2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
ya akşam yemeğinden sonra nasıl dayanıyor anlamadım ben de belki de geç yemek yiyordur. Ben 7 de bile yesem akşam 10 da açım yine meyve fln bir şeyler yiyorum gününe göre.
Bende dayanamıyorum sanki bisey yememisim gibi hemen midem gurulduyor ve elim Ayağım titriyor oyuzden bende yiyorum bisiler

Maalesef ki bazı doktorların bildiği tek şey para ..lütfen canını sıkma ve eğer seni gerçekten iyi hissettirmeyen ve endişelerini arttıran biriyse başka bir doktor düşün

Ayy şu yazdıklarını okuyunca yeminle benim içim bile şişti! Ne insanlar mübarek ya!? Saa naa nee be!! Diyesi geliyor insanın da olmuyor işte. Can'ım aldığın kiloları başkası dert etsin bırak! Sen kutsal bir iş için kilo alacaksın. İş yerindeki çok bilen gereksizlere de beraber veririz aldığımız kiloları de de içleri rahatlasın! Ayrıca geçmişi biraz okudum kilo muhabbeti çok yapılıyor. Daha çok başlardayız şimdiden bunları konuşup planlar kurmayı yanlış ve strese sokucu buluyorum. Hem herkesin bünyesi yapısı bir değil ki..kimi çok az kilo alır hemen eski kilosuna formuna kavuşur kimi çok kilo alır falan filan..önemli olan sağlıklı anne sağlıklı Bebek! Gerisi fasafiso!!! Hamilelik tadına doyum olmayan özlenen bir periyot her gününü güzel geçirmek lazım. Sen yürüyüşünü yap ama basen eritmek için değil normal doğumun kolay olması esnek vücuda sahip olmak için annelik insana güzellik minişlik cicişlik katar eminim sende öylesidir eşin seni böylede seviyordur ve sevecektir de

selam kızlar nasılsınız. dün bebişime ilk cicilerini aldım iki gündür karnım çok fena ağrıyor
Maşallah güle güle güzel sağlıklı günlerde kullan. Benim de karnım ağırıyor. Adet sancısı gibi değil ama..sanki iç duvarı ağırıyor gibi Dr soracam bakalım ne dicek. Gerçi ilk gebeliğimde de olmuştu rahim ve bebe büyüyor demişti bakalım bunda ne dicek.

hayalimsin1 çok çok geçmişler ola. Tatlım dikkat et kendine. Bebenin suyunu bol ver! Göllensin içerde rahaaat rahat! Geniiiiş geniş!
Bu sırada benim bebe de kıynaşıyor bir kaç gündür unutmuşum bu duyguyu. Ne hoşmuş maşallah barekallah! Rabbim herkese yaşatsın.

Bende dayanamıyorum sanki bisey yememisim gibi hemen midem gurulduyor ve elim Ayağım titriyor oyuzden bende yiyorum bisiler

Bende aynen dediğin gibi olmaya başladım, kahvaltıdan 2 saat sonra mesela ağzıma birşey koymayayım,midem delincek gibi yanıyor ve sonrasında çok kötü bir halsizlik,kolum kıpırdamıyor. Hemen bişiler yemem lazım. Ne bulursam onu tıkıyorum ağzıma. Artık velet büyüdü,o kadar yediğin bana değil sana bile yetmez diyor anlaşılan.

Annen doğru demiş
Ben ilkinde biraz çatladı alt karnım ama çok değil ,halada öyle kaldı çoğalmadı sonraki gebelikte, umarım bundada olmaz.
Ha bu arada son aylarda ne olursa olsun kaşıntıdan ölsenizde kaşımayın . Bir yumuşak bez parçasıyla yavaşça ovun ve tabi bitkisel yağları sürmeyi ihmal etmeyin.
Tırnakla kaşımak yırtıyor zaten. Ben ilk gebeliğimde uykudayken tırnaklarımla kaşıdım. Ders oldu ikincide alttan çıtçıtlı badi giyiyordum son ay yatarken , olurda uyku altında tırnaklarla girişmeyeyim diye :))

Ay pisicimmmm ne rahatlattın beni yaaa. Şu insanlar çok fenalar,kendileri ne haldeydiler unutuyorlar. Hiç takamam kafama valla, halime çok şükür.
Kıynaştı mı artık seninki hadi bakalım. Hareketi bol olsun,hep hissedelim inş.

