- 30 Nisan 2010
- 1.269
- 2.180
- 133
evet ben de de sık olmuyor gaz mı acaba diyorum o yüzden genelde akşamları oluyor. Ya da arabadayken oluyor.ben de 2-3 gündür aynı şekilde hissediyorum çok sık olmuyor ama arada bir hareketlenme oluyor.
bebeğin hareketleri olduğunu düşünüyorum ben, gaz hareketi mi diye de bazen düşünüyorum ama onu ayırtedebilirim heralde bence hareketler çok güçlü olmadığı için tam emin olamıyoruz. iki üç hafta içinde daha da kuvvetlenecek benceevet ben de de sık olmuyor gaz mı acaba diyorum o yüzden genelde akşamları oluyor. Ya da arabadayken oluyor.
cinsiyetini öğrendin mi canımbebeğin hareketleri olduğunu düşünüyorum ben, gaz hareketi mi diye de bazen düşünüyorum ama onu ayırtedebilirim heralde bence hareketler çok güçlü olmadığı için tam emin olamıyoruz. iki üç hafta içinde daha da kuvvetlenecek bence
cinsiyeti öğrendin mievet ben de de sık olmuyor gaz mı acaba diyorum o yüzden genelde akşamları oluyor. Ya da arabadayken oluyor.
cinsiyeti öğrendin mi sen canım doğum tarihleri11-13. Haftalar arası demiştı sanki
servey Asla sözlü tartışmaya girmek için yada bişileri ben biliyorum demek adına o yazıyı yazmadığımı belirtmekle başlamak istiyorum öncelikle.
"18.hafta başındayım 800 gr aldım. Akşamları da hafif yiyorum sonrasında başkada bişey yemiyorum" genel olarak yazdığın böyleydi yanlış hatırlamıyosam. (Yanlışsa lütfen düzeltin)
Ben bunu okuduğumda direk anladığım şey şu. Kilo almamak için akşam az yemek yiyorum sonrada bişi yemiyorum. Hamilelik psikolojisi ile "bak o 800 gr alırken ben 5 kilo aldım" diye hayıflanacak bir çok insan var. (Ki buna bende dahildim daha d1 hafta önceye kadar) Ve o kişilerde sizin yaptığınız gibi gece yemeği kesebilirler.
Ben daha 2 hafta öncesine kadar oturup ağlamış biriyim sırf bu şekilde yazılanlar yüzünden. Aldığım kilo da 4. Ben hiç mide bulantısı yaşamadım çok şükür ki. Tabiki benimde çevremde kusmalardan 7-8 kiloya kadar veren var maalesef. Bu tarz durumlar olabileceğini bende oldukça iyi biliyorum.
Ben diyetisyene gidebilecek durumdayım ve bu sayede nasıl beslenmem gerektiğini biliyorum tabiki kendimi de dinleyerek. Ama sadece burdan okudukları ile yemeğini içmesini kısacak insanlar var.
Az önceki yazınızda da bundan kastım şuydu seklinde belirttikleriniz var. Ama ilk yazdığınız yazıdan yani bnm cevap yazdığımdan o anlaşılmıyor maalesef. Burda üye olsun olmasın bir çok kişi yazdıklarımızı okuyabiliyor.
Genel beslenme düzeninizi yada kustuğunuzu belirtmeden o yazıda (yada ben bakmadığım için diyelim) üstüne 800 gr aldım sebebi de az yemektir şeklinde bir yazıya ben her zaman tepki veririm açıkcası. Çünkü daha fazla kilo almış herkesi üzecektir bu tarz yazılar. Ve hmn yemeği azaltmalıyım şeklinde bir düşünce oluşabilecektir.
Ve yazarken evet bakmadım da geçmiş yazılarınıza. Herkesin ismini de yazdıklarını okusam dahi aklımda tutmama imkan yok zaten. Cevap vermeden herkesin geçmişte yazılan yazılarını okuma gibi şansımda yok.
Az önce açıkladığınız şekildeki bir yazıya ben asla sert bir tepki vermem. Çünkü şuanda sizin nasıl beslendiğinizi biliyorum. Ama sizde hızlı bir cevap yazmak adına, daha önceki şekilde belirtirseniz insanları üzüp, yanlış yollara yöneltebileceğinizi lütfen unutmayınız.
Tepkimin bir diğer sebebi de, Kilo aldım üzüntüsüyle, sağdan soldan duyduğu az kilo alanlar yüzünden ve bir kaç kendini bilmez tarafından ay çok kilo aldın diyip yemeğini kesen kuzenimin eşi 7 aylık doğum yaptı ve maalesef ki anne karnındaki beslenme problemleri yüzünden 1 hafta sonra bebeğini kaybetti.
Kusura bakmayın aşırı tepki vermiş olabilir. Ama lütfen yazılarımızda azcık dikkatli olalım. Kimsenin içine bu şekilde yapmalıyım düşüncesini düşürmeyelim.
