çok tatlısınız sizi yerimAaa bayılırım şekersiz kahveyeOhh miss gibi oldu şu iş saatinde
İnşallah kanda temiz çıkar annesiKızlar şimdi geldim. Testi yapıldı ense kalınlığı 1.8mm çıktı. Boyu 6.7mm. Haftasını normalde 13+2 olması gerekirken 12+6 dedi sanırım biraz geriden geliyoruz. Kan testi de verdik iki gün sonra çıkıcak mış. Ense kalınlığı normal sanki kan değerlerini merak ediyorum
Ense kalınlığı falan iyi ama galibaİnşallah kanda temiz çıkar annesi
benim sıpa 1 hafta önde gidince kuzum ben yaptıramadım malum, yaptıran arkadaşlar yazıcaktır sanaEnse kalınlığı falan iyi ama galiba
Yok ya zaten sadece baktı ama bi sıkıntı olsa bence derdi diye düşünmek istiyorumbenim sıpa 1 hafta önde gidince kuzum ben yaptıramadım malum, yaptıran arkadaşlar yazıcaktır sana
içini ferah tut bişey yokdoktor demedimi ölçerken normal diye
aynen kuzum derdiYok ya zaten sadece baktı ama bi sıkıntı olsa bence derdi diye düşünmek istiyorum
solante pregna daha önce duymamıştım. şimdi internetten baktım hamileler içim yapılmış bende daha almadım güneş kremini geçen sene uriage kullanmıştım bunu mu alsam acaba hamilelere özel olması çok güzel@kaju80 rica ederım arkadaşımmne demekk. Hepimiz bırbırımızden guzel şeyler ogrenıyoruz. Burası cok keyıfli. Kutmetını bılelim. Cok samımı arkadasınla sohbet eferken bıle bu tadı alamayabılursın cunku suan hafta hatta gun olarak sen ne yasıyorsan tam aynısını yasan bırısi senı daha ıyu anlar. Damdan dusme meselesi yanlış şeyler de bılıyor olabılırız, duzelterek burbırımıze bıseyler katacagız.
Gecende gunes kremı sormustum buradan bır arkafadım tavsıyede bulundu, adı solante pregna olan. Aldım kullanıyorum cok memnunum, tesekkur ederım kendısıne.hayatta yeterınce sıkıcı uzucu seyler var zaten burası keyıfli olsun barı
yakında senin de bulantıların geçer benim de o dönnemlerde çok bulantım oluyordu yakında geçecek inşallahYiyebilen ve alışverişe başlayan hamileler hepinizi kıskanıyorum ben gebelik başladıgından beri 8 kilo verdim bebeğim iyi Allah a bin şükür ama buraya yazıyosunuz ya içim gidiyor. Midemde hep kusma hissi var işe gitmek bi çile evde durmak bi çileeşya bakmak bile zor
Nolur benim yerime de yiyin tıka basa kahvaltıya, güzel bi akşam yemeğine hasretim
Allah hepimizin bebeklerini sağlıklarıyla bizlere bağışlasın kilo alanlar lütfen takmayın lütfen lütfen lütfen
bakırköy taraflarına ya da marmara forum taraflarına falan gidersek iş yerimden yine çok uzaklaşmayacağız. Çalıştığım yer merterde o yüzden sıkıntı olmaz. Eşim gayrettepede çalışıyor o yüzden daha da uzaklaşamayız. Canım kiraya çıkmayı değilde ev alıp yerleşmeyi düşünüyoruz. Ama şöyle de bir durum var tabi evler uçmuş durumda. 800 binden başlıyor nasıl olacak bilmiyorum. bu hafta sonu arayışa devam edeceğiz hayırlısı olsun.
