem hep anlatır
Fenalar anam :)Oyy sorma cnm ya valla :) zor bebe bunlar 2016 model :)
Ne bilim aslinda sertte ben kendime pek güvenemiyorum,tugbayhan ben yegenime taze soğan vermiştim gozetimim altında canım. Hiçbir sıkıntısı olmadi. Kızıma da verebilirim, havuç taze sogandan daha saglam ama kopmaz kolay kolay.
Keske bilsem, bugunde 1- 1.5 saatte bir uyandi, her kalkisinda bir daha emzir, gogsumu emzik diye kullaniyor, elinide emiyor, ama emzik tutmuyo, uykusu var ama uyumuyo. Rabbim guc versin ne diyim, beni bayagi zorluyo cunkuAmin cnm sana da insallah. Senin bebis neden uyumuyorbizimde düzen falan yok ee demekten sesim kısıldı
Gecmis olsn pranhacim. Hoc gecme yok mi kizarikliklarda?
Sakin ol canm 37 ler ozellikle de bebeklerde pek atesten bile sayilmiyor. Sen surekli takip et arkadas da yazmis. 37,5 falan gecerse mudahale edersin. Zaten hafifletmissin ustunu.
Ben hep atesimiz cikmadi yazdm asilarda cikmadidan kastim 37 idi. Onun ustune cikmadi hep takip ettim ama hic mudahale etmedim calpol de vermedm, ustunu hafif tuttum sadece. Eminim duser hemen sen sakin kal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?