2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Bende sanırım bi 10 gün sonra olucam aşımı sağlık ocağı çağırdı onun dışında test olarak kan testleri yapıldık sanırım
Bi arkadsimin doktoru gerek yok tetanoz asisina saglik ocaklari kota doldurmak icin oyle yapiyor falan demis, doktoruma da soracam yaptirmadan once ama sizler ne yaptiniz ne dusunuyorsunuz sormak istedim..

Bnde bu hafta ici gidecem sağlik ocağina ama bazilari yaptirdim , bazilari yaptirmadim aşiyi diyorr .. hangi testleri oldnz peki smdiye kadar ? Ben detayli ultrason ve ikili test yaptrdim sadece sirada hangi taramalar olacak bilmiyorum..
bir de şeker yüklemesi var 24. haftadan sonra galiba.

Tesekkur ederm bnde ertelesem 1 hfta sonra mi gitsem tetanoz aşisi icin, gec kalmakta istemiyorum emin olmadan da yaptirmak istemiyorum..
Ben oldum cnm tetanoz aşısı hemde 2doz geçen ay ve bu ay vuruldum birde doğumdan sonra varmış bana doktorum aşını ol dedi

Merhabaa arkadaslarr, hepimiz ayni donemde doğum yapicaz hayirlisiyla.. simdiye kadar hangi testleri yaptrdiniz, tetanoz aşısı oldunuz mu?
Ben yaptırmadım. Zaten artık steril ortamda oluyor doğum diye gerek duymamıştım, doktorum da onunla ilgili bir istekte bulunmadı. Sağlık ocağı hiç aramadı bile :)

hanımlar alışveriş işleriniz ne durumda ben son aylar ağırlaşırım yapamam diye telaşa kapıldım eksik bişey kalır diyede korkuyorum neler öncelikler olmazsa olmaz hastane çıkışı falan tamamda neyden ne kadar almak gerek ne zaman almak gerek fikirleri paylaşalım

Kiloyu problem yapmayın bence bişey fark ettim ben her saat kilo alıyorum

Ayni ben

Evt cnm ilk zamanlarda yanimizda olacagi icin kucuk bisey dusunuyorum yani soyle bi 8 ay 1 yil idare etsin yeter sonra insallah kendi odasi olursa guzel bir cocuk odasi yapmayi dusunuyorum

O zaman bence gayet guzel canm fiyati da uygunms hemm

Merhabaa arkadaslarr, hepimiz ayni donemde doğum yapicaz hayirlisiyla.. simdiye kadar hangi testleri yaptrdiniz, tetanoz aşısı oldunuz mu?

Simdiye kadr ikili tarama, dortlu tarama, organ taramasi yapildi.. 26. Haftada da seker yuklemesi var canm
Ben iki doz tetanoz asisi oldm dr um da onermisti.. Eger bir de istersen dogumdan 6 ay sonra bi doz daha varms ama ikinci cocuk dusunuyosan ikinci hamilelikte de yaptirabilirsin dedi ebe ama bu konuyu dr uma danismadm henuz o ne derse onu yapiyormm..

ilk başta yapılan kan ve idrar testleri vardı orda bi çok seye bakılmıştı. 12 hafta 2 test yapıldı. tetenoz doktorum 28 haftadan önce önermiyorum dedi. yaptırmadım henüz.

F Ftszynp ben doktorumun tavsiyesiyle servet ünsala gidicem kadın doğumcular ayrıntılıya bakmıyor radyoloji uzmanları bakıyor bebeğin iç organları ve vucut hatlarını kontrol ediyorlar bu ahmet beyi tavsiye ettş genç ve yetenekli dedi bize doktorumuz ben ay sonunda gidicem ayrıntılı inceleme ve rapor veriyormuş ayrıca bebeğin renkli resimleri ve yaptığı ultrasonun cd si veriyormus 250 tl muayenesi nakit veriyormuşuz yanlız senin bebişinde bir şüpe olduğu için riskli gebelik uzmanına görünmeni isteyebilir doktorun sen danış yinede etüp ekiciyi bizde duyduk ama doktorum sadece popiler oldu bu parayı vermeyin demişti sen yine bir danış bakalım inş sıkıntısız atlatırsın

Ben tetenoz aşısını sordum tek doz yeter zaten çocukken yapıldı buda antıkorları devreye sokar dedi herkez başka bir cevap veriyor

Servet unsal da ahmet beyin soyadi ne?

Canım ben bu olayı çok duyuyorum son zamanlarda hiçbiri de olumsuz çıkmadı, 2. kontrolde sorun görülmedi. İçini ferah tut

Ben yaklaşık 10 kilo aldım, hala kısmıyorum boğazımdan napiyim can boğazdan gelir
Afiyet olsun cnm hayatımızda kaç kere hamile olacagız ki 1-2 o sebepten bende kısmıyorum canım ne isterse bebege zararlı degilse yiyorum.İlk hamileligimde 22 kilo almıştım 35 haftalık dogum yaptım zamanında dogursam 30 alacaktım galiba :) Ama kiloların yarısı ilk 20 günde gitti çocuk 3. Ayındaydı eski kiloma kavuşmuştum üstelik tejim yapmadım bol su ve emzirmeyle gitti.Boşver bunda da 23. Haftadayım 11 kilo aldım emzirerek oturdugumuz yerden veririz

Çok geçmiş olsun tatlım Allah birdaha yaşatmasın dikkat et kendine ve bebişe

Bende her Can'ımın istediğinden abartmamak şartıyla yiyorum şimdilik 3 kilo aldım son aylarda çok alınıyo diye şimdi almaktan korkuyorum açıkçası 20 ler 30 ları duyunca dehşete düşüyorum

F Ftszynp canım kusura bakma doktor ismini katıştırdım o kadar çok görüştük ki. Servet ünsalda gidicemiz dr ali ipek tekrar kusura bakma

Bende her Can'ımın istediğinden abartmamak şartıyla yiyorum şimdilik 3 kilo aldım son aylarda çok alınıyo diye şimdi almaktan korkuyorum açıkçası 20 ler 30 ları duyunca dehşete düşüyorum
Bulantın kusman olmuş muydu?

Geçmiş olsun canım. Bir dahakine doğuma gidersin inşallah :)
Ben de bugün şeker yüklememi yaptırdım. Bir sorun çıkmadı çok şükür.
Geçen hafta görümceme gittik. Oğlu su çiçeği geçirmişti ama iyileşti diye biliyordum. Hatta okulda sanıyordum.
Gittik okulda değil evde öğretmeni okula girmesine izin vermemiş bir kaç gün daha beklesin demiş. Küçük kızında da yeni yeni döküntüler çıkıyormuş bilmiyordum. O da evde tabi baya tedirgin oldum. Eşim su çiçeği geçirmemiş hiç o da oradaydı. Ben küçükken su çiçeği geçirmişim annem kesin emin. Ama nadir de olsa tekrar edebiliyormuş.
Bugün doktoruma söyledim. Tahlil istedi bir de o tahlilin peşinden koştuk. İnşallah bir şey çıkmaz ama çok tedirgin oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…