Sagol, Allah buyuk bugunler gececek, bebislerimiz buyuyecek, rahat edecegimiz gunlerde olacak insallahAh canım çok zor uykusuzluk Allah sabır versin
Sorma canım ya. Asi mahvetti bizi. Şimdi de bir düzen oturtmaya çalışıyorum. Şu gece uykusuna daha kolay geçse herşey harika olacak.La Lune ne olmuş öyle Neva kuzusuna geçer inşallah bir azn önce. Uslu diyorduk biz ona hiç olmuyor böyle hıııııı üzmesin annesini : D
Grillcim düzen derken hep aynı saatte uyu uyan değil kastım. Gece uykusuna kolay geçsin bir de çok geç uyumasın yeter. Gece full uyusun da demiyorum. Ki bu sürekli emmek isteyen Neva ile hayal zaten. Bende bilmiyorum ne yapacağım.sevgili anneler, uyku düzeni bebek aşıları ve diş çıkarma dönemlerinde sekteye uğruyor. o yüzden denemeler yapın ama zorlamayın ne kendinizi, ne bebeğinizi. er geç bebekler kendi düzenini oluşturuyor. iki çocuktan sonra buna ikna oldum. ilk bebek tamamen acemilikle büyüyor :)
tracy hogg ben de ilk bebeğimde okudum, denemeler yaptım. bahsettiğini 4 bebek sınıfı var. kızım hangi grupta acaba diye kafa yordum. sonuç bizimle uyumaktan hoşlanan ilk çocuk, bizimle aynı yatakta hatta aynı odada uyumayı sevmeyen 2. çocuk. şimdi 3. kızımın nasıl bir şey tercih edeceğini merakla bekliyorum. yaşında belli olur herhalde :)
inan canım 3. kızım ama onu ben de çözemedim. ama annem veya eşim kızları sakince uyutuyor. anneme sormuştum hatta bu ne ya diye. "kızım bebeklerin annelerine garezi vardır. genelde bebekler annesi kendisinden uzaklaşmasın, her dakika ilgilensinler diye böyle davranırlar" demişti, mantıklı gelmişti :)Sorma canım ya. Asi mahvetti bizi. Şimdi de bir düzen oturtmaya çalışıyorum. Şu gece uykusuna daha kolay geçse herşey harika olacak.
Grillcim düzen derken hep aynı saatte uyu uyan değil kastım. Gece uykusuna kolay geçsin bir de çok geç uyumasın yeter. Gece full uyusun da demiyorum. Ki bu sürekli emmek isteyen Neva ile hayal zaten. Bende bilmiyorum ne yapacağım.
Ahahahhaha mantıklı hakikaten. Esimin kucağında otururken uyuyor. Ben 40 takla atıyorum uyutmak için. Ne yapalım bugünler de geçecek. Ne zaman aşağı yukarı uyku düzeni belli olur? Yani şöyle gece 2 ya da daha az kalkarım.inan canım 3. kızım ama onu ben de çözemedim. ama annem veya eşim kızları sakince uyutuyor. anneme sormuştum hatta bu ne ya diye. "kızım bebeklerin annelerine garezi vardır. genelde bebekler annesi kendisinden uzaklaşmasın, her dakika ilgilensinler diye böyle davranırlar" demişti, mantıklı gelmişti :)
Selam canım senin küçük hanım nasıl?goqce salatalık biraz tehlikeli ama canım cekirdegi falan var ya..
@gelinbuketi_gelintaci evet canım tekrar aldim deniyorum bakalim prima daha cok sizdiriyodu bu iyi poposuna da iyi gelirse bunda devam ederim.
benim kız da bu hafta öyle. gece saat başı kalkıyor. emiyor ama zor dalıyor. artık yat kalk yapmaktan midem falan bulanıyor. ama babasına verirsem ve beni görmezse gayet sakin ve kolay uyuyor.bluetweety canım dün uyku birleştirmeyi denedik. 10 gibi uyudu. Ama 10.40ta çığlık çığlığa uyandı. Emzirmeye çalıştım ona bile agladi ta ki ışığı açıp gezinene kadar. Sonra tekrar uyuttum. 2- 1.5 -1 saatte bir yine uyandı yine agladi. Aynı seremoni tekrar etti. Uykular birleşti ama gece çok uykusuz kaldım. 12 saat uyudu görünüyor hesapta ama öyle değil. En azından eskiden uykuya geçince emip tekrar devam ediyordu. Hem emene kadar hem emdikten sonra agladi baya. Ki bu 6 7 kere olunca uykum mahvoldu. 3 saat uyuduğu günleri begenmıyordum şimdi mumla arıyorum. Dayak yemiş gibi oluyorum bu kısa uykularla.
O zaman dönemsel olabilir. Dönemsel olsun lütfen bünyem ölmek üzere. Sorduysam kusura bakma hangi gün doğumlu kızın?? Bizim kiz 15 Ağustos.
benim kız da bu hafta öyle. gece saat başı kalkıyor. emiyor ama zor dalıyor. artık yat kalk yapmaktan midem falan bulanıyor. ama babasına verirsem ve beni görmezse gayet sakin ve kolay uyuyor.