bu testten sonra yine riskli çıkarsa amniyosentez yine yapılıyormuş canım yine en geçerli test o oluyor yani neyse biraz düşüncem bu konuyu elimde olsa zaten direk yaparım da maalesef çok yüksek geldi bana
neyse hayırlısı diyip kafamı toplamam lazım
Arkadasım kuzenım aldı be besıklerfen cok sıkkk gercekten bebış prens/ prenses gıbı oluyor ancak cok kısa kullandı yuksekoldugundan hareket edebıldıgınde yatırmaya korkuyordu duser dıye aklında bulunsunnn
servey Asla sözlü tartışmaya girmek için yada bişileri ben biliyorum demek adına o yazıyı yazmadığımı belirtmekle başlamak istiyorum öncelikle.
"18.hafta başındayım 800 gr aldım. Akşamları da hafif yiyorum sonrasında başkada bişey yemiyorum" genel olarak yazdığın böyleydi yanlış hatırlamıyosam. (Yanlışsa lütfen düzeltin)
Ben bunu okuduğumda direk anladığım şey şu. Kilo almamak için akşam az yemek yiyorum sonrada bişi yemiyorum. Hamilelik psikolojisi ile "bak o 800 gr alırken ben 5 kilo aldım" diye hayıflanacak bir çok insan var. (Ki buna bende dahildim daha d1 hafta önceye kadar) Ve o kişilerde sizin yaptığınız gibi gece yemeği kesebilirler.
Ben daha 2 hafta öncesine kadar oturup ağlamış biriyim sırf bu şekilde yazılanlar yüzünden. Aldığım kilo da 4. Ben hiç mide bulantısı yaşamadım çok şükür ki. Tabiki benimde çevremde kusmalardan 7-8 kiloya kadar veren var maalesef. Bu tarz durumlar olabileceğini bende oldukça iyi biliyorum.
Ben diyetisyene gidebilecek durumdayım ve bu sayede nasıl beslenmem gerektiğini biliyorum tabiki kendimi de dinleyerek. Ama sadece burdan okudukları ile yemeğini içmesini kısacak insanlar var.
Az önceki yazınızda da bundan kastım şuydu seklinde belirttikleriniz var. Ama ilk yazdığınız yazıdan yani bnm cevap yazdığımdan o anlaşılmıyor maalesef. Burda üye olsun olmasın bir çok kişi yazdıklarımızı okuyabiliyor.
Genel beslenme düzeninizi yada kustuğunuzu belirtmeden o yazıda (yada ben bakmadığım için diyelim) üstüne 800 gr aldım sebebi de az yemektir şeklinde bir yazıya ben her zaman tepki veririm açıkcası. Çünkü daha fazla kilo almış herkesi üzecektir bu tarz yazılar. Ve hmn yemeği azaltmalıyım şeklinde bir düşünce oluşabilecektir.
Ve yazarken evet bakmadım da geçmiş yazılarınıza. Herkesin ismini de yazdıklarını okusam dahi aklımda tutmama imkan yok zaten. Cevap vermeden herkesin geçmişte yazılan yazılarını okuma gibi şansımda yok.
Az önce açıkladığınız şekildeki bir yazıya ben asla sert bir tepki vermem. Çünkü şuanda sizin nasıl beslendiğinizi biliyorum. Ama sizde hızlı bir cevap yazmak adına, daha önceki şekilde belirtirseniz insanları üzüp, yanlış yollara yöneltebileceğinizi lütfen unutmayınız.
Tepkimin bir diğer sebebi de, Kilo aldım üzüntüsüyle, sağdan soldan duyduğu az kilo alanlar yüzünden ve bir kaç kendini bilmez tarafından ay çok kilo aldın diyip yemeğini kesen kuzenimin eşi 7 aylık doğum yaptı ve maalesef ki anne karnındaki beslenme problemleri yüzünden 1 hafta sonra bebeğini kaybetti.
Kusura bakmayın aşırı tepki vermiş olabilir. Ama lütfen yazılarımızda azcık dikkatli olalım. Kimsenin içine bu şekilde yapmalıyım düşüncesini düşürmeyelim.
