- 1 Kasım 2015
- 173
- 91
- 13
Gecmis olsunn zeynpcm dua ediorm kndim icinde hepimz icinde, hayirlisiyla bebeklerimizi saglikla kucagimiza alirz insallah..Kizlar cok kotuyummdoktora gittim bugun ve suyumun cok az oldugunu öğrendim artik calismicaksin evde yatacaksin dedi doktorum heyet raporu vercekmis 2 ay sonra da dogum izni baslio zaten daha da azlirsa suyun bebegi kaybederiz dedi inanin suan yaziyorum ama agzimi acamiorum konusmak icin cenem kitlendi resmen benim ve bebegim icin de dua eder misiniz kizlar insallah sag salim dogar yavrum Rabbime dua ediyorum onu bende almasin hakkimizda hayirliysa
kızlar hepinize çok teşekkür ederim. aslında ev işini genelde eşim yapıyor ama o bu haftasonu yoktu bende bir şey olmaz diyip yaptım işte. kanamam çok çok azdı ama ben korkup hemen doktoruma gittim oda plesentanın arkasında kanama alanı var dedi. senin yerinden dahi kalkmaman lazım ve bebeğe giden kan akışını engelliyor bu da bebeğin ölümüne dahi sebep olabilir dedi. bende dikkat ediyorum şimdi inşallah bir problem olacağını sanmıyorum sadece kendimi yordum bir gün temizlik diğer gün alışveriş derken yoruldum
Aman Allah korusun lütfen elinden geldiğince dinlen artık düşüncesi bile içimi titretti ..bol bol dinlenmekten başka işin gücün olmasınkızlar hepinize çok teşekkür ederim. aslında ev işini genelde eşim yapıyor ama o bu haftasonu yoktu bende bir şey olmaz diyip yaptım işte. kanamam çok çok azdı ama ben korkup hemen doktoruma gittim oda plesentanın arkasında kanama alanı var dedi. senin yerinden dahi kalkmaman lazım ve bebeğe giden kan akışını engelliyor bu da bebeğin ölümüne dahi sebep olabilir dedi. bende dikkat ediyorum şimdi inşallah bir problem olacağını sanmıyorum sadece kendimi yordum bir gün temizlik diğer gün alışveriş derken yoruldum
Dualarım seninle Rabim bebeğini korusun ve sağlıkla kavuşmanı nasip etsin Allah Şafi ismiyle şifa versin dilerim bir an önce düzelir bol istirahat ve bol sıvı tüket olur mu ..her türlü işe bir müddet ara ver ..düzelecek inşallah kötü şeyleri düşünme aklıma dahi getirme annesi olur muKizlar cok kotuyummdoktora gittim bugun ve suyumun cok az oldugunu öğrendim artik calismicaksin evde yatacaksin dedi doktorum heyet raporu vercekmis 2 ay sonra da dogum izni baslio zaten daha da azlirsa suyun bebegi kaybederiz dedi inanin suan yaziyorum ama agzimi acamiorum konusmak icin cenem kitlendi resmen benim ve bebegim icin de dua eder misiniz kizlar insallah sag salim dogar yavrum Rabbime dua ediyorum onu bende almasin hakkimizda hayirliysa
Oncelikle gecmis olsun ,bundan 1 ay once bende ayni seyi yasadim ,suyum azalmisti sinirda dedi dr ,istirahat et demisti ,2 hafta bu sekilde dvm etti 3.hafta suyum duzeldi ,drum o gunlerde bisey dolasimini etkilemis olabilir duygusal yada bedensel bilemiyorum dedi ,istirahat ettim 1 hafta sabah aksam 1 bardak havuc suyu ictim ,3 litre su ve armut 1 adet yedim ,onlarin faydasi mi bilemiyorum ama cok sukur simdi normal suyum ,sekerini etkilermi evet etkileyebilir ozellikle havuc suyu seker ,umarim kisa zamanda saglikli haberlerini aliriz dualarimizdasinKizlar cok kotuyummdoktora gittim bugun ve suyumun cok az oldugunu öğrendim artik calismicaksin evde yatacaksin dedi doktorum heyet raporu vercekmis 2 ay sonra da dogum izni baslio zaten daha da azlirsa suyun bebegi kaybederiz dedi inanin suan yaziyorum ama agzimi acamiorum konusmak icin cenem kitlendi resmen benim ve bebegim icin de dua eder misiniz kizlar insallah sag salim dogar yavrum Rabbime dua ediyorum onu bende almasin hakkimizda hayirliysa
Cnm karbonhidrat vücudta şekere dönüşüp kan şekeri yükseltiyor. Bu hamilelikte çoğu kişide görülür. şekerin artması bebeğin suyunu artırıyor. Diyabet olduğum için çok araştırdım sordum az buçuk öğrendim. Doktorum hamile kalmadan önce bana dediki şekerin yüksek olmasın yoksa suyun artar ve bu iyi olmaz. Allaha şükür şimdilik iyi gidiyor. İnşallah böyle devam eder. Sende dikkat et çok karbonhidrat(özellikle pirinç,ekmek ve tatlı türü) tüketmezsen sorun olmaz Allahın izniyle.Inş bi hata vardır ölçümlerde falan ben bi kaç hafta önce bi Dr a gitmiştim o Dr bana direk karbonhidratı tatlıyı kes suyun fazla Demişti nasıl bi bağlantısı var bilmiyorum ama öyle dedi işte kendi Dr uma gittim Hiçte öyle bişey yoktu artık Ölçüm Yanlışı mı neyin nesi anlamadım
