Çok geçmiş olsun arkadaşım bugün bol bol dinlen yarında dediğin gibi doktorunla bir görüşKızlar ben bugün öğleden sonra çok kötü oldum , mutfağı toplamak isterken birden başım döndü elim ayağım boşaldı güçsüz kaldım, düşmemek için kendimi yere serdim . Anında şidetli bide miğde bulantısı eklendi. Eşim geldi beni salona taşıdı tansiyon düşmüştür diye tuzlu ayran yaptı biraz iyi geldi ama bütün gün uzandım , kalkınca tekrar başlıyordu( dünde birkez oldum ama bukadar şidetli değildi. neoluyor bana bilmiyorum. Nöbetçi doktoru aradı eşim durumu sordu ateşi varsa kötü hemen gelmeli ama Ateş yoksa yarın kendi aile hekimine gitsin dedi
Sabah ilk işim doktoru aramak olucak ,
Tunaydin canim.sonuçların güzel gelir ins.ben de bu hafta yaptiracagim uçlu .ultrason da ölçüm oluyor mu yine ense ölçümü falan.bi de kan veriyorsun sanirim.tünaydın herkese öğleden sonra 3lü tarama sonuçlarım çıkcak çok heyecanlıyım ya doktor ne diycek acaba diye
kelebek.hill ay canım saol moral verdin. İş yerindekiler çok canımı sıkmaya başladı.tamam zaten çok zayıf biri değildim okey,ama çokta şişko değildim,türk tipi hatunum vesselam. Göbeğimi gördükçe çok erken şiştin,o ne o kalçalar büyümüş. Kendine dikkat etmiyormusun falan fistan, iş yerinde yediğim herşeyi benimle birlikte sayıyorlar. Bunaldımm.
hafta sonuda benden 4 gün büyük hamiş bir arkadaş var onunla görüştük,yaaaaa inanmıcaksın ama kız olduğu gibi kalmış. Göbeği bile çıkmamış,birde benden bile ufacık tefecik birisi. Formaliteden kilo aldın mı diye sordum,500 gr cık oda bebek (120 gr)kese ve eşi dedi. Oy oy dağlar oyyyyy. Benim psikoloji bildiğin bozuldu. Şimdi Her gün 3 km yürümeden eve gitmicem,söz verdim kendime,o kalçalar gidecek göbek olsun sıkıntı değil.
ya akşam yemeğinden sonra nasıl dayanıyor anlamadım ben de belki de geç yemek yiyordur. Ben 7 de bile yesem akşam 10 da açım yine meyve fln bir şeyler yiyorum gününe göre.Bana kalırsa oldukça yanlış birşey yapıyorsanız. Hamilelikte en önemli şeylerden birisi düzenli beslenmektir. Siz resmen diyet yapıyosunuz. 2 3 kilo fazla alacağım diye benim kanımca yaptığınız şey çok yanlış. Ben hamileliğimde mecburiyetlerden ötürü 3 farklı doktora gittim ve hiç birisi bana akşam yemeğinden sonra birşey yeme demedi. Hepsinin ortak lafı mutlaka yatmadan bir süre öncede bişiler yemelisin. Yoksa sabaha kadar kan şekeri çok fazla düşer ve bu bebeğe zarar verebilir. Tabi bundan kastım oturup yemak yemek değil elbette. Bazen 1 meyve, 1 bardak süt yada yoğurt gibi hafif şeyler.
Ben hiçkimseye yaptığınız şeyi Asla önermiyorum. Eğer doktora gidemiyorsanız internette araştırın lütfen. Hangi kadın doğum uzmanı yada diyetisyen akşam azcık yemek yiyip sonrasında aç kalmayı hamile bir kadına öneriyor
Canım ben bugün yaptırdım da sadece kan verdim ense ölçümü yapılmadıTunaydin canim.sonuçların güzel gelir ins.ben de bu hafta yaptiracagim uçlu .ultrason da ölçüm oluyor mu yine ense ölçümü falan.bi de kan veriyorsun sanirim.