Aldığınız kiloyu elbette yazınız ama üzerine lütfen daha açıklayıcı sebeplerle belirtiniz. Kendimi umarım ifade edebilmişimdir. Üzdüysem tekrardan kusura bakmayın.
yok öğrenmedim perşembe günü gitcem inşallah öğrenirim tulum almak için sabırsızlanıyorumcinsiyeti öğrendin mi
Valla açıklamanız bence terinde ölçülü ve harika bilgiler içeriyor.. ilk hamileliğinde (aman doğunca veririm kiloyu bir dahamı gelicem dünyaya diyerek resmen dünyayı yedim :) ) 26 kg alıp bu kiloları emzirme döneminde sabitleyip 2,5 yılda kilo verme savaşımın ancak ve ancak 3'te birini kazanabilmiş biri olarak bende sizinle aynı yöntemi kullanıyorum.. Hatta o kadar ara ögüne fırsatım olmuyor bile :)
Teşekkürler açıklamaların için :)
ya öyle miymiş bana da bi arkadaşım tavsiye etti aslında, hatta o da dedi italyada burdakinden çok daha ucuzmuş die italyaya mı gitsem =)ben de ilk bu arabayı beğenmiştim, hatta travel system olarak satılıyodu bi arkadaşım İtalya'dan getirmeyi de kabul etmişti ama araştırınca bu arabanın süspansiyon mu deniliyor neyse işte böyle yoldaki darbeyi bozukluğu fln engelleyen kısmının olmadığını, bebeği küçükken dolaştırınca kusmasına neden olduğunu öğrendim
ama araba yakından bakınca harika görünüyor, sağlam olduğu çok belli, tek elle kapanıp rahatça açılıyor ve baston puset gibi oluyor o nedenle ikinci bir arabaya gerek kalmıyor ama işte bunu duyunca almaktan vazgeçtim ben de çünkü çok pahalı bi araba alıp da bebeği rahatsız ederse çok üzülürüm diye düşündüm
Onu da bi deneyeyim, bu akşam eve giderken hurma alayım bari hemen çok teşekkürler öneri için
K kucukmeleklerim arkafadım kaldı kı her dıyetısyenın dedıgı de bırbırını tutmuyor. Çok haklısınnnBende yemiyorum 6 dan sonra bol su tuketiyorum cunku yedim mi rahatsiz oluyorum gece uyuyamiyorum bide herkesin beslen me sekli farkli ki her diyetisyenin dedikleride birbirini tutmuyo ki kendinizi nasil rahat hissediyosaniz oyle besleniinn
servey anlaştık arkadaşım elbette. Tekrardan kusura bakma bir an onun üzüntüsünü hatırlayıp sert bir tepki vardım sanırım saçma sapan forumlardan bilgiler okurdu işte bir an görünce düşünemedim
Yine birinin canı yanacakmış gibi geldi o an.
Geçmişteki kayıplar içinde çok üzüldüm Zor süreçler atlatmışsın.En son kontrolüme kadar düşük tehlikem devam ediyordu. Yatak istirahatı ilaç, iğne gerçekten zor bir süreç. Yarın kontrolüm var geçti artık diyeceğini ümit ediyorum doktorun.
Rabbim bu sefer bebişlerimizi sağlıkla kucaklamamızı nasip etsin inşallah
servey anlaştık arkadaşım elbette. Tekrardan kusura bakma bir an onun üzüntüsünü hatırlayıp sert bir tepki vardım sanırım saçma sapan forumlardan bilgiler okurdu işte bir an görünce düşünemedim
Yine birinin canı yanacakmış gibi geldi o an.
Geçmişteki kayıplar içinde çok üzüldüm Zor süreçler atlatmışsın.En son kontrolüme kadar düşük tehlikem devam ediyordu. Yatak istirahatı ilaç, iğne gerçekten zor bir süreç. Yarın kontrolüm var geçti artık diyeceğini ümit ediyorum doktorun.
Rabbim bu sefer bebişlerimizi sağlıkla kucaklamamızı nasip etsin inşallah
Sorun yok, unut gıtsın uzulme sakın beniş etkilenmesin
kahve sekersızdı begendın mı?
12. Haftada pipi goremese de kemık yapısına gore erkek demiştı dr umuz, 16. Haftada acmadı bacakları,gostermedıgı için kız olabılır dedı, baska olasılık yok zatennncinsiyeti öğrendin mi sen canım doğum tarihleri
miz yakın da merak etttim
eve henüz ben de bir şey almadım haftaya belli olursa bakıcam artık bişeyleryok öğrenmedim perşembe günü gitcem inşallah öğrenirim tulum almak için sabırsızlanıyorum.
ya öyle miymiş bana da bi arkadaşım tavsiye etti aslında, hatta o da dedi italyada burdakinden çok daha ucuzmuş die italyaya mı gitsem =)
aaaa ben o paylaşımı kaçırmışım.. Tam gün olarak ancak bugün girebildim topiğe.. Normalde çok sıkı takip edemiyordum.. Benimde lekelenmelerim başladı bende alayım o kremden.. Çok iyi oldu bu gerçektenkaju80 rica ederım arkadaşımm ne demekk. Hepimiz bırbırımızden guzel şeyler ogrenıyoruz. Burası cok keyıfli. Kutmetını bılelim. Cok samımı arkadasınla sohbet eferken bıle bu tadı alamayabılursın cunku suan hafta hatta gun olarak sen ne yasıyorsan tam aynısını yasan bırısi senı daha ıyu anlar. Damdan dusme meselesi yanlış şeyler de bılıyor olabılırız, duzelterek burbırımıze bıseyler katacagız.
Gecende gunes kremı sormustum buradan bır arkafadım tavsıyede bulundu, adı solante pregna olan. Aldım kullanıyorum cok memnunum, tesekkur ederım kendısıne.hayatta yeterınce sıkıcı uzucu seyler var zaten burası keyıfli olsun barı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?