Selam canım. Asiyi atlattık şükür o ne beter biseydi ya. Gece kundaksiz yatirayim dedim canima okudu. Ne zamana kadar kundaklayacagim bu findigi ben? Ablam okula giderken de yaparsin diye takiliyoSelam canım senin küçük hanım nasıl?
Estağfurullah canım 8 ağustos. InşaAllah yaa.O zaman dönemsel olabilir. Dönemsel olsun lütfen bünyem ölmek üzere. Sorduysam kusura bakma hangi gün doğumlu kızın?? Bizim kiz 15 Ağustos.
büyük kızım yaşında tüm gece uyanmadan uyurdu. kardeşi doğunca parça parça uyumaya başladı, hala öyle. gece 2-3 kez yanımıza gelir. ortanca 6-7 aylıkken 1-2 kez uyanırdı. sanırım o da yaşı dolunca hiç uyanmamaya başladı. sadece üstünü açamazsa uyanırdı. hala öyle :)Ahahahhaha mantıklı hakikaten. Esimin kucağında otururken uyuyor. Ben 40 takla atıyorum uyutmak için. Ne yapalım bugünler de geçecek. Ne zaman aşağı yukarı uyku düzeni belli olur? Yani şöyle gece 2 ya da daha az kalkarım.
benim eş gece 12 ye kadar uyutmayı kabul etti sadece :)Bunu bende deneyeyim. Tabii eşim de kabul ederse. Oy oy oy.
Emzirirken duzensiz olabileceginitahmin ediyordum cnm ki ben normal zamanda bike 40 45 gunde olan bi insandim ama oyle uykularda istahli istahli biseyler yiyince acaba mi dedim :) Rabbim evlat hasreti cekenlere versin insallahHeheh gözün aydın :)
Ben bir kere oldum doğumdan sonra daha da olmadım. Emzirirken salgılanan bir hormon adet düzensizliği yapabiliyormuş içim rahat o yüzden :)
Allah isteyene versin bizler için daha erken
Aynen oyle cnm suan ikinci cocuk cok yipratir calisan anne olmasak hadi bi sekilde halledersin beraber büyüsunler deriz ama simdi ikinci cocuk dusunmek delilik tabi Rabbim hayirlsini versin yine de :)Tamam canm sagol fikrin icin. Uygun bi gunumuzde deneriz olmazsa sakin sakin :)
Iyi bari canm sevindim. Aynen Allah isteyen herkese nasip etsin yani tabi ins hamile dgilimdir demek bile zor zaten ama su an cok erken bizim icn , cok yipratir
Işık var yani. Ben artık hep böyle uyuyacağım sanıyorum. Hatta bazen öyle ki kızım daha yeni emdin diyorum bakıyorum ki 2 saat olmuş. Artık zaman kavramı gitti benden.büyük kızım yaşında tüm gece uyanmadan uyurdu. kardeşi doğunca parça parça uyumaya başladı, hala öyle. gece 2-3 kez yanımıza gelir. ortanca 6-7 aylıkken 1-2 kez uyanırdı. sanırım o da yaşı dolunca hiç uyanmamaya başladı. sadece üstünü açamazsa uyanırdı. hala öyle :)
Bende kundakliyorum hala. Bakalım tek kolunu çıkarıyorum şimdi yavaş yavaş alışacak kundaksız yatmaya. 1 saat mi emiyor? İnsanda hal kalmaz.Selam canım. Asiyi atlattık şükür o ne beter biseydi ya. Gece kundaksiz yatirayim dedim canima okudu. Ne zamana kadar kundaklayacagim bu findigi ben? Ablam okula giderken de yaparsin diye takiliyobabasiyla sinir krizi gecirtti. En son yine kundakladim da 2 saate yakin uyuduk Allah bereket versin seninde isistediğin o uyku duzeninden bizde de yok bi de benim kızım gece emmeye kalkinca daha uzun emiyo gunduzden. 1 saate yakin. Bazen uyuyo 10 dk sonra tekrar. Off.
Emzirirken duzensiz olabileceginitahmin ediyordum cnm ki ben normal zamanda bike 40 45 gunde olan bi insandim ama oyle uykularda istahli istahli biseyler yiyince acaba mi dedim :) Rabbim evlat hasreti cekenlere versin insallah
Aynen oyle cnm suan ikinci cocuk cok yipratir calisan anne olmasak hadi bi sekilde halledersin beraber büyüsunler deriz ama simdi ikinci cocuk dusunmek delilik tabi Rabbim hayirlsini versin yine de :)
Hehehe hee. Benimki sadece sabah alıyor 5 10 dk da uyutup yatıyorlar beraber. Ben uyutsam en az yarım saat sürer.benim eş gece 12 ye kadar uyutmayı kabul etti sadece :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?