Kronik Diyabet hastası diyilsen, Rahat ol cnm hiç bir şekilde şekerini etkilemez istediğin kadar tüket. Ben 17 yıllık diyabet hastasıyım.12 yaşımda diyabete yakalandım biliyorum. zamanı gelince de gider şeker yüklemesi yaparsın. Ki sana şeker testini uygulamaya bilirler. Bu tür durumlarda gerek görmüyorlar.Kizlar bu arada bisey daha soracam hani armut havuc suyu falan dediniz yaa simdi ben bi de 2 hafta sonra seker yuklemesi yaptiracam bu yukleme sonucunu etkilemesin seker firlamasin sonra
Cnm doktorun resmen saçmalamış. Sanki alınan şeker vücutta mı depolanıyor, atıyor sallıyor. Sadece 6 saat öncesinde bişeyler yersen şekerinin oranını etkiler başka bir şekilde günler öncesinden alınan yiyecekler şeker yükleme testini asla etkilemez. Bunu hacetepe mezunu doktorum ifade etti bana bu arada kafamdan da uydurmuyorum.Aynen dediğin gibi meyve suları şeker oranı daha yüksek oluyor . Benim doktorum şeker yüklemesinden 2 3 gün öncesinden dikkat et sonuç etkilenmesın dedi. Sadece su+istirahat yap sen bence şeker yüklemesine kadar sonra meyve sularına başlarsın
Arkadaş suyunu arttırmak için azıcık tatlıyı abartabilir o halde esasen bunları biliyorum ama seker neden kişide su artışına sebep oluyo onu anlamıyorum ? Suyumda problem yokmuş zaten Dr Uma gittim o hiç diyet falanda önermedi dikkat et dedi sadece 6 kilo aldım diye bebiş bu aylarda ilerden gidebilirmiş problem değilCnm karbonhidrat vücudta şekere dönüşüp kan şekeri yükseltiyor. Bu hamilelikte çoğu kişide görülür. şekerin artması bebeğin suyunu artırıyor. Diyabet olduğum için çok araştırdım sordum az buçuk öğrendim. Doktorum hamile kalmadan önce bana dediki şekerin yüksek olmasın yoksa suyun artar ve bu iyi olmaz. Allaha şükür şimdilik iyi gidiyor. İnşallah böyle devam eder. Sende dikkat et çok karbonhidrat(özellikle pirinç,ekmek ve tatlı türü) tüketmezsen sorun olmaz Allahın izniyle.
Ben bi hemşire olarakta Katılıyorum kanda normal insanda bi dengeleme var fazlasıda yağ olarak depolanıyo Güzelce:))Cnm doktorun resmen saçmalamış. Sanki alınan şeker vücutta mı depolanıyor, atıyor sallıyor. Sadece 6 saat öncesinde bişeyler yersen şekerinin oranını etkiler başka bir şekilde günler öncesinden alınan yiyecekler şeker yükleme testini asla etkilemez. Bunu hacetepe mezunu doktorum ifade etti bana bu arada kafamdan da uydurmuyorum.
Bu aylarda çok Dönüyorlar Göbek deliği hizasına kadar çıktı rahim çocuk altta kalıyo ayakları daha da aşağıda oldugu için oralarda hissedersin tekmesini dik duruyosa dert etme cnm ters durup göbeginide tekmeler :) biraz daha büyüsünler bu kadar dönemicekler:)Bebeğinin hareketini çok aşağıda hisseden var mı ? Sanki çıkıcak gibi geliyo bazenaşağıda mı yukarda mı anlamıyırum her açıdan vuruyo ?
Toplamda dört ya da beş kez yapıldı canım.istiyor benim dr.ben de çok şişiyorum.ayaklarım bacaklarım hep şiş .yaş ta 39 olunca tedbir amaçlı canım herhalde.Hmm rutin kan testi derken nekadar surede bir yaptrdin cnm, cunku ben hamile oldugumu ogrendikten sonra sadece 1 kez bakildi o da detayli ultrason icindi... acaba haftaya randevum var bunlar ozmn mi yapilacak
Florida benimde bazen kasikta bazen göbek deliği hizasında bazen çok yanlara vuruyo ..Belirli yeri yok yani..denekki şu an sürekli dönüyorlar.oğlum 27 .haftada doğum.pozisyonunu almıştı..o haftadan itibaren yukarı vurmuştu hep.hiç donmemisti çünkü doğuma jadar baş asagidaydi..bakalım kizim ne zaman doğum pozisyonunu alacakBebeğinin hareketini çok aşağıda hisseden var mı ? Sanki çıkıcak gibi geliyo bazenaşağıda mı yukarda mı anlamıyırum her açıdan vuruyo ?
ay ben nöbetten çıktım bu nasıl bir rahatlıkmış arkadaş.Gündüz mesaine git doldurunca akşam eve gel oh hayat süperYa düşünün bide kendinize nöbet yazıldığını.25.haftaya kadar gece nöbeti yazılıyor sağlık çalışanları na.
Günaydın cnm :) cnm benimde öyle geziyor hep, sanırım genel olarak çoğunun bebişi öyle. Dediğin gibi durmuyo bir aşağıda bir yukarıda ne geziyorsa :)Bebeğinin hareketini çok aşağıda hisseden var mı ? Sanki çıkıcak gibi geliyo bazenaşağıda mı yukarda mı anlamıyırum her açıdan vuruyo ?
Canimcim aynen oyle bazen gobek deligime bazen idrar kesesinin oralara vuruyor. Suan yerleri genis fildir fildir donuyorlar cunku. Hatta nasi basariyor bilmiyorum ama bazen ikisine ayni anda vuruyorBebeğinin hareketini çok aşağıda hisseden var mı ? Sanki çıkıcak gibi geliyo bazenaşağıda mı yukarda mı anlamıyırum her açıdan vuruyo ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?