Çok teşekkür ederim cevap için inşallah dediğin gibi olur ..Buarada kaşıntı için yöntemin iyiymiş son aylar çok kaşınıyor artık sağı solu tutuyordum kendime hakim olmak için en büyük kurtarıcımda duş almak oluyordu

Bana da ilk hamileliğimde çok aldın diyorlardı başlarda çok moralim bozuluyordu. Doğumdan sonra da sen nasıl bu kadar kilo verdin demeye başladılar. İlk 3 ayda 1-4 kilo arası artış normalmiş zaten. Sonraki haftalar kilo alımı daha yavaş ilerliyor.

Öylemi gerçekten,ben tam tersi sanıyorum,bizim şirkette hamiş bir kızcağız var,30. haftasındaioda korkuttu beni,tam4. ayını bitirip 5. aya girdiğinde 2 haftada 5 kilo fark olmuş,bir anda,şimdi doktoru her gördüğünde baskı yapıyormuş yine fazla almışın diye, oda son zamanlarda daha da alıncak diyorlar iyice lkorkuttular beni diyorlar,son aylarda 10 kilo alan varmış. Ay allahım herkesin hikayesi nasılda korkunç aslında. hiç bunlarla enterese olmamak lazım dediğin gibi,nasılsa normal hayatıma döndüğüm zaman mutlaka aynı halime geri dönerim. Bence de çok basit birşey ama bazen çok zorlaştırıyorlar.

O durum soyle bende de oldu 5 ci ayimda bi anda kilo aldim 5 kilo hatta ama sonnraki aylar dikkat ettim 1 ve 2 kilo aldim oda bebek aldi ben degildir sonra gitti emzirdigim icin

Arkadaşın 2 haftada 5 kilo aldığı için doktoru endişelenmiştir. O yüzden baskı yapıyordur. Ama ilk 15-16 haftada 4 kiloya kadar alım bence çok anormal değil. Ama tabi şöyle de bir şey var. Kiloyu nasıl beslenerek aldığın önemli abur, cubur, tatlı ile alındıysa anneye veya bebeğe faydası olmayacaktır. Hatta şeker oranını artıracaktır o zaman da takibe alıyorlar. Ben ilk hamileliğimde tatlılar, pastalar da çok yiyordum:) şeker yüklemesiyle de şekerim de yüksek çıktı sonra doktorum diyetisyene gönderdi. Son haftalar listelere uygun yediğim için kilo artışım da çok az oldu. Ortalama bir insanın ideal kilo alımı toplamda 11,5-16 arasıymış.

kesinlikle ben de sürekli bişeyler yiyorum yoksa midem bulanıo su an bile iş yerinde galeta falan yiyorum onlar bastırıo :)

kizlar bugün ilk defa biri benim hamile olduğumu çaktı. Henüz iş yerindekiler bilmiyor müdürüm erkek nasıl söylücem bilmiyorum. Ama yüksek prim yatması için bir iki haftadan artık söylemem gerekiyor.

kızlar merhaba, işimden dolayı ara ara girdiğimden tam olarak takip edemiyorum. Ben 3 kilo aldım şuana kadar bence normal ama eşime göre az hergün yemekte az yedin kavgasına tutuşuyoruz oysaki bebişin boyu ve gelişimi haftasıyla orantılı ilerliyo. Bu arada biz cumartesi kontrole gittik bebiş göstermedi öğrenemedik cinsiyetini ama çıkışta gidip jokerden stokke scoot bebek arabası aldık hemde mor olanını erkek olursa sizce mor bebek arabası nasıl olur çok kararsız kaldım sizce nasıl.

Eklentiler

• stokke-scoot-v2-stroller-purple-35.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 164
kızlar merhaba, işimden dolayı ara ara girdiğimden tam olarak takip edemiyorum. Ben 3 kilo aldım şuana kadar bence normal ama eşime göre az hergün yemekte az yedin kavgasına tutuşuyoruz oysaki bebişin boyu ve gelişimi haftasıyla orantılı ilerliyo. Bu arada biz cumartesi kontrole gittik bebiş göstermedi öğrenemedik cinsiyetini ama çıkışta gidip jokerden stokke scoot bebek arabası aldık hemde mor olanını erkek olursa sizce mor bebek arabası nasıl olur çok kararsız kaldım sizce nasıl.

nymeria-burcu boş laflara takılma herkes bişe diyor! Rahat rahat bi kilo alacaksın ona da herkes vikvik ötmesin hem son aylar yaza denk geliyor, hiç darlanma meyveler envai çeşit ben son ayımda hiç kilo almadım her ay 1-2 kilo arasında almak normal.
cetrina kıx kardeşim ilk gebeliğinde göbeği çatlamamıştı 2.gebeliğinde çok küçük çatlaklar olmuştu ama o hiç bir şey sürmedi. Ne olursa olsun dikkat etmek şart diye düşünüyorum.
K kucukmeleklerim haxi bakalım hayırlı haberlerle dön bize inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…