Çok geçmiş olsun arkadaşım bugün bol bol dinlen yarında dediğin gibi doktorunla bir görüş
Git canim kesin gercekten vucut cok yoruluyor 2 cocuk evin isi hamilelik normal
Cnm gecen aynisi bana oldu. Gece oglum uyandi ona kalktim acayip bir bas donmesi yataga zor attim kendimi... Gozlerimi aciyodum sanki dunya donuo gibiydi... Sabah oldu hala ayniydim butun gun ayni gecmisti aksama kdr yatmistim cnm... Dr sormadim ben ama sanirim tansiyon fln dustu... Gecmis olsun cnm
Anneler kilo alan varmii
Bana kalırsa oldukça yanlış birşey yapıyorsanız. Hamilelikte en önemli şeylerden birisi düzenli beslenmektir. Siz resmen diyet yapıyosunuz. 2 3 kilo fazla alacağım diye benim kanımca yaptığınız şey çok yanlış. Ben hamileliğimde mecburiyetlerden ötürü 3 farklı doktora gittim ve hiç birisi bana akşam yemeğinden sonra birşey yeme demedi. Hepsinin ortak lafı mutlaka yatmadan bir süre öncede bişiler yemelisin. Yoksa sabaha kadar kan şekeri çok fazla düşer ve bu bebeğe zarar verebilir. Tabi bundan kastım oturup yemak yemek değil elbette. Bazen 1 meyve, 1 bardak süt yada yoğurt gibi hafif şeyler.
Ben hiçkimseye yaptığınız şeyi Asla önermiyorum. Eğer doktora gidemiyorsanız internette araştırın lütfen. Hangi kadın doğum uzmanı yada diyetisyen akşam azcık yemek yiyip sonrasında aç kalmayı hamile bir kadına öneriyor
Walla bende erken yersem dayanamıyorum hemen midem kazınıo 3 4 saat sonra. Ama 7 gibi yesem bile şunu düşünüyorm benim sabah kalkışım 6.30 yemek yemem 7.30-8.0 arası. Yazık değil mi o bebeğe 12 saat aç kalacak. Sonuçta benim insülin seviyem onuda etkiliyor.ya akşam yemeğinden sonra nasıl dayanıyor anlamadım ben de belki de geç yemek yiyordur. Ben 7 de bile yesem akşam 10 da açım yine meyve fln bir şeyler yiyorum gününe göre.
kızlar iyi haftalar dilerim hepinize... cumartesi kontrolüm vardı kesin olmamakla beraber bi erkek bi kız geliyor inşallah:))) ikizlerde ikili test doğru sonuç vermediği için yaptırmamıştım 12. haftada gittim sadece ense ölçümleri yapıldı normal dendi. 14. haftada tüp bebek doktorumdan sonra perinatolga gititm. ikili testin zamanını geçirmişssin dedi bende doğru sonuç vermiyor demişlerdi dedim. evet ama yapardık gelseydin dedi paragöz bi doktora mı düştüm anlamadım ki şimdide ısrarla Amerika'ya kan testi gönderelim down sendromu için diyo. zaten ben genetik taramalı tüp bebekle(pgt) ile hamile kaldım hepsine bakıldı diyrum beni rahatlatacağına abuk subuk konuşuyo..
3-5 kere bayıldım. En sonuncusunda üst üste 2 kere bayılınca endişelendim Dr gittim. Zayıf annelerde normal hem tansiyon hem şeker düşüyor falan dedi. Booool su tüketecekmişim ayrıca beslenmeye çok dikkat etmeliymişim. Yanı olabiliyor...gereksiz şeyler yiyeceğine adam akıllı yimağını yi kalk dedi kısacasıEderim haber Can'ım , bütün gün uyuduğum için şimdide uyku tutmuyor , sabahta okul var Nasıl olucak bilmiyorum
Sendedemi böyle olmuştu unutmuşum, niye oldu peki sende ? Doktora gitmişmiydin sen ?
Ben ilk iki ay 4 kilo aldım birden ,son iki Aydada 1 kilo etti 5 kg şimdiye kadar
Vitaminlerimi içiyorum düzenli bi şekilde niye böyle oldum anlamıyorum ya
Selam Kızlar!