Aldığınız kiloyu elbette yazınız ama üzerine lütfen daha açıklayıcı sebeplerle belirtiniz. Kendimi umarım ifade edebilmişimdir. Üzdüysem tekrardan kusura bakmayın.
@loveagain arkadasım cagımızın en buyuk problemi iletişim eksıklıgı bu gercek ortamda yada sanal ortamda da böyle. Ne guzel dusuncelerımızı guzelce ifade edebıldık. Sorun yok.
Sevdiğim bır soz var: ne kadar anlattırsan anlat, anlattıkların karsınızdakinin anladıgı kadardır. Cunku insanlar anlatılamları kendı yasadıklarıyla, cevresıyle, yetışme tarzıyla, kaygılarıyla anlıyorlar. Sız de bu konuda bazı seyler yaşamış oldugunuz için hassas davranmış olabılırsınız.Gecmişte acıklanmış oldugu için bu sohbet suregeldıgı için sız son kısmına denk gelmişiniz, her mesajımızda sohbetın devamı olan bır konuyu tekrardan taşıyıp yazmak burayı sıkıcı halegetırır.cok yanlış yonlendırmeyada mesajlar vermedıgımız muddetce herkes kendıntecrubesıne gore bışeyler paylasıyor.burası paylaşım platformu, her sey yanlış anlasılabılır. Ornegın almak ıstedıgımız seylerı hatta fıyatlarını paylaşıyoruz, alamayacak arkadaslarımız da olabılur. Mesela bır bebek arabası konusu vardı, az önce ınceledım, 6000 tl, dıye hatta, esıme gonderdım linki, esım bebışe hacı muro alalım dedıilerde de kullanır dedı, şimdı nerden bakıldıgına baglı, baska bır arkadasım da bu kdr pahallı oldugu için alamamaya donuk bır yorum katabılır, ifade edebiliyorumdur umarım,
sız kılo ıle ılgıli olumsuz durumlar yasamışsınız sızı uzen, o yuzden o şekilde yorumlamışsınızdır, çok dogal. Anlayabılıyorum.Ancak benım o dusunceyle yazdıgımı ıtham ettıgınız ıcın uzulmedım degılkimseyı asla yanlış yonlendırmek ıstemem. Bu hamileliğimden önce ıkı defa kaybım oldu bır yıl ıcınde. O surecte sporu bırakmıştık tutunsun bebişler dıye.6-7 kilo fazlayla baslayınca dr kontrolunde ilerliyor zaten ayrıca suan da spor yasak ve kan pıhtılasması problemım var. Igne oluyorum surekli.
Yanı dıyecegım su sosyolojık acıdan degerlendırırsek bırcok seyı paylaşamayız, yanlış bılıncte olan ınsanlar burada yada baska yerde yanlış yonelecek ortamı kendılerıne saglarlar.dırekt sunu yapmalısınız demedıkten sonra ben şöyle yapıyorum demenın bence sakıncası yok. Bır sure sonra samımıyet artınca yargılamayacak uslüpla bence boyle yapmalısın dıye paylasım yapmak çok keyıfli olur bence
Kahveyı cok severım herkese benden kahveanlastık arkadasımmm
solante pregna daha önce duymamıştım. şimdi internetten baktım hamileler içim yapılmış bende daha almadım güneş kremini geçen sene uriage kullanmıştım bunu mu alsam acaba hamilelere özel olması çok güzel
yakında senin de bulantıların geçer benim de o dönnemlerde çok bulantım oluyordu yakında geçecek inşallah
Teşekkür ederim arkadasım sağlıklı bir hamilelik geçiririz inşallahyesil_ela arkafadım cok begendım süpermişşşş
Süper o zamanGuzelmid diyetisyende boyle soyledi bana
Bender merak etiyorumm@bebisimgel den haberi olan varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?