Bu haftasonu mustela'nın çatlak kremini kullanmaya başladım, inanılmaz iyi geldi, belimin yanında çıkan kırmızı çatlak başlangıçlarının bile rengi açıldı hemen ilk kullanımda, inşallah böyle sonuna kadar gider de rahat ederim
Bir de hindistancevizi yağı kullanıyorum demiştim, kesinlikle lifeco'nun olanı öneririm, bundan önce arifoğlundan aldığımı kullanmıştım, hiç memnun kalmadım bence çok iyi kalite değil hiç bi işe yaramadı
ben aldım, geçen hafta cumaya kadar 76,5 olarak geçirdim tüm haftaları bu haftasonu bi anda aldım bu sabah 78 olmuşum
biraz yürüyüş yapabilirsem daha normal bi hızda seyredecek kilo alımım diye umuyorum, bu aralar biraz saldım kendimi zira
3 hafta daha bu kilomu koruyabilirsem çok iyi olacak, 20. haftaya kadar 1 kilo alma hedefini az bi farkla tutturmuş olurum
hepimize bol şans
Canım, gece belli bi saatten sonra yemeyi kesmek aslında çok mantıksız değil, ileriki dönemlerde reflü geliştirmemek ve midenin rahat etmesi açısından çok mantıklı
ayrıca gün boyunca, özellikle akşam yemeğinde kan şekerini çok yükselten yiyeceklerle beslenilmezse gece uykuya yatıncaya kadar olan sürede kan şekeri düşmez, çünkü günlük aktivitenin en azaldığı dönem oluyor o nedenle bir sıkıntısı da olmaz
tabii acıkılıyosa bir bardak süt, meyve bi kase yoğurttan da kimseye bişey olmaz
ben de mesela akşam yemeğinden sonra bişey yemiyorum, hem zaten midemin alacak yeri kalmıyo hem de yatağa tok karnına girersem gece boyu sıkıntı çekiyorum
bence o yüzden çok da kötü bişey değil akşamları az yemek, hamilelikte kilo almak çok normal bi durum ama hem bebeğin sağlığı hem de kendi sağlığımız için dikkat etmemiz gerekli
Allah korusun gebelik diyabetine kadar gidebiliyo bazen
Selam Kızlar!
Bu haftasonu mustela'nın çatlak kremini kullanmaya başladım, inanılmaz iyi geldi, belimin yanında çıkan kırmızı çatlak başlangıçlarının bile rengi açıldı hemen ilk kullanımda, inşallah böyle sonuna kadar gider de rahat ederim
Bir de hindistancevizi yağı kullanıyorum demiştim, kesinlikle lifeco'nun olanı öneririm, bundan önce arifoğlundan aldığımı kullanmıştım, hiç memnun kalmadım bence çok iyi kalite değil hiç bi işe yaramadı
ben aldım, geçen hafta cumaya kadar 76,5 olarak geçirdim tüm haftaları bu haftasonu bi anda aldım bu sabah 78 olmuşum
biraz yürüyüş yapabilirsem daha normal bi hızda seyredecek kilo alımım diye umuyorum, bu aralar biraz saldım kendimi zira
3 hafta daha bu kilomu koruyabilirsem çok iyi olacak, 20. haftaya kadar 1 kilo alma hedefini az bi farkla tutturmuş olurum
hepimize bol şans
Canım, gece belli bi saatten sonra yemeyi kesmek aslında çok mantıksız değil, ileriki dönemlerde reflü geliştirmemek ve midenin rahat etmesi açısından çok mantıklı
ayrıca gün boyunca, özellikle akşam yemeğinde kan şekerini çok yükselten yiyeceklerle beslenilmezse gece uykuya yatıncaya kadar olan sürede kan şekeri düşmez, çünkü günlük aktivitenin en azaldığı dönem oluyor o nedenle bir sıkıntısı da olmaz
tabii acıkılıyosa bir bardak süt, meyve bi kase yoğurttan da kimseye bişey olmaz
ben de mesela akşam yemeğinden sonra bişey yemiyorum, hem zaten midemin alacak yeri kalmıyo hem de yatağa tok karnına girersem gece boyu sıkıntı çekiyorum
bence o yüzden çok da kötü bişey değil akşamları az yemek, hamilelikte kilo almak çok normal bi durum ama hem bebeğin sağlığı hem de kendi sağlığımız için dikkat etmemiz gerekli
Allah korusun gebelik diyabetine kadar gidebiliyo bazen
3-5 kere bayıldım. En sonuncusunda üst üste 2 kere bayılınca endişelendim Dr gittim. Zayıf annelerde normal hem tansiyon hem şeker düşüyor falan dedi. Booool su tüketecekmişim ayrıca beslenmeye çok dikkat etmeliymişim. Yanı olabiliyor...gereksiz şeyler yiyeceğine adam akıllı yimağını yi kalk dedi kısacasısözünü dinliyorum. Stres yok! Kendini yormuş olabilirsin, uykusuz kalmış olabilirsin..her şey etkiliyor maalesef.
Bu doktor seni yolmak istiyor bacım.
Yerinde olsam değiştiririm hemde hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?